Haydar Yenigün

Haydar Yenigün

Son dakika Haydar Yenigün haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Haydar Yenigün ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Haydar Yenigün haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Haydar Yenigün

haberleri sayfasında son dakika yaşanan haydar yenigün gelişmeleri de dahil olmak üzere 106 haydar yenigün haberi bulunmuştur. Tüm haydar yenigün haberleri aşağıda listelenmiştir.
OSD Başkanı Cengiz Eroldu!
OSD Başkanı Cengiz Eroldu! Otomotiv Sanayi Derneği'nin Yönetim Kurulu Başkanlığı’na Cengiz Eroldu seçildi.
1.04.2022 Otomobil
Ford Otosan 575 milyon euroya fabrika satın aldı
Ford Otosan 575 milyon euroya fabrika satın aldı Ford Otosan, Ford’un Romanya’daki Craiova fabrikasını bünyesine katmak üzere Ford ile anlaşmaya vardıklarını açıkladı. Satınalmanın ardından üretim kapasitesini 900 bin aracın üzerine çıkarmayı hedefliyor.
14.03.2022 Otomobil
Araba fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması! Bu ay yeni zam geliyor, artış kademeli olarak devam edecek
Araba fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması! Bu ay yeni zam geliyor, artış kademeli olarak devam edecek Araba alacaklara kötü haber! Sıfır araba fiyatları bu ay değişiyor. Satışlar 2021'in altına düşecek. Sıfır arabada maliyet artışları kademeli olarak fiyatlara yansıyacak. Uzun süredir küresel düzeyde devam eden çip krizi nedeni ile üretimde aksamlar yaşanıyordu. Bu da fiyatların yükselmesine neden oldu. Sektör temsilcileri araba fiyatlarındaki artışın 2022 yılında da devam edeceğini açıkladı. Otomotiv sektörü dünyada artan hammadde, enerji ve nakliye maliyetleri ile kur farklarını bu aydan itibaren fiyatlara yansıtma hazırlığında.
3.01.2022 Otomobil
Elektrikli araç satışları hızlanıyor!
Elektrikli araç satışları hızlanıyor! Uzmanlar ülkelerin iklim değişikliği taahhütlerini yerine getirirse lityum talebinin 10 yıl içince 7 misli artacağını belirtiyor.
29.12.2021 Otomobil
Ford Otosan “Rakun” ile motosiklet pazarına giriyor!
Ford Otosan “Rakun” ile motosiklet pazarına giriyor! Ford Otosan ürettiği elektrikli 2 ve 3 tekerlekli aracı Rakun Pro2 ve Pro3’ü 2022’de pazara sürecek.
26.11.2021 Otomobil
Otomotivde üretim ve ihracat artışa devam ediyor
Otomotivde üretim ve ihracat artışa devam ediyor 2021 yılı Ocak-Haziran döneminde toplam üretim yüzde 23 ve otomobil üretimi bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 15 oranında arttı.
12.07.2021 Ekonomi
Ford Otosan girişim şirketi kurdu!
Ford Otosan girişim şirketi kurdu! Ford Otosan yeni fikir ve teknolojileri bulmak ve büyütmek amacıyla kurduğu kurumsal girişim sermaye şirketi Driventure’u tanıttı.
27.05.2021 Otomobil
Bakan Varank müjdeyi verdi: 18 bin kişiye istihdam sağlayacağız
Bakan Varank müjdeyi verdi: 18 bin kişiye istihdam sağlayacağız Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ford Otosan'ın Kocaeli'deki fabrikalarını ziyaret ederek firmanın yeni yatırım ve çalışmalarını inceledi. Yeni nesil ticari araç yatırımlarına devam ettiklerini ifade eden Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, "Bu yatırım neticesinde Türk otomotiv sektöründe tedarikçilerimiz ve tüm ekosistemle dolaylı olarak 18 bin kişilik yeni istihdam imkanı sağlamış olacağız." dedi.
20.01.2021 Ekonomi
Bakan güzel haberi duyurdu! 10 bin kişiye ilave istihdam
Bakan güzel haberi duyurdu! 10 bin kişiye ilave istihdam Ford Otosan'ın 'Gelecek Nesil Ticari Araç ve Batarya Üretimi'ne ilişkin yeni yatırım kararı hakkında açıklamalarda bulunan Bakan Varank, "Yaklaşık 2 milyar avro tutarındaki bu yatırım, ülkemiz ekonomisine çok önemli bir ilave katma değer sağlayacak. Araç üretim kapasitesini yıllık 210 bin adet artıracak, 3 bin kişiye doğrudan istihdam oluşturacak. Tabii tedarik zincirleri vasıtasıyla 10 binden fazla ilave istihdama da katkı sağlayacak." dedi.
19.01.2021 Ekonomi
Otomotivciler Maliye’den randevu aldı!
Otomotivciler Maliye’den randevu aldı! Bu yıl da istihdamda büyüme öngören Türk otomotiv sanayi yeni Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’dan randevu aldı. Otomotivciler görüşmede fırsatlar ve riskler konusunda paylaşım yapacak.
18.01.2021 Otomobil
Anlaşma imzalandı, 3 milyar doları korudu!
Anlaşma imzalandı, 3 milyar doları korudu! Türkiye ile Birleşik Krallık arasında imzalanan Serbest Ticaret Anlaşması, iki ülke arasındaki yaklaşık 3 milyar dolar değerindeki ticaret hacmi oluşturan otomotiv sektörü tarafından sevindirici bir gelişme olarak karşılandı.
1.01.2021 Otomobil
Ford Otosan'dan 20.5 milyar TL'lik yatırım! 3 bin ek istihdam...
Ford Otosan'dan 20.5 milyar TL'lik yatırım! 3 bin ek istihdam... Ford Otosan'ın 2026 yılına kadar yapmayı planladığı 20,5 milyar TL yatırımı kapsayan Cumhurbaşkanlığı Kararı Resmi Gazete’de yayınlandı. 3 bin kişilik de ek istihdam da sağlanacak.
4.12.2020 Otomobil
Ford Otosan elektrikli için "batarya montaj" tesisi kuruyor
Ford Otosan elektrikli için "batarya montaj" tesisi kuruyor Ford Otosan tam elektrikli ticari araç, Ford E-Transit’in üretim kakarı ardından Kocaeli’nde “Batarya Montaj Fabrikası” yatırımını hayata geçirmek için çalışmalara başladı.
2.12.2020 Otomobil
Otomotiv üretimi 1 milyon adedi geçti
Otomotiv üretimi 1 milyon adedi geçti Otomotiv Sanayii Dernegˆi (OSD) verilerine göre, Ocak-Ekim döneminde otomotiv üretimi bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 16 azalarak 1 milyon 4 bin 974 adet, otomobil üretimi yüzde 15 azalarak 671 bin 676 adet oldu.
16.11.2020 Otomobil
Ford’un ilk elektriklisi Türkiye'den yola çıkacak
Ford’un ilk elektriklisi Türkiye'den yola çıkacak Ford Transit’in ilk tam elektrikli versiyonunun, Avrupa’daki müşteriler için Ford Otosan Gölcük Fabrikası’nda üretileceği açıklandı.
13.11.2020 Otomobil
Satışlardaki hareketlilik istihdama yansıyacak
Satışlardaki hareketlilik istihdama yansıyacak Otomotiv sektöründe sıfır ve ikinci el satışlardaki talep artışının ardından firmalar yeniden istihdam arayışı ve yatırıma yöneliyor.
27.07.2020 Otomobil
Markaların fiyat oyunu! Bankalar kredi desteğini kesti...
Markaların fiyat oyunu! Bankalar kredi desteğini kesti... Türkiye’de üretim yapan 6 otomotiv markası kredi paketi kapsamından çıkartıldı. Fiyat artışı yaptıkları gerekçesi ile kredi paketi kapsamından çıkartılan Honda, Hyundai, Ford, Fiat, Renault ve Toyota’nın yerli modellerine son 6 ayda yaptığı zammı mercek altına alındı. İşte fiyat artışları...
27.07.2020 Otomobil
Otomobil sektörüyle ilgili önemli açıklama
Otomobil sektörüyle ilgili önemli açıklama Otomotiv Sanayii Derneği (OSD), sektör paydaşlarını bir araya getirdiği “OSD Buluşmaları”nın ikincisini gerçekleştirdi.OSD Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Yenigün,"Otomotiv pazarını önce 1,5 milyon, ardından ise uzun vadede 2 milyon adetlere çıkartacak önemli bir çalışmanın hazırlıklarını yapıyoruz” dedi.
24.12.2019 Otomobil
Türk-ABD İş Konseyi 100 milyar dolarlık ticaretin yol haritasını sunacak
Türk-ABD İş Konseyi 100 milyar dolarlık ticaretin yol haritasını sunacak Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-ABD İş Konseyi (TAİK) tarafından düzenlenen Türkiye Yatırım Konferansı’nın 10'uncusu, 25 Eylül’de New York’ta gerçekleştirilecek.
21.09.2019 Ekonomi
Ford Otosan'ın engelleri aşan projesine global ödül
Ford Otosan'ın engelleri aşan projesine global ödül Ford Otosan Yeniköy Fabrikası’nda görevli montaj ekibinin, işitme engelli çalışma arkadaşları ile sağlıklı ve verimli iletişim kurmak amacıyla yürüttüğü “İşaret Dili ile Dokunuş” projesi, Ford Motor Company tarafından "Faklılıklara Saygı" ödülünü kazandı.
26.12.2018 Otomobil
Otomotiv sektörü, üretim ve ihracatta 1 milyonu aştı
Otomotiv sektörü, üretim ve ihracatta 1 milyonu aştı Türkiye otomotiv sektöründe, yılın 10 ayında 1 milyon 298 bin 282 üretim gerçekleşirken, 1 milyon 99 bin 323 araç ihraç edildi.
12.11.2018 Ekonomi
Son dakika: Vatandaşa iki indirim müjdesi!
Son dakika: Vatandaşa iki indirim müjdesi! Otomobilde ÖTV matrah limitleri % 52’ye varan oranda artırıldı. Ayarlamayla otomobil fiyatları % 3.3-6.2 düştü. 100 bin TL’lik oto 3 bin TL, orta sınıf SUV 15 bin TL ucuzladı. Ayrıca; Enflasyonun temel belirleyicilerinden olan gıda fiyatlarını belli bir seviyede tutmak için iki önemli hamle geldi. Tarımsal girdilerin en önemli kalemi olan gübrede yüzde 15 indirim sağlandı. Arpa, buğday gibi ürünlerde prim desteği iki kat arttı
25.09.2018 Ekonomi
ÖTV ayarı 3-15 bin  lira avantaj sağladı
ÖTV ayarı 3-15 bin lira avantaj sağladı Otomobilde ÖTV matrah limitleri % 52’ye varan oranda artırıldı. Ayarlamayla otomobil fiyatları % 3.3-6.2 düştü. 100 bin TL’lik oto 3 bin TL, orta sınıf SUV 15 bin TL ucuzladı
24.09.2018 Ekonomi
Hannover'a ‘Made-in Turkey’ damgası
Hannover'a ‘Made-in Turkey’ damgası Dünyanın en önemli ticari araç fuarlarından biri olan IAA Hannover 2018’e Türkiye’de üretilen modeller damgasını vurdu. Ford, Mercedes, BMC, Otokar, Temsa, Karsan, Anadolu Isuzu gibi Türkiye’de üretim yapan firmaların en yeni ürünleri fuarda büyük ilgi gördü.
24.09.2018 Otomobil
Tesla'nın en büyük rakibi Sancaktepe'den çıktı!
Tesla'nın en büyük rakibi Sancaktepe'den çıktı! Elon Musk’ın yılın başında tanıttığı elektrikli kamyon konsepti ‘Tesla Semi Truck’a en büyük rakip Sancaktepe’den çıktı. Ford Otosan’ın Sancaktepe’deki dev Ar-Ge merkezinde Türk mühendisler tarafından 4 ayda tasarlanan ve geliştirilen 4. seviye otonom sürüşe sahip ilk elektrikli kamyon olan ‘F-Vision’ tüm dünyada büyük ses getirdi. Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, “Tamamı Türkiye’de üretilecek şekilde planlarımızı yaptık” dedi.
24.09.2018 Bilim ve Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri

Haydar Yenigün ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki haydar yenigün haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.