Fruktoz

Fruktoz

Son dakika fruktoz haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan fruktoz ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını fruktoz haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Fruktoz

haberleri sayfasında son dakika yaşanan fruktoz gelişmeleri de dahil olmak üzere 174 fruktoz haberi bulunmuştur. Tüm fruktoz haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ramazanda dikkat edilmeli! Metabolik sendroma karşı Uzmanından uyarı
Ramazanda dikkat edilmeli! Metabolik sendroma karşı Uzmanından uyarı Ramazan ayında tatlı tüketimi konusunda uyarılarda bulunan Beslenme ve Diyet Kliniği’nden Diyetisyen Serkan Aksoy, sağlıklı beslenmek için tatlı tüketiminde nelere dikkat etmemiz gerektiğini söyledi. Aksoy, “İçeriğinde glukoz şurubu, mısır şurubu ve fruktoz şurubu içeren tatlılardan uzak durulmalıdır" dedi.
15.03.2024 Gündem
Karaciğer Yağlanması Nasıl Geçer? Karaciğer Yağlanması Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Karaciğer Yağlanması Nasıl Geçer? Karaciğer Yağlanması Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Tıp literatüründeki anlamı ile hepatosteatoz olarak bilinen karaciğer yağlanması insanın hayat kalitesini önemli ölçüde düşüren önemli sağlık sorunları içinde yer alır. Karaciğer hücrelerinde yağ birikmesi nedeni ile meydana gelen karaciğer yağlanmasına ise, metabolik sendrom ya da aşırı alkol tüketimi yol açabilir.
3.01.2024 Sağlık
Fırsatçıların yeni hilesi ortaya çıktı: Esmer pirinçten bal! Gıda Güvenliği Denetim Uzmanı açıkladı
Fırsatçıların yeni hilesi ortaya çıktı: Esmer pirinçten bal! Gıda Güvenliği Denetim Uzmanı açıkladı Ballar artık piyasada üretimi yaygınlaşan sahtecilik olaylarından dolayı çoğu tüketiciye güven vermiyor. Katkı maddeleri ile üretilen bal, hem sağlığı tehdit ediyor, hem de paranın çöpe gitmesine neden oluyor. TÜKONFED Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Komite Başkanı Nurten Sırma, fırsatçıların yeni yöntemini anlatarak, sahte balın nasıl anlaşılabileceğine ilişkin bilgilendirici açıklamalarda bulundu.
2.08.2023 Ekonomi
Kolesterolü çok hızlı düşürüyor, kanserin her türlüsüne şifa! İşte mucize besinin sağlığa 3 önemli faydası
Kolesterolü çok hızlı düşürüyor, kanserin her türlüsüne şifa! İşte mucize besinin sağlığa 3 önemli faydası Kolesterolü çok hızlı bir şekilde düşürüyor, protein, lif ve vitamin ile mineraller bakımından çok zengin. Kolon, meme, prostat, pankreas ve mide kanseri dahil olmak üzere birçok kanser riskinin azalmasına yardımcı oluyor. Bu sebzeler sağlığa yararlı etkileri ile biliniyor, demir ve potasyum gibi birçok besin içeriyor. İşte mucize besinin sağlığa 3 önemli faydası...
27.04.2023 Sağlık
Emine Erdoğan'dan kanser hastası çocuklara moral ziyareti
Emine Erdoğan'dan kanser hastası çocuklara moral ziyareti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Etlik Şehir Hastanesi'nde tedavi gören kanser hastası çocukları TRT Çocuk'ta yayımlanan çizgi film kahramanlarının maskotlarıyla ziyaret ederek moral verdi.
29.12.2022 Gündem
YKS girecek tüm öğrencileri kapsıyor! Tek tek açıklandı
YKS girecek tüm öğrencileri kapsıyor! Tek tek açıklandı YKS öncesi yüz binlerce öğrenciyi ilgilendiren açıklama geldi. Yaklaşan üniversite sınavı için öğrencilere önerilerde bulunan Prof. Dr. Oğuz Özyaral sınava günler kala beslenmeyle ilgili önemli bilgiler paylaştı.
13.06.2022 Yaşam
Astım krizlerine beslenme ile çözüm! Astım hastaları hangi besinleri tüketmeli?
Astım krizlerine beslenme ile çözüm! Astım hastaları hangi besinleri tüketmeli? Denizli Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Zahide Alaçam, dünyada her yıl 400 binden fazla astıma bağlı ölüm olduğunu belirterek astım hastalığı hakkında bilgi verdi, astımı olan hastaların nelere dikkat etmeleri gerektiği konusunda önerilerde bulundu.
26.05.2022 Sağlık
Bebeklerde buna dikkat! Zararlı kimyasalların etkisinde olabilir!
Bebeklerde buna dikkat! Zararlı kimyasalların etkisinde olabilir! Bebek bisküvisi tercihinde sindirim üzerindeki etkisi, günlük alınması gereken besin öğelerini, vitamin ve mineraller ile ürünün organik olup olmadığını dikkat etmek önem taşıyor. Bebek bisküvisi tercih ederken dikkat edilmesi gerekenleri anlatan Biyolog Özlem Atabaş ve Beslenme Uzmanı Didem Kanca Üstay ebeveynlere uyarılarda bulundu.
27.04.2022 Sağlık
Ramazan ayında iftar ve sahurda beslenme
Ramazan ayında iftar ve sahurda beslenme Uzman Diyetisyen Aslıhan Şahiner, "Sahurda tok tutması açısından özellikle protein ağırlıklı beslenmenizi, iftarda ise çorba ve salatayı tükettikten sonra 10 veya 15 dakika boyunca bir mola vermenizi öneriyorum" dedi.
11.04.2022 Ramazan
Pandemi kilolarıyla vedalaşma zamanı! Baharda fit ve zinde olmanın 10 yolu
Pandemi kilolarıyla vedalaşma zamanı! Baharda fit ve zinde olmanın 10 yolu Pandemide alınan kilolardan kurtulmanın tam zamanı! Ancak uzmanlar uyarıyor: “Bilinçsizce yapılan şok diyetlerden uzak durun!”. Şok diyetlerin sağlığı ciddi şekilde tehdit ettiğini dikkat çeken Beslenme ve Diyet Uzmanı Dilan Eker, her diyetin kişiye özel olması gerektiğini belirtiyor. Diyetisyen Dilan Eker, baharda fazla kilolardan kurtularak fit ve zinde olmanın 10 püf noktasını anlattı.
22.03.2022 Sağlık
Kilo verirken bu hataları yapmayın! Sağlıklı bir diyet için kritik 10 adım
Kilo verirken bu hataları yapmayın! Sağlıklı bir diyet için kritik 10 adım  Diyetisyen Tuğba Küçük, hızlı kilo vermek isterken yapılan birçok yanlışın olduğunu söyledi. Beslenmeye hayat boyu dikkat edilmesi gerektiğini ifade eden Küçük, “Ama ara sıra kendinizi de ödüllendirmek motivasyonunuzu tetikleyecektir. Yeterli ve dengeli beslenmeyi öğrendikten sonra en sevdiklerinizden de diyet döneminde tüketebilirsiniz. Daha sonra ise, yeterli miktarda su içmeyi ihmal etmemektir. Su besinlerin sindirilmesi, metabolik atıkların atılması, metabolizmanın hızlanması ve dolayısıyla kilo kaybı için elzemdir” dedi.
6.02.2022 Sağlık
Diyet ürün kullananlar dikkat! Sağlığı bozuyor
Diyet ürün kullananlar dikkat! Sağlığı bozuyor Diyet ürünlerin tüketiminde dikkat edilmesi gerekenlerle ilgili bilgi veren Diyetisyen Yıldız Melek Aksoylu, “Kalp, tansiyon, diyabet, obezite gibi probleminiz varsa diyet ürünleri tercih edebilirsiniz. Fakat hiçbir neden sürekli light ürün kullanmanızı gerektirmez. Her ürünün light olanını tercih etmek sağlık problemi olmayan bir bireyde beslenme hatalarına bağlı sağlık sorunlarını beraberinde getirebilir” uyarısında bulundu.
24.01.2022 Sağlık
Haftada 1 bardak şekerli içecek çocukların beyin fonksiyonlarını bozuyor
Haftada 1 bardak şekerli içecek çocukların beyin fonksiyonlarını bozuyor Yeni araştırmalar, şekerli içeceklerin çocukların beyin fonksiyonlarını olumsuz etkilendiğini ortaya koydu. Çin’de yapılan araştırmayla ilgili açıklamalarda bulunan Doç. Dr. Muhammed Keskin, “Haftada 250 mililitre (1 bardak) tatlandırılmış içecek tüketen çocukların beyin fonksiyonları yüzde 30 oranında, 2 bardak tüketenlerin ise yüzde 60 oranında bozuluyor. Özetle şeker, çocukların beynin fonksiyonlarını ciddi oranda etkiliyor. Şekerle tatlandırılmış içeceklerden kastımız ise gazlı içecekler ve soğuk çaylar. Meyve sularını kastetmiyoruz. Çünkü meyve suları zaten şeker içeriyor. Ancak normalde meyve oldukça faydalıyken, yüksek oranda lif ve birçok vitamin içeriyorken, meyve suyu haline geldiğinde tüm liflerini kaybediyor. Bu nedenle meyve suyundan vitamin beklentimiz olmamalı. Buradaki asıl endişemiz, içerisine şeker eklenmemiş olsa bile, früktoz içeriyor olması” dedi.
17.01.2022 Sağlık
Tansiyonunuzu düşürmenin 10 etkili yolu!
Tansiyonunuzu düşürmenin 10 etkili yolu! Yüksek tansiyon (hipertansiyon), “sessiz katil” olarak adlandırılıyor. Genellikle hiçbir semptomu yoktur, ancak kalp hastalığı ve felç için büyük bir risktir. Yüksek tansiyon, başta ABD olmak üzere pek çok ülkede önde gelen ölüm nedenleri arasında gösteriliyor. Araştırmalara göre, yetişkinlerin neredeyse yarısının yüksek tansiyonu var. Peki, Tansiyon nasıl düşer? Tansiyon düşüklüğü nasıl anlaşılır? İşte tansiyonu kontrol altında tutmanın yolları!
31.10.2021 Sağlık
Dünyada eşi benzeri yok! Yüzde 95'i Türkiye'de üretiliyor...
Dünyada eşi benzeri yok! Yüzde 95'i Türkiye'de üretiliyor... Dünyada eşi benzeri olmayan çam balı üretiminin yüzde 95'ini Türkiye karşılıyor ancak geçen yaz Ege'de yaşanan orman yangınları sonrası bu üretimde yüzde 90-95 oranında düşüş bekleniyor. "Yaşanan global bir felaket" diyen uzmanlar, çarpıcı yorumlarda bulundu.
28.10.2021 Ekonomi
Genetik ve beslenmeye dikkat! Her 100 çocukta görülüyor!
Genetik ve beslenmeye dikkat! Her 100 çocukta görülüyor! Her 100 çocuktan 5’inde böbrek taşı problemi görüldüğüne işaret eden Çocuk Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Şafak Karaçay, çocuklar ve bebeklerin şikayetlerini ifade edemediklerini belirterek genetik faktörlere ve beslenme şekline dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.
23.08.2021 Sağlık
Her 100 çocuktan 5’inde böbrek taşı görülüyor
Her 100 çocuktan 5’inde böbrek taşı görülüyor Her 100 çocuktan 5’inde böbrek taşı problemi görüldüğüne işaret eden Çocuk Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Şafak Karaçay, çocuklar ve bebeklerin şikayetlerini ifade edemediklerini belirterek genetik faktörlere ve beslenme şekline dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.
23.08.2021 Sağlık
Diyabet hastalarına dondurma uyarısı!
Diyabet hastalarına dondurma uyarısı! Diyetisyen Eda Akın, diyabet, kalp damar hastalıkları olanlar ve diyet yapanların dondurma tüketiminde dikkat etmesi gerektiğini söyledi. Akın, “Mutlaka porsiyon kontrolü yapılmalıdır. Diyabet hastaları, diyetisyen kontrolünde özel formüle edilmiş diyabetik dondurmaları tüketmelidir" dedi.
20.08.2021 Sağlık
Şişkinlik ve kabızlığın sebebi zararlı bağırsak bakterileri olabilir!
Şişkinlik ve kabızlığın sebebi zararlı bağırsak bakterileri olabilir! Yemek yedikten bir süre sonra hızla karnınız şişiyor ve pantolonunuzun düğmesini dahi kapatamaz hale geliyorsanız dikkat! Veya sabah dümdüz bir karın ile uyanıp; akşam 6 aylık hamile görünümüne bürünüyorsanız tüm bunların ardındaki sebeplerden biri SIBO yani ince bağırsaktaki zararlı bakteri artışı olabiliyor. Beslenme Danışmanı Uz. Dyt. Yeşim Temel Özcan ince bağırsaktaki zararlı bakteri artışı ve tedavisi ile ilgili merak edilenleri anlattı.
16.08.2021 Sağlık
İnanmamanız gereken en büyük gıda mitleri!
İnanmamanız gereken en büyük gıda mitleri! Avustralyalı Diyetisyen Susie Burrell en yaygın gıda mitlerini yıktı. Diyetisyen Burrell yazısında, yumurtaların kolesterolü artırmadığını, zeytinyağının yanmadığı ve yüksek şeker seviyeleri nedeniyle meyveden kaçınmanılmaması gerektiğini gibi öneriler bulunuyor.
25.07.2021 Sağlık
5 adımda göbeğinizden kurtulun!
5 adımda göbeğinizden kurtulun! Göbek yağlanmasından şikayetçi olanlar “Göbek eritmek için en hızlı ve etkili yollar nelerdir?” diye merak ediyor. İşte yanıtı...
15.07.2021 Sağlık
Çocuklarda demir eksikliğine karşı uzmanından uyarılar
Çocuklarda demir eksikliğine karşı uzmanından uyarılar Çocuk gelişiminde doğru bilinen yanlışlara dikkati çeken Prof. Dr. Sema Anak, “Demir gereksinimi karşılanamazsa çocuk gece çok huzursuz olur ve uyumakta güçlük çeker. Bilinenin aksine ıspanakta demir azdır ve içerdiği nikotin nedeniyle süt çocuklarına önerilmez. Brokolide ıspanağa nazaran daha fazla demir vardır. Çocuk sadece keçi sütüyle beslenirse kansızlık ortaya çıkar, inek sütü kullanımı da demir eksikliğinin bir başka önemli nedenidir” dedi.
14.07.2021 Sağlık
Meyve tabaklarında saklı gizli tehlikeler!
Meyve tabaklarında saklı gizli tehlikeler! Mürdüm eriği, dut, şeftali, üzüm, kiraz ve diğerleri… Birbirinden lezzetli yaz meyveleri sıcak yaz günlerinde gerek tatları, soğuk ve bol sulu yapılarıyla, gerekse görünüşleriyle iştah kabartıyor. Ancak dikkat! Yaz aylarıyla birlikte öğünlerimizde çok daha fazla yer alabilen, öyle ki öğlen ya da akşam öğünlerinde sebze ve etin yerine tüketilebilen kocaman meyve tabakları faydadan çok zarar verebilir.
19.06.2021 Sağlık
Enerji içeceklerinde kafein zehirlenmesi riski!
Enerji içeceklerinde kafein zehirlenmesi riski! İstanbul’da 15 yaşındaki bir gencin ölümüyle gündeme gelen enerji içeceklerinin tüketimi konusunda uzmanlar uyarıyor. Enerji içeceklerinde en yaygın bileşenin kafein olduğuna dikkat çeken uzmanlar, en önemli yan etkilerin kardiyovasküler ve nörolojik sistemler üzerinde olduğuna işaret ediyor. Adolesanlarda (10-19 yaş arasındaki dönem) kafein alımının günlük 100 miligramı geçmesi halinde kan basıncının artabildiğine dikkat çeken uzmanlar, kafein zehirlenmesi uyarısında bulunuyor.
13.03.2021 Sağlık
Bu hataları her gün yapıyoruz! İşte 6 beslenme hatası!
Bu hataları her gün yapıyoruz! İşte 6 beslenme hatası! Koronavirüsten korunmada ve tedaviden başarılı sonuç alınmasında güçlü bir bağışıklık sisteminin yeri önemli. Bağışıklık sistemimizin güçlü olmasında da düzenli uyku, düzenli egzersiz ve sağlıklı beslenme büyük önem taşıyor. Günlük rutinde mevsim meyve ve sebzelerinin, tam tahıllı ürünlerin, kuru baklagillerin, et ve süt ürünlerinin dengeli şekilde tüketilmeleri bağışıklık sisteminizi güçlü tutmak için göz önünde bulundurulması gereken kuralların başında geliyor. Ancak beslenmede yapılan bazı hatalar, bağışıklığınızı zayıflatabilir. Beslenme ve Diyet Uzmanı Ece Öneş pandemide kaçınılması gereken 6 beslenme hatasını anlattı.
22.02.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Fruktoz ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki fruktoz haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.