Hijyen

Hijyen

Son dakika hijyen haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan hijyen ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını hijyen haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Hijyen

haberleri sayfasında son dakika yaşanan hijyen gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.964 hijyen haberi bulunmuştur. Tüm hijyen haberleri aşağıda listelenmiştir.
Üreticilerin ihtiyaçları anketle tespit ediliyor
Üreticilerin ihtiyaçları anketle tespit ediliyor Adana Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından "Çiftçi Eğitimi İhtiyaç Analizi" anketi ile üreticilerin ihtiyaçları tespit ediliyor.
27.04.2024 Adana
Magnum dondurmaları toplatılıyor mu, neden? Magnum’dan açıklama geldi
Magnum dondurmaları toplatılıyor mu, neden? Magnum’dan açıklama geldi Magnum dondurmaları toplatılıyor iddiası sonrası vatandaşlar söz konusu iddiaların detaylarını sorgulamaya başladı.  İngiliz basınında yer alan "Magnum dondurmaları metal içerebileceği endişesiyle acilen toplatılıyor." İfadeleri sonrası Magnum Türkiye'den açıklama geldi. Peki, Magnum dondurmaları toplatılıyor mu? Magnum nerenin, hangi ülkenin ürünü?
20.04.2024 Gündem
Ekmeğin fiyatı 2 TL'ye kadar düştü! Esnaflar rekabete girdi
Ekmeğin fiyatı 2 TL'ye kadar düştü! Esnaflar rekabete girdi Sivas’ta bir firma diğer firmalara tepki olması amacıyla ekmeğin fiyatını 2 liraya kadar düşürdü.
20.04.2024 Ekonomi
Gıda Hattı’na gelen ilginç başvurular herkesi şaşırttı! Eşini şikâyet eden de var pilav tarifi isteyen de
Gıda Hattı’na gelen ilginç başvurular herkesi şaşırttı! Eşini şikâyet eden de var pilav tarifi isteyen de Bugüne kadar 3 milyondan fazla müracaatın yapıldığı Alo 174 Gıda Hattı gıda güvenilirliği ile ilgili şikâyetlere çözüm üretiyor. Hatta birbirinden ilginç başvurular da geliyor...
15.04.2024 Gündem
Balda şeker hilesine AB önlemi
Balda şeker hilesine AB önlemi Farklı ülkelerden Avrupa Birliği’ne (AB) giden balların yarısında uygunsuzluk tespit edilmesi üzerine kontroller artırılıyor. Türk bal üreticileri ve ihracatçılarının gerekli hazırlıkları yapması istendi.
13.04.2024 Gündem
Ramazan'da milyonlarca idari para cezası kesildi!
Ramazan'da milyonlarca idari para cezası kesildi! Ramazan ayında 7 bin 500’den fazla görevliyle yapılan 104 bine yakın gıda denetiminde uygunsuzluk tespit edilen 1022 ürün için 45 milyon lira idari para cezası kesildiğini ifade eden Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Hiç şüphesiz en iyi denetçi tüketicinin kendisidir. Tüketicilerimiz bu sürece ne kadar dahil olursa o kadar hızlı ve kolay sonuç alabiliyoruz" dedi.
8.04.2024 Gündem
Ramazan ayında denetimler sıklaştırıldı
Ramazan ayında denetimler sıklaştırıldı Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri Ramazan ayı nedeniyle gıda sektöründe, fiyat ve hijyen denetimlerini artırdı.
18.03.2024 Adana
Üniversite öğrencileri üretti! Kampüste satılıyor
Üniversite öğrencileri üretti! Kampüste satılıyor Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi bünyesinde Gıda ve Hayvancılık Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürlüğü'ne bağlı öğrencileri günde 12 bin yuvarlak ekmek üretiyorlar ve kampüsde 15 TL'den satıldığını belirtiler.
14.03.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail tam anlamıyla soykırım politikası uyguluyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail tam anlamıyla soykırım politikası uyguluyor Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da İlim Yayma Vakfı 53. Olağan Genel Kurulu'nda önemli açıklamalarda bulundu. "7 Ekim'den beri Gazze'de yaşananlar tahammül sınırlarını aşmıştır" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Netanyahu ve gözünü kin bürümüş yönetimi, günümüzün Nazileri olarak isimlerini modern dönem canilerinin yanına ekletmişlerdir. Bu katliamcıların uluslararası hukuk önünde hesap vermeleri için elimizden geleni yapıyoruz" ifadelerini kullandı.
9.03.2024 Gündem
Sahte gıdalara karşı denetim ve caydırıcı ceza uyarısı
Sahte gıdalara karşı denetim ve caydırıcı ceza uyarısı Ramazan ayı öncesi Bayrampaşa'da 5 milyon lira değerinde sahte tereyağı ele geçirilirken, Gıda Yüksek Mühendisi Öğretim Görevlisi Eda Şensu Demir, denetimlerin artırılması gerektiğini belirterek, "Daha anlık denetim yapılması ya da caydırıcı cezalar olması lazım" dedi. Demir, ayrıca sahte tereyağının tüketiciyi aldattığını, üretim sırasında farklı toksik maddelerin gıdanın içerisine girebileceğini bunun da insan sağlığına zararlı olduğunu söyledi.
9.03.2024 Ekonomi
Adanalı kebapçı, depremzede kadınları unutmadı! Erzak ve kebap dağıttı
Adanalı kebapçı, depremzede kadınları unutmadı! Erzak ve kebap dağıttı Adanalı kebapçı Yaşar Aydın, Hatay'a giderek depremzede kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.
8.03.2024 Adana
Adana'da halkı zehirleyeceklerdi! Kilolarca et ve sakatat imha edildi
Adana'da halkı zehirleyeceklerdi! Kilolarca et ve sakatat imha edildi Adana’da zabıta ekiplerince Ramazan öncesi kasaplar çarşısına yapılan denetimde hijyen kurallarına uymayan kilolarca et ve sakatat çöpe atıldı. Ruhsatı olmayan bazı iş yerleri ise mühürlendi.
2.03.2024 Adana
Fincanları tükürerek temizlemişti! İşletmeci hakkında flaş karar
Fincanları tükürerek temizlemişti! İşletmeci hakkında flaş karar Edirne'de, alışveriş merkezinde kahve satılan dükkanda, fincanları tükürerek temizlediği anlar kameraya yansıyan işletmeci Hacı Zorlu'nun sözleşmesi feshedilip, iş yeri kapatıldı. Zorlu, "Bardakların temizliğini yaparken kolonyalı mendille siliyordum. İçerisindeki tozun gitmediğini görünce üfledim. Burada kesinlikle art niyet veya yanlış anlaşılma var. Biz bu bardaklarla kesinlikle kahve satışı yapmıyoruz" dedi.
17.02.2024 Gündem
Adana’da patates ve soğana sıkı denetim! Çalışmalar devam edecek
Adana’da patates ve soğana sıkı denetim! Çalışmalar devam edecek Adana’da patates ve soğanda fahiş fiyat oluşmaması ve tüketicinin mağdur olmaması için Tarım ve Orman Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı görevlileri halde üçlü denetim yaptı.
16.02.2024 Adana
Yaptıkları 'pes' dedirtti! Dükkan mühürlendi, kameralar anbean kaydetti
Yaptıkları 'pes' dedirtti! Dükkan mühürlendi, kameralar anbean kaydetti Edirne’de bulunan bir alışveriş merkezinde kahve satışı yapan işletme sahibinin antihijyenik temizliği kameralara yansıdı. İşletme sahibinin fincanlara tükürerek temizlemesi üzerine Edirne Belediyesi’ne bağlı zabıta ekipleri ruhsatı olmayan dükkanı mühürlendiğini açıkladı.
13.02.2024 Gündem
Murat Kurum: 7/24 esasıyla çalışan kreşler açacağız
Murat Kurum: 7/24 esasıyla çalışan kreşler açacağız AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Eğitim Bir-Sen 12.Bölge 7. Dönem 1.Teşkilat Eğitim Programı’nda açıklamalarda bulundu.
11.02.2024 Gündem
Bakan Yumaklı duyurdu! 2024'te hayvancılığa 19,1 milyar lira destek sağlayacağız
Bakan Yumaklı duyurdu! 2024'te hayvancılığa 19,1 milyar lira destek sağlayacağız Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "Son 21 yılda hayvancılık sektörüne 312 milyar lira destek sağladık. 2024 yılında da 19,1 milyar lira sağlayacağız. Uygun oranlı krediler sayesinde yetiştiricilerimiz 114 milyar lira hayvancılık kredisi kullandı. TARSİM ile hayvancılıkta 16 milyar lira hasar tazminatı ödedik" dedi.
19.01.2024 Gündem
Sağlık Bakanı Koca: Geçen yıla göre acile başvurularda yüzde 20 artış var
Sağlık Bakanı Koca: Geçen yıla göre acile başvurularda yüzde 20 artış var Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son günlerde artan solunum yolu enfeksiyonlarında son durumu anlattı. Geçen yıla göre acile başvurularda yüzde 20 artış olduğunu belirten Koca, “İstanbul’da ise yoğun bakım doluluk oranı yaklaşık yüzde 83. Yani en fazla artışın olduğu il İstanbul” dedi.
17.01.2024 Gündem
Siğil Nasıl Geçer? Siğil Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Siğil Nasıl Geçer? Siğil Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Siğil çoğu insanda mikrop kaynaklı çıkan rahatsızlıklardan biridir. Et beni şeklinin daha uzun biçimde olması ile kişide rahatsız edici bir görüntü oluşturmaktadır. Papilloma virüsleri adı verilen bu virüsler deri altına işleyerek iltihaplanmalara sebep olmaktadır.
17.01.2024 Sağlık
Ünlü kozmetik firmasının İstanbul merkezinden büyük başarı
Ünlü kozmetik firmasının İstanbul merkezinden büyük başarı İstanbul, ünlü kozmetik şirketi L'Oréal'in dünyadaki 7 inovasyon merkezi arasında yer aldı.
11.01.2024 Vitrin
Bakan Yumaklı'dan flaş açıklama: Yapay et üretimine izin verilmesi söz konusu değildir
Bakan Yumaklı'dan flaş açıklama: Yapay et üretimine izin verilmesi söz konusu değildir Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, zaman zaman 'bakanlık yapay ete izin verdi' gibi bazı haberler, paylaşımlar yapıldığını belirterek, "Yapay et bakanlığımızın hiçbir zaman gündeminde olmamıştır, olmayacaktır. Yapay et üretimine izin verilmesi söz konusu değildir" dedi.
10.01.2024 Ekonomi
Uzmanından doğal ekmeğin raf ömrünü uzatacak ipuçları
Uzmanından doğal ekmeğin raf ömrünü uzatacak ipuçları Yiyeceklerin raf ömürleri, paketlenmesi, saklama koşulları gibi etkenler bozulma sürecini etkiliyor. Özellikle her öğünün vazgeçilmezi olan ekmekler, çabuk bayatladığı için kolay gözden çıkarılan yiyecekler arasında yer alabiliyor. Ekmeklerin raf ömrünü etkileyen başlıca faktörler olduğunu söyleyen Toptan ekmek imalatı markası Chef Morkoç Gıda Kurucusu Ulaş Morkoç, “Ekmekler serin ve kuru yerlerde, hava almayan kaplarda saklanmalıdır. Bu şekilde saklanan ekmeklerin raf ömrü uzar” dedi.
9.01.2024 Gündem
Rüyada Beyaz Elbise Görmek Ne Anlama Gelir? Rüyada Beyaz Elbise Giymek Nasıl Yorumlanır?
Rüyada Beyaz Elbise Görmek Ne Anlama Gelir? Rüyada Beyaz Elbise Giymek Nasıl Yorumlanır? Dürüst ve ahlaklı bir yaşam üzerinden rüyada beyaz elbise görmek yorum alır. Beyaz renk zaten başlı başına bir saflık ve dürüstlüğü ifade ederken, bu durum rüya üzerinden de ele alınır. Rüya sahibinin içinde kötülük olmadığı, yardıma muhtaç insanlara destek olduğu ve onların hayır duasını aldığına dair delalet eder. Hijyen ve saflık üzerinden bakımlı ve temizli olma konusunda yine rüyada elbise giymek delalet etmektedir. Bolluk ve bereketiyle beraber gelecek güzel ve müjdeli haberler şeklinde yorumlanır. 
8.01.2024 Eğitim
Nasır Nasıl Geçer? Nasır Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Nasır Nasıl Geçer? Nasır Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Nasır, cildin uzun süre boyunca aynı bölgeden sürtünmesinden dolayı meydana gelir. Özellikle sıklıkla ayaklarda gözüken nasırlar dar, sıkı ve yanlış ayakkabı seçiminden dolayı oluşur. Uzun süre ayakta durmak ya da el ile uzun süreli işler yapma vücudun belirli bölgelerinde nasır oluşturabilir. Nasır evde doğal ürünlerle tedavi edilebileceği gibi çeşitli solüsyon, bant ya da oje türevli ilaçlarla da tedavi edilebilir.
8.01.2024 Sağlık
Arpacık Nasıl Geçer? Arpacık Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Arpacık Nasıl Geçer? Arpacık Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Arpacık, gözde meydana gelen bir rahatsızlık olarak bilinmektedir. Göz kapaklarında bulunan birçok yağ bezesi olduğunu söylemek mümkündür. Yağ bezelerinin kanal ağızları ise kirpik diplerine açılmaktadır.
27.12.2023 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Hijyen ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki hijyen haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.