Fıkra

Fıkra

Son dakika fıkra haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan fıkra ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını fıkra haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Fıkra

haberleri sayfasında son dakika yaşanan fıkra gelişmeleri de dahil olmak üzere 910 fıkra haberi bulunmuştur. Tüm fıkra haberleri aşağıda listelenmiştir.
Sendika kesintisi ne kadar 2024, öğretmen sendika kesintisi yüzde kaç? Sendika kesintisi nasıl hesaplanır?
Sendika kesintisi ne kadar 2024, öğretmen sendika kesintisi yüzde kaç? Sendika kesintisi nasıl hesaplanır? Sendika ikramiyesinin tutarı, her yıl değişkenlik göstermekle birlikte sendika toplu sözleşme ikramiyesi 2024 yılı için %2 barajının üzerindeki sendikalar için 531,72 TL, %2 barajının altındaki sendikalar için 188,02 TL'dir. 18 Ocak 2024 tarihinde alınan Anayasa Mahkemesi kararı ile %2 sendika barajı uygulaması iptal edildi. Toplu sözleşme ikramiyesinden yüzde iki barajına bakılmaksızın tüm sendikaların üyelerinin üst limitten faydalanması bekleniyor. Peki, Sendika kesintisi ne kadar 2024, yüzde kaç? Sendika kesintisi nasıl hesaplanır?
7.03.2024 Çalışma Hayatı
MEB ortaöğretim kurumları yönetmeliği yayımlandı mı? Ortaöğretim kurumları yönetmeliği değişiklik olacak mı?
MEB ortaöğretim kurumları yönetmeliği yayımlandı mı? Ortaöğretim kurumları yönetmeliği değişiklik olacak mı? Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarındaki yaklaşık 20 milyon öğrenci ve 1,2 milyona yakın öğretmen için 2023-2024 eğitim öğretim yılı devam ederken Ortaöğretim Kurumları yönetmeliğinin yayınlanıp yayınlanmadığı merak ediliyor. MEB yönetici atama yönetmeliğinin yayımlanmasının ardından ortaöğretim kurumları yönetmeliği için araştırmalar hızlandı.
2.03.2024 Çalışma Hayatı
MEB yönetici atama yönetmeliği 2024! Yönetici atama yönetmeliği yayımlandı?
MEB yönetici atama yönetmeliği 2024! Yönetici atama yönetmeliği yayımlandı? MEB yönetici atama yönetmeliği resmi gazetede yayımlandı.
1.03.2024 Çalışma Hayatı
Yaşar Kemal ölümünün 9. Yılında anılıyor! Çukurova'nın çeltik tarlalarından dünyaya
Yaşar Kemal ölümünün 9. Yılında anılıyor! Çukurova'nın çeltik tarlalarından dünyaya İnce Memed, Orta Direk, Binboğalar Efsanesi, Ağrı Dağı Efsanesi, Sarı Sıcak ve Tek Kanatlı Bir Kuş'un da aralarında olduğu çok sayıda esere imza atan Yaşar Kemal ölümünün 9 yılında anılıyor.
29.02.2024 Adana
Peyami Safa Eserleri Nelerdir? Peyami Safa Eserlerinin Özellikleri...
Peyami Safa Eserleri Nelerdir? Peyami Safa Eserlerinin Özellikleri... Peyami Safa 1899 yılında doğmuş, 1961 senesinde ise vefat etmiştir. Eserleri arasında Atilla, Bir Akşamdı, Mahşer, Biz İnsanlar, Bir Tereddüdün Romanı ve Yalnızız eserleri bulunur. 
10.02.2024 Yaşam
Çalışan emeklilere 5 bin lira! TBMM'de kabul edildi
Çalışan emeklilere 5 bin lira! TBMM'de kabul edildi Çalışan emeklilere 5 bin lira verilmesi ile ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.
27.12.2023 Ekonomi
Kayserispor-Fenerbahçe maçının hakem raporu ortaya çıktı!
Kayserispor-Fenerbahçe maçının hakem raporu ortaya çıktı! Fenerbahçe'nin 4-3 kazandığı Kayserispor maçının uzatma dakikalarında Fred'e kırmızı kart gösteren karşılaşmanın hakemi Zorbay Küçük'ün maç raporu açıklandı.
21.12.2023 Fenerbahçe
8 Sınıf Türkçe Konuları Nelerdir? 2023/2024 8. Sınıf Türkçe Meb Müfredatı Ve Önemli Tüm Konular
8 Sınıf Türkçe Konuları Nelerdir? 2023/2024 8. Sınıf Türkçe Meb Müfredatı Ve Önemli Tüm Konular 8. sınıf ortaokulun son dönemi olmakla birlikte öğrencilerin liseye geçişe hazırlık içinde olduğu sınıftır. 8. sınıf sonunda öğrenciler sınava girerek lise yerleştirmeleri kazanırlar. 8. sınıfta işlenen konular, çoğunlukla sınavda çıkmasından dolayı daha önemlidir. Türkçe, 8. sınıfın ana derslerinden olup 2023 ve 2024 müfredatında önemli konular işlenmektedir.
14.12.2023 Eğitim
Haldun Taner Eserleri Nelerdir? Haldun Taner Eserleri'nin Özellikleri
Haldun Taner Eserleri Nelerdir? Haldun Taner Eserleri'nin Özellikleri Öykü, tiyatro ve kabare yazarı olarak tanınan Haldun Taner oldukça donanımlı bir isimdi. Özellikle Cumhuriyet Dönemi Türk Edebiyatı'nda önemli isimlerden birisi olduğunu görmekteyiz. Ayrıca verdiği eserlerin yanında kabare tiyatrosunun öncüsü olmayı başarmıştır. Buda onun başarılı hayatının dikkat çeken bir unsuru olarak bilinir. Ünlü yazarın doğum yeri ise İstanbul'dur. 
29.08.2023 Gündem
Otomobil piyasasını yakından ilgilendiren gelişme! İkinci el, sıfır araç fiyatlarını geçemeyecek
Otomobil piyasasını yakından ilgilendiren gelişme! İkinci el, sıfır araç fiyatlarını geçemeyecek İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazetede yayımlandı. Yönetmeliğe göre; ikinci el araçların fiyatının, sıfır liste fiyatından yüksek belirlenmesi 1 Ocak 2024'e kadar yasaklandı.
5.07.2023 Ekonomi
TBMM Başkanı Şentop CNN TÜRK'e konuştu: 'Türkiye'de şaibeli seçim yok'
TBMM Başkanı Şentop CNN TÜRK'e konuştu: 'Türkiye'de şaibeli seçim yok' Meclis Başkanı Mustafa Şentop, CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova'nın sorularını yanıtladı. Şentop, "YSK verileri partilerle paylaşılıyor. Seçim yapılır ve sayılır tutanaklar oradaki siyasi partilere verilir. Takip edebilmek mümkün. Yanlış olur mu, yanlış olabilir. Ama sürecin kendisi yanlışlıkları düzeltebilecek alan savunuyor. Türkiye'de şaibeli seçim yok" ifadelerini kullandı.
10.05.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muhalefete tepki: Bu öyle bir masa ki 7 ayağı birbirine dolaştı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muhalefete tepki: Bu öyle bir masa ki 7 ayağı birbirine dolaştı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin İzmir mitinginde açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bay bay Kemal bulduğu herkese bir cumhurbaşkanlığı yardımcılığı hediye etti, böyle devlet yönetilir mi? Bu millet, bu muhteşem katılım sana yürü Kemal demeyecek. Bu masa öyle bir masa ki, görünürdeki 7 ayağının hepsi de birbirine dolaşmış durumda. Birinin söylediğini öteki yalanlıyor. Böyle masa olur mu?" dedi.
29.04.2023 Gündem
Borçlar 1 yıl erteleniyor! Ziraat Bankası ve TKK depremzedeler için harekete geçti
Borçlar 1 yıl erteleniyor! Ziraat Bankası ve TKK depremzedeler için harekete geçti Deprem felaketi nedeniyle zarar gören bazı illerdeki tarımsal üreticilerin, Ziraat Bankası AŞ(Banka) ve Tarım Kredi Kooperatiflerince(TKK) düşük faizli kredi kullandırılmasına ilişkin kararlar kapsamındaki kredi borçları, bir yıl süreyle ertelendi.
22.02.2023 Ekonomi
Haftaya meclis EYT teklifi ile açılacak
Haftaya meclis EYT teklifi ile açılacak EYT ile ilgili son dakika açıklaması geldi. TBMM milletvekillerinin büyük bir çoğunluğunun deprem bölgesinde olması sebebiyle çalışmalarına 28 Şubat tarihine kadar ara vermişti. Haftaya meclis EYT teklifi ile açılacak.
21.02.2023 Gündem
EYT maddeleri ve EYT taslak metni 2023! EYT kanun taslağında staj ve çıraklık sigortaları kabul edildi mi, staj sigortası başlangıç sayıldı mı?
EYT maddeleri ve EYT taslak metni 2023! EYT kanun taslağında staj ve çıraklık sigortaları kabul edildi mi, staj sigortası başlangıç sayıldı mı? EYT kanun taslağı Meclis’e geldi. EYT kanun teklifinin Meclis’e sunulmasıyla EYT maddeleri sorgulanmaya başlandı. EYT emeklileri için yaş şartı kaldırıldı, prim ile çalışma yılını dolduran kişilere emeklilik yolu açıldı. EYT düzenlemesi Meclis’ten geçip Resmi Gazete’de yayımlanıp yürürlüğe girince EYT emeklileri maaşlarını almaya başlayacak. Peki, EYT’de staj sigortası başlangıç sayıldı mı, EYT staj ve çıraklık sigortaları kabul edildi mi?
30.01.2023 Emekli
Konaklama Vergisi Tebliği Resmi Gazete’de! 1 Ocak 2023’te yürürlüğe giriyor! Kimler konaklama vergisi ödeyecek?
Konaklama Vergisi Tebliği Resmi Gazete’de! 1 Ocak 2023’te yürürlüğe giriyor! Kimler konaklama vergisi ödeyecek? Hazine ve Maliye Bakanlığı, Gelir İdaresi Başkanlığı duyurdu! Konaklama Vergisi detayları belli oldu! Konaklama Vergisi Tebliği Resmi Gazete’de yayımlandı. Konaklama Vergisi’ne göre, otel, tatil köyü, butik otel, motel, pansiyon ile köy, ve yayla evi ve kampinglerde kalan kişilerden konaklama vergisi alınacak. Peki, Konaklama vergisi ne zaman yürürlüğe giriyor? Konaklama vergisini kim ödeyecek? Konaklama vergisi ne kadar? Çadır ve karavanda konaklayanlar vergi ödeyecek mi? İşte detaylar…
14.12.2022 Ekonomi
Anayasa’nın 24. maddesi ve 41. maddesi nedir, içeriği ne? Hangi maddeler eklenecek?
Anayasa’nın 24. maddesi ve 41. maddesi nedir, içeriği ne? Hangi maddeler eklenecek? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de anayasa toplantısı düzenlendi. Anayasa konulu toplantıda başörtüsüne anayasal güvence getirecek düzenleme ve bunun yanında ailenin yapısının korunmasına yönelik anayasal değişiklik ile ilgili düzenleme yapılacak. Anayasa'nın 24. maddesine 2 fıkra eklenmesiyle ilgili görüşme yapılıyor. Peki, Anayasa’nın 24. maddesi ve 41. maddesi nedir? Hangi maddeler eklenecek? Başörtüsü anayasal güvence altına alındı mı? İşte detaylar…
7.12.2022 Gündem
Beştepe'de Erdoğan başkanlığında Anayasa toplantısı
Beştepe'de Erdoğan başkanlığında Anayasa toplantısı Beştepe'de Anayasa toplantısı gerçekleştiriliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki toplantıya Meclis Başkanı Mustafa Şentop, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Özlem Zengin, Yavuz Atar, Yılmaz Tunç ve Mehmet Uçum katıldı.
7.12.2022 Gündem
Eskişehir'de bulunan 738 yıllık mermer sanduka, Nasreddin Hoca'ya ait çıktı
Eskişehir'de bulunan 738 yıllık mermer sanduka, Nasreddin Hoca'ya ait çıktı Eskişehir'in Sivrihisar ilçesinde eski adıyla Hortu köyünde 1208 yılında dünyaya gelerek 1284 yılında ölen Türk mizahının usta ismi ve halk filozofu Nasreddin Hocanın, oğluna ait olduğu sanılan 738 yıllık, 147 santim uzunluğunda, yaklaşık 1 ton ağırlığındaki mermer sandukanın Nasreddiin Hocanın mezarına ait olduğu tespit edildi. Sandukanın üzerinde, Selçuklu döneminde kullanılan Arapça yazı stiliyle Nasreddin ve babası Şemseddin isimlerinin yazılı olduğunu ifade eden Prof. Dr. Mehmet Mahur Tulum, Bu taşın üzerinde yaptığımız filolojik araştırmalar neticesinde bu taşın Nasreddin Hocamıza ait olduğunu tespit etmiş bulunuyoruz dedi.
6.12.2022 Yaşam
İnternet üzerinden alışveriş yapanlara iade uyarısı! Dikkat çeken 14 gün detayı
İnternet üzerinden alışveriş yapanlara iade uyarısı! Dikkat çeken 14 gün detayı İnternet üzerinden alışveriş yapan herkesi ilgilendiren son dakika gelişmesi! Dikkat çeken 14 gün uyarısı geldi. Sorumluluk satıcıda oluyor. İşte e-ticaret sitelerinden alışveriş yapan herkesi ilgilendiren kararın ayrıntıları...
18.11.2022 Ekonomi
Bakan Bozdağ: Anayasa değişikliği teklifini haftaya TBMM'ye sunacağız
Bakan Bozdağ: Anayasa değişikliği teklifini haftaya TBMM'ye sunacağız Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Anayasa değişiklik teklifini muhtemelen önümüzdeki hafta Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na sunacağız. Ben diğer partilerin de değişiklik önerilerini gördükleri zaman destek verme ihtimallerini çok yüksek görüyorum. Muhalefet partilerinden umutluyum" dedi.
16.11.2022 Gündem
Öğretmen Meslek Kanunu nedir, öğretmenlik yasasında neler var? Öğretmenlik Meslek Kanunu maddeleri ve tam metni!
Öğretmen Meslek Kanunu nedir, öğretmenlik yasasında neler var? Öğretmenlik Meslek Kanunu maddeleri ve tam metni! Öğretmenlik Meslek Kanunu yönetmeliği, Resmi Gazete yayımlandı. Kanun yönetmeliğinin yayımlanmasının ardından öğretmenler grev kararı aldı. Öğretmenler bugün derslere girmeyerek, odalarında ortak metin okuyacak. Peki, öğretmenlik meslek kanunu nedir? Öğretmenlik yasasında neler var?
2.11.2022 Memur
Öğretmenler neden grevde, öğretmenler grevde mi? 2 Kasım öğretmen grevi nedir?
Öğretmenler neden grevde, öğretmenler grevde mi? 2 Kasım öğretmen grevi nedir? Öğretmenler grev mi yapıyor, öğretmenler neden grev yapıyor? Uzun bir süredir gündemde olan Öğretmenlik Meslek Kanunu yönetmeliği, Resmi Gazete yayımlanarak resmiyet kazandı. Öğretmen meslek kanunuyla aday öğretmen, uzman öğretmen ve baş öğretmen unvanları şekillendi. Öğretmenler Öğretmenlik Meslek Kanunu’nu iptalini istiyor. Peki, 2 Kasım öğretmen grevi nedir, öğretmenlerin grevi kaç gün sürecek?
2.11.2022 Memur
Adalet Bakanı Bozdağ: Hem başı açık hem de örtülü olan herkes için anayasal teminat getiriyoruz
Adalet Bakanı Bozdağ: Hem başı açık hem de örtülü olan herkes için anayasal teminat getiriyoruz Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, anayasa değişikliği çalışmasının nihayete erdiğini belirterek, “Cumhurbaşkanımıza sunum yapıldı. Cumhurbaşkanımız muhtemelen grupta açıklayabilir. Hem başı açık olan hem başı örtülü olan herkes için anayasal teminat getireceğiz” dedi.
25.10.2022 Siyaset
Sosyal medya düzenlemesi neleri kapsıyor? Sosyal medya düzenlemesi yürürlüğe girdi!
Sosyal medya düzenlemesi neleri kapsıyor? Sosyal medya düzenlemesi yürürlüğe girdi! Sosyal medya düzenlemesi olarak bilinen Basın Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun Resmi Gazete’de yayımlanarak yürülüğe girdi. Düzenlemenin detayları merak edilirken Sosyal medyada gerçeğe aykırı bilgi yayanlarla ilgili uygulanacak hükümler de yer aldı. Peki, Sosyal medya yasası nedir? Sosyal medya düzenlemesi neleri kapsıyor? Sosyal medyada gerçeğe aykırı bilgi yayanlara hapis cezası var mı? İşte detaylar…
18.10.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Fıkra ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki fıkra haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.