Halide Edip

Halide Edip

Son dakika Halide Edip haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Halide Edip ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Halide Edip haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Halide Edip

haberleri sayfasında son dakika yaşanan halide edip gelişmeleri de dahil olmak üzere 247 halide edip haberi bulunmuştur. Tüm halide edip haberleri aşağıda listelenmiştir.
Cumhuriyet Dönemi Hikaye Özellikleri Nelerdir? Cumhuriyet Dönemi Hikayecileri Kimlerdir?
Cumhuriyet Dönemi Hikaye Özellikleri Nelerdir? Cumhuriyet Dönemi Hikayecileri Kimlerdir? Cumhuriyet'in ilan edilmesi ile beraber 1923-29 40 yılları arası Cumhuriyet Dönemi hikayeleri olarak ifade edilir. Özellikle bu dönem içerisinde pek çok önemli isim ön plana çıkmaktadır. Ayrıca bu isimlerin yazmış olduğu önemli hikayeler geçmişten günümüze kadar ulaşmıştır. Genelde toplumsal konuların ele alındığı ve toplumdaki aksaklıkların ortaya çıkarıldığı bir hikaye dönemi olduğunu söylemek mümkün.
24.01.2024 Kültür Sanat
Ateşten Gömlek Romanının Özeti... Ateşten Gömlek Nasıl Bitiyor, Karakterleri Kimler?
Ateşten Gömlek Romanının Özeti... Ateşten Gömlek Nasıl Bitiyor, Karakterleri Kimler? Ateşten Gömlek, Halide Edip Adıvar tarafından kaleme alınan bir romandır. Kurtuluş Savaşı’nı konu alan ilk romandır. Roman kahramanlarından Peyami’nin Cebeci Hastanesi’nde beyninde yer alan kurşunun çıkarılması için beklerken yazdığı anılarından oluşmaktadır. Gerçek yaşanmış olaylara dayanır. 
22.01.2024 Eğitim
4. Sınıf Milli Mücadele: Milli Mücadele Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular!
4. Sınıf Milli Mücadele: Milli Mücadele Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular! Milli mücadele ülkemizin tarihi açısından önemli bir dönemdir. Eğitim sisteminde bu konu ilk kez 4. sınıfta Sosyal bilimler dersinde işlenir.
25.12.2023 Eğitim
Cinayet davasında verdiği ifade sonu oldu! Otoparkta silahlı saldırıyla öldürüldü...
Cinayet davasında verdiği ifade sonu oldu! Otoparkta silahlı saldırıyla öldürüldü... Firuzköy'de bir kişinin ölümü ile sonuçlanan saldırıyla ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. Saldırının geçen yıl Esenyurt'ta işlenen cinayet ile ilgili açılan davada verilen ifade konusunda çıkan tartışmadan kaynaklandığı belirtildi.
31.10.2023 Gündem
Halide Edip Adıvar Eserleri Nelerdir? Halide Edip Adıvar Eserlerinin Özellikleri...
Halide Edip Adıvar Eserleri Nelerdir? Halide Edip Adıvar Eserlerinin Özellikleri... Halide Edip Adıvar romancı ve yazardır. 1884 senesinde doğmuş olan Halide Edip Adıvar 1964 senesinde hayatını kaybetmiştir.
10.11.2022 Eğitim
İstanbul’da 14 yaşındaki genç kızın sır ölümü
İstanbul’da 14 yaşındaki genç kızın sır ölümü Şişli’de avukat bir babanın 14 yaşındaki kızı, okuldan geldikten sonra kardeşleriyle vakit geçirdiği esnada 11. kattaki dairelerinin penceresinden aşağıya düştü. Metrelerce yükseklikten düşerek feci şekilde can veren genç kızın sır ölümü sonrası aile yasa boğulurken, olayın kaza mı yoksa intihar mı olduğu araştırılıyor. Genç kızın dayısı, "Birden ablasının yüzüne bakmış ve aşağıya düşmüş" dedi.
4.10.2022 Yaşam
Elektrik kesintisi nerelerde olacak, ne kadar sürecek? Elektrikler ne zaman gelecek? İlçe ilçe elektrik kesintisi sorgulama ekranı!
Elektrik kesintisi nerelerde olacak, ne kadar sürecek? Elektrikler ne zaman gelecek? İlçe ilçe elektrik kesintisi sorgulama ekranı! İstanbul’un pek çok ilçesinde elektrik kesintisi! BEDAŞ ilçe ilçe duyurdu! İstanbul'da 6 Eylül Salı ve 7 Eylül Çarşamba günü farklı yer ve saatlerde elektrik kesintileri uygulanacak. 21 ilçede uygulanacak planlı kesintiler 2 ile 10 saat sürecek. Peki, Elektrik kesintisi nerelerde olacak? Elektrik kesintisi ne kadar sürecek? Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul elektrik kesintisi sorgulama ekranı!
6.09.2022 Gündem
Yağmurun etkisiyle kayganlaşan yolda 4 araç birbirine girdi
Yağmurun etkisiyle kayganlaşan yolda 4 araç birbirine girdi Şişli’de yağan yağmurun etkisiyle kayganlaşan yolda 4 aracın karıştığı zincirleme trafik kazası meydana geldi. Kazada ölen ya da yaralan olmazken, ufak çaplı maddi hasarlar meydana geldi.
8.08.2022 Gündem
Uzayda yıllardır var olan 21 Türk ismi
Uzayda yıllardır var olan 21 Türk ismi Uzayın geniş ve sonsuzluğu içerisinde gök bilimciler tarafından araştırmalar sürerken Ay, Mars ve Venüs’te keşfedilen oluşumlara dünyadan verilen isimlerin yanı sıra 21 Türk ismi yazıldı.
5.08.2022 Bilim ve Teknoloji
Eğitimci Nazmi Arıkan cinayeti! İşte katilin kaçış rotası...
Eğitimci Nazmi Arıkan cinayeti! İşte katilin kaçış rotası... Gelibolu'da eğitimci Nazmi Arıkan ile şoförü Şerif Eker’in öldürülmesiyle ilgili detaylar gün yüzüne çıkmaya başladı.
16.07.2022 Gündem
Ayçiçek yağı ile ilgili son dakika açıklaması! Bakan Nebati duyurdu: Temmuz ayına kadar...
Ayçiçek yağı ile ilgili son dakika açıklaması! Bakan Nebati duyurdu: Temmuz ayına kadar... Ayçiçek yağı stoku yeterli mi? Ayçiçek yağına zam gelecek mi? Vatandaşlar günlerdir bu soruların yanıtını arıyordu. Gündeme gelen iddialar nedeniyle birçok kişi marketlere akın etti. Rusya-Ukrayna savaşı dolayısıyla sıvı yağ ithalatında sorun yaşanabileceğine dair iddialara Bakan Nebati son noktayı koydu. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Halkbank Üreten Kadınlar Yarışması Ödül Töreni'ne katıldı. Bakan Nebati, "Enflasyonla mücadele sabırlı ve kararlı olmayı gerektirmektedir, tüm kurumlar tam istişare ile çalışmaktadır. Bugün hiçbir şey yapmasak temmuz ayına yetecek kadar ayçiçek yağı var." diye konuştu.
7.03.2022 Ekonomi
İstanbul'da 5 ilçede su kesintisi
İstanbul'da 5 ilçede su kesintisi İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresince (İSKİ) Kağıthane Terfi Merkezi'nde gerçekleştirilecek bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle yarın 5 ilçenin bazı mahallelerine 5 saat su verilemeyeceği öğrenildi.
7.03.2022 Gündem
İSKİ su kesintisi: İstanbul’da yarın (8 Mart) hangi ilçelerde sular kesilecek, sular ne zaman gelecek?
İSKİ su kesintisi: İstanbul’da yarın (8 Mart) hangi ilçelerde sular kesilecek, sular ne zaman gelecek? İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresince (İSKİ) Kağıthane Terfi Merkezi'nde gerçekleştirilecek bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle yarın 5 ilçenin bazı mahallelerine 5 saat su verilemeyeceği öğrenildi. Peki, hangi ilçelerde sular kesilecek, sular ne zaman gelecek? İşte İSKİ su kesintisi programı…
7.03.2022 Yaşam
Aydın'da liseli iki grup arasında kavga! Bir öğrenci bacağından bıçaklandı
Aydın'da liseli iki grup arasında kavga! Bir öğrenci bacağından bıçaklandı Aydın’ın Efeler ilçesinde liseli iki grup arasında çıkan kavgada bir öğrenci bacağından bıçaklandı.
28.02.2022 Yaşam
BEDAŞ 8 ilçe için duyurdu! İstanbul’un hangi ilçelerinde elektrik kesintisi olacak?
BEDAŞ 8 ilçe için duyurdu! İstanbul’un hangi ilçelerinde elektrik kesintisi olacak? İstanbul’da 8 ilçede elektrik kesintisi olacak. Boğaziçi Elektrik Dağıtım'dan (BEDAŞ, 22 Kasım Pazartesi İstanbul'un çeşitli ilçelerinde elektrik kesintileri yaşanacağını duyurdu.
22.11.2021 Yaşam
Meral Akşener partisinin 4'üncü kuruluş yıldönümünde konuştu
Meral Akşener partisinin 4'üncü kuruluş yıldönümünde konuştu Partisinin 4'üncü kuruluş yıldönümü programında konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, çok özel bir günde olduklarını belirterek, Türk milletinin İYİ Parti'yi iktidara çağırdığını dile getirdi. Akşener, İYİ Parti iktidarında parlamenter sisteme geçileceğini belirterek "Ortak akıl demokrasinin olmazsa olmazıdır. O nedenle milletimiz yetki verdiğinde kararları ortak akılla alacağız" dedi.
24.10.2021 Siyaset
Lise öğrencilerinin elektrikli araçları yarış pistinin 'enerjisini' yükseltti
Lise öğrencilerinin elektrikli araçları yarış pistinin 'enerjisini' yükseltti TEKNOFEST kapsamında düzenlenen "Liseler Arası Elektrikli Araç Yarışları"na 36 takım katılırken geliştirilen araçların, üretildikleri malzemeden dayanıklılıklarına, aldıkları mesafenin süresinden ucuzluğuna kadar özellikleri dikkati çekti.
5.09.2021 Bilim ve Teknoloji
İSKİ'den 8 ilçede su kesintisi açıklaması!
İSKİ'den 8 ilçede su kesintisi açıklaması! İSKİ, İstanbul'da pazar günü TEİAŞ (Türkiye Elektrik İletim A.Ş.)'ın Alibeyköy Trafo Merkezi'nde gerçekleştireceği çalışma sebebiyle 8 ilçede 8 saat süreyle su kesintisi yaşanacağını açıkladı.
4.09.2021 Gündem
İstanbul'da pazar günü su kesintisi!
İstanbul'da pazar günü su kesintisi! İSKİ, İstanbul'da pazar günü TEİAŞ (Türkiye Elektrik İletim A.Ş.)'ın Alibeyköy Trafo Merkezi'nde gerçekleştireceği çalışma sebebiyle 8 ilçede 8 saat süreyle su kesintisi yaşanacağını açıkladı.
2.09.2021 Gündem
Zafer Tepe fotoğrafında bilinmeyen detay! 'Gelin hanımefendi taarruz ediyoruz'
Zafer Tepe fotoğrafında bilinmeyen detay! 'Gelin hanımefendi taarruz ediyoruz' Yunan kuvvetleri Haymana ile eski Polatlı arasındaki çarpışmalar sonucunda geri püskürtüldü. Açıksöz gazetesinin başyazarı İsmail Habib, savaşın dönüm noktasını “Düşman bir tehdit olmaktan çıktı... Düşman artık korkutmuyor, korkuyor” sözleriyle duyurdu.. 10 Eylül’de Başkomutan, Zafer Tepe’de taarruzu kumanda ediyordu. Türk tarihinin kırılma anı yaşanıyordu. Öğle saatlerinde, Dua Tepe’yi savunan Yunan tümeni çözüldü. Dua Tepe; Sakarya Muharebesi’nde karşı taarruzla düşmandan geri alınan ilk tepeydi...
26.08.2021 Gündem
Arefe günü pazarlar açık mı, pazar yerleri 12 Mayıs arefe günü kurulur mu?
Arefe günü pazarlar açık mı, pazar yerleri 12 Mayıs arefe günü kurulur mu? Arefe günü pazarlar açık mı? İçişleri Bakanlığı geçtiğimiz günlerde Pazar yerleri genelgesi yayımlanmış, 81 ilin valiliklerine gönderdiği genelgeyle İstanbul'da açık olan pazar yerleri listesini belirlemişti. Pazar yerleri tam kapanma sürecinde cumartesi günleri 10.00-17.00 saatleri arasında sadece yaş sebze/meyve ile fide satışı yapabilecekler. Vatandaşlar en yakın pazar yerlerine giderek alışverişlerini gerçekleştirebilecekler.
12.05.2021 Gündem
Pazarlar bugün açık mı, Pazarlar kaça kadar açık? 8 Mayıs Pazar yerleri hangi gün kurulacak, hangi semtlerde? Semt pazarları genelgesi ve saatleri…
Pazarlar bugün açık mı, Pazarlar kaça kadar açık? 8 Mayıs Pazar yerleri hangi gün kurulacak, hangi semtlerde? Semt pazarları genelgesi ve saatleri… Pazarlar bugün açık mı, Pazarlar kaça kadar açık, kaçta kapanıyor? İçişleri Bakanlığı 81 İl Valiliğine “Pazar Yerleri” konulu genelge gönderdi. Genelgeye göre tam kapanma dönemi içerisinde 8 ve 15 Mayıs 2021 tarihlerine denk gelen Cumartesi günleri 10.00-17.00 saatleri arasında sadece yaş sebze-meyve ile fide satışı yapan pazaryerleri açık olacak. İşte İstanbul’da açık olan semt pazarları...
8.05.2021 Gündem
8 Mayıs cumartesi pazar yerleri! Pazara gitmek serbest mi? Cumartesi pazar kurulacak mı, pazara arabayla gitmek serbest mi?
8 Mayıs cumartesi pazar yerleri! Pazara gitmek serbest mi? Cumartesi pazar kurulacak mı, pazara arabayla gitmek serbest mi? Pazar kurulacak mı, pazara girmek serbest mi? Pazar kurulacak yerler merak ediliyor. Pazar yerleri genelgesi İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ilin valiliklerine gönderildi. Genelgenin ardından İstanbul'da açık olan pazar yerleri listesi de netleşti. Pazar yerleri tam kapanma sürecinde cumartesi günleri 10.00-17.00 saatleri arasında sadece yaş sebze/meyve ile fide satışı yapabilecekler. Vatandaşlar en yakın pazar yerlerine giderek alışverişlerini gerçekleştirebilecekler.
8.05.2021 Gündem
Semt pazarları açılıyor! İstanbul'da açık olacak pazar yerlerinin listesi belli oldu
Semt pazarları açılıyor! İstanbul'da açık olacak pazar yerlerinin listesi belli oldu Tam kapanma döneminde semt pazarları yarın ve (8 Mayıs Cumartesi) ve 15 Mayıs cumartesi açık olacak. Vatandaşlar, evlerine en yakın pazara gidebilecek. Pazarda sadece yaş sebze, meyve ve fide satışı yapılacak. Pazarlar saat 10.00 ile 17.00 saatleri arasıhnda açık olacak. İstanbul Pazarcılar Odası Başkanı Mesut Şengün pazarda ürünlerin pahalı olacağını söyledi. Şengün en ucuz domatesin 5-6 liraya satılacağını vurguladı. Öte yandan İstanbul'da açılacak pazarların listesi yayınlandı...
7.05.2021 Ekonomi
23 Nisan coşkusu 101 yaşında!
23 Nisan coşkusu 101 yaşında! 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin 101. açılış yıl dönümü kutlanıyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, beraberindeki heyet ve çocuklar ile birlikte Anıtkabir'i ziyaret etti. Bakan Selçuk, Anıtkabir özel defterini imzaladı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un ardından TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı. Şentop ve devlet erkanı Anıtkabir'i ziyaret etti.
23.04.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Halide Edip ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki halide edip haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.