Goran Hareketi

Goran Hareketi

Son dakika goran hareketi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan goran hareketi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını goran hareketi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Goran Hareketi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan goran hareketi gelişmeleri de dahil olmak üzere 110 goran hareketi haberi bulunmuştur. Tüm goran hareketi haberleri aşağıda listelenmiştir.
IKBY'de KDP ile KYB arasında uzlaşı sağlandı
IKBY'de KDP ile KYB arasında uzlaşı sağlandı Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) koalisyon hükümetinin en önemli ikinci ortağı durumundaki Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB), bir süredir gerginlik yaşadığı Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) ile uzlaşarak Mecliste bugün düzenlenen olağan oturuma katıldı.
27.07.2020 Dünya
Ve resmi görüşmeler başladı
Ve resmi görüşmeler başladı Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki (IKBY) milletvekili seçimlerinin galibi Kürdistan Demokrat Partisi (KDP), koalisyon hükümetinin kurulması için siyasi partilerle resmi görüşmelere başladı.
17.11.2018 Dünya
IKBY'de yeni hükümet KDP öncülüğünde kurulacak
IKBY'de yeni hükümet KDP öncülüğünde kurulacak IKBY'deki milletvekili seçiminin galibi Kürdistan Demokrat Partisi, tek başına hükümet kurmaya ilk kez bu kadar yaklaştı.
5.10.2018 Dünya
Goran Hareketi, siyasi çizgilerine yakın Cumhurbaşkanı adayını seçecek
Goran Hareketi, siyasi çizgilerine yakın Cumhurbaşkanı adayını seçecek Irak Meclisi'nde yer alan Goran (Değişim) Hareketi, siyasi çizgilerine yakın ve Irak ulusal çıkarına hizmet edecek Cumhurbaşkanı adayını seçeceklerini duyurdu.
2.10.2018 Dünya
Kerkük’ü işgal planı
Kerkük’ü işgal planı Irak yönetimi Basra olaylarıyla meşgulken, Barzani ve Talabani geçen yıl çıkarıldıkları Kerkük’e kanlı bir dönüş planı yapıyor. Kerkük, Musul, Tuzhurmatu, Telafer gibi bölgelere PKK'lı taşınıyor. Türkmen Cephesi Kerkük Teşkilat Sorumlusu Mehmet Seman Ağaoğlu, ABD-Peşmerge ortaklığıyla yeni işgal süreci başladığını ve teröristlerin Türkmen derneklerine yakın yerleştirildiğini söyledi.
17.09.2018 Dünya
Kuzey Irak’ta istifa depremi!
Kuzey Irak’ta istifa depremi! IKBY’de 5 kişinin hayatını kaybettiği, onlarca kişinin yaralandığı 3 gündür süren eylemlerin ardından, hükümetteki iki muhalif parti Goran ve Kobel kabineden çekildi
20.12.2017 Dünya
Son dakika... İstifalar geliyor! Bölgede Bakanlar...
Son dakika... İstifalar geliyor! Bölgede Bakanlar... Son dakika haberine göre, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Parlamentosu Başkanı Yusuf Muhammed istifa ettiğini açıkladı. Goran hareketinin, hükümetten bakanlarını çekeceği bildiriliyor.
20.12.2017 Dünya
KYB ve Goran partilerinin binaları ateşe verildi!
KYB ve Goran partilerinin binaları ateşe verildi! Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) Duhok vilayetine bağlı Zaho ilçesinde, Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) ve Goran (Değişim) Hareketi'nin parti binalarının ateşe verildiği bildirildi.
29.10.2017 Dünya
Son dakika... Partilerden büyük şok! Dağıtacaklar!
Son dakika... Partilerden büyük şok! Dağıtacaklar! Barzani'ye şok üstüne şok haberleri gelmeye devam ediyor. IKBY'de başta etkili muhalif hareket Goran (Değişim) olmak üzere birkaç parti, Başkan Mesut Barzani idaresinin dağıtılmasını ve ulusal kurtuluş hükümetinin kurulmasını talep etti.
25.10.2017 Dünya
Avrupa PKK'nın sokağa dökülmesini izliyor
Avrupa PKK'nın sokağa dökülmesini izliyor Son iki hafta içerisinde, terör örgütü PKK üyeleri Avrupa'nın bir çok kentinde 100'e yakın eylem gerçekleştirirken, bu ülkelerin yetkilileri yapılan terör propagandasına sessiz kalmayı tercih ediyor.
24.10.2017 Dünya
PKK'nın sokağa dökülmesini izliyorlar
PKK'nın sokağa dökülmesini izliyorlar Son iki hafta içerisinde, terör örgütü PKK üyeleri Avrupa'nın bir çok kentinde 100'e yakın eylem gerçekleştirirken, bu ülkelerin yetkilileri yapılan terör propagandasına sessiz kalmayı tercih ediyor.
24.10.2017 Dünya
Barzani iyice köşeye sıkıştı! İstifası istendi
Barzani iyice köşeye sıkıştı! İstifası istendi Irak Kürt Bölgesel Yönetimi, kasım ayındaki meclis ve başkanlık seçimlerini ertelediğini açıkladı. Gerekçe olarak partilerin yeterli sayıda aday çıkarmaması gösterildi. Muhalif Goran Hareketi de Barzani’nin istifasını istedi
23.10.2017 Dünya
Barzani yargıya hesap verecek
Barzani yargıya hesap verecek Irak Meclisi Kanun Devleti İttifakı milletvekillerinden Muhammed Seyhud, Mesud Barzani için yargı süreci başlatılacağını duyurdu.
23.10.2017 Dünya
IKBY muhalefeti Barzani’nin istifasını istedi!
IKBY muhalefeti Barzani’nin istifasını istedi! IKBY’de muhalefetin başını çeken Goran Hareketi Sözcüsü Haci, Barzani ve Resul için "Görevlerinden istifa etmeleri gerekiyor. Aynı zamanda mevcut hükümet kabinesi de lağvedilmeli" dedi.
22.10.2017 Dünya
Son dakika... Haberler peş peşe geliyor! Büyük savaş! Kaçtılar
Son dakika... Haberler peş peşe geliyor! Büyük savaş! Kaçtılar Kuzey Irak'tan son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Irak güvenlik güçleri, Kerkük'teki askeri üs ve petrol kuyularını almak üzere operasyon başlattı. Iraklı güçlerin Kerkük yakınlarındaki yolları ve alt yapı tesislerini ele geçirdiği duyuruldu. Peşmerge Kerkük'ün batısından geri çekildi. Irak Petrol Bakanlığı yetkilisi, Kürt liderlerin çatışmaları petrol tesislerinden uzak tutma konusunda anlaşmaya vardığını açıkladı. Irak ordusu ayrıca Kerkük havaalanını ele geçirdiklerini duyurdu. Güneydeki çekilmenin KYP ve KDP'ye bağlı peşmergeler arasında kriz yarattığı iddia ediliyor. Bir peşmerge binbaşı "Savaştığımız mevzilerden neden geri çekildiğimizi anlamıyorum. Halkın, bu emri veren komutandan bunu sorması gerekiyor” dedi. Irak Başbakanı Haydar el İbadi, Kerkük'e Rakan al-Jbourri'yi vali olarak atadı. Bazı aileler Kerkük'ü terk etmeye başladı. İbadi, Kerkük ve diğer bölgelerde Irak bayrağının asılması emrini verdikten sonra, Bağdat hükümeti, Kerkük'ün tamamen kontrol altına alındığını bildirdi.
17.10.2017 Dünya
Tartışmalı referandum oylaması sona erdi! İlk sonuçlar açıklandı
Tartışmalı referandum oylaması sona erdi! İlk sonuçlar açıklandı Türkiye ile birlikte birçok ülkenin uyarılarına rağmen Kuzey Irak’ta referandum dün yapıldı. Irak Türkmen Cephesi referandumu boykot ederken, Türkmen ve Arapların büyük bölümü oy kullanmadı. Son dakika gelen habere göre ilk sonuçlar açıklandı. Detayları haberimizde bulabilirsiniz...
26.09.2017 Dünya
Barzani'ye muhalif Goran hareketi çark etti! Referandumda...
Barzani'ye muhalif Goran hareketi çark etti! Referandumda... Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) muhalefetinin başını çeken Goran hareketi, bağımsızlık referandumuna destek vermeye karar verdi. Goran, son dakikaya kadar referanduma karşı çıkıyordu.
24.09.2017 Dünya
IKBY Meclisi'nden referandum kararı
IKBY Meclisi'nden referandum kararı Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) bağımsızlığı halk oylamasına sunma kararı yüzde 8 farkla parlamentoda onaylandı.
15.09.2017 Dünya
Barzani'ye son dakika şoku! Bu akşam...
Barzani'ye son dakika şoku! Bu akşam... Irak'ta 2 yıldır toplanamayan IKBY parlamentosu bu akşam toplanıyor. Parlamento toplantısı öncesinde iki büyük Kürt grubu verdikleri karar ile Barzani'ye son dakika şoku yaşattılar.
15.09.2017 Dünya
IKBY'den flaş açıklama: Söz konusu değil
IKBY'den flaş açıklama: Söz konusu değil Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY), 25 Eylül'de yapılması planlanan referandumun ertelenmesinin söz konusu olmadığını ve meclisin 14 Eylül'de açılacağını bildirdi.
10.09.2017 Yaşam
Barzani'ye kötü haber! Muhalif çatı büyüyor
Barzani'ye kötü haber! Muhalif çatı büyüyor Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani'nin, 25 Eylül'de gerçekleştirmek istediği referandum Irak genelinde yeterli destek alamadığı gibi bazı Kürt siyasi partilerin de muhalefeti ile karşılaştı.
15.08.2017 Dünya
IKBY'de referandum belirsizliği
IKBY'de referandum belirsizliği Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin 25 Eylül'de yapmayı planladığı referanduma henüz istenen iç ve dış destek sağlanabilmiş değil. Bölgede Mesut Barzani'nin lideri olduğu KDP dışındaki diğer üç büyük siyasi parti, KYB, Goran Hareketi ve Komela İslam, IKBY'yi bağımsızlığa götürmeyi amaçlayan referanduma yönelik desteklerini resmi olarak açıklamadı.
27.07.2017 Dünya
IKBY bu ölümle sarsıldı!
IKBY bu ölümle sarsıldı! Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) muhalefetin başını çeken Goran (Değişim) Hareketi lideri Noşirvan Mustafa'nın sağlık sorunlarından dolayı hayatını kaybettiği belirtildi.
20.05.2017 Dünya
İkinci kez! Kürtler bağımsızlık için...
İkinci kez! Kürtler bağımsızlık için... Celal Talabani genel sekreterliğindeki Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB), "bağımsızlık referandumu" konusunu görüşmek üzere ikinci defa toplandı. Kararlılık mesajı verildi.
12.04.2017 Dünya
Tehlike devam ediyor! Sincar'da PKK...
Tehlike devam ediyor! Sincar'da PKK... Terör örgütü PKK'nın ikinci Kandil planları tüm itirazlara rağmen sürüyor. PKK, DEAŞ'ı bahane ederek Sincar'da kalmaya devam ediyor
29.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Goran Hareketi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki goran hareketi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.