İş yerinde ticareti ve evde beslenmesi yasak 17 sincap ele geçirildi
İş yerinde ticareti ve evde beslenmesi yasak 17 sincap ele geçirildi Aydın'da, hayvan satışı yapılan dükkanda, ticareti ve evde beslenmesi yasak olan 17 sincap ele geçirildi. Sincaplardan sağlık durumu iyi olan 4'ü doğaya salındı, 13'ü tedaviye alındı. Dükkan sahibine toplam 23 bin 360 TL ceza kesildi.
28.03.2022 Yaşam
Pet shoplarda hayvan satışı 7 ay sonra sona erecek
Pet shoplarda hayvan satışı 7 ay sonra sona erecek Hayvanları Koruma Kanunu'nda yapılan değişikliğin kabul edilmesiyle Türkiye'de pet shoplarda hayvan satışı yapılması yasaklandı. Pet shop sahiplerine ellerindeki hayvanları satmaları için verilen sürenin ise son 7 ayına gelindi. Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Başkanı Ahmet Kemal Şenpolat, "Belki eskisi gibi satışlar olmayacak ama aynı kişiler size katalogdan sunum yapacak. Hatta internetten hayvan seçim olanağınız olacak. Dolayısıyla popülasyonu aşağıya indirmeye yönelik bir madde değişikliği olmadı" dedi. Pet shop sahibi Ufuk Yardım ise bu durumun izdihama yol açacağını ve esnafın zor zamanlar yaşayacağını belirtti. 
10.12.2021 Gündem
Petshoplarda hayvan satışına yasak geliyor
Petshoplarda hayvan satışına yasak geliyor Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, petshoplarda hayvan satışının yasaklanacağını bildirdi.
29.09.2021 Gündem
Hayvan satışı yapacaklar
Hayvan satışı yapacaklar Son günlerde dayak iddiaları ile gündeme gelen ünlü çift ticareti sevdi.
15.01.2014 Magazin