Göreme

Göreme

Son dakika göreme haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan göreme ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını göreme haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Göreme

haberleri sayfasında son dakika yaşanan göreme gelişmeleri de dahil olmak üzere 178 göreme haberi bulunmuştur. Tüm göreme haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Ersoy açıkladı! Bu bayram en çok müzeler ziyaret edildi
Bakan Ersoy açıkladı! Bu bayram en çok müzeler ziyaret edildi Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinde bakanlığa bağlı müze ve ören yerlerini 1 milyon 784 bin 233 kişinin ziyaret ettiğini açıkladı.
15.04.2024 Gündem
Kapadokya'da tüm zamanların rekoru kırıldı
Kapadokya'da tüm zamanların rekoru kırıldı UNESCO Dünya Doğal Kültürel Miras listesinde yer alan ve Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesinde bulunan müze ve ören yerlerini 2023 yılında, 4 milyon 826 bin 662 yerli ve yabancı turist ziyaret ederek tüm zamanların rekorunu kırıldı. Nevşehir Valisi Ali Fidan, "2023 yılında tüm zamanların en yüksek ziyaretçi sayısına ulaşılarak yeni bir rekor elde ettik" dedi.
4.01.2024 Gündem
Gökyüzünde cumhuriyet coşkusu
Gökyüzünde cumhuriyet coşkusu Kapadokya’da sıcak hava balonları Cumhuriyetin 100. Yılı dolayısıyla Türk Bayrakları ve Atatürk posterleri ile havalandı. Gün doğumu ile birlikte 152 sıcak hava balonu gökyüzünde görsel şölen oluşturdu.
29.10.2023 Gündem
Yılın ilk 7 ayında 2,1 milyon Müze Kart satıldı! Rekor seviye
Yılın ilk 7 ayında 2,1 milyon Müze Kart satıldı! Rekor seviye Kültür ve Turizm Bakanlığı, müze ve ören yerleri ile Milli Saraylar Başkanlığı bünyesindeki müzelerde geçerli olan Müze Kart satışlarının, 2023 yılının ilk 7 ayında 2 milyon 151 bin 988'e ulaştığını duyurdu.
27.08.2023 Ekonomi
Bakan Mehmet Nuri Ersoy: Tarihi dokuya zarar veren 500'ün üzerinde kaçak yapı yıkıldı
Bakan Mehmet Nuri Ersoy: Tarihi dokuya zarar veren 500'ün üzerinde kaçak yapı yıkıldı Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Kapadokya Alan Başkanlığı hayata geçtiği andan itibaren, tarihi ve kültürel dokuya zarar veren 500'ün üzerinde kaçak yapı yıkıldı. Hem altyapı sorunlarıyla ilgili hem de kamusal ihtiyaca çözüm getirmek üzere 3 bin 700'den fazla konu karara bağlandı ve bağlanmaya da devam ediyor" dedi.
12.08.2023 Gündem
Türkiye Kültür Yolu Festivalleri başlıyor
Türkiye Kültür Yolu Festivalleri başlıyor Türkiye’nin uluslararası marka değerine katkıda bulunmak üzere iki yıl önce Beyoğlu Kültür Yolu Festivali’yle başlayan Türkiye Kültür Yolu Festivalleri bu yıl Nevşehir, Trabzon, Erzurum, Çanakkale, Gaziantep, Ankara, Konya, Diyarbakır, İstanbul, İzmir ve Antalya olmak üzere 11 şehirde düzenlenecek. Festivallerin ilk durağı, Kapadokya olacak. Türkiye Kültür Yolu Festivalleri 5 Ağustos’ta “Kapadokya Balon ve Kültür Yolu Festivali” ile başlayacak.
2.08.2023 Kültür Sanat
Datça açıklarında hortum
Datça açıklarında hortum Muğla'nın Datça ilçesinde, sağanağın ardından denizde hortum oluştu. Yaklaşık 10 dakika süren hortum, cep telefonu ile görüntüledi.
6.11.2022 Gündem
Kapadokya'da balon kazasında 2 kişi ölmüştü! Pilot hakkında flaş karar
Kapadokya'da balon kazasında 2 kişi ölmüştü! Pilot hakkında flaş karar Kapadokya'da sıcak hava balonunun sert iniş yapması sonucu 2 turist hayatını kaybetti, 3 turist de yaralandı. Sıcak hava balonu pilotu hakkında mahkemece karar verildi.
19.10.2022 Yaşam
Kapadokya'yı ağustos ayında 652 bin kişi ziyaret etti
Kapadokya'yı ağustos ayında 652 bin kişi ziyaret etti Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesini ağustos ayında 652 bin 921 yerli ve yabancı turist ziyaret etti.
3.09.2022 Yaşam
'Peribacalarına zarar vermek kesinlikle söz konusu değil'
'Peribacalarına zarar vermek kesinlikle söz konusu değil' Kapadokya Alan Başkanı Birol İnceciköz, Göreme Açık Hava Müzesi ile Tokalı Kilise'nin önünden geçen yola alternatif olarak yapılan, eleştirilerin odağındaki yol çalışmalarına ilişkin, "Burada peribacalarına zarar verme kesinlikle söz konusu değil. Bu yol üzerinde teknoloji ve bilimi kullanarak, arkeolojik jeoradar ve yüzey araştırması çalışmaları yaptık. Mevcut yolun alana ne kadar zarar verdiğini sizler de gördünüz. Bu zaten UNESCO raporlarında da belirtilmiş" dedi.
29.08.2022 Gündem
RTÜK Başkanı Şahin: Özel insanlar için öncelikli yayın yapabiliriz
RTÜK Başkanı Şahin: Özel insanlar için öncelikli yayın yapabiliriz Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin Nevşehir’de katıldığı programda, “Hem öncelikli yayınlarımız hem de kamu spotlarımızda derneklerden görüntü alabiliyoruz. Buradaki sanatçı dostlarımızla birlikte güzel bir kamu spotu hazırlasınlar, öncelikli yayınlar ve kamu spotu kısmında bu kardeşlerimizin hayatını nasıl kolaylaştırabilirize yönelik elimizden geleni yapalım” dedi.
26.08.2022 Gündem
Kapadokya'da işlettiği otel odasında ölü bulundu
Kapadokya'da işlettiği otel odasında ölü bulundu Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesinde Bora Ö. (70), işlettiği otel odasında ölü bulundu.
8.08.2022 Yaşam
Bakan Ersoy: Bu sene turizm gelirinde Türkiye rekoru kırılacak
Bakan Ersoy: Bu sene turizm gelirinde Türkiye rekoru kırılacak Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, öngörülen rakamlara ulaşıldığında, bu sene turizm gelirinde Türkiye Cumhuriyeti rekoru kırılacağını ifade ederek "2019'da 34.5 milyar dolar olarak kırılmıştı, tekrar bir rekor kıracak Türkiye. 37 milyar dolar dedik; inşallah bunu yukarı da çekeceğiz" dedi. 
28.07.2022 Ekonomi
Bakan Karaismailoğlu: 2022’nin ilk 6 ayında 281 bine yakın balon yolcusu taşıdık
Bakan Karaismailoğlu: 2022’nin ilk 6 ayında 281 bine yakın balon yolcusu taşıdık   Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesinde düzenlenen '3'üncü Uluslararası Kapadokya Balon Festivali'ne katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Ülkemizde 2022 yılının ilk 6 ayında; Kapadokya, Pamukkale, Çat ve Soğanlı bölgelerinde toplamda 450 pilot ve 313 balon ile birlikte 14 bin 166 uçuş gerçekleştirdik. Bu uçuşlarla 281 bine yakın balon yolcusu taşıdık. Taşınan balon yolcusu sayımız 3 kattan fazla arttı. Eğitim uçuşlarımız da bin 681’den, 2 bin 681’e yükseldi” dedi.
24.07.2022 Siyaset
Kapadokya'da bayram yoğunluğu
Kapadokya'da bayram yoğunluğu Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesi, Kurban Bayramı'nda özellikle yerli turistlerin akınına uğradı.
11.07.2022 Yaşam
Bedava konaklama fırsatı! 81 ilde geçerli, yaş sınırı...
Bedava konaklama fırsatı! 81 ilde geçerli, yaş sınırı... Tamamen ücretsiz! Yaş sınırı bulunuyor. Tüm Türkiye'de geçerli olacak. Bakan Kasapoğlu, “18-25 yaş arası gençlere, müze ve ören yerlerine tamamen ücretsiz girebilecekleri bir Müzekart GNS hediye ediyoruz. Bakanlığımızın misafiri olarak Galata Kulesi, Göreme Açık Hava Müzesi, Pamukkale Travertenleri, Zeugma gibi 300’den fazla müzeyi ziyaret edebilecekler, tatile çıktıklarında da 81 ilimizdeki yurtlarda bedava konaklayabilecekler” dedi.
3.07.2022 Ekonomi
Balon uçuş okulu yeniden eğitime başlıyor! Türk Hava Kurumu duyurdu
Balon uçuş okulu yeniden eğitime başlıyor! Türk Hava Kurumu duyurdu Türk Hava Kurumu (THK) Eskişehir'in İnönü ilçesinde 1996 yılında açtığı Türkiye'nin ilk balon uçuş okulunu, 9 yıl aranın ardından Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde yeniden faaliyete geçirdi. Kapadokya bölgesinde açılan okulda eğitimlerini tamamlayan adaylar sportif havacılıkta balon uçurabilecek, 20-28 kişilik balonlarda 2'nci pilot (gözlemci) olarak uçabilecek. THK Kayyumu H. Abdullah Kaya, "15 öğrencimizle eğitimlere başladık. Hem pilotlarımızın yenileme eğitimlerini veriyoruz, hem de yeni gençlerimizin balon pilotu olması için biz de eğitime katılmış oluyoruz" dedi.
28.06.2022 Eğitim
GAP gitti, Mezopotamya geldi! Nemrut’un gölgesindeki tarih ve kültür kenti Adıyaman…
GAP gitti, Mezopotamya geldi! Nemrut’un gölgesindeki tarih ve kültür kenti Adıyaman… Güneşin doğuş ve batışının en iyi izlendiği Nemrut Dağı,Cendere Köprüsü, Arsameia, Karakuş Tepe,Perre Antik kenti ve Kahta Kalesi, bulgurun aşka geldiği çiğ köftesi ve tavuklu pilavı, yöresel kahvaltısı, sıra geceleri ile kültür, tarih ve gastronomi kenti Adıyaman… Kent, geçen hafta Nemrut Gastronomi Festivalikapsamında yerli ve yabancı çok sayıda kişiyi ağırladı. 9 il için Kapadokya örnek alınarak yeni oluşturulan Mezopotamya turunun ilk ayağını oluşturan tanıtım atağı ile kente 5 milyon turistin çekilmesi hedefleniyor. Oteller dolu kent ise bu durumdan mutlu ve umutlu...
28.05.2022 Gündem
Emine Erdoğan, Ukrayna’da Türkçe Sesli Rehber Projesi Açılış Programı’na katıldı
Emine Erdoğan, Ukrayna’da Türkçe Sesli Rehber Projesi Açılış Programı’na katıldı Ukrayna resmi ziyaret kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğana eşlik eden Emine Erdoğan, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenskynin eşi Olena Zelensky ile baş başa görüştü. Öte yandan Emine Erdoğan, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde kayıtlı eserlerden biri olan Kiev’in önemli sembollerinden Aziz Sofya Katedrali’nin Türkçe Sesli Rehber Projesi Açılış Programı’na katıldı.
3.02.2022 Siyaset
2021'de en çok Konya Mevlana Müzesi ziyaret edildi
2021'de en çok Konya Mevlana Müzesi ziyaret edildi Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'ne bağlı müze ve ören yerlerine ilişkin, Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü'nün (DÖSİM), 2021 yılı ziyaretçi verileri belli oldu. Türkiye'de en çok ziyaret edilen müze ve ören yerlerine yönelik listede ilk 15'te, birinci sırada Konya Mevlana Müzesi yer aldı.
17.01.2022 Kültür Sanat
Bakan Kurum'dan sert tepki: HDP’nin sözcüsü, Kandil’in sözlüsü mü oldunuz?
Bakan Kurum'dan sert tepki: HDP’nin sözcüsü, Kandil’in sözlüsü mü oldunuz? Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “HDP’nin terörle sözlü olduğunu anladık da, Yozgat’ta ‘Kandil’i yerle bir edeceğim’ diyen, bugün ise TBMM’de onlarla kol kola gezenlere ne oluyor? Yoksa siz de HDP’nin sözcüsü, Kandil’in sözlüsü mü oldunuz?” diye sordu.
14.01.2022 Gündem
Elbet Bir Gün dizisi oyuncuları ve konusu! Elbet Bir Gün dizisi ne zaman başlayacak, Elbet Bir Gün dizisi nerede çekiliyor?
Elbet Bir Gün dizisi oyuncuları ve konusu! Elbet Bir Gün dizisi ne zaman başlayacak, Elbet Bir Gün dizisi nerede çekiliyor? Elbet Bir Gün ne zaman başlayacak, Elbet Bir Gün konusu ne, oyuncuları kimler? Sorularının ardı arkası kesilmiyor. Fox Tv'nin yeni dizisi Elbet Bir Gün hakkındaki araştırmalar yoğunlaştı. Başrollerinde Şebnem Bozoklu, Sinem Ünsal ve Burak Yamantürk'ün bulunduğu yeni dizi Elbet Bir Gün hikayesi ve oyuncu kadrosu şimdiden dikkat çekti. Senaryosunu Yusuf Reha Alp'in yazdığı, bölüm hikayesi ve tretmanını ise Funda Alp ile Didem Kaplan'ın birlikte kaleme aldığı Most Production imzalı FOX'un yeni dizisi Elbet Bir Gün'ün yayın tarihi belli oldu. İşte detaylar…
26.10.2021 Gündem
Fotoğraf çekerken düşen turist kayalıklar arasında sıkıştı!
Fotoğraf çekerken düşen turist kayalıklar arasında sıkıştı! Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya'da fotoğraf çeken ABD'li Greencejami Cee (58), dengesini kaybedip, 10 metre yükseklikten düştü. Kayalıklar arasında sıkışan kadın, AFAD ekiplerince kurtarılarak, hastaneye kaldırılırken, ayağında kırık tespit edildi.
8.07.2021 Gündem
Büyük gün yarın! Ankara-Niğde Otoyolu'nun tamamı yarın hizmete girecek...
Büyük gün yarın! Ankara-Niğde Otoyolu'nun tamamı yarın hizmete girecek... Gelen son dakika haberine göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla birinci ve üçüncü kesimleri 4 Eylül'de törenle açılan Ankara-Niğde Otoyolu'nun, 113 kilometrelik otoyol ve 39 kilometrelik bağlantı yollarından oluşan ikinci kesimi de yarın devreye alınarak, projenin tamamı hizmet vermeye başlayacak.
15.12.2020 Ekonomi
Demans nedir, nasıl anlaşılır? Demans erken tanı özellikleri nelerdir?
Demans nedir, nasıl anlaşılır? Demans erken tanı özellikleri nelerdir? Yaşlılarda görülme sıklığı daha fazla olan Demans, ölümle sonuçlanan bir hastalıktır. Sinsi başlayan ancak hızlı ilerleyen demans bugün en sık araştırılan konulardan biri oldu. Peki, demans nedir, nasıl anlaşılır? Demans hastalığının tedavisi mümkün mü?
9.12.2019 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Göreme ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki göreme haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.