Fibromiyalji

Fibromiyalji

Son dakika fibromiyalji haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan fibromiyalji ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını fibromiyalji haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Fibromiyalji

haberleri sayfasında son dakika yaşanan fibromiyalji gelişmeleri de dahil olmak üzere 100 fibromiyalji haberi bulunmuştur. Tüm fibromiyalji haberleri aşağıda listelenmiştir.
Türkiye’de hızla artıyor! Hayalet gibi, testlerde görülmüyor ancak sinir sistemini etkiliyor
Türkiye’de hızla artıyor! Hayalet gibi, testlerde görülmüyor ancak sinir sistemini etkiliyor Hayalet hastalık olarak da anılan Fibromiyalji, Türkiye’de daha çok kadınları etkiliyor. Tıbbi testlerde teşhis edilemeyen “Hayalet Hastalık” yaygın kas ağrıları, yorgunluk, uyku bozuklukları ve zihinsel bulanıklık gibi belirtilerle kendini gösteriyor. Hastalığın kökeni tam olarak anlaşılamamış olsa da genetik yatkınlık, stres, travma ve sinir sistemi bozuklukları gibi faktörler hastalıkta etkin rol oynuyor. Kadınların yaşam kalitesini günlük yaşam pratiklerini yapacak şekilde etkileyen Fibromiyalji (Hayalet Hastalık) konusunda Holistik Tıp hekimi Uzm. Dr. Dinçer Erdinç, hastalığın tedavisinde bütüncül bir yaklaşımın önemine dikkat çekerken neler yapılması gerektiğine yönelik bilgiler verdi.
24.02.2024 Yaşam
Uzman isimden sırt ve boyun ağrıları için uyarı: Tedavide olmazsa olmaz!
Uzman isimden sırt ve boyun ağrıları için uyarı: Tedavide olmazsa olmaz! Acıbadem Kayseri Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Hülya Yüksel, sırt, boyun ve bel ağrısı çeken hastaların tedavisinde egzersizin olmazsa olmaz olduğunu söyledi.
4.07.2023 Sağlık
Uzman isim 'zarar verici' dedi ve uyardı: Sonuçları ağır olabilir
Uzman isim 'zarar verici' dedi ve uyardı: Sonuçları ağır olabilir Mevsim geçişlerinde pek çok kişi doktor kontrolü olmadan vitamin takviyesi alıyor. 'Hasta' olmamak adına alınan destek ürünler, birçok sağlık sorununa davetiye çıkarıyor. Uzmanlar kontrolsüz vitamin kullanımı konusunda uyarılarda bulunsa da test yapmadan takviye ürün kullanan kişi sayısı her geçen gün artıyor. Dr. Tuğçe Hürkal bilinçsiz vitamin kullanımının yan etkilerine dikkat çekerek, "Vitamin takviyesi ya da desteği kullanma ihtiyacı duyan kişilerin hekime başvurup, uygun kan tahlillerinin yapılması ve eksik kalan vitamin ve minerallerin tespit edilmesi gerekiyor. Hekimler tarafından tahlillerde çıkan değerlere göre planlama yapılması uygun görülüyor.” diye konuştu
1.07.2023 Sağlık
Vitamin kullananlar dikkat! Sonuçları ağır olabilir
Vitamin kullananlar dikkat! Sonuçları ağır olabilir Mevsim geçişlerinde pek çok kişi doktor kontrolü olmadan vitamin takviyesi alıyor. 'Hasta' olmamak adına alınan destek ürünler, birçok sağlık sorununa davetiye çıkarıyor. Uzmanlar kontrolsüz vitamin kullanımı konusunda uyarılarda bulunsa da test yapmadan takviye ürün kullanan kişi sayısı her geçen gün artıyor. Dr. Tuğçe Hürkal bilinçsiz vitamin kullanımının yan etkilerine dikkat çekerek, "Vitamin takviyesi ya da desteği kullanma ihtiyacı duyan kişilerin hekime başvurup, uygun kan tahlillerinin yapılması ve eksik kalan vitamin ve minerallerin tespit edilmesi gerekiyor. Hekimler tarafından tahlillerde çıkan değerlere göre planlama yapılması uygun görülüyor.” diye konuştu
29.09.2022 Sağlık
Ozon tedavisi ile hafızayı güçlendirmek mümkün
Ozon tedavisi ile hafızayı güçlendirmek mümkün 'Ozon terapisi' olarak da bilinen ozon tedavisinin çeşitli hastalıkların tedavisine tamamlayıcı tedavi yöntemi olarak uygulandığını belirten Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Ayşe Tuba Kurt, “Ozon tedavisindeki amaç; vücudun fonksiyonlarının olması gerektiği hale getirilmesidir. Birçok hastalığın tedavisinde kullanılan ozon terapisi depresyon ve stresin azalmasını sağlıyor ayrıca beyin fonksiyonlarını düzenleyerek, hafızayı güçlendiriyor” dedi.
12.08.2022 Sağlık
Tuba Ünsal’ın hastalığı ne? Geçirgen bağırsak sendromu nedir, belirtileri neler?
Tuba Ünsal’ın hastalığı ne? Geçirgen bağırsak sendromu nedir, belirtileri neler? Ünlü manken Tuba Ünsal verdiği bir röportajda hastalığı sonrasında yaşadıklarını anlattı. Hastalığı nedeniyle zor günleri geride bırakan ünlü mankenin “Namaz kılmaya başladım” açıklamaları sosyal medyanın gündemine oturdu. Peki, Tuba Ünsal’ın hastalığı ne? Geçirgen bağırsak sendromu nedir, belirtileri neler? İşte Tuba Ünsal’ın açıklamaları ve hastalığı ile ilgili detaylar…
20.03.2022 Sağlık
Hastanede rezalet! Doktor Ebru Ergin Bakar'ı darbeden şüpheli tutuklandı
Hastanede rezalet! Doktor Ebru Ergin Bakar'ı darbeden şüpheli tutuklandı Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, ilacını yazmak için rapor istediği hastası tarafından darbedilen Nöroloji Uzmanı Dr. Ebru Ergin Bakar, "Masaya, duvara her yere vurdu beni. Üzerime oturdu ve boğmaya çalıştı. Nefes alamadığım için ölüyordum. Şikayetçi oldum" dedi. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan Feray Y., emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Feray Y. ifadesinin ardından, 'görevi başındaki doktoru kasten yaralama' suçundan tutuklanması talebiyle sulh ceza mahkemesine çıkarılan Feray Y. tutuklandı.
23.02.2022 Gündem
Hastasının darbettiği doktor: Üzerime oturup, boğmaya çalıştı, ölüyordum
Hastasının darbettiği doktor: Üzerime oturup, boğmaya çalıştı, ölüyordum Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, ilacını yazmak için rapor istediği hastası tarafından darbedilen Nöroloji Uzmanı Dr. Ebru Ergin Bakar, "Masaya, duvara her yere vurdu beni. Üzerime oturdu ve boğmaya çalıştı. Nefes alamadığım için ölüyordum. Şikayetçi oldum" dedi. Öte yandan şüpheli Feray Y., 3359 sayılı kanunun 12’nci maddesi gereğince ‘görevi başındaki doktoru kasten yaralama’ suçlamasıyla tutuklanması istemiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.
23.02.2022 Yaşam
Bu yöntem kronik ağrıları kökten çözüyor!
Bu yöntem kronik ağrıları kökten çözüyor! İnsanların yaşam kalitesini olumsuz etkileyen ve vücutta dayanılmaz ağrılara sebep olan Fibromiyalji, Kovid-19 vakalarının ardından adını sıkça duyduğumuz bir hastalık haline geldi. Uzun süreli yorgunluk, kas ağrıları, uyku düzensizliği gibi nedenlerle ortaya çıkan dayanılmaz ağrılar, halk dilinde kas romatizması olarak da adlandırılıyor. Çağımızın problemi olan bu hastalık, günlük hayatta yapmamız gereken basit eylemleri gerçekleştirmemize bile engel oluyor.
15.12.2021 Sağlık
Kronik ağrılara etkili çözüm! 30 günde ağrıları hafifletiyor!
Kronik ağrılara etkili çözüm! 30 günde ağrıları hafifletiyor! İnsanların yaşam kalitesini olumsuz etkileyen ve vücutta dayanılmaz ağrılara sebep olan Fibromiyalji, Kovid-19 vakalarının ardından adını sıkça duyduğumuz bir hastalık haline geldi. Uzun süreli yorgunluk, kas ağrıları, uyku düzensizliği gibi nedenlerle ortaya çıkan dayanılmaz ağrılar, halk dilinde kas romatizması olarak da adlandırılıyor. Çağımızın problemi olan bu hastalık, günlük hayatta yapmamız gereken basit eylemleri gerçekleştirmemize bile engel oluyor.
14.12.2021 Sağlık
Bağırsak Sendromu’na neden olabiliyor! Dikkatli olun
Bağırsak Sendromu’na neden olabiliyor! Dikkatli olun Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Özlem Mutluay Soyer, “İrritabl bağırsak sendromu (İBS), karın ağrısı ve bağırsak alışkanlığında değişiklik ile karakterize fonksiyonel bağırsak hastalığıdır. Oldukça sık bir durum olup toplumun yüzde 5-10’unu etkiliyor. Sinir sistemi değişiklikleri ve stres irritabl bağırsak sendromuna neden olabiliyor” dedi.
23.11.2021 Sağlık
Magnezyum takviyesi, yardımcı oluyor! Reflü, kabızlık...
Magnezyum takviyesi, yardımcı oluyor! Reflü, kabızlık... Magnezyum içeriği bakımından zengin besinlerin tüketiminin önemine dikkat çeken Diyetisyen Dilek Sivri, “Magnezyum takviyesi, reflü ve kabızlığı hafifletmeye yardımcı olabilir. Kan magnezyum seviyeleri düşükse bu eksikliği düzeltmek için doktor tarafından önerilen magnezyum formu alınmalıdır” uyarısında bulundu.
8.11.2021 Sağlık
Fibromiyalji nedir? Belirtileri nelerdir? Tedavisi nasıldır?
Fibromiyalji nedir? Belirtileri nelerdir? Tedavisi nasıldır? Modern çağın giderek artan en önemli sorunlarından bir tanesi de fibromiyalji sendromudur. Kadınlarda ve mükemmeliyetçi kişilerde daha sık görülen fibromiyalji yaşam kalitesini bozan çok önemli semptomlar oluşturuyor. Fibromiyalji halk arasında kas romatizması veya yumuşak doku romatizması şeklinde de geçen ve vücudun belli noktalarında geçmeyen ağrılarla karakterize bir rahatsızlıktır.
4.11.2021 Sağlık
İşkolikler risk altında! Kesin tanı konulamıyor!
İşkolikler risk altında! Kesin tanı konulamıyor! Boyun, sırt, boyun, omuz ve kalçalarda bir türlü geçmek bilmeyen tutulmalar, kas ağrılarına neden olan fibromiyalji kadınlar ve işkoliklerde sık görülüyor. Kesin tanı konulmasının oldukça zor olduğunu belirten Algoloji (Ağrı) Uzmanı Prof. Dr. Kader Keskinbora, fibromiyalji hakkında merak edilenleri anlattı.
24.10.2021 Sağlık
Mevsimine uygun olmayan beslenme tarzına dikkat
Mevsimine uygun olmayan beslenme tarzına dikkat Mevsiminde beslenmenin önemine dikkat çeken Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Ünitesi Sorumlu Hekimi Doç. Dr. Erdal Dilekçi, “Önümüzdeki en ciddi problem mevsimi dışında yetiştirilen veya saklanma teknikleri ile fazla miktarda tüketilen mevsimine uygun olmayan beslenme tarzıdır. Yani kış döneminde yazlık gıdalar tüketilirken yaz döneminde ise kışlık gıdalar tüketilmeye başlandı. Sonuç olarak ciddi şekilde beslenme problemleri, hazımsızlık ve mide-bağırsak problemleri ile karşılaşmaktayız. Örneğin taze fasulyeyi yazın kuru fasulyeyi ise kışın tüketmeliyiz. Sağlık açısından daha doğru bir tercih olacaktır” dedi.
20.09.2021 Sağlık
Aşırı ağrı kesici kullanımı baş ağrısı yapabilir
Aşırı ağrı kesici kullanımı baş ağrısı yapabilir Nüfusun yüzde 1-3’ünün her gün, yüzde 7’sinin ise en az haftada 1 gün ağrı kesici kullandığını belirten Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Prof. Dr. Serbülent Gökhan Beyaz, “Geçmeyen ağrılarda ağrı kesici ilaçların aşırı kullanımına bağlı baş ağrısı da göz önünde bulundurulmalı” dedi.
3.08.2021 Sağlık
Fibromiyalji hastalığı manuel terapi ile tedavi edilebilir
Fibromiyalji hastalığı manuel terapi ile tedavi edilebilir Genel yorgunluk hali olarak bilinen ve kronik bir rahatsızlık olan fibromiyalji hastalığını tüm detayları ile Fizyoterapist Necdet Döner sizler için anlatıyor.
28.07.2021 Sağlık
Kronik yorgunluk sendromuna karşı bunları tüketin
Kronik yorgunluk sendromuna karşı bunları tüketin Vücuttaki en önemli antioksidan olan glutatyonun yaşla birlikte azaldığını belirten Doç. Dr. Didem Sezgin Özcan, “Sağlıklı kalmak, yaşlanmayı yavaşlatmak, hasarlı hücreleri onarmak, bağışıklığı güçlendirmek için glutatyon yeterli düzeyde tutulmalı. Glutatyon uygulamalarının kronik yorgunluk sendromu, depresyon, fibromiyalji, iltihaplı romatizmal hastalıklar gibi yaygın bir kullanım alanı mevcut” dedi. Özcan, et, yumurta, balık, sarımsak, soğan, brokoli, lahana, su teresi, maydonoz, karnabahar gibi sebzelerin beslenmede yer alması önerisinde bulundu.
24.07.2021 Sağlık
7 soruda uyku apnesi testi
7 soruda uyku apnesi testi Uykuda onlarca hatta yüzlerce kez nefesin durması veya azalması ile hayatı tehdit eden bir hastalık olan uyku apnesi, tüm yaş gruplarında görülmekle birlikte erkeklerde 40 yaş sonrası, kadınlarda ise menopoz sonrası sık görülüyor. Uyku apnesinin yorgunluktan konsantrasyon bozukluğuna, inmeden kalp krizine hatta kansere dek bir çok ciddi hastalığa yol açabildiğini belirten Göğüs Hastalıkları ve Uyku Uzmanı Prof. Dr. Ceyda Erel Kırışoğlu trafik kazalarını da 2- 6 kat artırdığını, bu nedenle tatil yolculuğunda araç kullanacakların dikkatli olmaları gerektiğini vurguluyor.
2.07.2021 Sağlık
Teknoloji ve yaşam tarzı D vitamini sentezini engelliyor!
Teknoloji ve yaşam tarzı D vitamini sentezini engelliyor! D vitamini vücutta birçok sistemin aktif çalışmasında etkili rol oynuyor. Hem çocuklarda hem de yetişkinlerde bağışıklık sistemine büyük destek olan D vitamini yükseltmek için yaşam tarzına da dikkat etmek gerekiyor. Çocukların sağlıklı büyümesine büyük destek olan D vitamini seviyesini yükseltmek yapılması gerekenleri Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Kübra Cenkçi anlattı.
26.06.2021 Sağlık
Fibromiyalji yaşam kalitesini düşürüyor
Fibromiyalji yaşam kalitesini düşürüyor No¨roloji ve Agˆrı Uzmanı Prof. Dr. Ali Kemal Erdemoğlu, genel yorgunluk hali olarak bilinen ve kronik bir ağrı ile birlikte görülen fibromiyalji hastalığını tüm detayları ile sizler için anlattı.
18.06.2021 Sağlık
Glüten, çölyak dışında birçok hastalığı da tetikleyebilir
Glüten, çölyak dışında birçok hastalığı da tetikleyebilir Glütenin başta çölyak olmak üzere birçok hastalıkla ilişkili olduğunu belirten Prof. Dr. Esin Korkut, “Çölyak dışı glüten duyarlılığının tek belirtisi olabilen ekstra-intestinal semptomlar baş ağrısı, migren, yorgunluk, fibromiyalji, eklem ve kas ağrısı, bacak veya kollarda uyuşma, karıncalanma, alerji, depresyon, kaygı, demir eksikliği anemisi, folat eksikliği, astım, rinit, yeme bozuklukları veya otoimmün hastalıklar şeklinde karşımıza çıkabilir” dedi.
9.06.2021 Sağlık
Dikkat! Pandemide görülme sıklığı arttı
Dikkat! Pandemide görülme sıklığı arttı Çağımızın önemli sağlık problemlerinden biri olarak tanımlanan ‘fibromiyalji’ dünya nüfusunun yüzde 4'ünü etkileyecek kadar yaygın görülen bir hastalık. Yorgunluk, uyku bozukluğu, hafıza ve duygu durum sorunlarının eşlik ettiği yaygın kas-iskelet sistemi ağrısıyla yaşam kalitesini oldukça düşürebiliyor. Ülkemizde her yıl yaklaşık 100 bin kişiye ‘fibromiyalji’ tanısı konuyor ve hastalığın tanınmasıyla bu rakamın her yıl artacağı düşünülüyor. Birçok belirtiyle seyredebilmesi ve çoğu hastalıkları taklit edebiliyor olması nedeniyle tanı konulması ise 10 yılı bulabiliyor.
2.06.2021 Sağlık
Glütensiz diyette kardiyovasküler riske dikkat
Glütensiz diyette kardiyovasküler riske dikkat Glütensiz diyetin kişilerde protein, diyet posası, vitamin ve mineraller gibi bazı besin ögesi eksikliklerine neden olabileceğine dikkati çeken Uzman Diyetisyen Sedef Aksu, “Glütensiz besinlerin yağ içeriği yüksek olduğundan, kardiyovasküler risk faktörleri açısından da dikkatli olunması gerekir. Glütensiz diyetlerde sık görülen besin ögesi yetersizliklerini önlemek için glüten içermeyen ve besin ögeleri açısından zengin alternatif tahılların tüketilmesinin yanı sıra, posa ve birçok besin ögesinden zengin sebze, meyve ve kurubaklagil tüketimine de önem gösterilmelidir” dedi.
26.05.2021 Sağlık
Fibromiyalji sendromu kadınlarda daha sık görülüyor
Fibromiyalji sendromu kadınlarda daha sık görülüyor Kronik kas iskelet ağrısı, yorgunluk, hafıza problemleri, uyku bozukluğu, duygu durum değişiklikleri gibi şikâyetlere yol açan fibromiyalji sendromu hakkında önemli bilgiler aktaran Uzman Fizyoterapist Ayşegül Şahin, “Fibromiyalji sendromu bireylerde ciddi fiziksel ve psikolojik sorunlara yol açmaktadır. Sendrom, özellikle erişkin kadınlarda daha sık görülmektedir” dedi.
21.05.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Fibromiyalji ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki fibromiyalji haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.