Fetih

Fetih

Son dakika fetih haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan fetih ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını fetih haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Fetih

haberleri sayfasında son dakika yaşanan fetih gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.417 fetih haberi bulunmuştur. Tüm fetih haberleri aşağıda listelenmiştir.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan peş peşe kritik görüşmeler
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan peş peşe kritik görüşmeler Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Reisi, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Caparov, Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev ve Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile telefonda görüştü.
31.03.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Reisi ile telefonda görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Reisi ile telefonda görüştü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile telefonda görüştü. İletişim Başkanlığı'ndan görüşmeye ilişkin açıklama yapıldı.
31.03.2024 Gündem
Ramazan ayının ilk gecesi Fetih Suresi okumak! Fetih Suresi ramazanın ilk gecesi ne zaman, kaç kere okunmalı? Ramazan ayının ilk günü Fetih Suresi okumanın fazileti
Ramazan ayının ilk gecesi Fetih Suresi okumak! Fetih Suresi ramazanın ilk gecesi ne zaman, kaç kere okunmalı? Ramazan ayının ilk günü Fetih Suresi okumanın fazileti Fetih Suresi, İslam peygamberi Hz. Muhammed'in ifadesiyle "her şeyden daha değerli, güzel bir sure" olarak nitelendirilen bir suredir. Hicretin altıncı yılında, Hudeybiye'den Medine'ye dönüş esnasında, Allah'ın zafer müjdesinin verildiği bir dönemde inmiştir. Genel olarak, surenin Medine'de indiği kabul edilir. "Fethan mubinen" ifadesinden alınan ismi, ilk ayetteki zaferin müjdesinden gelmektedir. Fetih Suresi, 29 ayetten oluşur ve Kuran'da sırasıyla 48, nüzul sırasına göre ise 109. sıradadır. Ramazan ayında okunmasıyla ilgili bazı hadisler de vardır. Peki, Fetih Suresi ramazanın ilk gecesi kaç kere okunmalı? Fetih suresi neden Ramazan ayında okunur? İşte Ramazan ayının ilk gecesi Fetih Suresi okumanın fazileti…
11.03.2024 Dini Bilgiler
Ramazan hilali görünce fetih suresi okumak! Ramazan hilali görünce okunacak dua hangisi? İşte ramazan hilali duası
Ramazan hilali görünce fetih suresi okumak! Ramazan hilali görünce okunacak dua hangisi? İşte ramazan hilali duası Allah Resulü (sav)’in büyük zaferinden biri olan Hudeybiye anlaşmasının müjdelendiği bu ilk ayet nedeni ile sure bu ismi alır. Fetih suresi 29 ayetten oluşmuştur. Kuran-ı Kerim’de yer alma sırasına göre 48, nüzul olma sırasına göre ise 109. Sırada yer almaktadır. Peki, Ramazan hilali görünce okunacak dua hangisi? Ramazan hilali görünce fetih suresi okumak ile ramazan hilali duası
9.03.2024 Gündem
Ramazan'ın ilk günü hangi sure okunur? Kuran-ı Kerim'in hangi suresi Ramazan ayının ilk günü okunur?
Ramazan'ın ilk günü hangi sure okunur? Kuran-ı Kerim'in hangi suresi Ramazan ayının ilk günü okunur? Ramazan ayına kısa bir süre kaldı. Milyonlarca müslüman heyecanla oruç ibadetini yerine getirmeye hazırlanıyor. Ancak bu mübarek ayın geldiği gün okunacak bazı dua ve sureler yer alıyor. Kuran-ı Kerim'deki bazı sureler her durum ve mekanda okunmayabiliyor. Ancak bir sure var ki Ramazan'ın ilk gün ve gecesi okuması faziletlidir. Allah'ın kişiyi himayesine alacağı müjdesini veren Fetih Suresi de bunlardan birisidir. İşte 11 Mart 2024 Pazartesi Ramazan'ın ilk günü okunacak dua...
7.03.2024 Gündem
HTŞ terör örgütü nedir? HTŞ hangi örgüt, HTŞ lideri kimdir?
HTŞ terör örgütü nedir? HTŞ hangi örgüt, HTŞ lideri kimdir? İçişleri Bakanlığı'nın arananlar listesindeki isimlerden oluşan test sosyal medyada yüz binler tarafından çözüldü. Teste yer alan terör örgütleri arasında yer alan HTŞ terör örgütünün hangi örgütten olduğu, liderinin kim olduğu sorgulanmaya başlandı. Peki, HTŞ terör örgütü nedir? HTŞ hangi örgüt, HTŞ lideri kimdir?
5.03.2024 Gündem
Yaya Ve Müsellem Nedir, Görevleri Nelerdir? Yaya Ve Müsellem Ordusu Hangi Padişah Tarafından Kurulmuştur?
Yaya Ve Müsellem Nedir, Görevleri Nelerdir? Yaya Ve Müsellem Ordusu Hangi Padişah Tarafından Kurulmuştur? Yaya ve Müsellem, Osmanlı Ordusuna verilen isimdir. Atsız olarak görev yapan askerler Yaya, Atlı olarak orduda görev alanlar ise Müsellem olarak tanımlanmaktaydı. Osmanlı Devletinde kurulan ilk Düzenli ordu Yaya ve Müsellem olarak bilinmektedir. Kuruluş amacı Osmanlı Devletinde disiplinli bir ordunun bulunmamasıdır.
17.02.2024 Yaşam
Zırhlı dualar: Şaban ayında her gece okuyun! Korkuya, belaya iyi gelen sureler hangileri?
Zırhlı dualar: Şaban ayında her gece okuyun! Korkuya, belaya iyi gelen sureler hangileri? Mübarek Üç ayların ikincisi Şaban ayı başlıyor. 11 Şubat 2024'te başlayacak Şaban ayı için peygamber efendimiz, "Şaban ayı benim ayımdır" buyurmuştur. Bu ayda okunacak dualar, çekilecek zikirler ön plana çıkar. Öte yandan zırhlı olarak bilenen dua ve sureler de vardır. Korkuya, belaya iyi gelen Kur'an sureleri arasında 7 sure vardır. Peki zırhlı dualar hangileridir?
28.01.2024 Dini Bilgiler
MHP lideri Devlet Bahçeli'den yerel seçim mesajı! 'İstanbul muradına erecek'
MHP lideri Devlet Bahçeli'den yerel seçim mesajı! 'İstanbul muradına erecek' MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP'nin 31 Mart seçimleri için 'ya Bismillah' diyerek yola koyulduğunu söyleyerek, "Sosyal medya belediyeciliğinin sonu gelmiştir. Yalan ve iftiranın sonu gelmiştir. Kaybolan, heba ve israf edilen yılların sonu görünmüştür. Şehremini görevine kastetmekle kalmayıp ikinci iş görenlerin, hatta sözde cumhurbaşkanı yardımcılığı vaadine kanıp şehirlerini yüzüstü bırakıp kaçanların hesabı da 31 Mart 2024 tarihinde muhakkak görülecektir" dedi.
23.01.2024 Gündem
Hadislisi var, ayetlisi var: 31 Aralık Mekke'nin Fethi resimli mesajları, sözleri! (2024)
Hadislisi var, ayetlisi var: 31 Aralık Mekke'nin Fethi resimli mesajları, sözleri! (2024) Hz. Muhammed'in (as) komutasındaki binlerce kişilik İslam ordusu, 1393 yıl önce Mekke'yi fethetti. Müslümanlar ve Kureyşliler arasında 8 yıl süren savaş sonrası İslam ordusu kazandı ve yayılış daha da hızlandı. Uzun yıllar Miladi takvime göre kutlanan fetih, sonrasında 10 gün geriye çekildi. İslam alemi için son derece önemli olan Mekke'nin Fetih, bugün de aynı heyecanla kutlanıyor. İşte 31 Aralık Mekke'nin Fetih mesajları, sözleri...
31.12.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Artık AB bu yanlıştan vazgeçmelidir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Artık AB bu yanlıştan vazgeçmelidir Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Budapeşte ziyaretine Macaristan Cumhurbaşkanı Katalin Novak ile Sandor Sarayı’nda yaptığı görüşmeyle başladı. Daha sonra Karmelita Manastırı’na geçen Erdoğan, burada Macaristan Başbakanı Viktor Orban ile bir araya geldi. Erdoğan kritik ziyaret sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.
19.12.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret mesajı: Bir kez verilecek zamla bu iş biter
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret mesajı: Bir kez verilecek zamla bu iş biter Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dubai'de, Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 28'inci Taraflar Konferansı kapsamında düzenlenen Dünya İklim Eylemi Zirvesi'ne katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan zirve sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayarak kritik asgari ücret mesajı verdi. Öte yandan Erdoğan gündemden düşmeyen fenomenlere soruşturma ve fon vurgunuyla ilgili de önemli açıklamalarda bulundu.
2.12.2023 Gündem
Bucaş Antlaşması Özeti Ve Önemi... Bucaş Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri...
Bucaş Antlaşması Özeti Ve Önemi... Bucaş Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri... Ukrayna'nın Buchach kentinde imzalanan Bucaş antlaşması Osmanlı için oldukça önemlidir. Antlaşmaya taraf olan devletler ise Osmanlı imparatorluğu ve Lehistan devletidir. Osmanlı devletinin tarihte imzalamış olduğu barış antlaşmalarından biri de Bucaş antlaşmadır.
4.09.2023 Eğitim
TFF, kurulları belirledi
TFF, kurulları belirledi Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) bugün yaptığı toplantının ardından Tahkim Kurulu, PFDK, Uyuşmazlık Çözüm Kurulu, Etik Kurulu, Amatör Disiplin Kurulu ve Kulüp Lisans Kurulu'ndaki isimleri belirledi.
17.07.2023 Süper Lig
İstanbul Valisi Davut Gül göreve başladı
İstanbul Valisi Davut Gül göreve başladı Cumhurbaşkanı kararnamesi ile İstanbul Valiliğine atanan Davut Gül görevine başladı. Valilik önünde yapılan karşılama töreninin ardından konuşan Gül, "Bu şehrin daha güvenli ve huzurlu bir şehir olması için gece gündüz çalışmak boynumuzun borcudur" dedi.,
8.06.2023 Gündem
Bahçeli'den Erdoğan'a anlamlı hediye: MHP liderinin öngörüsüne dikkat çekiliyor
Bahçeli'den Erdoğan'a anlamlı hediye: MHP liderinin öngörüsüne dikkat çekiliyor Hande Fırat, 16 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yaptığı görüşmeye ilişkin önemli bir detayı paylaştı. MHP lideri Bahçeli 16 Mayıs'taki görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan'a üstünde "Türkiye Cumhuriyeti'nin yüzüncü yılında yeni bir fetih yılında 13. Cumhurbaşkanımız olarak mührünüzü vuracağınız inancımla." yazılı bir plaket ve mühür hediye etti.
30.05.2023 Gündem
Bahçeli'den 'İstanbul'un fethi' mesajı
Bahçeli'den 'İstanbul'un fethi' mesajı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "İstanbul'un alınmasından 570 yıl sonra yeni bir Türk Yüzyılının ilk adımı da fetih ruhuyla atılmıştır. Türk milleti sinesinden Fatihler çıkaran, bunun yanı sıra fetih şuurunu canlı tutan dünya üzerindeki nadir milletlerden birisidir" dedi.
29.05.2023 Gündem
Bakan Soylu sabah namazını Ayasofya Camii'nde kıldı
Bakan Soylu sabah namazını Ayasofya Camii'nde kıldı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul'un fethinin 570. yıl dönümünde sabah namazını Ayasofya Camii'nde kıldı. Sabah namazını Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş kıldırdı.
29.05.2023 Gündem
29 Mayıs otobüsler bedava mı, 29 Mayıs İstanbul Fethi’nin 570. Yılında toplu taşıma ücretsiz mi? Bugün hangi toplu taşıma araçları ücretsiz? İETT, Metro, Marmaray, Metrobüs
29 Mayıs otobüsler bedava mı, 29 Mayıs İstanbul Fethi’nin 570. Yılında toplu taşıma ücretsiz mi? Bugün hangi toplu taşıma araçları ücretsiz? İETT, Metro, Marmaray, Metrobüs İstanbul’un Fethi’nin 570. yıldönümünü kutlanırken, İstanbullu vatandaşlar fetih nedeniyle toplu taşıma araçlarının ücretsiz olup olmadığını merak ediliyor. 29 Mayıs İETT, Metro, Marmaray ve Metrobüs bedava mı, ücretsiz mi’ sorularının yanıtı araştırılıyor.
28.05.2023 Gündem
Bakan Varank: Doğru netice sandıktan da çıkacak
Bakan Varank: Doğru netice sandıktan da çıkacak Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Yolumuza devam edeceğiz. Ama bunun yolu 28 Mayıs'tan geçiyor. İnşallah Rabbim her bir vatandaşımıza 28 Mayıs'ta da ferasetle karar vermeyi nasip etsin. İnşallah doğru netice sandıktan da çıkacak, diyoruz” dedi.
21.05.2023 Gündem
Bahçeli'den seçim mesajı: Bütün oyunlar milletimiz tarafından bozulmuştur
Bahçeli'den seçim mesajı: Bütün oyunlar milletimiz tarafından bozulmuştur MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 14 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği seçim sonuçlarına ilişkin yazılı bir açıklama yayımladı. "Anket şirketleri iflas etti" ifadelerini kullanan Bahçeli, açıklamasında "Milliyetçi Hareket Partisi Türkiye genelinde çok ciddi bir başarıya ulaşmış; hain, haif ve hasmane kuşatma yarılmıştır. Aleyhimize kurgulanan algı operasyonları bozguna uğratılmıştır. Bütün oyunlar egemenliğin sahibi aziz milletimiz tarafından bozulmuştur." dedi.
15.05.2023 Gündem
Faizsiz, 1 yıl ödemesiz 75 bin lira kredi! Başvuran alacak, Bakan Varank yeni desteği duyurdu
Faizsiz, 1 yıl ödemesiz 75 bin lira kredi! Başvuran alacak, Bakan Varank yeni desteği duyurdu KOSGEB, deprem bölgesinde imalat sektöründe faaliyet gösteren KOBİ’lerin bakım, tadilat, onarım, personel, ham madde, malzeme, teçhizat, donanım gibi giderlerinin karşılanmasına katkı sağlamak amacıyla 75 bin liraya kadar geri ödemeli destek verecek.
7.05.2023 Ekonomi
Maide Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Maide Suresi okumanın yararları ve faziletleri ne?
Maide Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Maide Suresi okumanın yararları ve faziletleri ne? Medine döneminde inen Maide Suresi, 120 âyettir. Sûre, adını 112. ve 114. âyetlerde yer alan “mâide” (sofra) kelimesinden almıştır. Sûrede başlıca; verilen sözlerin yerine getirilmesi, İsrailoğullarının sözlerinde durmamaları, Hıristiyanların yanlış inançları, dünyaya düşkünlükleri ve yolsuzlukları, müslümanlar için bazı talimat, uyarı ve dinî hükümler konu edilmektedir. Peki, Maide Suresi okumanın yararları ve faziletleri ne? Maide suresi ne anlatıyor? Maide ne demek? Maide Sûresi kaç âyet? İşte Maide Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri!
4.05.2023 Sureler
Fatiha Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Fatiha Suresi okumanın yararları ve faziletleri
Fatiha Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Fatiha Suresi okumanın yararları ve faziletleri Kuran'ı Kerim'deki ilk sure Fatiha Suresi’dir. Fatiha Suresi 7 ayetten oluşur. Fatiha kelimesi, açmak, genişletmek, sıkıntı ve darlıktan sonra felaha ermek anlamına geliyor. İşte Fatiha Suresi okumanın yararları ve faziletleri neler? Fatiha Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri…
3.05.2023 Sureler
Nasr Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri
Nasr Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri Ramazan ayı Müslüman halk için bereketli ay olarak geçmektedir. Bu bereketi Müslümanlar bol bol ibadet ederek gerçekleştirmektedir. Bu ibadetleri namaz kılmak oruç tutmak ve dua etmek oluşturmaktadır.
3.05.2023 Sureler

Benzer Haber Etiketleri

Fetih ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki fetih haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.