Diyabet riskini azaltmak, kanser riskini de azaltıyor
Diyabet riskini azaltmak, kanser riskini de azaltıyor Yeni yapılan araştırmalara göre kanser tanısı sonrası Tip 2 diyabet hastalarında uygulanan diyet kısıtlamaları hem meme kanseri oluşumunu hem de meme kanserine bağlı ölüm riskini azaltıyor. Meme kanseri tanısından sonra beslenme şeklinde değişiklik yapanlarda meme kanserine bağlı ölüm riskinin yüzde 20 azaldığını vurgulayan Medikal Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Serdar Turhal, “Araştırmaya göre diyet değişikliği tüm kanserlere bağlı ölüm riskini yüzde 31 oranında azaltıyor” açıklamasında bulundu.
14.05.2021 Sağlık
Sağlıklı bir menopoz için bu uyarılara dikkat
Sağlıklı bir menopoz için bu uyarılara dikkat Kadın Hastalıkları, Doğum ve Perinatoloji Uzmanı Prof. Dr. Zehra Neşe Kavak, 18 Ekim Dünya Menopoz Günü nedeniyle önemli açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Kavak, “Düzenli egzersiz ile terleyin, bol su için, proteinden zengin beslenin” dedi.
17.10.2019 Sağlık
Hormon tedavisi görenlerde depresyon riski artabiliyor
Hormon tedavisi görenlerde depresyon riski artabiliyor Prostat kanseriyle mücadelede ''Androjen Yoksunluk Tedavisi''nin (ADT) depresyon riskini artırdığı bildirildi...
12.04.2016 Sağlık