Yaz aylarının korkulu rüyası: Güneş alerjisi
Yaz aylarının korkulu rüyası: Güneş alerjisi Güneş ürtikeri veya solar ürtiker olarak da bilinen güneş alerjisinin cildin güneş ışınlarına maruz kalması dolayısıyla kurdeşen oluşturarak kaşıntı, kızarıklık gibi lezyonlar oluşturması şeklinde geliştiği belirtildi. Yaz mevsiminin gelmesi ile güneş alerjisi olanlar için zorlu günler başladığını belirten Dermatoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Oya Yeşim Hacımustafaoğlu Utkan, güneş alerjisi hakkında bilinmesi gerekenleri anlattı.
13.07.2021 Sağlık
5 adımda güneş koruyucu kremler!
5 adımda güneş koruyucu kremler! Güneşin cildinize zarar vermesini önlemenin en iyi yolu güneş kremi kullanmak olduğunu biliyoruz. Uzmanlar dışarıda kısa bir süre zaman geçirirseniz bile, güneş kremi kullanmak gerektiği konusunda sık sık uyarılarda bulunuyor. Peki, Güneş kremlerinde UV ve SPF ne anlama geliyor? Güneş kremi seçerken nelere dikkat edilmeli? Güneş kremi dışarı çıkmadan kaç dakika önce uygulanmalı, ne kadar sürülmeli? Güneş kremi ile ilgili tüm detayları Medikal Estetik Hekimi Dr. Kemali Güneş anlattı.
29.05.2021 Sağlık
Güneş alerjisine dikkat!
Güneş alerjisine dikkat! Prof. Dr. Sapan, güneş ışınlarının etkili olmaya devam etmesine rağmen, cildi koruyucu tedbir almanın ihmal edildiği yaz sonu ve sonbahar başında 'güneş alerjisi'ne karşı uyardı.
21.08.2017 Sağlık