Hubble

Hubble

Son dakika Hubble haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Hubble ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Hubble haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Hubble

haberleri sayfasında son dakika yaşanan hubble gelişmeleri de dahil olmak üzere 143 hubble haberi bulunmuştur. Tüm hubble haberleri aşağıda listelenmiştir.
İngiliz araştırmacılar, Neptün ve Uranüs’ün gerçek renkleri ortaya çıkardı
İngiliz araştırmacılar, Neptün ve Uranüs’ün gerçek renkleri ortaya çıkardı Oxford Üniversitesi araştırmacıları tarafından yürütülen bir çalışma Neptün ve Uranüs’ün renklerinin gerçekten farklı olduğunu ortaya koydu.
6.01.2024 Bilim ve Teknoloji
Güneş'ten 25 kat daha büyük bir yıldız kayboldu
Güneş'ten 25 kat daha büyük bir yıldız kayboldu Güneş'ten 25 kat daha büyük bir yıldız, 2009 yılında aniden ortadan kayboldu.Güneş'ten 25 kat daha büyük bir yıldız, 2009 yılında aniden ortadan kayboldu.
10.10.2023 Bilim ve Teknoloji
Selçuk Bayraktar: Teknoloji festivali dünyada TEKNOFEST'le başladı
Selçuk Bayraktar: Teknoloji festivali dünyada TEKNOFEST'le başladı Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, katıldığı bir canlı yayında "Genç kardeşlerimizin hikayeleri çok önemli. Dünyadaki çoğu teknoloji hamlelerine bakarsanız hep ufak takımlar görürsünüz. Teknolojinin festivalini ilk kez TEKNOFEST'te yaptık. 2,5 milyon ziyaretçiyi ağırladı" dedi.
9.05.2023 Ekonomi
NASA yeni keşfi dünyaya duyurdu: Görünmez canavar
NASA yeni keşfi dünyaya duyurdu: Görünmez canavar ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), galaksiler arası uzayda çok hızlı bir şekilde hareket eden yeni bir kara delik keşfedildiğini duyurdu. “Görünmez bir canavar” olarak nitelendirilen kara deliğin 20 milyon güneş ağırlığında olduğu vurgulandı.
8.04.2023 Dünya
Hubble uzay teleskobundan yeni keşif! Dev yıldız kümesi böyle görüntülendi
Hubble uzay teleskobundan yeni keşif! Dev yıldız kümesi böyle görüntülendi Hubble Uzay Teleskobu tarafından yakalanan yıldız kümesi NASA tarafından paylaşıldı.
22.03.2023 Bilim ve Teknoloji
Refik Anadol’un “Makine Hatıraları: Uzay” sergisi TEKNOFEST’te
Refik Anadol’un “Makine Hatıraları: Uzay” sergisi TEKNOFEST’te Çağdaş sanatın ünlü isimlerinden Refik Anadol’un 2021 yılında hayata geçirdiği, uzayla ilgili büyük veri kümelerine ışık tutarak yeni bir kavramsal çerçeve sunan “Makine Hatıraları: Uzay” sergisi TEKNOFEST kapsamında ziyaretçileriyle buluşacak.
26.08.2022 Bilim ve Teknoloji
Tarihi keşif! NASA duyurdu, Dünya dışında ilk kez karbondioksit bulundu
Tarihi keşif! NASA duyurdu, Dünya dışında ilk kez karbondioksit bulundu James Webb Uzay Teleskobu'ndan (JWST) erken ve heyecan verici bir sonuç bugün açıklandı. Bir ötegezegenin atmosferinde ilk kesin karbondioksit tespit edildi.
26.08.2022 Dünya
Bakan Varank: Uzaya gidecek ilk Türk bu sene bitmeden belli oluyor
Bakan Varank: Uzaya gidecek ilk Türk bu sene bitmeden belli oluyor Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 2023’te seçilecek bir Türk vatandaşını bilimsel faaliyetler gerçekleştirmek üzere 10 günlüğüne Uluslararası Uzay İstasyonu’na göndereceklerini belirterek, "Bakalım ülkemizi gururla uluslararası uzay istasyonunda kim temsil edecek, bayrağımızı Uluslararası Uzay İstasyonu’na ilk kim taşıyacak. İnşallah bu sene bitmeden uzaya gidecek ilk vatandaşımızı da kamuoyuyla paylaşmış olacağız” dedi.
18.08.2022 Gündem
James Webb Teleskobu Cartwheel Galaksisi’ni görüntüledi
James Webb Teleskobu Cartwheel Galaksisi’ni görüntüledi ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) ve Avrupa Uzay Ajansı (ESA), James Webb Uzay Teleskobu'nun Cartwheel adlı Galaksiyi görüntülediğini açıkladı.
2.08.2022 Bilim ve Teknoloji
Heyecanlandıran keşif! James Webb Uzay Teleskobu görüntüledi, işte yıldız patlaması
Heyecanlandıran keşif! James Webb Uzay Teleskobu görüntüledi, işte yıldız patlaması James Webb Uzay Teleskobu sürpriz bir süpernova tespit etti. James Webb, süpernovaları aramak için inşa edilmediğinden 3 milyar ışık yılı uzaklığındaki keşif bilim insanlarını şaşırttı.
31.07.2022 Dünya
3 bin 170 metredeki zirvede 10 bin kişi teleskoplarla gökyüzünü izledi
3 bin 170 metredeki zirvede 10 bin kişi teleskoplarla gökyüzünü izledi Erzurum’da Avrupa ve Türkiye’nin en büyük teleskopunun bulunduğu Doğu Anadolu Gözlemevi’nin (DAG) eteklerinde gökyüzü şöleni yaşandı. Üç gün süren Erzurum Gökyüzü Gözlem Etkinliğinde yaklaşık 10 bin kişi, teleskopların başına geçerek gökyüzünü izledi.
25.07.2022 Bilim ve Teknoloji
Bakan Kasapoğlu ve Varank, Anadolu’nun çatısından uzayı izlediler
Bakan Kasapoğlu ve Varank, Anadolu’nun çatısından uzayı izlediler TÜBİTAK’ın her yaştan astronomi meraklısını buluşturduğu Gökyüzü Gözlem Etkinlikleri’nin yeni göğe bakma durağı Erzurum oldu. Çok sayıda gökyüzü tutkunu Anadolu’nun çatısından uzayı gözlemleme imkanı buldu.
23.07.2022 Bilim ve Teknoloji
James Webb Uzay Teleskobu nedir, nerede, özellikleri neler, görevi ne? James Webb Uzay teleskobu Google'da Doodle oldu!
James Webb Uzay Teleskobu nedir, nerede, özellikleri neler, görevi ne? James Webb Uzay teleskobu Google'da Doodle oldu! NASA tarafından geliştirilen ve 25 Aralık 2021 yılında uzaya fırlatılan James Webb Uzay Teleskobu evrenin en net ve renkli fotoğrafını çekti. James Webb Uzay Teleskobu tarafından çekilen fotoğrafların yayınlanmasının ardından James Webb Uzay Teleskobu hakkında araştırmalar arttı. Merak edilen James Webb Uzay Teleskobu hakkında detaylı bilgiler…
13.07.2022 Bilim ve Teknoloji
NASA dünyayla paylaştı! İşte bir yıldızın patlama anı...
NASA dünyayla paylaştı! İşte bir yıldızın patlama anı... Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA) James Webb Teleskobu tarafından çekilen ve evrenin en kapsamlı, derin görüntüsünü dün yayınladıktan sonra bugün yeni fotoğrafları dünya kamuoyu ile paylaştı. NASA'nın paylaştığı bu imaj, sönmekte olan bir yıldızın patlamasını yansıtıyor.
12.07.2022 Dünya
2022 Yılı Gökyüzü Gözlem Etkinliği'nin ikincisi Van’da başladı
2022 Yılı Gökyüzü Gözlem Etkinliği'nin ikincisi Van’da başladı TÜBİTAK’ın her yaştan gökyüzü meraklısını buluşturduğu Gökyüzü Gözlem Etkinlikleri’nin yeni durağı Van oldu. Etkinliğin açılışını yapan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Avrupa’nın en büyük teleskobunu Erzurum’da inşa ettiklerini kaydederek “Kendi teleskobumuzla HUBBLE uzay teleskobundan daha yüksek çözünürlükte görüntü alabileceğiz.” dedi. Birilerinin ellerine kaleşnikof verip dağa ölmeye göndermek istediği gençlerin ellerine teleskoplar verdiklerini ifade eden Bakan Varank, “Kandil’e eleman yetiştirilen yerde biz artık Mili Teknoloji Hamlesinin neferlerini yetiştiriyoruz.” diye konuştu.
4.07.2022 Bilim ve Teknoloji
Hubble Uzay Teleskobu, üç galaksinin iç içe geçtiği anı yakaladı
Hubble Uzay Teleskobu, üç galaksinin iç içe geçtiği anı yakaladı NASA'nın Hubble Uzay Teleskobu, birbirine giren üç galaksiyi görüntüledi.
19.02.2022 Dünya
NASA'dan sıra dışı keşif: Üretken kara delik keşfedildi
NASA'dan sıra dışı keşif: Üretken kara delik keşfedildi Kara delikler, yıldızları yuttukları için genelde yıkıcı unsurlar olarak bilinirler. Ama NASA bu algıyı değiştirecek bir tespitte bulundu, üretken bir kara delik keşfetti.
22.01.2022 Bilim ve Teknoloji
James Webb Uzay Teleskobuyla ilgili son dakika gelişmesi! NASA resmen duyurdu: Son şeklini aldı
James Webb Uzay Teleskobuyla ilgili son dakika gelişmesi! NASA resmen duyurdu: Son şeklini aldı ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi’nin (NASA), uzaya fırlattığı en güçlü uzay teleskobu olan James Webb ayna açılışını tamamlayarak son şeklini aldı.
8.01.2022 Dünya
NASA kadrosundaki Feryal Özel, uzay bilimiyle ilgilenen Mardinli kızlarla görüştü
NASA kadrosundaki Feryal Özel, uzay bilimiyle ilgilenen Mardinli kızlarla görüştü NASA Hubble kadrosuna kabul edilmiş ilk ve tek Türk bilim insanı olan Prof. Dr. Feryal Özel, Mardin’de uzay bilimi alanında kendini yetiştirmek isteyen liseli kız öğrencilerle online bir araya geldi. Özel, öğrencilerin hem uzayla hem de uzayı araştıracak kariyere giden yollarla ilgili sorularını yanıtladı.
4.01.2022 Bilim ve Teknoloji
Dünyanın en pahalı deneyi: James Webb uzay teleskobu! Hiç olmadığı kadar geçmişi görecek...
Dünyanın en pahalı deneyi: James Webb uzay teleskobu! Hiç olmadığı kadar geçmişi görecek... James Webb uzay teleskobunun fırlatılması bilim dünyasında büyük bir heyecan yaşanmasına neden oldu. Teleskop uzayın keşfi konusunda bir dönüm noktası olarak görülüyor. "Dünyanın en pahalı deneyi" olarak adlandırılan bu yolculukta en ufak bir hatanın ise telafisi yok!
30.12.2021 Bilim ve Teknoloji
Dünya dışı yaşam arayışında bir ilk! Hubble manyetik alan keşfetti
Dünya dışı yaşam arayışında bir ilk! Hubble manyetik alan keşfetti 1990 yılından beri yörüngedeki görevini sürdüren Hubble Uzay Teleskobu son günlerinde ilginç bir keşfe imza attı. Hubble verilerini inceleyen bilim insanları Güneş Sistemi dışındaki bir gezegende ilk kez manyetik alan belirtilerine rastladı.
24.12.2021 Bilim ve Teknoloji
NASA duyurdu! Samanyolu Galaksisi'nin merkezindeki kara delik sızdırıyor
NASA duyurdu! Samanyolu Galaksisi'nin merkezindeki kara delik sızdırıyor NASA'ya göre Güneş'in 4,1 milyon katı kütleye sahip kara deliğin "uyuyan bir canavar olmadığı" kanıtlandı.
20.12.2021 Bilim ve Teknoloji
'Uzay araştırmaları için 100 kat daha hassas teleskop gerekli'
'Uzay araştırmaları için 100 kat daha hassas teleskop gerekli' ABD'de gökbilimcilerin yayımladığı çalışma raporunda, gelecek yıllarda dünya benzeri bir gezegeni bulmak için benzerlerinden 100 kat daha hassas bir teleskobun inşa edilmesinin gerekli olduğu açıklandı.
8.11.2021 Bilim ve Teknoloji
NASA'dan 'gülen yüze' benzeyen galaksi paylaşımı
NASA'dan 'gülen yüze' benzeyen galaksi paylaşımı Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), uzayın derinliklerinde keşfedilen "gülen yüz" şeklini andıran galaksinin fotoğrafını paylaştı.
26.10.2021 Bilim ve Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri

Hubble ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki hubble haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.