Farc

Farc

Son dakika farc haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan farc ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını farc haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Farc

haberleri sayfasında son dakika yaşanan farc gelişmeleri de dahil olmak üzere 180 farc haberi bulunmuştur. Tüm farc haberleri aşağıda listelenmiştir.
FARC lideri Gentil Duarte Venezuela’da öldürüldü
FARC lideri Gentil Duarte Venezuela’da öldürüldü Kolombiya hükümeti, Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri'nin (FARC) lideri Gentil Duarte’nin Venezuela topraklarında çıkan bir çatışmada öldürüldüğünü açıkladı.
25.05.2022 Dünya
ABD'nin "en çok arananlar listesi"nde bulunan eski general yakalandı
ABD'nin "en çok arananlar listesi"nde bulunan eski general yakalandı Uyuşturucu kaçakçılığı suçlamasıyla ABD'nin "en çok arananlar listesi"nde yer alan Venezuelalı eski General Hugo Armando Carvajal Barriso, İspanya'nın başkenti Madrid'de düzenlenen operasyonda yakalandı.
11.09.2021 Dünya
Kolombiya'da 10 günde 20 toplum lideri suikasta kurban gitti
Kolombiya'da 10 günde 20 toplum lideri suikasta kurban gitti Güney Amerika ülkesi Kolombiya'da, son 10 günde 20 yerli halk lideri, suikast sonucu hayatını kaybetti.
19.08.2020 Dünya
ABD'den eski FARC liderleri hakkında bilgiye 10 milyon  dolara kadar ödül
ABD'den eski FARC liderleri hakkında bilgiye 10 milyon dolara kadar ödül ABD yönetimi, Kolombiya Devrimci Silahlı Güçlerinin (FARC) eski yöneticilerinden olan ve uyuşturucu kaçakçılığıyla suçlanan "Jesus Santrich" lakaplı Seuxis Hernandez-Solarte ve "Ivan Marquez" lakaplı Luciano Marin Arango hakkında bilgi getiren kişilere 10 milyon dolara kadar ödül verileceğini duyurdu.
18.06.2020 Dünya
Kolombiya'da yerli halk liderine suikast
Kolombiya'da yerli halk liderine suikast Güney Amerika ülkesi Kolombiya'da yerli halk liderlerinden Alvaro Narvaez ve bazı aile üyeleri düzenlenen suikast sonucu hayatını kaybetti.
30.04.2020 Dünya
Kolombiya'da silahlı saldırı: 5 ölü
Kolombiya'da silahlı saldırı: 5 ölü Kolombiya kırsalında düzenlenen silahlı saldırıda 5 kişi öldü.
30.10.2019 Dünya
Venezuela, savaşa hazırlanıyor
Venezuela, savaşa hazırlanıyor Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, sınırda 150 bin askeri personeli görevlendirerek savaşa hazırlanıyor.
11.09.2019 Dünya
Eski FARC liderlerinin "yeniden silahlanma" kararı
Eski FARC liderlerinin "yeniden silahlanma" kararı Mahkeme tarafından, bazı militanlarının yeniden silahlanma kararı aldıklarına ilişkin dün yayımlanan videoda görülen Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri'nin 4 eski üst yöneticisi hakkında "tutuklama" emri çıkarıldı.
30.08.2019 Dünya
Ateşkes bitti, savaş ilan ettiler...
Ateşkes bitti, savaş ilan ettiler... Batı yarımkürenin en uzun savaşına sahne olan Kolombiya'da isyancı grup FARC'ın eski üyeleri, barış sürecindeki taleplerinin karşılanmadığı gerekçesiyle yeni bir saldırı başlatacaklarını ilan etti.
29.08.2019 Dünya
FARC, silah bıraktığı için pişman!
FARC, silah bıraktığı için pişman! Eski Kolombiya Devrimci Silahlı Güçlerinin (FARC) kayıp yöneticileri Ivan Marquez ve Hernan Dario Velasquez, militanların topluma ekonomik ve sosyal olarak yeniden katılmalarının şartları üzerinde anlaşmadan silah bırakılmasının hata olduğunu ifade etti.
3.10.2018 Dünya
'Ülke için iyi bir haber' ded! Örgüt lideri...
'Ülke için iyi bir haber' ded! Örgüt lideri... Kolombiya'da eski Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri'ne (FARC) operasyon düzenlendi. Operasyonda örgüt lideri Guacho ağır yaralandı. Ekvador Devlet Başkanı Moreno, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada operasyonun 'kendi ülkeleri için iyi bir haber' olduğunu belirtti.
16.09.2018 Dünya
60 yıl süren şiddet olaylarında 260 bin kişi öldü
60 yıl süren şiddet olaylarında 260 bin kişi öldü Kolombiya'da 60 yılda gerilla hareketiyle bağlantılı şiddet olaylarında 260 bin kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.
2.08.2018 Dünya
Köpeğin başına 70 bin dolar ödül kondu!
Köpeğin başına 70 bin dolar ödül kondu! Kolombiya'da Clan del Golfo örgütü, 100 kilogram kokaini yakalayan Sombra'yı öldürene 200 milyon Kolombiya pesosu (yaklaşık 70 bin dolar) vadetti.
16.07.2018 Dünya
FARC liderleri ilk kez hakim karşısında
FARC liderleri ilk kez hakim karşısında Kolombiya'daki Özel Barış Hukuku hakimlerinin karşısına çıkan FARC'ın 31 yöneticisi, 1993-2012 yılları arasında yaşanan kaçırılma olaylarına ilişkin hesap verecek.
14.07.2018 Dünya
Ekvador'dan FARC militanına 12 gün süre
Ekvador'dan FARC militanına 12 gün süre Ekvador, ikisi gazeteci 3 kişiyi kaçırarak öldüren, eski Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri'nin (FARC) barış anlaşmasını kabul etmeyen militanlarının başındaki "Guacho" kod isimli kişiye teslim olması için 12 gün süre verdi.
17.04.2018 Dünya
FARC'ın teslim ettiği altınlar 256 kilograma  ulaştı
FARC'ın teslim ettiği altınlar 256 kilograma ulaştı Kolombiya Devrimci Silahlı Güçlerinin (FARC) elindeki altınlardan 100 kilogramlık kısmını daha çatışmanın kurbanlarına harcanmak üzere resmi makamlara teslim etti.
8.04.2018 Dünya
Mahkumlar gardiyanı sarhoş edip kaçtı
Mahkumlar gardiyanı sarhoş edip kaçtı Kolombiya'nın başkenti Bogota'da yüksek güvenlikli bir hapishanede iki mahkum, gardiyanı sarhoş ettikten sonra daha fazla içki alıp geleceklerine söz vererek firar etti.
3.04.2018 Dünya
Silah bırakan FARC'ın ilk seçim sınavı
Silah bırakan FARC'ın ilk seçim sınavı Kolombiya’da halk, 2022 yılına kadar görev yapacak Senato ve Meclis üyelerinin belirlenmesi için sandık başına gidiyor.
11.03.2018 Dünya
Silah bırakan FARC seçimlere hazırlanıyor
Silah bırakan FARC seçimlere hazırlanıyor Kolombiya'da hükümetle yaptığı barış anlaşmasıyla silah bırakan Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri'nin (FARC) devlet başkanlığına aday olan eski lideri Rodrigo Londono, seçim kampanyasına başladı.
28.01.2018 Dünya
Kolombiya'da siyasi parti FARC'ın iki üyesine suikast
Kolombiya'da siyasi parti FARC'ın iki üyesine suikast Kolombiya Devrimci Silahlı Güçlerinin (FARC) silah bıraktıktan sonra kurduğu siyasi parti olan Toplumun Alternatif Devrimci Gücünün (FARC) iki üyesi seçim kampanyası yürüttükleri bölgede suikast sonucu hayatını kaybetti.
18.01.2018 Dünya
2017 böyle
2017 böyle Savaşlar, çatışmalar, siyasi krizler, terör saldırıları, kazalar ve doğal afetler, 2017’de de dünya gündemini meşgul etti.
31.12.2017 Dünya
AB, FARC'ı terör örgütleri listesinden çıkarttı!
AB, FARC'ı terör örgütleri listesinden çıkarttı! AB, Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri'nin (FARC) terör örgütleri listesinden çıkartıldığını açıkladı
13.11.2017 Dünya
Kolombiya'da cezaevinde kavga: 34 yaralı
Kolombiya'da cezaevinde kavga: 34 yaralı Kolombiya'da bir cezaevinde tutuklu ve hükümlüler ile gardiyanlar arasında çıkan kavgada 34 kişinin yaralandığı bildirildi.
11.11.2017 Dünya
FARC lideri Kolombiya devlet başkanlığına adaylığını koyacak!
FARC lideri Kolombiya devlet başkanlığına adaylığını koyacak! Kolobiya'da Mayıs 2018'de yapılacak seçimler için FARC'ın lideri Londono devlet başkanı adayı, örgüte yakın siyasilerden Daza ise devlet başkan yardımcısı adayı gösterildi
1.11.2017 Dünya
Barışa karşı çıkan FARC lideri öldürüldü
Barışa karşı çıkan FARC lideri öldürüldü Kolombiya'da hükümet ile Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri (FARC) arasındaki barış anlaşması koşullarına uymayarak örgütle bağını koparan eski gerilla liderlerinden Euclides Mora öldürüldü.
28.09.2017 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Farc ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki farc haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.