Gecikme Zammı

Gecikme Zammı

Son dakika gecikme zammı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan gecikme zammı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını gecikme zammı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Gecikme Zammı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan gecikme zammı gelişmeleri de dahil olmak üzere 613 gecikme zammı haberi bulunmuştur. Tüm gecikme zammı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ev sahibi milyonları ilgilendiriyor! Süre uzatıldı
Ev sahibi milyonları ilgilendiriyor! Süre uzatıldı Kira vergisi ile ilgili dikkat çeken detaylar ortaya çıktı. Mart ayı vergi beyannamesi ayı. Milyonlarca kişiyi ilgilendiren kira gelirleri ve vergilendirilmesi bu yıl da beyan dönemi olan mart ayında gündemde. Öte yandan Kira gelir vergisinin zamanında ödenmemesi veya beyanname verilmemesi durumlarında cezai işlemler uygulanır. Bu ceza miktarı, kira bedelinin yüzde 5'ine kadar değişebilir ve istisna tutarından yararlanılamaz. Ayrıca, gecikme zammı aylık olarak eklenir ve usulsüzlük cezası da getirilebilir.
29.03.2024 Ekonomi
Kira vergisi için son gün uyarısı yapıldı! Ödemeyenlere ceza kesiliyor
Kira vergisi için son gün uyarısı yapıldı! Ödemeyenlere ceza kesiliyor Kira vergisi ile ilgili dikkat çeken detaylar ortaya çıktı. Mart ayı vergi beyannamesi ayı. Milyonlarca kişiyi ilgilendiren kira gelirleri ve vergilendirilmesi bu yıl da beyan dönemi olan mart ayında gündemde. Öte yandan Kira gelir vergisinin zamanında ödenmemesi veya beyanname verilmemesi durumlarında cezai işlemler uygulanır. Bu ceza miktarı, kira bedelinin yüzde 5'ine kadar değişebilir ve istisna tutarından yararlanılamaz. Ayrıca, gecikme zammı aylık olarak eklenir ve usulsüzlük cezası da getirilebilir.
11.03.2024 Ekonomi
Yemek yardımında gözden kaçan detay! Maaşa ve prime doğrudan etki ediyor
Yemek yardımında gözden kaçan detay! Maaşa ve prime doğrudan etki ediyor Çalışan herkesi ilgilendiriyor. Şirketlerin gelir vergisinden istisna tutulacağı günlük yemek bedeli belli olmuştu. 2024 yılı günlük yemek bedeline yüzde 54.54 zam yapılmıştı. Konuyla ilgili merak edilen soruların başında 'yemek yardımı için sınır var mı?' geliyor. İşte yemek yardımıyla ilgili kritik detay...
9.02.2024 Çalışma Hayatı
Çalışan emeklilere 5 bin lira! TBMM'de kabul edildi
Çalışan emeklilere 5 bin lira! TBMM'de kabul edildi Çalışan emeklilere 5 bin lira verilmesi ile ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.
27.12.2023 Ekonomi
SGK’dan borçlarla ilgili taksit uyarısı geldi
SGK’dan borçlarla ilgili taksit uyarısı geldi Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Van İl Müdürü Abidin Göksoy, borçlarını yapılandıran ve taksit yapan işverenlerin bir ve ikinci taksitlerini 31 Temmuz tarihine kadar yatırmaları gerektiğini belirtti.
28.07.2023 Ekonomi
Borcu olanlar dikkat! Son gün 31 Mayıs, ödemeyenlere gecikme faizi uygulanacak
Borcu olanlar dikkat! Son gün 31 Mayıs, ödemeyenlere gecikme faizi uygulanacak 2023 yılı emlak ve çevre temizlik vergisi 1'inci taksit ödemeleri için verilen süre 31 Mayıs Çarşamba günü sona eriyor. 2'nci taksit ödemeleri ise 30 Kasım tarihine kadar yapılabilecek. Borcunu ödemeyenler için gecikme durumunda yüzde 2,5 oranında faiz uygulanacak.
29.05.2023 Ekonomi
Doğal gaz ve elektrik fatura borçları silindi! Karar resmen duyuruldu
Doğal gaz ve elektrik fatura borçları silindi! Karar resmen duyuruldu 11 ilde elektrik ve doğal gaz fatura borçları silindi. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı. 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremler nedeniyle, afet bölgesi olarak kabul edilen yerlerde, konutu ve/veya işyeri yıkılan, acil yıkılacak olan, ağır veya orta hasarlı hale gelen elektrik ve/veya doğal gaz abonelerinin ödenmemiş fatura borçlarının silinmesine ilişkin usul ve esaslar belirlendi.
25.05.2023 Ekonomi
Su borcu yapılandırma 2023 nasıl yapılır, son gün ne zaman? İSKİ su borcu yapılandırma başvuru detayları!
Su borcu yapılandırma 2023 nasıl yapılır, son gün ne zaman? İSKİ su borcu yapılandırma başvuru detayları! Su borcu yapılandırma için son gün ne zaman, İSKİ su borcu yapılandırma başvurusu nasıl yapılır? İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), 31 Aralık 2022 tarihinden önceki su ve atık su borçlarının yapılandırılabileceğini duyurdu. Su borcu yapılandırması duyurusunun ardından başvuruda bulunmak isteyen vatandaşlar, detayları sorgulamaya başlarken, İSKİ su borcu yapılandırma 2023 nasıl ve ne zaman yapılır?
22.05.2023 Ekonomi
Seçmen sandıkta rekor mu kıracak? Tarihi oran yakalanacak
Seçmen sandıkta rekor mu kıracak? Tarihi oran yakalanacak Yurt dışındaki sandığa gitme oranı, bu seçimde yeni bir katılım rekoru yaşanabileceğini işaret ediyor. Türkiye’de sandığa en yüksek katılım, 1987 yılında yüzde 93.3 oranıyla gerçekleşmişti.
11.05.2023 Gündem
Sağlık Bakanlığı sonuçları açıkladı! Sekiz üründen üçü ruhsatsız
Sağlık Bakanlığı sonuçları açıkladı! Sekiz üründen üçü ruhsatsız Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK), 2023’ün ilk üç ayında denetlediği el dezenfektanı, antibakteriyel sıvı sabunların da içinde olduğu ‘biyosidal ürünler’in risk analizleriyle ilgili sonuçları açıkladı.
11.05.2023 Gündem
Batıdan doğuya seçim göçü başladı! Büyük yoğunluk yaşanacak
Batıdan doğuya seçim göçü başladı! Büyük yoğunluk yaşanacak Bu hafta sonu büyük bir seyahat trafiği bekleniyor. Özellikle İstanbul, İzmir ve Ankara gibi illerden hem deprem bölgesine hem de Anadolu’nun geri kalanına seçim göçü yaşanacak. Otobüs, tren ve uçak biletlerinin çoğu şimdiden tükendi. Partiler de seçmenleri için çok sayıda araç kiraladı.
11.05.2023 Gündem
Borcu olan milyonları kapsıyor! Ceza ve gecikme zammı uygulanmayacak, başvuruya gerek yok
Borcu olan milyonları kapsıyor! Ceza ve gecikme zammı uygulanmayacak, başvuruya gerek yok Genel sağlık sigortası prim borçlarına, borç yapılandırması kapsamında af geldi. Aralık 2022 öncesine ait GSS prim borcu olanlar, 31 Ağustos tarihine kadar prim borçlarının asıllarını ödemeleri halinde gecikme cezası ve gecikme zammı ödemeyecekler. SGK bu alımlardan vazgeçecek. Sağlık prim borçları nasıl yapılandırılacak, kimler yapılandırabilir? İşte detaylar...
11.05.2023 Ekonomi
SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı tamamını kapsıyor! Taksitle ödenebiliyor, son 21 gün
SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı tamamını kapsıyor! Taksitle ödenebiliyor, son 21 gün SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı prim borcu olanların tamamını kapsıyor. Sosyal güvenlik borç yapılandırması için son tarih 31 Mayıs. 12, 18, 24, 26 ve 48 aylık taksitler ile ödeme yapılabiliyor. Vatandaşların kimisi hangi borçların yapılandırılacağını, kimileri yapılandırma başvurusunun son tarihini, kimileri de yapılandırma yapılması halinde ödenecek borç tutarlarını merak ediyor. İşte sosyal güvenlik borç yapılandırması yapacaklara rehber olacak bilgiler...
10.05.2023 Ekonomi
Deprem bölgesindeki vatandaşların fatura ve borç işlemleri ertelendi
Deprem bölgesindeki vatandaşların fatura ve borç işlemleri ertelendi Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) deprem bölgesi için yeni bir karar verdi. Buna göre deprem bölgesindeki bazı elektrik tüketicilerinin fatura ve borç işlemleri ertelendi
25.03.2023 Ekonomi
Borçlar siliniyor! Tarih belli oldu, faiz ve ödeme limiti belli oldu
Borçlar siliniyor! Tarih belli oldu, faiz ve ödeme limiti belli oldu Vergi Affı düzenlemesine ilişkin düzenleme Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildikten sonra Resmi Gazete'de yayımlanarak resmen yasalaştı. Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı borç yapılandırması olarak tanımlanan paket, belirli borçların da iptal edilmesini içeriyor. Teklifin yasalaşması ardından vergi affı başvurusunun ne zaman ve nasıl yapılacağı merak ediliyor. Peki borç yapılandırması nasıl olacak? Başvuru ve ödemeler ne zaman yapılacak? Hangi borçlar yapılandırma kapsamında olacak? İşte haberin detayları...
21.03.2023 Ekonomi
Depremzedelerin elektrik ve doğal gaz borçları silindi
Depremzedelerin elektrik ve doğal gaz borçları silindi 6 Şubat günü meydana gelen depremler nedeniyle zarar gören bazı illerdeki tüketicilerin elektrik ve doğal gaz tüketimlerine yönelik tahakkuk ve tahsilat işlemlerinin ertelenmesi hakkındaki Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.
21.03.2023 Ekonomi
Devlete olan borçlar yeniden yapılandırılıyor
Devlete olan borçlar yeniden yapılandırılıyor TBMM Genel Kurulunda, kamuya olan borçların yapılandırılmasını da içeren kanun teklifi kabul edildi.
9.03.2023 Ekonomi
SGK deprem bölgelerinde prim borçlarını erteledi
SGK deprem bölgelerinde prim borçlarını erteledi Sosyal Güvenlik Kurumunca (SGK), Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerde prim borçlarının ödenme süreleri ile kuruma verilmekle yükümlü olunan bilgi, belge ve beyannamelerin verilme sürelerinin ertelendiği bildirildi.
10.02.2023 Ekonomi
2 bin lirayı aşmayan vergi borçları siliniyor! Borç yapılandırması teklifi Meclis'te
2 bin lirayı aşmayan vergi borçları siliniyor! Borç yapılandırması teklifi Meclis'te Vergi dairelerine vergi, ceza, faiz gibi borcu bulunan vatandaşların 2 bin lirayı aşmayan borçları siliniyor. Kamu alacaklarına yapılandırma getirilmesini öngören 'Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi', TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülmeye başlandı.
31.01.2023 Ekonomi
5 puan destek primi nedir, ne demek? Çalışan EYT emeklisi işverene 5 puan destek primi ne kadar?
5 puan destek primi nedir, ne demek? Çalışan EYT emeklisi işverene 5 puan destek primi ne kadar? AKP Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, EYT düzenlemesinin TBMM Başkanlığı'na sunulduğunu açıkladı. EYT ile emekli olan çalışanlar için işverene 5 puan destek primi verilecek. Peki, 5 puan destek primi nedir, ne demek? İşverene 5 puan destek primi ne kadar?
30.01.2023 Emekli
AK Parti'li Elitaş: Yapılandırma düzenlemesinin maliyeti 362 milyar TL
AK Parti'li Elitaş: Yapılandırma düzenlemesinin maliyeti 362 milyar TL AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş, 14 milyon kişiyi ilgilendiren borç yapılandırma teklifinin tamamlandığını belirterek, "Bu kanunla yapılandırılan borçlar 48 ayda yani 4 yılda tahsil edilecek. Tüm borçların yapılandırılması için başvuru olması durumunda 361.8 milyar liranın borç yapılandırması kapsamında olacağını tahmin ediyoruz." dedi.
27.01.2023 Ekonomi
Yemek kartlarına market yasağı! Yemek kartı market alışverişi kalktı mı?
Yemek kartlarına market yasağı! Yemek kartı market alışverişi kalktı mı? Sosyal güvenlik ve vergi konularında uzman Hürriyet yazarı Noyan Doğan, işverenler tarafından çalışanlara nakden ödenen yemek bedelinin prime esas kazanca dahil edilmeyeceğine yönelik kanuni düzenlemeyi yazdı. Peki, Yemek kartı market alışverişi kalktı mı? Yemek kartlarına market yasağı hakkında merak edilenler…
14.12.2022 Ekonomi
Borçlar siliniyor! Milyonları kapsıyor
Borçlar siliniyor! Milyonları kapsıyor AK Parti’nin TBMM’ye sunduğu yeni torba kanun teklifi ile TEDAŞ’a olan 2 bin TL ve altındaki borçlar silinecek, bu tutarın üstündeki geçmiş dönem elektrik borçları ise yapılandırılacak.
13.12.2022 Ekonomi
Borçlar yapılandırıyor! TBMM'ye sunuldu
Borçlar yapılandırıyor! TBMM'ye sunuldu AK Parti'nin ekonomi ve enerjiye ilişkin düzenlemeler içeren 'Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi', TBMM'ye sunuldu.
11.12.2022 Ekonomi
Yemek kartında yeni dönem! 'Prim sınırı' geliyor
Yemek kartında yeni dönem! 'Prim sınırı' geliyor Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiriyor. Yemekte prim istisnasında detaylar belli oldu. Yemek kartlarına, çeklerine, kuponlarına yüklenen yemek bedellerinin sigorta priminden istisna tutulabilmesi için, bu ödeme araçlarının yalnızca yemek yenilmesi amacıyla kullanılması gerekecek. İşte haberin detayları...
10.12.2022 Çalışan Hakları

Benzer Haber Etiketleri

Gecikme Zammı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki gecikme zammı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.