Göbeklitepe

Göbeklitepe

Son dakika göbeklitepe haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan göbeklitepe ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını göbeklitepe haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Göbeklitepe

haberleri sayfasında son dakika yaşanan göbeklitepe gelişmeleri de dahil olmak üzere 182 göbeklitepe haberi bulunmuştur. Tüm göbeklitepe haberleri aşağıda listelenmiştir.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Proje ve yatırımda rakibimiz yok
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Proje ve yatırımda rakibimiz yok Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Hiç kimsenin Cumhur İttifakı'nın, AK Parti'nin, şahsımızın gölgesinde yürüyerek sırf seçim kaybettirmek için ortada dolaşmasına rıza göstermeyiz. Gölgemizde yürüyüp bize çelme takmaya çalışanlar istismarda sınır tanımıyorlar. Rabbim hepsini ıslah etsin. Biz Şanlıurfa'ya Şanlıurfalılara güveniyoruz. Biz eser ve hizmet siyaseti yapıyoruz derken birileri gibi yalan yanlış ifadelerle siyaset cambazlığı peşinde koşmuyoruz" dedi.
9.03.2024 Gündem
Tarihe ışık tutacak keşif! Şanlıurfa'da bulundu, tam 2 metre boyunda
Tarihe ışık tutacak keşif! Şanlıurfa'da bulundu, tam 2 metre boyunda Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca, tarihin sıfır noktası olarak nitelendirilen Göbeklitepe ve Karahantepe'de yürütülen kazı çalışmalarında insan ve hayvan heykelleri bulundu.
30.09.2023 Yaşam
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kültür sanatta dev adımlar attık
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kültür sanatta dev adımlar attık Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Modern’in yeni binasının açılış töreninde konuştu. Kültür sanat alanında önemli adımlar atıldığını söyleyen Erdoğan, "Kültür ve sanat alanında her türlü eseri teşvik ediyoruz. Sanatımıza katkı veren herkese destek olmayı görev telakki ediyoruz. Kuşatıcı yaklaşımla hareket ediyoruz. Resmi ideoloji tarafından yasaklanan kim varsa hepsine kucak açtık." dedi.
19.05.2023 Gündem
Deprem bölgesinde müzeler kapılarını tekrar açıyor
Deprem bölgesinde müzeler kapılarını tekrar açıyor Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği bölgede nisan ayında 9 müze ve ören yeri tekrar ziyarete açıldı. Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Yardımcısı Yahya Coşkun, Gaziantep Zeugma Müzesi'nin de bugün ziyarete açıldığını belirterek, "Bölgede müzelerimizi açmaya devam edeceğiz. Biz, kültürün depremden etkilenen şehirlerimizde yeniden nefes alıp vermesi ile aslında depremlerden mağdur olmuş insanlarımızın hayata tutunma biçimlerine yardımcı olmaya çalışıyoruz" dedi.
20.04.2023 Gündem
Gre Fılla Höyüğü'ndeki kazı çalışmaları tamamlandı; 3 bin 233 eser koruma altında
Gre Fılla Höyüğü'ndeki kazı çalışmaları tamamlandı; 3 bin 233 eser koruma altında Kocaeli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ayşe Tuba Ökse'nin bilimsel danışmanlığında yürütülen, Diyarbakır'ın Kocaköy ilçesinde 11 bin yıllık Gre Fılla Höyüğü'ndeki kazı çalışmaları tamamlandı. Ökse, Göbeklitepe ile aynı döneme ait izler taşıyan höyükten 3 bin 233 eserin çıkarılıp, korumaya alındığını söyledi.
9.03.2023 Kültür Sanat
Şanlıurfa’nın 12 bin yıllık tarihi mekanı deprem sonrası ilk kez görüntülendi
Şanlıurfa’nın 12 bin yıllık tarihi mekanı deprem sonrası ilk kez görüntülendi Dünyanın en eski yerleşim yeri olarak bilinen ve 12 bin yıllık tarihiyle UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan Göbeklitepe, iki büyük deprem sonrası ayakta kalan önemli tarihi yapılardan biri oldu. Her iki depremi de hasar almadan atlatan tarihi yapı havadan görüntülendi.
18.02.2023 Yaşam
Göbeklitepe ve Nemrut Dağı depremden etkilendi mi?
Göbeklitepe ve Nemrut Dağı depremden etkilendi mi? Kahramanmaraş'ta meydana gelen iki büyük deprem Adıyaman'da da yıkıcı etkisini gösterdi. Binlerce binanın yıkıldığı Adıyaman'da can kaybı da giderek yükseliyor. Adıyaman'da dünya mirası listesinde bulunan Nemrut Dağı ile Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesinde bulunan tarihi Göbeklitepe depremden etkilendi mi?
10.02.2023 Gündem
Deprem en önemli tarihi sit alanlarını da vurdu! Tarihi yer yok oldu
Deprem en önemli tarihi sit alanlarını da vurdu! Tarihi yer yok oldu Deprem Türkiye’nin en önemli tarihi sit alanlarını da vurdu. Nemrut, Zeugma, Göbeklitepe iki depremi hasarsız atlattı. Hatay Arkeoloji Müzesi kısmen hasar gördü. Tarihi Hatay Meclis Binası ve Anadolu’daki ilk cami olan Habib-i Neccar Camisi yıkıldı.
10.02.2023 Gündem
Galaktik Tayfa'dan muhteşem gala! 81 ilde bugün gösterime giriyor
Galaktik Tayfa'dan muhteşem gala! 81 ilde bugün gösterime giriyor Rafadan Tayfa’nın son sinema filmi Galaktik Tayfa, görücüye çıktı. Filmin Atatürk Kültür Merkezi’ndeki (AKM) galasına 2 bini aşkın sinemasever katıldı. Galaktik Tayfa’nın ön gösterimi her yaştan izleyiciden tam not aldı. Dünya’da mahsur kalan uzaylı Zobi’nin Rafadan Tayfa ile macerasını konu edinen film, bugün 81 ilde gösterime giriyor.
6.01.2023 Kültür Sanat
Zobi'li Galaktik Tayfa vizyona giriyor
Zobi'li Galaktik Tayfa vizyona giriyor TRT Çocuk’ta 9 yıldır yayınlanan Türk animasyon filmi Rafadan Tayfa, yeni bir maceraya atılıyor. Çocukların, aileleriyle birlikte ilgiyle izlediği yapımın 3’üncü sinema filmi Galaktik Tayfa, 6 Ocak’ta sinemaseverlerle buluşuyor. Gizemli bir uzaylı olan Zobi’nin dahil olduğu yeni filmin ön gösterimi, 5 Ocak’ta Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılacak. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın katkılarıyla beyaz perdeye yansıyacak Galaktik Tayfa, 81 ilde yüzlerce salonda aynı anda gösterime girecek.
5.01.2023 Kültür Sanat
Gönül Dağı bugün neden yok? Gönül Dağı bu akşam var mı, Gönül Dağı yeni bölüm ne zaman? 26 Kasım TRT 1 yayın akışı bilgisi
Gönül Dağı bugün neden yok? Gönül Dağı bu akşam var mı, Gönül Dağı yeni bölüm ne zaman? 26 Kasım TRT 1 yayın akışı bilgisi Bugün Gönül Dağı dizisi var mı, 26 Kasım bu akşam Gönül Dağı neden yok? TRT 1 ekranlarında her hafta Cumartesi akşamları evlere konuk olan Gönül Dağı dizisi takipçileri yeni bölümün yayın akışında yer almaması üzerine arama motorlarına yöneldi. Peki, bugün Gönül Dağı dizisi bugün var mı, bu akşam Gönül Dağı yeni bölüm neden yok? 26 Kasım TRT 1 yayın akışı bilgisi...
26.11.2022 Televizyon
Bakan Nebati: Türkiye yüzyılını sizlerle beraber yazmaya devam ediyoruz
Bakan Nebati: Türkiye yüzyılını sizlerle beraber yazmaya devam ediyoruz Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum bir dizi ziyarette bulunmak üzere Şanlıurfa’ya geldi.
18.10.2022 Ekonomi
Türkiye kültür yolu festivalleri dalga dalga yayılacak
Türkiye kültür yolu festivalleri dalga dalga yayılacak Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye’nin uluslararası marka değerine katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivalleri, beş şehirde çok daha kapsayıcı etkinliklerle bir kez daha kapılarını açıyor.Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 16 Eylül-23 Ekim tarihleri arasında İstanbul, Ankara, Çanakkale, Diyarbakır ve Konya’da yapılacak festivalleri yaygınlaştıracaklarını belirtti. Ersoy, “Dünyada bu kadar geniş çapta yapılan ender kültür ve sanat etkinliklerinden biriyiz. Kültür sanat coşkumuzu bu beş şehrimizden tüm Türkiye’ye dalga dalga yayacağız. Festival kapsamında oluşturduğumuz kültür rotalarımızla şehirlerimizi özgün cazibe merkezlerine dönüştüreceğiz” dedi.
6.09.2022 Ekonomi
Tatil için milyonların akın ettiği en güzel ve muhteşem yerler! İşte dünyanın en çok turist çeken 52 fantastik mekanı...
Tatil için milyonların akın ettiği en güzel ve muhteşem yerler! İşte dünyanın en çok turist çeken 52 fantastik mekanı... Dünyada her ülkenin, şehrin, kültürün farklı bir güzelliği var. Her turistin tatile gittiği yerden beklentisi farklı. Disney Dünyası, Universal Stüdyoları, Kapadokya Peri Bacaları, Golden Gate Köprüsü, Pisa Kulesi, Big Ben Saat Kulesi, Eiffel Kulesi, Büyük Kanyon, Niagara şelaleleri, Pamukkale travertenleri, Mısır, Maya-Aztek piramitleri, Nemrut Dağı, Fuji Dağı, Everest Zirvesi, Tac Mahal, Göbeklitepe, Kolezyum, Küba, Tibet, Singapur, İskenderiye, Efes...
23.07.2022 Dünya
ABD Yüksek Mahkemesi'nin kürtaj kararı ülkede deprem etkisi yarattı! Öfkeli on binler sokağa döküldü...
ABD Yüksek Mahkemesi'nin kürtaj kararı ülkede deprem etkisi yarattı! Öfkeli on binler sokağa döküldü... ABD Yüksek Mahkemesi, ülkede 50 yıldır yürürlükte olan kadına Kürtaj hakkı veren 1973 tarihli "Roe V. Wade" kararını bozdu. Mahkeme tarafından yapılan açıklamada, "Anayasa kürtaj hakkı vermemektedir. Roe v. Wade reddedildi. Kürtaj hakkını düzenleme yetkisi halka ve seçilmiş temsilcilere iade edildi" ifadeleri kullanıldı.
25.06.2022 Dünya
Göbeklitepe’de saklı sır! 12 bin yıl önce Türkler...
Göbeklitepe’de saklı sır! 12 bin yıl önce Türkler... Göbeklitepe'nin sırları çözülüyor. Orta Asya arkeoloji araştırmaları uzmanı Prof. Dr. Semih Güneri, Göbeklitepe’de Sibirya’da kullanılmış taş alet teknolojinin izlerine rastlandığını belirtti. Güneri “Bu teknoloji belli ki yaklaşık 7 bin kilometre doğudan batıya doğru taşınmış” dedi.
25.06.2022 Gündem
19 Mayıs’ta 1 gün izinle 4 gün tatil yapacaklara 4 harika rota
19 Mayıs’ta 1 gün izinle 4 gün tatil yapacaklara 4 harika rota 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı bu sene Perşembe gününe denk geliyor. Söz konusu resmi tatilin hafta sonuna uzatılıp uzatılmayacağı konusunda henüz resmi makamlardan bir açıklama gelmese de birçok çalışan 20 Mayıs Cuma günü için izin alma planları yapıyor. Türkiye’nin Lider Seyahat Sitesi ENUYGUN.COM 20 Mayıs Cuma günü izin alıp 4 günlük tatil yapabilecekler için hava durumu ve bilet fiyatlarını da göz önüne alarak 4 harika rota önerisinde bulundu.
13.05.2022 Yaşam
Bakan Ersoy: Müzecilik alanında dünyaya yön veren öncü ülkelerden biri haline geldik
Bakan Ersoy: Müzecilik alanında dünyaya yön veren öncü ülkelerden biri haline geldik Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, kültür sanat fuarı Heritage İstanbul'un açılışında konuştu. Bakan Ersoy, "Kazılar sonucu ortaya çıkan eserler, çağdaş müzecilik anlayışıyla yapılan müzelerimizde sergileniyor. Son yıllarda attığımız adımlarla, müzecilik alanında da dünyaya yön veren, hedefler gösteren öncü ülkelerden biri haline geldik. Türkiye'miz 'kültür varlığı kaçakçılığıyla mücadele' konusunda da rol model olma yolunda ilerliyor" diye konuştu.
11.05.2022 Kültür Sanat
Ehliyet, pasaportta yeni dönem! Bakan duyurdu...
Ehliyet, pasaportta yeni dönem! Bakan duyurdu... Ehliyet, pasaportta bir dönem sona eriyor. Yerli ve milli pasaport ile ilgili detaylar belli oluyor. Bakan Soylu ayrıntıları paylaştı. Geçerlilik süresi değişiyor. 5 yıl olan süre 10 yıla çıkartılıyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara'da Yerli e-pasaport, Yerli e-mavi kart ve Yerli e-sürücü belgesi tanıtım toplantısında konuşuyor. Bakan Soylu, yeni e-sürücü belgesi ve yeni e-pasaportlarda 'Turkey' yerine ilk kez 'Türkiye' ifadesi kullanılacağını da açıkladı. Konuşmasında vatandaşlık verilen Suriyeli sayısını da duyuran Soylu, "Bugüne kadar kriterleri sağlamak suretiyle vatandaşlık hakkı kazanan ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan Suriyeli sayısı 200 bin 950'di" dedi.
10.05.2022 Gündem
Bakan Varank: Gençlerle, sektördeki arkadaşlarımızla oyunu konuştuk, animasyonu konuştuk
Bakan Varank: Gençlerle, sektördeki arkadaşlarımızla oyunu konuştuk, animasyonu konuştuk Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, gençlerin fikirlerini almak ve bakanlık ile ilgili düşüncelerini öğrenmeyi istediğini belirterek, “Gençlerle, sektördeki arkadaşlarımızla oyunu konuştuk, animasyonu konuştuk, Türkiye’yi nasıl daha iyi noktalara getirebiliriz, onların fikirlerini dinledik” dedi.
28.04.2022 Bilim ve Teknoloji
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan son dakika kararı! 7 Mart'ta başlıyor, şart getirildi...
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan son dakika kararı! 7 Mart'ta başlıyor, şart getirildi... MEB yeni kararı resmen duyurdu! 7 Mart Pazartesi günü başlıyor. Yeni şart getirildi. Milli Eğitim Bakanlığı son dakika olarak açıkladı. MEB milyonları çok yakından ilgilendiren kararı ve detaylarını paylaştı. Ortaokul, lise ve yükseköğretim öğrencilerini kapsıyor. Yeni dönem başladı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2 yıldan beri okullarda sosyal etkinliklerin yapılmasına ara verilmişti. 6 Eylül itibarı ile başlayan ve kesintisiz devam eden yüz yüze eğitim süreci ile birlikte sosyal etkinliklere de izin verildi. MEB'in yapacağı ilk sosyal etkinlik de belli oldu. MEB Uluslararası Robot Yarışması düzenlenecek ve bu yıl bir ilk gerçekleşecek. Protokol imzalandı. Bu yıl ilk defa ön eleme şartı getirildi. Başvurular 7 Mart tarihinde başlıyor. Son başvuru tarihleri de belli oldu. Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer yeni dönemde duyurulan ilk büyük sosyal etkinlik olduğunu belirterek değerlendirmelerde bulundu ve "Burada öğrencilerimiz 3 aylık bir sürede teknolojik olarak geliştirecekleri robotları sergileyecek. Bu yıl büyük bir katılım bekliyoruz." ifadelerini kullandı. Aynı zamanda belirlenecek bir grubun ise TEKNOFEST'e katılmaya hak kazanacağını bildirdi. Öte yandan Anadolu Medyası ortak kanalına konuk olan Bakan Özer, eğitim gündemine dair de önemli açıklamalarda bulundu. Öğretmenlik Meslek Kanunu, mesleki eğitim merkezleri, 'Kütüphanesiz Okul Kalmayacak' projesi, KPSS'ye girmiş öğretmenlerin atama süreci ve yardımcı kitaplarla ilgili sorulara yanıt verdi. Bakan Özer, atamalarla ilgili fazla bekletmeden güzel haberlerin paylaşılacağını ve atama olacağını duyurdu. MEB'in son dakika açıklamaları...
5.03.2022 Eğitim
Urfa'nın neyi meşhur? Urfa'nın en meşhur yiyecekleri ve yerleri…
Urfa'nın neyi meşhur? Urfa'nın en meşhur yiyecekleri ve yerleri… Güneydoğu Anadolu'da yer alan Şanlıurfa sevilen ve ilgi duyulan şehirler arasında gösteriliyor. Urfa'ya ait yiyecekler ve gezilecek yerler de seyahat planlayan pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki, Urfa'nın neyi meşhur? Urfa'nın en meşhur yiyecekleri ve yerleri…
9.02.2022 Kültür Sanat
İletişim Başkanlığı'ndan Anadolu'nun kültürel miraslarının tanıtımı için belgesel
İletişim Başkanlığı'ndan Anadolu'nun kültürel miraslarının tanıtımı için belgesel İletişim Başkanlığı, Anadolu'nun önemli kültürel miraslarını tanıtmak amacıyla 'Medeniyetler Beşiği Anadolu' projesi kapsamında, 7 bölümden oluşan belgesel serisi ile kamu diplomasisi kitabı hazırladı. İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Anadolu coğrafyasında yer alan farklı medeniyetlerin mirasını ve değerlerini tüm dünyaya tanıtmaya, bu büyük kültür hazinesini gelecek nesillere aktarmaya büyük önem veriyoruz" dedi.
20.01.2022 Gündem
2021'de en çok Konya Mevlana Müzesi ziyaret edildi
2021'de en çok Konya Mevlana Müzesi ziyaret edildi Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'ne bağlı müze ve ören yerlerine ilişkin, Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü'nün (DÖSİM), 2021 yılı ziyaretçi verileri belli oldu. Türkiye'de en çok ziyaret edilen müze ve ören yerlerine yönelik listede ilk 15'te, birinci sırada Konya Mevlana Müzesi yer aldı.
17.01.2022 Kültür Sanat
Türkiye'nin ilk Bilim ve Teknoloji Tarihi Sergisi, yeniden ziyarete açılacak
Türkiye'nin ilk Bilim ve Teknoloji Tarihi Sergisi, yeniden ziyarete açılacak Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde (ODTÜ) içerisinde bulunan, koronavirüs salgını nedeniyle geçen yıl mart ayında ziyarete kapatılan Türkiye'nin ilk Bilim ve Teknoloji Tarihi Sergi Alanı, 2022 yılının mart ayında yeniden ziyarete açılacak.
27.12.2021 Bilim ve Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri

Göbeklitepe ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki göbeklitepe haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.