Göktürk 2

Göktürk 2

Son dakika Göktürk 2 haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Göktürk 2 ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Göktürk 2 haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Göktürk 2

haberleri sayfasında son dakika yaşanan göktürk 2 gelişmeleri de dahil olmak üzere 426 göktürk 2 haberi bulunmuştur. Tüm göktürk 2 haberleri aşağıda listelenmiştir.
Milli gözlem uydusu İMECE’den ilk görüntü
Milli gözlem uydusu İMECE’den ilk görüntü Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, İMECE’nin Togg Teknoloji Kampüsü’nden aldığı bir görüntüleri paylaştı.
27.06.2023 Bilim ve Teknoloji
Türkiye'nin yerli ve milli ilk uydusu İMECE uzayda! TÜBİTAK Başkanı özelliklerini tek tek açıkladı
Türkiye'nin yerli ve milli ilk uydusu İMECE uzayda! TÜBİTAK Başkanı özelliklerini tek tek açıkladı İMECE Türkiye'nin yerli ve milli ilk uydusu. TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ve TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Müdürü Doç. Dr. Mesut Gökten CNN Türk ekranlarında İMECE uydusuna ilişkin detayları anlattı. Mandal "Uydumuzun yüzde 90'ı yerli ve milli. Rasat uydumuzun çözünürlüğü 7,5 metreydi, Göktürk 2'nin 2,5 metreydi çözünürlüğü. Dünyada rekabet etmek için metrenin altına inmeniz lazım. Bu uydumuz metrenin altında" dedi. Şimdiye kadar 4 kez sinyal alındığını belirten Gökten ise "Dünyanın her hangi bir tarafını sınırlama olmadan çekebiliyor" diye konuştu.
15.04.2023 Bilim ve Teknoloji
İMECE'nin uzay yolculuğu başladı! Erdoğan: Ülkemize stratejik kabiliyet kazandıracak
İMECE'nin uzay yolculuğu başladı! Erdoğan: Ülkemize stratejik kabiliyet kazandıracak Türkiye'nin ilk yerli ve milli yüksek çözünürlüklü görüntüleme uydusu İMECE'nin uzay yolculuğu başladı. İMECE saat 9.47'de uzaya fırlatıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İMECE'nin uzaya fırlatılma törenine videomesaj gönderdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülkemize stratejik kabiliyet kazandıracak" dedi.
15.04.2023 Ekonomi
İMECE'de gerim sayım! Uzay yolculuğu başlıyor!
İMECE'de gerim sayım! Uzay yolculuğu başlıyor! Yerli ve milli imkanlarla geliştirilen yüksek çözünürlüğe sahip Türkiye’nin ilk gözlem uydusu İMECE, hava muhalefeti nedeniyle 3 kez fırlatılması ertelenmişti. İMECE'nin dakikalar sonra uzaya fırlatılatılması bekleniyor.
15.04.2023 Ekonomi
Yerli uydu İMECE'nin fırlatılışı ertelendi
Yerli uydu İMECE'nin fırlatılışı ertelendi Türkiye’nin ilk yerli ve milli yüksek çözünürlüklü görüntüleme uydusu İMECE'nin fırlatılması yüksek rüzgar nedeniyle ertelendi.
14.04.2023 Bilim ve Teknoloji
İMECE heyecanı! Geri sayım başladı, uzaya fırlatılıyor
İMECE heyecanı! Geri sayım başladı, uzaya fırlatılıyor Geçtiğimiz günlerde uzaya fırlatılması hava şartları sebebiyle iptal olan İMECE Uydusu bugün uzaya fırlatılacak.
14.04.2023 Ekonomi
Bakan Varank: “İMECE aynı zamanda Türk Ordusunun uzaydaki gözü olacak”
Bakan Varank: “İMECE aynı zamanda Türk Ordusunun uzaydaki gözü olacak” Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yerli ve milli imkanlarla üretilen ilk gözlem uydusu İMECE uydusuna ilişkin, “İMECE aynı zamanda Türk Ordusunun uzaydaki gözü olacak” dedi.
10.04.2023 Bilim ve Teknoloji
Bakan Varank: “İMECE aynı zamanda Türk Ordusunun uzaydaki gözü olacak”
Bakan Varank: “İMECE aynı zamanda Türk Ordusunun uzaydaki gözü olacak” Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yerli ve milli imkanlarla üretilen ilk gözlem uydusu İMECE uydusuna ilişkin, “İMECE aynı zamanda Türk Ordusunun uzaydaki gözü olacak” dedi.
10.04.2023 Ekonomi
TURKSAT 6A’ya Türk mühendisleri ve teknisyenleri damga vurdu
TURKSAT 6A’ya Türk mühendisleri ve teknisyenleri damga vurdu Türkiye’nin ilk yerli ve milli haberleşme uydusu TURKSAT 6A, Türk mühendisleri ve teknisyenleri tarafından üretilen komponentleriyle dikkat çekiyor.
1.05.2022 Bilim ve Teknoloji
TÜBİTAK, SAHA EXPO'da teknolojisini sergiledi
TÜBİTAK, SAHA EXPO'da teknolojisini sergiledi Türkiye'de milli teknolojilerin geliştirilmesindeki rolü dolayısıyla "ülkenin en büyük Ar-Ge merkezi" olarak nitelendirilen TÜBİTAK, son dönemde geliştirdiği çözümleri SAHA EXPO'da vitrine çıkardı.
11.11.2021 Bilim ve Teknoloji
Türkiye'nin uzay alanında hedefi Ay'a ulaşmak
Türkiye'nin uzay alanında hedefi Ay'a ulaşmak Türkiye Uzay Ajansı Uzay Bilimleri Dairesi Başkanı Prof. Dr. Küçük, "Bu sene şubat ayında, Cumhurbaşkanımız Erdoğan bizzat kendisi Milli Uzay Programı'nın tanıtımını yaptı. 10 tane hedef belirlendi. Bunlardan birincisi Ay görevi." dedi.
4.10.2021 Bilim ve Teknoloji
RASAT yörüngede 10'uncu yılını tamamladı
RASAT yörüngede 10'uncu yılını tamamladı Türkiye'de tasarlanıp üretilen ve Rusya'dan 17 Ağustos 2011'de fırlatılan ilk milli gözlem uydusu RASAT, başarıyla görevine devam ediyor.
17.08.2021 Bilim ve Teknoloji
Türkiye'nin ciğerleri yanıyor! Mücadele devam ediyor
Türkiye'nin ciğerleri yanıyor! Mücadele devam ediyor Manavgat’ta afetin boyutları her geçen gün büyüyor. Söndürülen bölgelerdeki yangın rüzgârla tekrar harlanıyor. Vatandaşlar zaman zaman çaresizlikle alevleri seyrederken, kimi yerlerde canını tehlikeye atarak ateşe müdahale ediyor. Muğla’nın Bodrum ilçesinde ise Kumbahçe Mahallesi İçmeler yolu güzergahındaki makilik ve ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın başladı. Bakan Pakdemirli orman yangınlarıyla ilgili yaptığı son açıklamada; Mersin'in Silifke ilçesinde çıkan 2 yangının kontrol altına alındığını, böylece Mersin'de son 4 günde 8 orman yangının kontrol altına alınmış olduğunu söyledi. Pakdemirli, Antalya Gazipaşa'daki ve Muğla Bodrum’daki yangınların da kontrol altına alındığını, soğutma çalışmalarının devam ettiğini sözlerine ekledi.
1.08.2021 Gündem
Türkiye'nin aktif uydu sayısı 7'ye yükseldi
Türkiye'nin aktif uydu sayısı 7'ye yükseldi Türksat 5A'nın yörüngesine hizmete girmesiyle uzayda aktif görev yapan haberleşme uydularının sayısı 4'e, Türksat'ın kendi uydularıyla operasyon yürüttüğü yörünge sayısı da ilk defa 3'e çıktı.
29.06.2021 Bilim ve Teknoloji
'Uzayda yapılacak üretimlerde de söz sahibi olmayı istiyoruz'
'Uzayda yapılacak üretimlerde de söz sahibi olmayı istiyoruz' Türkiye Uzay Ajansı Başkanı Yıldırım, "Gelişen zaman içinde bu platformlardan en azından birine bir paydaş olmak arzusundayız. Orada yapılacak üretimlerde de söz sahibi olmayı istiyoruz." dedi.
29.05.2021 Bilim ve Teknoloji
Bakan Varank: Tüm zamanların rekoru geldi!
Bakan Varank: Tüm zamanların rekoru geldi! Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank "Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Milli Teknoloji Hamlesi vizyonuyla oluşturduğumuz yerli ve milli bir anlayışla yolumuza devam ediyoruz. Geçtiğimiz günlerde 2020 büyüme rakamımız yüzde 1,8 olarak açıklandı. Salgın sebebiyle yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen büyümesini sürdürebilen nadir ülkelerden biri olduk. Şubat ayı ihracatımız tüm zamanların en yüksek değerine ulaşarak 16 milyar doları aştı." dedi.
9.03.2021 Bilim ve Teknoloji
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarih vererek duyurdu! '2023'te Ay'a gidiyoruz'
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarih vererek duyurdu! '2023'te Ay'a gidiyoruz' Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde, Uzay Ajansı tarafından hazırlanan ‘Milli Uzay Ajansı' Tanıtım Toplantısına katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Milli uzay Programı'ndaki birincil ve en önemli hedefimiz, Cumhuriyetimizin 100. yılında Ay'a ilk teması gerçekleştirmektir. İnşallah Ay'a gidiyoruz. Hazırlıklarına başladığımız Ay programıyla bu hedefi 2 aşamada tamamlamayı düşünüyoruz." dedi.
9.02.2021 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi: Ülkemize bir mikro uydu fırlatma tesisi kuruyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi: Ülkemize bir mikro uydu fırlatma tesisi kuruyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uydu Teknolojileri Haftası Özel Oturumu'na canlı bağlantı ile katıldı. Erdoğan burada önemli açıklamalar yaptı.Erdoğan, "Uydu alanında mikro uydular giderek öne çıkıyor. Hem mikro uydu geliştirme hem de bunları ülkemizden uzaya gönderme konusunda yoğun hazırlık içindeyiz. Ülkemize bir mikro uydu fırlatma tesisi kuruyoruz" dedi.
8.01.2021 Siyaset
Türkiye'nin uzay çalışmaları son sürat devam ediyor
Türkiye'nin uzay çalışmaları son sürat devam ediyor TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü Müdür Vekili Doç. Dr. Gökten, "TÜRKSAT 6A Projesi'nde uydunun son test modeli olan mühendislik modeli ve uzaya gönderilecek gerçek uydu olan uçuş modelinin üretim ve entegrasyonuna başlandı." dedi.
11.10.2020 Bilim ve Teknoloji
Türkiye'nin uzay yolculuğu
Türkiye'nin uzay yolculuğu Uzayda uydu sahibi 30 ülkeden biri olan Türkiye'nin aktif uydu sayısı, Türksat 5A'nın yörüngesine fırlatılmasıyla 7'ye çıkacak.
10.10.2020 Bilim ve Teknoloji
Türkiye 5'inci nesil uydusu için gün sayıyor
Türkiye 5'inci nesil uydusu için gün sayıyor Uydu sahibi 30 ülkeden biri olan Türkiye'nin beşinci nesil haberleşme uydusu Türksat 5A, 30 Kasım'da uzaya gönderilecek.
24.09.2020 Bilim ve Teknoloji
TUSAŞ milli hava araçlarını çocuklarla buluşturdu
TUSAŞ milli hava araçlarını çocuklarla buluşturdu Çocukların havacılığa ilgisini artırmak ve milli teknolojileri tanıtmak için Hürkuş öykü kitapları yayımlayan TUSAŞ, bunlara Anka, Gökbey ve uydu sistemlerini konu alan kitapları ekledi - Çocuklar öykülerde araçlarla maceradan maceraya koşarken, aynı zamanda onları yakından tanıma fırsatı yakalıyor
13.09.2020 Bilim ve Teknoloji
GÖKTÜRK-2 uydusu 7 yaşında!
GÖKTÜRK-2 uydusu 7 yaşında! Türkiye'nin yüksek çözünürlüklü yerli keşif uydusu GÖKTÜRK-2, yörüngesindeki 7'nci yılını tamamladı.
17.12.2019 Bilim ve Teknoloji
Tarıma uzaydan destek geliyor
Tarıma uzaydan destek geliyor TÜBİTAK Uzay ve GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının yürüttüğü GAP Bölgesi'nde Hassas Tarım ve Sürdürülebilir Uygulamaların Yaygınlaştırılması Projesi, bölgede yapılan tarıma uzay teknolojileriyle destek vermeye devam ediyor.
9.10.2019 Bilim ve Teknoloji
Uydu sayısı 6'ya çıkacak, 3 kıtayı kapsayacak
Uydu sayısı 6'ya çıkacak, 3 kıtayı kapsayacak Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, "Türkiye, yapımı devam eden Türksat 5A, 5B ve 6A'nın hizmete alınmasıyla aktif haberleşme uydularının sayısını 6'ya yükseltecek." dedi.
14.08.2019 Bilim ve Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri

Göktürk 2 ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki göktürk 2 haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.