Genital Bölge

Genital Bölge

Son dakika genital bölge haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan genital bölge ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını genital bölge haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Genital Bölge

haberleri sayfasında son dakika yaşanan genital bölge gelişmeleri de dahil olmak üzere 141 genital bölge haberi bulunmuştur. Tüm genital bölge haberleri aşağıda listelenmiştir.
Adet sancısını vitamin ve mineral eksikliği etkiliyor
Adet sancısını vitamin ve mineral eksikliği etkiliyor Kadınların yüzde 90’ının yaşamı boyunca en az bir kez karşılaştığı ve bazen 2-3 gün kadar süren adet ağrıları hakkında bilgi veren Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Cihan Deniz Keleş, gündelik hayatı sekteye uğratabilen bu ağrılara karşı egzersiz, sıcak su uygulaması ve yeterli uyku tavsiyesinde bulundu.
2.06.2023 Sağlık
Çiçek aşısı, maymun çiçeğine karşı yüzde 85 koruyor
Çiçek aşısı, maymun çiçeğine karşı yüzde 85 koruyor Korona pandemisinin etkileri bitmeden ortaya çıkan maymun çiçeği virüsü, tüm dünyada yayılmaya devam ediyor. İnsandan insana kolay bulaşmayan hastalığın yeni belirtilerinin tespit edildiğini kaydeden Doç. Dr. Tuğba Sarı, “Çiçek aşısı maymun çiçeği hastalığına karşı koruma sağlıyor. Özellikle 1980 yılından önce bu çiçek aşısıyla aşılananların yüzde 85’nin bu hastalığa karşı korunduğunu biliyoruz” dedi.
13.08.2022 Sağlık
Cinsel sağlığı korumak için neler yapılabilir?
Cinsel sağlığı korumak için neler yapılabilir? Kadın Sağlığı & Doğum, Estetik Jinekoloji Uzmanı Op. Dr. Burcu Kardaş Arslan, cinsel sağlığın korunmasının yanı sıra birçok problemin tedavisinde uygulanan labioplasti işlemi hakkında merak edilenleri sizler için anlattı.
13.08.2022 Sağlık
Sağlık Bakanlığı Maymun Çiçeği rehberi! Nasıl bulaşır, belirtileri nelerdir, kuluçka süresi kaç gün?
Sağlık Bakanlığı Maymun Çiçeği rehberi! Nasıl bulaşır, belirtileri nelerdir, kuluçka süresi kaç gün? Sağlık Bakanlığı, 'Maymun Çiçeği' için bir rehber hazırladı. Rehberde bu virüsle temas halinde ne yapılması gerektiğinden, karantina şartlarına kadar bilgilere yer verildi. DSÖ, geçtiğimiz günlerde bu hastalık için 'küresel acil durum' ilan etmişti. Peki, Maymun Çiçeği belirtileri nelerdir, nasıl bulaşır, maymun çiçeği hastalığının kuluçka süresi kaç gün?
27.07.2022 Sağlık
Sağlık Bakanlığı 'Maymun Çiçeği' için rehber yayınladı! Tek tek açıklandı, hastalık bu belirtilerle başlıyor, çiğ etteki risk...
Sağlık Bakanlığı 'Maymun Çiçeği' için rehber yayınladı! Tek tek açıklandı, hastalık bu belirtilerle başlıyor, çiğ etteki risk... DSÖ’nün maymun çiçeğini ‘küresel acil durum’ ilan etmesinin ardından Sağlık Bakanlığı da bir rehber hazırladı. Rehberde virüslülerle temas halinde ne yapılması gerektiğinden karantina şartlarına kadar detaylı bilgiler yer aldı...
27.07.2022 Gündem
'Maymun çiçeği ' alarmı! Hemen polis ve sağlık ekiplerine haber verdiler...
'Maymun çiçeği ' alarmı! Hemen polis ve sağlık ekiplerine haber verdiler... Dünyayda hızla yayılan 'Maymun çiçeği' hastalığı İstanbul'un Sultangazi ilçesinde alarma neden oldu. Ellerinde çıkan yaralar nedeniyle yabancı uyruklu 2 kişi eczaneye giderek ilaç istedi. Eczacı, 'Maymun çiçeği' şüphesiyle durumu yetkililere bildirdi. Polis ve sağlık ekipleri, eczaneden çıkarak ilerleyen 2 kişi ile yanlarındaki arkadaşlarını cadde üzerinde durdurdu. 3 kişi ambulansla hastanede götürüldü. Maymun çiçeği şüphesi olan 3 yabancı uyruklunun test sonucu beklenirken yaraların sebebinin 'suçiçeği' olabileceği de kaydedildi.
4.06.2022 Yaşam
HPV tedavisi nasıl yapılır? HPV'den korunma yolları!
HPV tedavisi nasıl yapılır? HPV'den korunma yolları! İnsan papilloma virüsü (HPV), ciltten cilde temas yoluyla insanlar arasında geçen viral bir enfeksiyondur. 100'den fazla HPV çeşidi vardır, 40'tan fazla çeşiti de cinsel temas yoluyla bulaşır. Jinekolog, Cinsel Terapist, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr. Esra Demir Yüzer konu hakkında önemli bilgiler verdi.
27.05.2022 Sağlık
Rahim ağzı kanseri erkekler için de tehdit yaratıyor
Rahim ağzı kanseri erkekler için de tehdit yaratıyor Erkeklerde genital bölgede siğil olarak kendini gösterebilen HPV virüsü ile kadınlar arasında en sık görülen 4. kanser türü olan rahim ağzı kanseri arasında doğrudan bir ilişki bulunuyor. Yapılan araştırmalar eşleri rahim ağzı kanseri olan erkeklerin yüzde 75’inde HPV virüsü görüldüğünü gösteriyor. Uzmanlar HPV virüsünün sosyal ve psikolojik etkilerinin kanser kadar tehlikeli olduğuna dikkat çekiyor.
24.05.2022 Sağlık
Maymun çiçeği virüsüne karşı nasıl önlem alınır? Maymun çiçeği virüsü pandemiye neden olur mu?
Maymun çiçeği virüsüne karşı nasıl önlem alınır? Maymun çiçeği virüsü pandemiye neden olur mu? Dünyada hızla yayılmaya başlayan ve maymun çiçeği virüsü hastalığı olarak bilinen Monkeypox, Covid -19 pandemisi daha bitmeden yeni bir endişe kaynağı olarak karşımıza çıkıyor. Peki, maymun çiçeği virüsü nedir? Maymun çiçeği virüsü pandemiye neden olabilir mi? Maymun çiçeği virüsüne karşı nasıl önlem alınır? Maymun çiçeği virüsü Türkiye’de görüldü mü? Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Bölümü’nden Prof. Dr. Ayşegül Ulu Kılıç, maymun çiçeği virüsü hastalığı monkeypox’u anlattı.
23.05.2022 Sağlık
Türkiye’de bu hastalık tanınmıyor! Alerji mi, Herediter Anjiyoödem mi?
Türkiye’de bu hastalık tanınmıyor! Alerji mi, Herediter Anjiyoödem mi? Her yıl 16 Mayıs tarihi “Dünya Herediter Anjiyoödem Günü” olarak kabul ediliyor. Herediter Anjiyoödem, nadir görülen ve hayatı tehdit eden genetik bir hastalıktır. Türkiye’de henüz tanı konulmamış ancak bu hastalıkla mücadele eden, yaklaşık 6 bin - 10 bin kişi bulunduğu düşünülüyor. Peki, Herediter Anjiyoödem nedir? Herediter Anjiyoödem belirtileri ne? Herediter Anjiyoödem tedavisi ne? Herediter Anjiyoödem kalıtsal mı? İşte detaylar…
13.05.2022 Sağlık
Genital problemlerin tedavisinde hangi uygulamalar tercih ediliyor?
Genital problemlerin tedavisinde hangi uygulamalar tercih ediliyor? Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Burçak Tok, genital problemlerin tedavisi hakkında bilinmesi gerekenleri anlattı.
26.04.2022 Sağlık
Vajinal mantar enfeksiyonu tedavi edilebilir mi?
Vajinal mantar enfeksiyonu tedavi edilebilir mi? Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Barış Korkmaz, vajinal mantar enfeksiyonu nedir, tedavisi nasıldır sizler için anlattı.
12.04.2022 Sağlık
Soğuk hava bazı egzama türlerini tetikliyor
Soğuk hava bazı egzama türlerini tetikliyor Egzamada belirtiler ortaya çıktığı an şiddetlenmesini beklemeden tedaviye başlamanın ve tedbirleri bırakmamanın önemli olduğunu ifade eden Dermatoloji Uzmanı Doç. Dr. Ersoy Hazneci, derinin nemini korumanın egzamanın engellenmesinde çok etkili bir yöntem olduğunu söyledi.
15.02.2022 Sağlık
Karın germe kilo tedavisi değildir!
Karın germe kilo tedavisi değildir! Sık kilo alıp verme ve doğumlar nedeniyle karın bölgesinde oluşan fazla deri pek çok kişinin rahatsızlık duyduğu sorunların başında geliyor. Karın deformasyonların fazla derinin alınarak karını gergin hale getirmek mümkün. Peki, Karın germe ameliyatı nasıl yapılır? Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Defne Erkara karın germe ameliyatı hakkında bilgi verdi.
14.12.2021 Sağlık
İlişki sırasında ortaya çıkıyor! Evli kadınlar...
İlişki sırasında ortaya çıkıyor! Evli kadınlar... Balayı sistitinin, genellikle yeni evli kadınlarda görüldüğünü belirten Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu, “Sistit, mesanenin enfeksiyonudur. Balayı sistiti her yaştaki kadında görülebilir. Ancak 20’li yaşlarındaki genç kadınlar arasında daha yaygındır. Cinsel birleşme sırasında derideki mikroorganizmaların idrar yollarına geçişi ile enfeksiyon tablosu ortaya çıkar” dedi.
11.12.2021 Sağlık
Lazer tedavisi ile yüzde 99 çözüm sağlıyor
Lazer tedavisi ile yüzde 99 çözüm sağlıyor Varisin genetik yatkınlık ya da tetikleyici yardımcı faktörlerle ortaya çıktığını belirten Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Bora Farsak, kapalı ameliyat olan lazer tedavisi ile varis sorununa yüzde 99 çözüm sağlanabileceğini belirtti.
13.11.2021 Yaşam
Varis sorununa ağrısız lazer tedavi çözümü!
Varis sorununa ağrısız lazer tedavi çözümü! Varisin genetik yatkınlık ya da tetikleyici yardımcı faktörlerle ortaya çıktığını belirten Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Bora Farsak, kapalı ameliyat olan lazer tedavisi ile varis sorununa yüzde 99 çözüm sağlanabileceğini belirtti.
13.11.2021 Sağlık
Genital estetik operasyonla çözüme ulaşacak 4 sorun
Genital estetik operasyonla çözüme ulaşacak 4 sorun Kadınların en sık ihtiyaç duyduğu genital bölge operasyonları son yıllarda oldukça popüler uygulamalar arasında gösteriliyor. Kadınların en çok tercih ettiği operayonlar arasında iç dudak estetiği, klitoris estetiği, vajina daraltma, genital gençleştirme ve beyazlatma yer alıyor. Jinekolog, Cinsel Terapist, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr. Esra Demir Yüzer genital estetik konusunda merak edilenleri anlattı.
2.11.2021 Sağlık
Ekzema okulda akran zorbalığı yaşatıyor!
Ekzema okulda akran zorbalığı yaşatıyor! Kaşıntılı ve kronik bir hastalık olan, en sık bebeklik ve çocukluk döneminde ortaya çıkmakla birlikte erişkin dönemde de görülebilen atopik dermatit (ekzema), çoğu zaman genetik yatkınlığı olan bireylerde gözlemleniyor. Dermatoimmünoloji ve Alerji Derneği Başkan Yardımcısı, Deri ve Zührevi Hastalıklar Uzmanı Prof. Dr. Başak Yalçın, “14 Eylül Atopik Dermatit Farkındalık Günü” vesilesiyle önemli bilgiler paylaştı. “Atopik dermatit asla bulaşıcı bir hastalık değildir” diyen Prof. Yalçın, orta ve şiddetli hastalarda gelişmiş tedavi seçeneklerinin kullanılmaya başlandığını, bu şekilde hastalığın daha etkin ve güvenli olarak tedavi edilebilir hale geldiğini belirtiyor.
9.10.2021 Sağlık
İdrar yolu enfeksiyonu böbrek yetmezliğine yol açabiliyor!
İdrar yolu enfeksiyonu böbrek yetmezliğine yol açabiliyor! Günlük hayatta, doktora başvuru sebepleri arasında en sık görülen sorunlardan biri idrar yolu enfeksiyonlarıdır. Her bireyin hayatının bir döneminde karşılaştığı, ağrılı ve günlük hayatı olumsuz etkileyen bir durum olan idrar yolu enfeksiyonu, kadınlarda erkeklere oranla 4 kat daha fazla görülmektedir. Birçok kadın hayatı boyunca bir veya iki kez idrar yolu enfeksiyonu geçirirken, bazı kadınlarda bu durum tekrarlayabilen ya da kalıcı olan şikayetlere dönüşebilmektedir. Araştırmalara göre, her on erkekten biri yaşamı boyunca idrar yolu enfeksiyonuna yakalanıyor. İleri yaş gruplarında ve özellikle çocuklarda, idrar yolu enfeksiyonları ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Peki, idrar yolu enfeksiyonlarından korunmak için nelere dikkat etmek gerekiyor? Prof. Dr. Beril Akman, idrar yolu enfeksiyonları ile ilgili merak edilenleri anlatıyor.
29.09.2021 Sağlık
Cinsel hayatı olumsuz etkiliyor! İşte kadınlara özgüven kazandıran uygulamalar!
Cinsel hayatı olumsuz etkiliyor! İşte kadınlara özgüven kazandıran uygulamalar! Kadınlarda estetik kaygılara neden olan genital bölge şekil bozuklukları ile ilgili bilgi veren Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Meral Sönmezer, jinekolojik estetik uygulamaları hakkında bilgi verdi. Peki, Jinekolojik Estetik Uygulamaları Nelerdir? İşte detaylar…
3.09.2021 Sağlık
Tedavi edilmeyen genital sorunlar idrar kaçırmaya neden olabilir
Tedavi edilmeyen genital sorunlar idrar kaçırmaya neden olabilir Ameliyatsız genital estetik ve sıkılaştırma uygulamalarıyla ilgili bilgi veren Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Mert Yeşiladalı, “Genital bölgeyi destekleyen bağ dokularının gücü yaş ilerledikçe azalıyor ve bu bölgede gevşeme meydana geliyor. Dolayısıyla hem vajinada gevşeklik oluyor hem de idrar kaçırma gibi daha büyük sorunlara yol açabiliyor. Kadınların yaklaşık yüzde 50’sinde bu rahatsızlıkları görüyoruz” diyerek genital tedavilerin önemine vurgu yaptı.
16.08.2021 Sağlık
Sağlığı tehdit eden 8 yaz enfeksiyonu
Sağlığı tehdit eden 8 yaz enfeksiyonu Yaz aylarının gelmesiyle birlikte herkes tatilde. Ancak deniz ve havuz keyfinizin kabusa dönmemesi için yaz enfeksiyonlarına karşı önlem almak şart! Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Dilek Arman sağlığı tehdit eden yaz enfeksiyonlarını anlattı.
1.08.2021 Sağlık
Genital siğil nedir, genital siğiller nasıl tedavi edilir?
Genital siğil nedir, genital siğiller nasıl tedavi edilir? Genital siğillerin cinsel yolla kolayca bulaştığını belirten Proktoloji Uzmanı Op.Dr. Yasir Gözü, tedavide geç kalınmaması gerektiğine vurgu yaptı. Gözü, hastalığın tedavi yöntemleri hakkında da bilgi verdi.
30.07.2021 Sağlık
İdrar kaçırmada pelvik tabanı çalıştıran yeni nesil tedavi!
İdrar kaçırmada pelvik tabanı çalıştıran yeni nesil tedavi! Erkeklere kıyasla kadınlarda daha sık görülen idrar kaçırma probleminde yeni nesil tedavi yöntemleri uygulanıyor. Erol Gürsoy, “Günümüzde Fonksiyonel Manyetik Stimülasyon teknolojisiyle kasların güçlendirilmesine yönelik geliştirilmiş Tesla Former, cerrahi bir müdahaleye gerek kalmadan, ağrısız bir şekilde bu sorunun önüne geçilmesine yardımcı oluyor” dedi.
29.07.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Genital Bölge ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki genital bölge haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.