Güney Marmara

Güney Marmara

Son dakika güney marmara haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan güney marmara ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını güney marmara haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Güney Marmara

haberleri sayfasında son dakika yaşanan güney marmara gelişmeleri de dahil olmak üzere 3.154 güney marmara haberi bulunmuştur. Tüm güney marmara haberleri aşağıda listelenmiştir.
Marmara için endişelendiren uyarı: 2000 yıllık suskun fay uyandı mı?
Marmara için endişelendiren uyarı: 2000 yıllık suskun fay uyandı mı? Maden Tetkik Arama'nın güncel fay haritasına birkaç yıl önce eklenen ve tahmini olarak 2 bin yıldır deprem üretmediği tespit edilen Gökçeyazı Fayı'na çok yakın bir noktada önceki dün meydana gelen 3.6 büyüklüğündeki deprem akıllarda soru işareti bıraktı. Jeoloji Mühendisi Aysun Aykan, Balıkesir il merkezinin de içinden geçen Gökçeyazı Fayı'nın her an kırılabileceğine işaret ederken, Balıkesir'in deprem riskinin İstanbul'dan daha fazla olduğunu vurguladı.
21.12.2023 Gündem
Karstik Arazi Nedir, Nerelerde Olur? Türkiye'deki Karstik Arazi Örnekleri Nelerdir?
Karstik Arazi Nedir, Nerelerde Olur? Türkiye'deki Karstik Arazi Örnekleri Nelerdir? Dünyanın birçok farklı yerinde karstik yapıya sahip arazi çeşitleri bulunmaktadır. Yüz binlerce ve hatta milyonlarca yıl üzerinin neticesinde aşınma ile birlikte oluşmuş olan kayaç türleri olarak da ele alınabilir. Zaman içerisinde aşınma neticesinde farklı büyüklükler ve şekiller üzerinden de karstik araziler meydana gelmektedir. Aynı zamanda karstik araziler bir yerde Kanyon tipi yapıları da benzerlik gösterir. Dünyanın farklı ülkelerinde olduğu gibi Türkiye'de de birçok değişik bölgede karstik araziye sahip yapılar bulunmaktadır.
17.12.2023 Eğitim
Denizden duman çıkması deprem belirtisi mi? Gemlik’teki depremden 7 dakika önce Marmara Denizi’nden duman yükseldi
Denizden duman çıkması deprem belirtisi mi? Gemlik’teki depremden 7 dakika önce Marmara Denizi’nden duman yükseldi Marmara Denizi’nde Gemlik Körfezi’nde meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremden 7 dakika önce, Mudanya ilçesi açıklarında denizden duman yükseldiği görüldü. Bir iş yerinin güvenlik kamerasına da yansıyan görüntülere ilişkin Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şubesi Başkanı Engin Er açıklamalarda bulundu. Peki, Denizden duman çıkması deprem belirtisi mi?
6.12.2023 Gündem
Ahmet Ercan'dan korkutan 5.1'lik deprem yorumu
Ahmet Ercan'dan korkutan 5.1'lik deprem yorumu Marmara Denizi'nde önce saat 10.42'de 5.1, 3 dakika sonra ise 4.5 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Deprem anı güvenlik kameralarına yansırken Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan bu depremin öncü olduğu belirtti.
4.12.2023 Gündem
Bakan Uraloğlu direksiyon başına geçti! Yapımı süren otoyolu bizzat test etti
Bakan Uraloğlu direksiyon başına geçti! Yapımı süren otoyolu bizzat test etti Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Aydın-Denizli Otoyol çalışmalarını yerinde inceledi, bilgi aldı. Ardından direksiyon başına geçti, yapımı devam eden otoyolun ilk kontrolünü bizzat kendisi yaptı.
25.06.2023 Gündem
Murathan Kalyoncu: Romanya'nın doğal gaz ihtiyacının yüzde 45'ini karşılayacak
Murathan Kalyoncu: Romanya'nın doğal gaz ihtiyacının yüzde 45'ini karşılayacak Kalyon Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murathan Kalyoncu, Romanya'da ihalesini kazandıkları Karadeniz kıyısı - Podişor Doğal Gaz Boru Hattı Projesi'yle ilgili, "Bu projenin önemi Romanya'nın doğal gaz ihtiyacının yüzde 45'ini karşılıyor olması. Aynı şekilde şu anda Avrupa Birliği'nin desteklediği projeler altında Avrupa'da yapılmış en büyük enerji altyapı yatırım projesi" dedi.
19.06.2023 Ekonomi
Elektrikli araç sürücüleri dikkat! Tarife detayı, büyük avantaj sağlıyor
Elektrikli araç sürücüleri dikkat! Tarife detayı, büyük avantaj sağlıyor Uludağ Elektrik Genel Müdürü Ali Erman Aytac, elektrikli araç şarj ünitelerinin mesken içerisine kuruluysa mesken tarifesi, iş yeri içerisinde kuruluysa ticarethane tarifesinden ücretlendirildiğini söyledi. Şu an için elektrikli araçların etkisinin şebekede düşük seviyede olduğuna dikkat çeken Aytac, "Araç sayısının artmasıyla yüksek tüketimlere şahit olacağız. Tek zamanlı tarifeler evlerdeki tüketimlerde büyük avantaj sağlıyor" dedi.
12.06.2023 Ekonomi
Okullar yarıyıl tatiline girdi, isyan ettiler: Son 42 yılın en kötüsü
Okullar yarıyıl tatiline girdi, isyan ettiler: Son 42 yılın en kötüsü Bugün başlayan sömestr tatilini dört gözle bekleyen bazı kayak merkezlerinde, yeterli kar yağışı olmadığı için gece boyunca suni kar üretiliyor. Uludağ’daki tesislere ise suni kar makineleri bile çare olmazken; yetkililer hava yeterince soğumadığı için kar makinelerini kullanamamaktan yakınıyor. Erciyes ve Palandöken ise kardan nasibini alan şanslı bölgeler...
20.01.2023 Gündem
Türkiye deprem haritası 2022! AFAD MTA Sorgulama Ekranı ile Türkiye Fay Hatları ve Deprem Risk Haritası
Türkiye deprem haritası 2022! AFAD MTA Sorgulama Ekranı ile Türkiye Fay Hatları ve Deprem Risk Haritası Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, vatandaşın, AFAD'ın yayımladığı 'Türkiye Deprem Tehlike Haritasını inceleyerek, bölgelerindeki deprem zemin büyütme değerlerini görebileceklerini belirtip, verilere göre binalarını inceletmelerini tavsiye etti. Kutoğlu, "Bu haritada deprem zemin büyütme değeri 0.5g'nin üzerindeyse sarsıntı, binalarda hasar vermeye başlıyor. Kendi seçtiğiniz bölge 0.5g'nin üzerindeyse binanızın depreme ne kadar dayanıklı olduğunu inceletmenizde fayda var" dedi. Söz konusu açıklamaların ve deprem tatbikatının bugün yapılacak olması AFAD MTA fay hattı sorgulama ekranının araştırılmasına neden oldu.
12.11.2022 Gündem
Bursa'daki yangın faciasında hayatını kaybedenler son yolculuğuna uğurlandı
Bursa'daki yangın faciasında hayatını kaybedenler son yolculuğuna uğurlandı Bursa'da yaşanan yangın faciasında hayatını kaybeden Suriye uyruklu anne Amina ile yaşları 1- 11 arasında değişen 6 çocuğu ve 2 yeğeni için İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun da katıldığı cenaze törenin ardından son yolculuğuna uğurlandı.
9.11.2022 Gündem
Bakan Karaismailoğlu: 'Türkiye Yüzyılı'nı gücün yüzyılı kılacak adımlarımızdan biri de Togg'dur
Bakan Karaismailoğlu: 'Türkiye Yüzyılı'nı gücün yüzyılı kılacak adımlarımızdan biri de Togg'dur Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Ülkemizin 60 yıllık hayali olan, her zaman engellenmeye çalışılan yerli aracımızın seri üretimine başladık. İşte 'Türkiye Yüzyılı'nı üretimin, verimliliğin, başarının, gücün yüzyılı kılacak adımlarımızdan biri de Togg olmuştur" dedi.
31.10.2022 Ekonomi
Bakan Karaismailoğlu: Ankara-Bursa ve Bursa-İstanbul arası 2 saat 15 dakika olacak
Bakan Karaismailoğlu: Ankara-Bursa ve Bursa-İstanbul arası 2 saat 15 dakika olacak Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, son 20 yılda 1 trilyon 600 milyar liranın üzerinde yatırım yaptıklarını söyleyerek, "Osmaneli-Bursa-Bandırma-Balıkesir Hızlı Tren Hattı Projesi bittiğinde Ankara-Bursa ve Bursa-İstanbul arasındaki demiryolu seyahati kesintisiz, hızlı ve konforlu bir şekilde yaklaşık 2 saat 15 dakika olacak" dedi.
16.07.2022 Ekonomi
Dönümünden 100 bin lira kazanıyor! Yoğun talep oluştu, farklı illerden gelip alan da var, kilosu 100 liradan satılıyor...
Dönümünden 100 bin lira kazanıyor! Yoğun talep oluştu, farklı illerden gelip alan da var, kilosu 100 liradan satılıyor... Çiftçiler hasadına başladıkları yaban mersini meyvesinin kilosu 100 lira olunca meyvelerini kuş ve yabani hayvanlardan korumak için özel sistem geliştirdi. Üretim yapan Kazım Çerkes, "Özellikle şeker hastaları ve göz rahatsızlığı olanlar bu meyveyi tercih ediyor. Türkiye'nin farklı illerinden gelip alıyor. Kurduğumuz kooperatifle bu ürünü Türkiye'nin her noktasına gönderiyoruz. Üretimi az, talebi çok olduğu için güzel para yapıyor. Bu yıl kilosunu 100 liradan satıyoruz. Bir dönüm bahçeden 1 ton ürün aldığımız oluyor" dedi.
9.07.2022 Ekonomi
Aydın-Denizli ulaşımı 70 dakikaya düşecek! Bakan Karaismailoğlu açıkladı
Aydın-Denizli ulaşımı 70 dakikaya düşecek! Bakan Karaismailoğlu açıkladı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, bugün Denizli'ye gelerek Aydın-Denizli otobanı şantiyesi ve Çevre Yolu Honaz tüneli inşaatlarında incelemelerde bulundu. Bakan Karaismailoğlu, Kapıkule'den Akdeniz'e kesintisiz otoyol ağının tesis edildiğini belirterek, "Aydın-Denizli arasında 2 saati bulan ulaşım süresi Aydın-Denizli otoyolumuz ile 70 dakikaya düşecek. Yıllık toplam 731 milyon lira da tasarruf edilecek" dedi.
2.06.2022 Ekonomi
Yasaklarla ilgili son dakika gelişmesi! Ve tarih verildi! Çarşamba günü...
Yasaklarla ilgili son dakika gelişmesi! Ve tarih verildi! Çarşamba günü... Yasaklarla ilgili flaş gelişme! Ve tarih verildi. Maske yasağı ile ilgili son dakika açıklaması. Maske yasağında sona geliniyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Bu hafta çarşamba günü toplanacak Bilim Kurulu'muzda salgında gelinen noktayı ve mevcut tedbirleri ele alacağız. Kanaatimce Bilim Kurulu'nun en önemli toplantılarından biri olacaktır" dedi.
18.04.2022 Gündem
Midyeci Ahmet'in intikamı! Midyeci Ahmet olayı nedir? Midyeci Ahmet eşi Deniz Çelebi’ye ne yaptı?
Midyeci Ahmet'in intikamı! Midyeci Ahmet olayı nedir? Midyeci Ahmet eşi Deniz Çelebi’ye ne yaptı? Sosyal medya 'Midyeci Ahmet' olarak bilinen Ahmet Çiçek ile eski eşi Deniz Çelebi arasındaki anlaşmazlığı konuşuyor. Ahmet Çiçek ile eski eşi Deniz Çelebi, anlaşmalı boşandıktan sonra Midyeci Ahmet Beşiktaş Şubesi’ni, Deniz Çelebi'ye devretmiş, devir gerçekleştikten hemen sonra da bu yerin hemen karşısına aynı isimle şube açıp bu şubeyle ilişkisinin kalmadığını sosyal medya hesabından duyurmuştu. Eski eş Deniz Çelebi yapılanların karalama kampanyası olduğunu sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile duyurmuştu. DHA, Midyeci Ahmet’in eski eşi Deniz Çelebi ile konuştu. Peki, Midyeci Ahmet olayı nedir? Midyeci Ahmet eşi Deniz Çelebi’ye ne yaptı? İşte Midyeci Ahmet Çiçek hakkındaki iddialar!
6.04.2022 Gündem
Çanakkale Köprüsü ticaretin yeni rotası olacak! 'Çok önemli bir yatırım örneği'
Çanakkale Köprüsü ticaretin yeni rotası olacak! 'Çok önemli bir yatırım örneği' Çanakkale Köprüsü, ticaretin yeni rotası olacak. Anadolu’dan Avrupa’ya taşınan ticari ürünlerde İstanbul’daki köprülerin dışında başka geçiş alternatifi olmayan Marmara’nın yükünü hafifletecek olan köprü, hem lojistik hem de ticari hareketlilik bakımından büyük avantajlar sunuyor. Bu değişim rüzgarından sadece Çanakkale değil, tüm Ege Bölgesi olumlu anlamda etkilenecek.
18.03.2022 Ekonomi
Bakan Karaismailoğlu: Bizi yolumuzdan kirli oyunlarla döndüremezler
Bakan Karaismailoğlu: Bizi yolumuzdan kirli oyunlarla döndüremezler Çanakkale'de, Kazdağları’ndaki geçişi 35 dakikadan 5 dakikaya düşürecek Ayvacık T-2 Tüneli 'Işık Görme' programına katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Kuru iftiralar, ayak oyunları, bizi yıldıracak olsaydı bu yola baş koymazdık. Bizi yolumuzdan bu kirli oyunlarla döndüremezler. Bu iftiralarla ve iftiracılarla nasıl millet önünde hesaplaştıysak şimdi de öyle yapağız. Yolumuza da devam edeceğiz” dedi.
1.02.2022 Ekonomi
Balık fiyatları vatandaşın yüzünü güldürüyor! Kilosu...
Balık fiyatları vatandaşın yüzünü güldürüyor! Kilosu... Güney Marmara'nın balık ambarı olarak bilinen Bandırma balık halinde yaşanan balık bolluğu, balıkçıların yüzünü güldürüyor. Balıkçı Barış Yıldız, "Havalar birkaç gündür iyi gidiyor. Karadeniz’den hamsi gelmeye başladı. Şu an fiyatlar düştü. Hamsi 35 liraya düştü. Karadeniz’den bol hamsi geliyor. Havalar da güzel, satışlarımız da güzel. Vatandaşlarımız balık alıyor." dedi.
31.01.2022 Ekonomi
Matlı Holding kimin, sahibi kim? Yörsan'ın yeni sahibi Matlı Holding ne zaman kuruldu?
Matlı Holding kimin, sahibi kim? Yörsan'ın yeni sahibi Matlı Holding ne zaman kuruldu? Matlı Holding kimin, Matlı Holding’in sahibi kim? Türkiye'nin beyaz et ve yumurta sektöründe önde gelen firmalarından Keskinoğlu'nun yüzde 20'sini alarak adından söz ettiren Matlı Holding, gıda şirketlerinden Yörsan'ı da bünyesine dahil etti. 2019 yılında kayyum atanan ve hakkında iflas davası görülen Yörsan, icradan açık artırma usulü ile satıldı. İşte Yörsan'ın yeni sahibi Matlı Holding hakkında merak edilenler…
18.01.2022 Ekonomi
Gökçeada ve Bozcaada’ya tüm feribot seferleri iptal edildi
Gökçeada ve Bozcaada’ya tüm feribot seferleri iptal edildi Çanakkale'de Kuzey Ege Denizi'ndeki fırtına nedeniyle Gökçeada ve Bozcaada'ya 2 gündür feribot seferi yapılamıyor. Kar yağışı ve fırtına nedeniyle bugün taşımalı ve köy okullarında yüz yüze eğitime 1 gün ara verildi. Eğitim, bugün EBA üzerinden yapılacak.
12.01.2022 Gündem
Korkutan açıklama! Fay hattındaki 24 il ve 80 ilçe deprem bekliyor...
Korkutan açıklama! Fay hattındaki 24 il ve 80 ilçe deprem bekliyor... Türkiye'de sıklıkla görülen depremler vatandaşlar arasında korkuya neden oluyor. Antalya'dan Konya'ya, Erzurum'dan Muğla'ya kadar pek çok kentte yakın zamanda hissedilir büyüklükte depremler meydana geldi. Depremler ile ilgili açıklama yapılırken ilk akla gelen İstanbul ve büyük Marmara depremi oluyor. Yaşayan kişi sayısının diğer şehirlere oranlara fazla olması depremden etkilenecek kişilerin de bir hayli fazla olmasına neden olacak. Ancak sadece İstanbul değil Türkiye'nin 24 şehri deprem açısından risk altında. Bu kentlerde 80 ilçe büyük deprem oluşturabilecek fay hatlarına sahip. TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Aysun Aykan, fay hatlarının art arda hareketlendiği şu günlerde çok önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye'de 24 kent ve 80 ilçenin fay hattı üzerinde olduğuna dikkat çeken Aykan, deprem üretebilecek fay hatlarını da açıkladı. Aykan, "Türkiye’de yaklaşık 20 yerde deprem üretme olasılığı olan fay var. Marmara'da mutlaka deprem olacak ve bu deprem 28 milyon kişiyi etkileyecek. Büyüklüğü 7.6 olabilir" diye konuştu.
25.11.2021 Gündem
Açık Kapı başvurularının yüzde 99,76'sı çözüldü!
Açık Kapı başvurularının yüzde 99,76'sı çözüldü! İçişleri Bakanlığı’nın Valilik ve kaymakamlıklarda hizmete sunduğu "Açık Kapı" uygulaması ile 4 yılda 5 milyon 747 bin talep çözüme kavuşturuldu.
31.10.2021 Gündem
Bakan Karaismailoğlu duyurdu! Ulaşım süresi 14 dakikaya inecek
Bakan Karaismailoğlu duyurdu! Ulaşım süresi 14 dakikaya inecek Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ankara'nın Beypazarı ve Nallıhan ilçelerinde ulaşımı 1 saatten 14 dakikaya indirecek yolun temelini attı. Karaismailoğlu, "Beypazarı-Nallıhan bölünmüş yol projemiz, kesintisiz güvenli ulaşım imkanının yanında, bölgenin tarihi, turistik ve ekonomik hayatına canlılık kazandıracak. Ulaşım süresi 14 dakikaya inecek. Böylece bir yılda zamandan 5 milyon lira, akaryakıttan 4 milyon lira olmak üzere toplam 9 milyon liralık tasarruf sağlayacağız'' dedi.
15.09.2021 Ekonomi
2100 yılında Türkiye kıyıları tamamen değişecek! İşte o haritalar...
2100 yılında Türkiye kıyıları tamamen değişecek! İşte o haritalar... ABD'li bilim insanı Wallace Broecker, 1975 yılında "küresel ısınma" terimini bir bilimsel makalede ilk kez kullandığında çok kısa bir süre içinde dünyanın bu noktaya geleceğini kimse tahmin etmiyordu. Sadece 45 yılda işler "küresel ısınma" noktasından "küresel iklim krizi" aşamasına ulaştı. Son bir ayda ülkemizde yaşanan seller, yangınlar ve ardından bir kez daha gelen seller bile krizin büyüklüğünü anlayabilmek için yeterli.
14.08.2021 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Güney Marmara ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki güney marmara haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.