Göz Çevresi

Göz Çevresi

Son dakika göz çevresi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan göz çevresi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını göz çevresi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Göz Çevresi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan göz çevresi gelişmeleri de dahil olmak üzere 408 göz çevresi haberi bulunmuştur. Tüm göz çevresi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Sürekli yorgunluk ve stres cilt sağlığınızı etkiliyor! Kırışıklıkları azaltmanın en kolay yolu
Sürekli yorgunluk ve stres cilt sağlığınızı etkiliyor! Kırışıklıkları azaltmanın en kolay yolu Gözler, yüzün en dikkat çeken bölümlerinden biridir ve stres, yorgunluk ve yaşlanma belirtileri özellikle göz çevresinde kendini gösterebilir. Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ufuk Askeroğlu, kadın erkek fark etmeksizin herkesin sorunu haline gelen göz çevresi sağlığını korumak ve genç ve canlı bir görünüm elde etmek için merak edilenleri anlattı.
28.04.2024 Yaşam
Ekrana uzun süre bakmak şaşılık riskini artırıyor
Ekrana uzun süre bakmak şaşılık riskini artırıyor Çocuklarda şaşılık, cep telefonu ve tablet gibi küçük ekranlara bağımlılığa paralel olarak arttırdığı tespit edildi.
28.03.2024 Gündem
Uzmanından botoks uyarısı! Geri dönüşü zor olabilir
Uzmanından botoks uyarısı! Geri dönüşü zor olabilir Dermatoloji Uzmanı Doktor Gülden Kökümer, botoks hakkında uyarılarda bulundu. Estetik olmak üzere birçok tıbbi alanda kullanıldığını vurgulayan Kökümer, “Doğru ellerde yapılmayan tıbbi uygulamaların geri dönüşü zor olan sonuçları olabilir” dedi.
20.03.2024 Yaşam
Sürekli kaşlarınızı kaldırarak konuşuyorsanız dikkat! Plastik cerrahı kapısını çalabilirsiniz
Sürekli kaşlarınızı kaldırarak konuşuyorsanız dikkat! Plastik cerrahı kapısını çalabilirsiniz Sıklıkla yaşlanma süreciyle ilişkilendirilse de kaş düşüklüğü sürekli kaşlarını kaldırarak mimik yapmak, uzun süre güneşe maruz kalmak ya da çok fazla sigara ve alkol tüketimine bağlı olarak da meydana gelebilir. Kaş düşüklüğünü önlemek veya hafifletmek için bazı doğal yöntemler bulunduğu gibi bir dermatoloğa, plastik cerraha da ihtiyaç duyabilirsiniz. İşte kaç düşüklüğünün nedeni ve tedavi yöntemleri
6.11.2023 Sağlık
Yüzünüz ele veriyor! Az su içenlerde daha fazla görülüyor
Yüzünüz ele veriyor! Az su içenlerde daha fazla görülüyor Göz çevresindeki mor halkalar hem kadın hem de erkeklerde sıklıkla görülüyor. Bu durumu yaşayan bireyler öncelikle kozmetik çözümler arıyor. Ancak sorunun asıl nedeni ortadan kaldırılmazsa dışardan yapılacak müdahaleler yetersiz kalıyor. Az su tüketenlerde cilt sorunları daha fazla görülüyor. Ancak Göz çevresi sorunları pek çok nedenle ortaya çıkabiliyor. Geçmeyen gözaltı morlukları ise bazı hastalıkların habercisi olabiliyor.
20.08.2023 Sağlık
Günlerce çile çektiriyor! Sıcaklıkla artışa geçti, bu besinlerden uzak durun
Günlerce çile çektiriyor! Sıcaklıkla artışa geçti, bu besinlerden uzak durun 'Başıma adeta çivi çakıyor... Beynim patlıyor... Başım çatlayacak şekilde ağrıyor... Saçlarımı yoluyorum yine de geçmiyor...' Buna benzer sözler migren ağrısı yaşanların birçok dile getirdiği sitem dolu sözler. Yaz aylarıyla birlikte sıcaklığın rekor kırdığı bu günlerde migren hastalarında da artış yaşanıyor. Peki Migren hastalarının yaz aylarını rahat geçirmesi için nelere dikkat etmesi gerekir? Prof. Dr. Yavuz Selim Yıldırım merak edilen soruları yanıtladı.
6.08.2023 Sağlık
Küme Baş Ağrısı (Cluster Headache) nedir, ölümcül müdür? iShowSpeed’e ne oldu, Küme Baş Ağrısı neden olur, Cluster Headache tedavisi nasıl yapılır?
Küme Baş Ağrısı (Cluster Headache) nedir, ölümcül müdür? iShowSpeed’e ne oldu, Küme Baş Ağrısı neden olur, Cluster Headache tedavisi nasıl yapılır? Başı sarılı ve gözü şişmiş bir şekilde video paylaşan IShowSpeed’a ne olduğu merak konusu oldu. Cluster headache nedeniyle bu durumda olduğunu belirten Speed şiddetli baş ağrısı ve uykusuzluk nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Peki, Cluster Headache nedir, ölümcül mü, Küme Baş Ağrısı neden olur, Cluster Headache tedavisi nasıl yapılır?
31.07.2023 Sağlık
Estetik yaptırmadan yaşınızın en iyisi olabilirsiniz! Günde 20 dakika yeterli
Estetik yaptırmadan yaşınızın en iyisi olabilirsiniz! Günde 20 dakika yeterli Son yıllarda estetik yaptırmak cep yakıyor. Ancak hem estetik maliyetinden kurtulmak , hem de daha sağlıklı bir yol tercih edip günde 15-20 dakikanızı ayırarak genç ve sağlıklı bir yüze estetik yaptırmadan sahip olmamız mümkün. Peki bu nasıl oluyor? İşte yanıtı...
11.06.2023 Sağlık
Cildinizi nemli tutmak için temizleyicilere dikkat! Işıltılı bir cilt için 3 altın öneri
Cildinizi nemli tutmak için temizleyicilere dikkat! Işıltılı bir cilt için 3 altın öneri Cilt bakımında nemlendiricilerin önemi büyüktür. Ancak bunun öncesinde temizlenmiş bir cilt ilk adımdır. Parafen ve SLS içermeyen cilt temizleyicileriyle başlayacağınız cilt bakımında dikkat etmeniz gereken adımları Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ufuk Askeroğlu açıkladı.
16.03.2023 Sağlık
Gözaltı morluklarının sebebi belli oldu!
Gözaltı morluklarının sebebi belli oldu! Göz çevresindeki morlukların hem kadınlar hem de erkeklerde sık görülen bir kozmetik problem olduğunu belirten Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Erkan Bulut, "Susuz kalma, göz altı morluğunun en sık görülen nedenidir. Vücutta yeterince sıvı bulunmaması veya vücudumuzun uygun miktarda su alamadığının işaretidir. Bunun sonucunda gözler çöker ve cilt kemiğe daha yakın bir pozisyon aldığından daha mat veya donuk bir görünüm sergiler" dedi.
22.12.2022 Sağlık
Göz çevresi sarkmaları tedavi edilebilir mi?
Göz çevresi sarkmaları tedavi edilebilir mi? Göz çevresinde oluşan sarkmalar kişilerin olduğunda daha yaşlı gözükmesine sebep olabilir. Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ufuk Askeroğlu genç göz çevresine sahip olmak için sıklıkla tercih edilen cerrahi yöntemleri sizler için detaylarıyla anlatıyor.
22.07.2022 Sağlık
Göz estetiği yaptırmadan önce dikkat! Hafife almayın!
Göz estetiği yaptırmadan önce dikkat! Hafife almayın! Yaklaşık iki yıldır günlük yaşantımızı derinden değiştiren, özellikle maske kullanımını vazgeçilmez kılan Covid-19 pandemisinde, fiziksel ve ruhsal sağlığımızın en belirgin dışa vurumunu gözlerimiz sergiliyor. Özellikle de sosyal medyada yapılan fotoğraf paylaşımılarında yorgun, mutsuz ve üzgün bakışlar istemeyenler, göz çevresinde bazı estetik uygulamalara yöneliyor. Estetik operasyonlara ilginin son dönemde oldukça arttığını belirten Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Dilek Abul, bu kapsamda revaçta olan ‘badem gözü’ ve ‘tilki gözü’ olarak adlandırılan göz yapılarını anlattı, göz estetiği yaptırmayı düşünenlere önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
15.03.2022 Sağlık
Gözaltındaki estetik sorunların sebepleri
Gözaltındaki estetik sorunların sebepleri Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk, ışık dolgusuyla göz altı morluğu, göz çevresi estetiğini anlattı.
8.02.2022 Sağlık
Gözaltı morlukları dolaşım sistemi bozukluklarının habercisi olabilir!
Gözaltı morlukları dolaşım sistemi bozukluklarının habercisi olabilir! Göz çevresi sorunlarının en zorlularından olan gözaltı morluklarının genellikle dolaşım sistemi bozukluklarına bağlı olduğuna vurgu yapan Medikal Estetik Uzmanı Dr. Oğuz Uçar, “Tedavide temel yaklaşım bu sorunu düzeltmek olmalıdır. Deride ortaya çıkan değişiklikleri mezoterapi, dolgu enjeksiyonu, lazer, radyofrekans ve plazma gibi enerjiler ile tedavi etmek mümkünse de dolaşım kaynaklı bir sorun varsa beraberinde bu duruma yönelik de bir tedavi planı yapılmalıdır” dedi.
8.01.2022 Sağlık
Gözaltı morlukları olanlar için kritik uyarı!
Gözaltı morlukları olanlar için kritik uyarı! Göz çevresi sorunlarının en zorlularından olan gözaltı morluklarının genellikle dolaşım sistemi bozukluklarına bağlı olduğuna vurgu yapan Estetik Uzmanı Dr. Oğuz Uçar, “Tedavide temel yaklaşım bu sorunu düzeltmek olmalıdır. Deride ortaya çıkan değişiklikleri mezoterapi, dolgu enjeksiyonu, lazer, radyofrekans ve plazma gibi enerjiler ile tedavi etmek mümkünse de dolaşım kaynaklı bir sorun varsa beraberinde bu duruma yönelik de bir tedavi planı yapılmalıdır” dedi.
8.01.2022 Sağlık
Yaşlanma izlerini geçirecek yöntemler nelerdir?
Yaşlanma izlerini geçirecek yöntemler nelerdir? Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk, yüz gençleştirme yöntemlerini sizler için anlattı.
24.12.2021 Sağlık
Cildi sıkılaştırıyor, yaşlılık belirtilerini ortadan kaldırıyor!
Cildi sıkılaştırıyor, yaşlılık belirtilerini ortadan kaldırıyor! Cilt sıkılaştırıcı etkisi ile sarkmış ciltlerde görümün düzelmesini sağlayan Dmae, kırışıklıkların azaltılmasında kullanılan antioksidanlardan biri. Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahı Doç. Dr. İbrahim Aşkar Dmae’nin cilde faydalarını ve Dmae’nin bulunduğu yiyecekler hakkında bilgi verdi.
27.11.2021 Sağlık
Göz hastalıklarında yeni teknolojiler yüz güldürüyor!
Göz hastalıklarında yeni teknolojiler yüz güldürüyor! Göz kuruluğu, arpacık, çeşitli göz iltihapları, göz kapağı düşmesi ve sarkması gibi göz hastalıklarının tedavilerinde artık yeni teknolojiler uygulanıyor. Modern teknolojilerin kullanıldığı yeni tedavi alternatifleri ile bu hastalıkların artık daha hızlı tedavi edilebildiğini belirten Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Burcu Usta Uslu, yara yeri iyileşme mekanizmasını tetikleyici özelliğiyle kullanılan cihazlar sayesinde, göz kapağı sarkmaları ve düşüklüğünden göz çevresinde kötü huylu olmayan kitlelere kadar pek çok sorun çözüme kavuştuğunu söyledi.
31.10.2021 Sağlık
Saç dökülmesini önlüyor!
Saç dökülmesini önlüyor! Son yıllarda birçok hastalığın tedavisinde başarılı sonuç veren kök hücrenin saç dökülmesine karşı da güvenilir bir yöntem olduğunu belirten Doç. Dr. Filiz Topaloğlu Demir “Kulak arkasından alınan 3 adet saç köklerini içeren deri parçası özel bir cihazla 50 mikrondan daha küçük parçalara ayrılır. Bir çözelti haline dönüştürülerek, dökülmekte olan alanlara enjekte edilir. Bu işlemle ince ve hasarlı saçlar iyileştirilir, doğal saç uzaması desteklenir ve saç dökülmesi kontrol altına alınır” dedi.
2.10.2021 Sağlık
Tatil dönüşü cilt bakımı nasıl olmalı?
Tatil dönüşü cilt bakımı nasıl olmalı? Yaz aylarında deniz, güneş gibi dış faktörler nem kaybına ve lekelere neden oluyor. Cildin kaybettiği nem ve kolajeni geri kazandırmak mümkün. Cildi gençleştiren DNA ışıltısı güçlü lifting ve antiaging etkisi sağlıyor. Medikal Estetik Hekimi Dr. Pınar Yozgatlı Karagülle tatil dönüsü cilt bakımı ile ilgili merak edilenleri anlattı.
15.09.2021 Sağlık
Yüz güzelleştirme operasyonları
Yüz güzelleştirme operasyonları Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk, yüz güzelleştirme estetiklerini sizler için anlattı.
12.08.2021 Sağlık
Yaşlanma önleyici enjeksiyon uygulamaları nelerdir?
Yaşlanma önleyici enjeksiyon uygulamaları nelerdir? Yaş ilerlemeye başladıkça cildimize özen gösterme isteğimiz artıyor. Peki yaşlanma belirtilerini nasıl durdurabiliriz? Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ufuk Askeroğlu, yaşlanmayı önleyici enjeksiyon uygulamalarını sizler için derledi.
29.06.2021 Sağlık
Düşük göz kapağı yaşam kalitenizi düşürebiliyor
Düşük göz kapağı yaşam kalitenizi düşürebiliyor Düşük göz kapağının görmeyi olumsuz etkilerken, kişinin yaşından daha büyük görünmesine neden olabildiğini söyleyen Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Apa, “Estetik göz kapağı ameliyatı genellikle 35 yaş sonrası ihtiyaç duyulan cerrahi uygulamalar olup, cerrahi riskleri az, estetik cerrahi sonuçları çarpıcı uygulamalardır. Kalıtsal nedenlerle daha genç yaşta göz kapaklarında rahatsız edici torbalanmalar olan kişilerde daha genç yaşta da uygulanabilir” dedi.
23.06.2021 Sağlık
“Kadınlar, yaşlanma belirtilerine karşı medikal estetiğe yöneldi”
“Kadınlar, yaşlanma belirtilerine karşı medikal estetiğe yöneldi” Medikal estetiğe büyük bir rağbet olduğunu söyleyen medikal estetik doktoru Mehtap Altınöz, “Özellikle kadınlar, yaşlanma belirtilerine karşı medikal estetiğe yöneliyor” dedi. Medikal estetik, ozonterapi ve mezoterapi alanlarında çalışan Altınöz, medikal estetik uygulamalarındaki popülerliği değerlendirdi.
30.04.2021 Sağlık
Dijital ekranlar cildi yaşlandırıyor
Dijital ekranlar cildi yaşlandırıyor Uzun süre bilgisayar karşısında olmak sadece gözleri değil cildi de bozuyor. Araştırmalara göre, yüksek enerjili mavi ışığa uzun süre maruz kalmak hücrelerde DNA hasarına yol açarak, hücre ve doku ölümüne neden olurken, göz ve cilt bariyeri hasarı ile fotoyaşlanmayı (photoaging) artırıyor.
17.03.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Göz Çevresi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki göz çevresi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.