Gyoder

Gyoder

Son dakika GYODER haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan GYODER ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını GYODER haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Gyoder

haberleri sayfasında son dakika yaşanan gyoder gelişmeleri de dahil olmak üzere 461 gyoder haberi bulunmuştur. Tüm gyoder haberleri aşağıda listelenmiştir.
Konut satışları 8 yılın en düşük seviyesinde
Konut satışları 8 yılın en düşük seviyesinde Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği (GYODER)'in Ziraat GYO'nun katkılarıyla hazırladığı 'GYODER Gösterge' 2023 4. Çeyrek Raporu’na göre, 2023 yılı dördüncü çeyrek konut satışları bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yaklaşık yüzde 23,9 oranında gerileme kaydederek son sekiz yılın en düşük seviyesine indi.
22.03.2024 Ekonomi
Kiracılara güzel haber! Yeni model geliyor, kira fiyatları düşecek
Kiracılara güzel haber! Yeni model geliyor, kira fiyatları düşecek Ev sahibi ve kiracıları yakından ilgilendiren gelişme! Kiralardaki fahiş artışın önüne geçilecek. Erişilebilir fiyatlı kiralık konut için hazırlanan yeni modelde son aşamaya gelindi. Kamunun arsa göstermesi halinde harekete geçeceklerini açıklayan GYODER Başkanı Neşecan Çekici, “Bu modelle İstanbul’da 10-12 bin TL bandında kiralık ev bulmak mümkün olacak” diye konuştu.
21.01.2024 Ekonomi
Zam geliyor! Ev sahibi - kiracı milyonları ilgilendiriyor, üst sınır yok
Zam geliyor! Ev sahibi - kiracı milyonları ilgilendiriyor, üst sınır yok Yeni yıla sayılı günler kala birçok apartman ve sitede aidat zamları konuşulmaya başlandı. Yönetim şirketleri en büyük gider kalemi olan personel maaşları nedeniyle asgari ücret düzenlemesini bekliyor. Ev sahipleri ve kiracılar ise tedirgin. Kimi sitelerde maliyetlerle açıklanamayacak yüksek zamlar yapılması, usulsüz işlem ve yolsuzluk olaylarının artması ‘zamlar ne kadar gerçekçi olacak’ sorusunu da beraberinde getiriyor.
19.12.2023 Ekonomi
Kiracılar dikkat! Kanıt zorunluluğu var, ev sahibi paraları iade ediyor
Kiracılar dikkat! Kanıt zorunluluğu var, ev sahibi paraları iade ediyor Kiracılar ve ev sahipleri arasındaki sorunlara her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Kiracının evi tutarken ödediği depozitoyu daireyi boşaltırken geri alıp alamayacağı meselesi de en tartışmalı konular arasında yer alıyor. Kimi zaman kiracılardan geriye harabeye dönmüş daireler kalırken kimi zaman da ev sahipleri, kiracı çıkarken depozitoyu vermemek için "Evde hasar var" bahanesine sığınabiliyor. Peki bu konuda yasalar ne diyor? İşte konun detayları...
24.11.2023 Ekonomi
Kredi desteği! İlk evini alacaklara müjde, Cevdet Yılmaz açıkladı
Kredi desteği! İlk evini alacaklara müjde, Cevdet Yılmaz açıkladı Ev alma planı yapanlara güzel haber geldi. Kredi desteği sağlanacak. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ilk evini alacaklara kredi desteği ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
21.11.2023 Ekonomi
Kiracı - ev sahibi ilişkilerinde yeni dönem! 'Kirayı zamsız öde'
Kiracı - ev sahibi ilişkilerinde yeni dönem! 'Kirayı zamsız öde' Ev sahibi - kiracı milyonları çok yakından ilgilendiriyor. Yeni uygulamanın sonuçları ortaya çıkmaya başladı. Ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlık arabuluculuk sistemiyle birlikte anlaşmayla sonuçlanıyor. Uzmanlar anlaşma oranının yüzde 70 seviyelerine çıktığını açıkladı. İşte yeni dönemin ayrıntıları...
15.11.2023 Ekonomi
Fırsatçı ev sahiplerinden 'pes' dedirten yöntem! Yıkım öncesi 'fırsat' dairesi
Fırsatçı ev sahiplerinden 'pes' dedirten yöntem! Yıkım öncesi 'fırsat' dairesi Kentsel dönüşüme girmesi planlanan evlerin boş kalmasını istemeyen mülk sahipleri, 3 ay, 6 ay ya da bir yıl süreyle kiracı arıyor. İlanlarda evin dönüşüme gireceği, yani riskli olduğu açıkça belirtiliyor. Bütçesine göre ev bulamayanlar da kiralıyor. ‘Yıkım öncesi kiralık ilanları’ kira sorununun ne denli büyük olduğunu gösteriyor.
13.11.2023 Ekonomi
Fırsatçı ev sahiplerinden 'yıkıma kadar' kiralık daire! 'Fiyat o nedenle uygun'
Fırsatçı ev sahiplerinden 'yıkıma kadar' kiralık daire! 'Fiyat o nedenle uygun' Kentsel dönüşüme girmesi planlanan evlerin boş kalmasını istemeyen mülk sahipleri, 3 ay, 6 ay ya da bir yıl süreyle kiracı arıyor. İlanlarda evin dönüşüme gireceği, yani riskli olduğu açıkça belirtiliyor. Bütçesine göre ev bulamayanlar da kiralıyor. ‘Yıkım öncesi kiralık ilanları’ kira sorununun ne denli büyük olduğunu gösteriyor.
12.11.2023 Ekonomi
Kiralık ve satılık evde bir dönem kapandı! Fahiş fiyatlar düşüşe geçti, ilanlar teker teker siliniyor
Kiralık ve satılık evde bir dönem kapandı! Fahiş fiyatlar düşüşe geçti, ilanlar teker teker siliniyor İlan sitelerine gelen düzenleme sonrası sahte ilanlar silinmeye başlandı. Sektörün en çok bilinen üç ilan sitesinde dahi ‘satılık konut’ kategorisindeki düşüş 15 bini buldu. Yine bu sitelerdeki tüm emlak ilanları ve kiralıklarla düşüşün 25 bini aştığı belirtiliyor. Sektör temsilcileri düzenleme ve denetimlerle yanıltıcı ilanların sona ereceğini, dolandırıcılıkların önüne geçileceğini dile getirirken, sahte ilanların sosyal medya platformlarına kayabileceği uyarısında bulunuyor.
5.11.2023 Ekonomi
Ev sahibi - kiracı ilişkilerinde yeni dönemin detayları belli oldu oldu! 1500 TL olan kira 20 bin TL'ye çıktı
Ev sahibi - kiracı ilişkilerinde yeni dönemin detayları belli oldu oldu! 1500 TL olan kira 20 bin TL'ye çıktı Fahiş kira artışı vatandaşların büyük çoğunluğu tarafından yakından takip ediliyor. Özellikle bütçesine uygun bir evde oturanlar mülk sahibinin tahliye talebinde bulunması halinde ne yapacaklarını şaşırıyor ve çoğu zaman kiralık daire bulamadıkları için yasal haklarını kullanmayı tercih ediyor. Zorunlu arabuluculuk sistemi bu süreçte ev sahibi ve kiracılar açısından büyük önem taşıyor. Hal böyle olunca ev sahibi ve kiracılar arabuluculuk ofislerinde anlaşmaya çalışıyor. Tarafların anlaşması halinde yüzde 25'lik artış sınırı zorunluluğu bulunmuyor. Bu nedenle 1500 TL olan kira bedelinin 20 bin TL'ye çıkabiliyor.
31.10.2023 Ekonomi
Eşinin önce doğum gününü kutladı sonra öldürdü
Eşinin önce doğum gününü kutladı sonra öldürdü Adana’da emekli astsubayın, karısını öldürmeden bir gün önce eşinin doğum gününü ailecek kutladığı ve pastanın üzerine, "Bazen seni daha ne kadar çok sevebilirim diye düşünüyorum" yazısını yazdırdığı ortaya çıktı.
27.10.2023 Yaşam
Tesla indirimi geri çekti, fiyat arttırdı
Tesla indirimi geri çekti, fiyat arttırdı Tesla, Çin'de uyguladığı Model Y Performance modeli için indirimi geri aldı ve fiyat artırdı.
27.10.2023 Otomobil
Kredi hamlesi, erişim kolaylaştırılacak! Bakan Şimşek'ten dikkat çeken mesaj
Kredi hamlesi, erişim kolaylaştırılacak! Bakan Şimşek'ten dikkat çeken mesaj Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, bankacılık sisteminde Türk Lirasının (TL) payını artırmaya yönelik adımlarla birlikte sadeleşme kapsamında ihracat kredileri ve firmaların krediye erişimine yönelik uygulama kolaylıkları getirdi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek "Daha iyi işleyen bir piyasa ekonomisi için önemli sadeleşme adımları. Amaç krediye erişimi kolaylaştırmak ve TL’ye geçişi özendirmek" dedi.
27.10.2023 Ekonomi
Kiralık ev fiyatları hızla düşecek! GYODER devrede, Türkiye'de bir ilk gerçekleşecek
Kiralık ev fiyatları hızla düşecek! GYODER devrede, Türkiye'de bir ilk gerçekleşecek Kiralık konut krizinin çözümü için GYODER tarafından geliştirilen yeni konut modelinde ilk örnek proje yolda. Kamu-özel sektör işbirliği ile kamu arazisinde kiralık konut üretmeyi planladıklarını söyleyen GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu, “Biz arsayı kamudan beklerken özel sektörden geldi. İstanbul’da 10 bin konutluk projede son aşamadayız. Türkiye’de ilk kez uygulanacak kiralık konut modeli tüm sektöre örnek olacak. İnşa edilecek konutlarda riskli evde oturan kiracı ve ev sahiplerine öncelik verip kentsel dönüşüme de destek olacağız” dedi.
27.10.2023 Ekonomi
Kira fiyatları dibi görecek! Konutta yeni dönem başlıyor, işte sıfır maliyetli formül
Kira fiyatları dibi görecek! Konutta yeni dönem başlıyor, işte sıfır maliyetli formül Konutta yeni dönemin detayları ortaya çıktı. Fahiş kira artışlarını önleyecek ve kentsel dönüşümü hızlandıracak ‘GYODER Yeni Konut Modeli’ için geri sayım başladı. Arsa maliyetini sıfırlayacak model, kamu özel sektör işbirliği ile yürütülecek. İlk konutların 2024’te üretilmesi hedefleniyor. En kritik başlıklardan birisi finansman. Yeni modelle ilgili merak edilen tüm ayrıntılar...
10.10.2023 Ekonomi
Konutta yeni dönem! Maliyeti sıfırlayacak, kira fiyatlarını düşürecek
Konutta yeni dönem! Maliyeti sıfırlayacak, kira fiyatlarını düşürecek Konutta yeni dönemin detayları ortaya çıktı. Fahiş kira artışlarını önleyecek ve kentsel dönüşümü hızlandıracak ‘GYODER Yeni Konut Modeli’ için geri sayım başladı. Arsa maliyetini sıfırlayacak model, kamu özel sektör işbirliği ile yürütülecek. İlk konutların 2024’te üretilmesi hedefleniyor. En kritik başlıklardan birisi finansman. Yeni modelle ilgili merak edilen tüm ayrıntılar...
9.10.2023 Ekonomi
Kira fiyatları yarı yarıya düşecek! Yeni formülün detayları belli oldu, üst sınır geliyor
Kira fiyatları yarı yarıya düşecek! Yeni formülün detayları belli oldu, üst sınır geliyor Fahiş kira artışları milyonlarca kişinin ortak sorunu. Birçok ilde kiracılar zam baskısı ile uğraşırken kiralık ev bulmak da zorlaşıyor. Kira krizinin çözümü için yeni bir model geliştirildi. Kamuya ait arsalarda özel sektörün kiralama amaçlı konut üretmesi öneriliyor. Kiralar için üst limit konulacak, kiralamalar devlet denetiminde olacak. GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu, “Bu modelle arsa maliyetini sıfıra indirerek kiraları yarı yarıya düşürebiliriz” dedi.
21.07.2023 Ekonomi
GYODER’den kiraları düşürecek formül
GYODER’den kiraları düşürecek formül Gayrimenkul sektörünün çatı kuruluşu GYODER, erişilebilir kiralık konut sorununa çözüm bulmak için, kamu-özel iş birliğinde geliştirdiği ‘GYODER Yeni Konut Modeli’ni tanıttı. Arsa maliyetini ortadan kaldıran model ile uzun dönemli kiracılık mümkün olacak. Kamusal kiraya veren yapısı ile uygun fiyatlı kiralık konutlar üretilecek. Hızlanması gereken kentsel dönüşümün de önü açılacak.
20.07.2023 Ekonomi
Yabancılar konut yatırımını en çok Antalya'ya yaptı
Yabancılar konut yatırımını en çok Antalya'ya yaptı Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Antalya, mayıs ayında 1245 konutla yabancılara en fazla konut satışı yapılan il oldu. Ruslar başta olmak üzere Ukrayna, Kazakistan gibi ülke vatandaşlarının yoğun ilgi gösterdiği Antalya, 5 aylık dönemde ise 6 bin 446 konut satışıyla yabancıların en çok tercih ettiği kent oldu. 
15.06.2023 Ekonomi
GYODER, deprem bölgesinde konut piyasasını inceledi
GYODER, deprem bölgesinde konut piyasasını inceledi ‘GYODER Gösterge’ Türkiye Gayrimenkul Sektörü 2023 1. Çeyrek Raporu’nda depremin satılık konut ve kiralık piyasasına etkilerini inceledi.
13.06.2023 Ekonomi
Bakan Kurum: 11 ilimizin ihyası için alanındaki en iyi isimlerle çalışıyoruz
Bakan Kurum: 11 ilimizin ihyası için alanındaki en iyi isimlerle çalışıyoruz Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, resmî sosyal medya hesabından 6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 11 ilde yeniden inşa edilen konutların proje videolarını paylaşarak, “11 ilimizin ihyası için alanındaki en iyi isimlerle çalışıyoruz. Her ilimiz bir mimara emanet. Şehirlerimizi baştan aşağı yeniden çiziyor, tasarlıyorlar. Sadece konut değil; meydanları, okulları, bahçeleri, parkları, camileri, spor alanlarıyla yepyeni yaşam alanları kuruyoruz.” dedi.
13.05.2023 Gündem
Şantiyeler işçi arıyor! 'Ara eleman bulamıyoruz'
Şantiyeler işçi arıyor! 'Ara eleman bulamıyoruz' İnşaat sektöründe işçi bulmak zorlaşıyor. Depremle birlikte 11 ilde artan şantiyelerin işçi sorununu büyüteceği belirtiliyor. Türkiye’den yurtdışına işçi gönderi-minin geçici olarak durdurulması ve yurtdışından işçi getirilmesi talep ediliyor. Planlanan projelere göre işgücü ihtiyaç verisi çıkarılmasını öneren sektör temsilcileri, yeni işçi eğitimine ağırlık verilmesi gerektiğine dikkat çekiyorlar.
4.04.2023 Ekonomi
Kalkınma Öncelikli Kentleşme Çalışmaları toplantısının ilki gerçekleşti! Bakan Kurum: 11 ilimizde kendi kimliğine özgü çalışma yapıyoruz
Kalkınma Öncelikli Kentleşme Çalışmaları toplantısının ilki gerçekleşti! Bakan Kurum: 11 ilimizde kendi kimliğine özgü çalışma yapıyoruz Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un başkanlığında yürütülen Kalkınma Öncelikli Kentleşme (KÖK) Çalışmaları toplantısının ilki Gaziantep Koordinasyon Merkezi’nde gerçekleştirildi.
2.04.2023 Gündem
Bakan Kurum CNN Türk'te açıkladı: Kentsel dönüşümde kira yardımları artırıldı
Bakan Kurum CNN Türk'te açıkladı: Kentsel dönüşümde kira yardımları artırıldı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, deprem bölgesindeki çalışmalara ilişkin son durumu CNN Türk'te değerlendirdi. Bakan Kurum, "11 ilimizde 143 bin TOKİ konutumuz vardı. 1 tane vatandaşımızın burnu kanamadı. Hasar alan binalar elbette oldu ancak yıkılan binamız yok." dedi. Bakan Kurum ayrıca, "Kira yardımlarını artıracağız. İstanbul'da kentsel dönüşüm projelerinde kira desteğini 3 bin 500 liraya çıkarıyoruz. Ankara'da Bursa'da Antalya'da İzmir'de 3 bin liraya çıkarıyoruz. Diğer büyükşehirlerde 2 bin 500 liraya, diğer illerde 2 bin liraya çıkarıyoruz. Nisan ayından itibaren yardımları hesaplara yatıracağız." ifadelerini kullandı.
8.03.2023 Ekonomi
Kira ve ev fiyatlarında büyük artış! Memurlardan flaş karar
Kira ve ev fiyatlarında büyük artış! Memurlardan flaş karar Ev fiyatları ve kira fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması! Rusya-Ukrayna savaşının ardından Antalya'ya iki ülkeden yaşanan göç, kentte birçok etkiye yol açtı. Son 11 ayda kiralarda yüzde 172, konut fiyatlarında yüzde 140 artış oldu. Yükselen kiralar nedeniyle kira tahliye davaları günde 60'a kadar yükseldi. Kamu görevlilerinin tayin kararı ise sektörün durumunu gözler önüne seriyor.
22.01.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Gyoder ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki gyoder haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.