Faizsiz Konut

Faizsiz Konut

Son dakika faizsiz konut haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan faizsiz konut ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını faizsiz konut haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Faizsiz Konut

haberleri sayfasında son dakika yaşanan faizsiz konut gelişmeleri de dahil olmak üzere 428 faizsiz konut haberi bulunmuştur. Tüm faizsiz konut haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Kirişci: 47 binin üzerinde gazi ile gazi ve şehit yakınımızın kamuda istihdamını sağladık
Bakan Kirişci: 47 binin üzerinde gazi ile gazi ve şehit yakınımızın kamuda istihdamını sağladık Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, 47 binin üzerinde gazi, gazi ve şehit yakınının kamuda istihdamını sağladıklarını, 210 binden fazla gazi ve yakınına ücretsiz seyahat kartı verdiklerini söyledi. Bakan Kirişci, "Aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizin hakkını ne yapsak ödeyemeyiz. Vatan toprağında özgürce aldığımız her nefeste onlara borçlanıyoruz" dedi.
19.09.2022 Ekonomi
Son dakika destek açıklaması! Nakdi yardım, faturalarda indirim, faizsiz konut kredisini kapsıyor
Son dakika destek açıklaması! Nakdi yardım, faturalarda indirim, faizsiz konut kredisini kapsıyor Devlet destekleri ile ilgili yeni açıklama Bakan Yanık'tan geldi. Derya Yanık tek tek açıkladı.İhtiyaç sahibi vatandaşlara para yardımı dışında fatura desteği, faizsiz konut kredisi kullanım hakkı, ÖTV muafiyeti hakkı tanınıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca şehit yakınları ve gazilerin hayatlarını kolaylaştırmak amacıyla istihdamdan ulaşıma, sağlıktan eğitime birçok alanda destek sunuluyor
18.09.2022 Ekonomi
Ev alacaklara ucuz konut müjdesi! Ağustos ayında başlıyor
Ev alacaklara ucuz konut müjdesi! Ağustos ayında başlıyor Ev sahibi olmak isteyenleri çok yakından ilgilendiriyor. Özellikle dar gelirli vatandaşlara konut alma imkanı doğacak. Ağustosta başlıyor. Çok sayıda il ve ilçede geçerli olacak. TOKİ tarafından yeni konut kapmanyasının detayları duyuruldu. Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut, vatandaşların alım güçleri dikkate alınarak ağustos ayında yeni bir sosyal konut kampanyası başlatılacağını açıkladı.
29.06.2022 Ekonomi
Faizsiz kredi imkanı! SGK resmen duyurdu, başvuranlar Ziraat Bankası'ndan 0 faizli konut kredisi alabiliyor, 750 TL taksitle...
Faizsiz kredi imkanı! SGK resmen duyurdu, başvuranlar Ziraat Bankası'ndan 0 faizli konut kredisi alabiliyor, 750 TL taksitle... Kredi kullanacaklara müjde! SGK'lılara faizsiz konut kredisi veriliyor. Detaylar belli oldu. Hükümet, pandemi ile birlikte inşaat sektörünün yavaşlamasıyla artan konut fiyatları, el yakan ev kiralarına karşı dar gelirli vatandaşı korumak için tüm imkânları seferber ediyor. Barınma, eşya yardımı, kira desteği verilirken Sosyal Güvenlik Kurumu da faizsiz konut kredisi desteği sağlıyor. Peki sıfır faizli konut kredisi imkanından kimler yararlanabilecek? Faizsiz kredi fırsatından yararlanabilmeleri için kişilerin SGK'ya başvurarak 'hak sahibi' belgesi almaları gerekiyor. Bu belge ile Ziraat Bankası'na başvuranlar faiz ödenemeden konut kredisi kullanabiliyorlar. Konut kredisinin geri ödemeleri vatandaşın aldığı aylık oranına göre belirleniyor. 3 bin lira aylığı olan sıfır faizli kredi için 750 lira taksit ödüyor. SGK faizsiz konut kredisi için kimler hak sahibi olarak değerlendiriliyor? İşte sıfır faizli kredi ile ilgili merak edilen tüm detaylar...
4.05.2022 Ekonomi
SGK duyurdu! 3 bin 984 lira hibe desteği! İl il resmen ilan edildi! İstanbul, Ankara, Samsun...
SGK duyurdu! 3 bin 984 lira hibe desteği! İl il resmen ilan edildi! İstanbul, Ankara, Samsun... SGK'dan son dakika açıklaması! 3 bin 984 lira hibe desteği sağlanacak! Resmen açıklandı. İl il belli oldu. SGK Başkanı Cevdet Ceylan, 7 ilde uygulanan 'Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi' kapsamında küçük ölçekli işletmelerde kadın istihdamı sağlayan işverenlere 2022 yılı için aylık 3 bin 984 TL hibe desteği verileceğini duyurdu. Proje kapsamında, özellikle küçük ölçekli, işçi sayısı 9 ve daha aşağıda olan işverenler ilave kadın istihdamı sağlamak koşulu ile projeden faydalanacaktır. Proje, Ankara, İstanbul, Samsun, Aydın, Denizli, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa illerinde uygulanacaktır. Projenin hibe başvuruları 21 Şubat 2022 tarihinde başlamış olup bu tarihten itibaren ilave istihdam sağlayan işverenlerimiz projeden faydalanabilecektir. Yine proje kapsamında 4 bin kadın işveren projeden fayda sağlayacak olup yanlarında çalıştıracakları 4 bin kadın işçi de istihdam edilmiş olacaktır. Proje için gerekli şartları sağlayan işverenlerimize 2022 yılı için aylık 3 bin 984 TL hibe desteği sağlanacaktır.
1.03.2022 Ekonomi
Faizsiz ev ve araba almak isteyenler dikkat! Flaş gelişme, artık...
Faizsiz ev ve araba almak isteyenler dikkat! Flaş gelişme, artık... Ev ve araba almayı planlayan pek çok kişi faizsiz ödeme seçeneği olan alternatifleri değerlendiriyor. Yeterli nakit birikimi olmayanlar özellikle ev almak için faizsiz konut satışı yapan şirketlerin yolunu tutuyor. Birçok kişi bu şirketler nedeniyle de mağduriyet yaşadı. Hükümet harekete geçti. Yeni düzenleme geliyor. Çalışmalar başlatıldı.
24.02.2022 Ekonomi
Elektrik faturaları ile ilgili son dakika gelişmesi! İndirim geliyor, oranlar belli oldu, hem konut hem de ticari işletmelerde....
Elektrik faturaları ile ilgili son dakika gelişmesi! İndirim geliyor, oranlar belli oldu, hem konut hem de ticari işletmelerde.... Elektrik faturasıyla ilgili son dakika açıklaması! Elektrik tarifeleri ile ilgili yeni gelişme! İndirim geliyor. Hem konutlarda hem de ticari alanlara kullanılan elektrik fiyatlarında indirim yapılacak. Buna göre; 1 lira 37 kuruşluk elektrik fiyatında yüzde 18'lik indirim yapılaması öngörülüyor. Yüzde 18 oranında indirim yapılırsa düşük tarifedeki elektrik fiyatı 1 lira 37 kuruştan 1 lira 12 kuruşa düşmüş olacak. Bu hesaba göre ayda 210 kilovat elektrik tüketen vatandaşın elektrik faturası 288 liradan 235 liraya düşecek. Yani 53 liralık bir indirim söz konusu olacak. Bir uygulama da esnafa yönelik olacak. Esnafın kullandığı elektriğin fiyatı 2 lira 74 kuruş. Esnafa yönelik kademeli tarife getirilmesi planlanıyor. Bunun kademesi ise aylık 450 kilovat saat olacak. Yani 450 kilovat saattin altında daha düşük bedel üstünde ise daha yüksek bedel ödeyecek esnaf. Esnafın ödediği kilovat başına 2 lira 74 kuruş ise 2 lira 6 kuruşa düşecek. Bu da yüzde 25 indirim anlamına geliyor. 450 kilovat elektriğin maliyeti esnafa 1233 lira ancak bu formül hayata geçerse elektriğin fiyatı 927 liraya düşmüş olacak. Bu da 300 liranın üstünde bir indirim anlamına geliyor.
21.02.2022 Ekonomi
Bakan Nebati, TİM Başkanı Gülle ile görüştü
Bakan Nebati, TİM Başkanı Gülle ile görüştü Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya geldi.
21.02.2022 Ekonomi
SGK faizsiz konut kredisi şartları neler, kimlere verilir? SGK konut kredisi başvurusu nasıl yapılır, SGK faizsiz konut kredisi ne kadar?
SGK faizsiz konut kredisi şartları neler, kimlere verilir? SGK konut kredisi başvurusu nasıl yapılır, SGK faizsiz konut kredisi ne kadar? SGK faizsiz konut kredisi ile ev almak isteyenler arama motorlarına yöneldi. Ev sahibi olmak isteyenlere SGK'dan beklenen açıklama geldi. SGK bu yıl da faizsiz konut kredisi uygulamasını başlattı. Başvurular Ziraat Bankası şubelerinden yapılabilecek. Peki, SGK faizsiz konut kredisi şartları nelerdir, SGK konut kredisinden kimler yararlanacak? İşte SGK o faizli konut kredisi detayları…
21.02.2022 Ekonomi
BDDK ve TMSF'den flaş karar! 6 şirket daha devroldu
BDDK ve TMSF'den flaş karar! 6 şirket daha devroldu Haklarında tasfiye kararı alınan 21 faizsiz konut şirketinden 6'sının Katılım Evim ve İmece Evim’e devrine yönelik talebin kabul edildiği bildirildi. Detaylar önümüzdeki günlerde TMSF ve BDDK'nın internet sitelerinde duyurulacak.
20.11.2021 Ekonomi
Faizsiz konut müjdesi! Düşük taksitli olacak, vade farkı yok 60 ay...
Faizsiz konut müjdesi! Düşük taksitli olacak, vade farkı yok 60 ay... Faizsiz konut fırsatı! Harekete geçildi. 60 aya kadar vade farkı alınmayacak. Taksitler düşürülecek. Ara ödemeli seçenekler de olacak. 15 bin konut satışı yapılacak. Emlak Konut'tan açıklama geldi. Sektöre hareket getirmek ve fiyatları dengelemek için tarihi bir adım atılıyor. Konut satışları 12 proje için geçerli olacak. Satın alma koşulları iyileştirilerek uygun ödeme fırsatları sunulacak. İlçeler tek tek açıklandı. Projeler, Çekmeköy, Avcılar, Küçükçekmece, Kayabaşı, Başakşehir ve Kartal'da hayata geçirilecek.
25.09.2021 Ekonomi
Taksit ödemeleri durduruluyor! Resmen açıklandı, ödeme yapanlar...
Taksit ödemeleri durduruluyor! Resmen açıklandı, ödeme yapanlar... Taksit ödemeleri durdurulacak. Detaylar tek tek açıklandı. Yeni yol haritası belirlendi. Faizsiz konut şirketleri ile ilgili TMSF'den duyuru yapıldı. Tasfiyesine karar verilen şirketlerde mağduriyetlerin giderilmesi için çalışmalar devam ediyor. Henüz teslimat almamış tasarruf birikimi ödemesi yapan müşterilerin sözleşmeden kaynaklanan taksit ödemeleri durdurulacak. Bu kişiler daha sonra yapılacak duyurular ile alacaklarını tasfiye komisyonuna bildirmeye çağrılacak. Teslimat alan finansman dönemindeki müşteriler ise, taksitli borçlarını sözleşme koşullarına uygun şekilde ve düzenli olarak, sadece ilgili şirketlerin web sayfalarında yer alan banka hesap numaralarına ödeyecek. Vadesi geldiği halde ödemesini yapmayanlar hakkında hukuki takip işlemleri başlatılacak.
6.08.2021 Ekonomi
Faizsiz konut şirketleriyle ilgili flaş gelişme! Resmen yayımlandı
Faizsiz konut şirketleriyle ilgili flaş gelişme! Resmen yayımlandı Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun (BDDK) intibak planını reddettiği 21 tasarruf finansman şirketinin tasfiye sürecini Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) yürütecek.
28.07.2021 Ekonomi
Emekli olmak isteyene vergi indirimi! SGK açıkladı! Faizsiz konut kredisi...
Emekli olmak isteyene vergi indirimi! SGK açıkladı! Faizsiz konut kredisi... Emekli olmak isteyene fırsat. Sağlık sorunları nedeniyle işe gitmek de zorlananların emeklilik işlemlerinde bazı ayrıcalıklar tanınıyor. Bunların başında gelir vergisi matrahından yapılan indirimler geliyor. Şeker hastası ya da astım hastası olanlar da sağlık kurulundan alacağınız yeterlilik raporu ile vergi indirimine başvurabiliyor. Alınacak vergi indirimi ile SGK'ya yapacağınız başvuru sonucunda da erken emekli olunabilir. Ayrıca Harp, vazife malulleri, 15 Temmuz gazileri, dul ve yetimlerine 1 konut ile sınırlı olmak kaydıyla faizsiz konut kredisinden yararlanma hakkı bulunuyor. Toplu Konut İdaresi tarafından ayrıca öncelik sıralamasına göre belirlenen hak sahiplerine, bir konut ile sınırlı olmak kaydıyla yapılan konutlardan; yüzde10 peşin ve 240 ay vade sabit taksitlerle konut edinme imkânı veriliyor. Vatani hizmet tertibinden aylık alanlar, vazife ve harp malulleri elektrik ve su faturası indirimden yararlanabiliyor.
24.07.2021 Emekli
Faizsiz konut şirketleri için flaş karar! Durduruldu
Faizsiz konut şirketleri için flaş karar! Durduruldu Faizsiz konut şirketleri için flaş karar! Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) 2 Temmuz’da tasfiyesine karar verdiği 21 faizsiz konut şirketi için tasfiye komisyonu kuruldu. Tasfiye komisyonu tarafından şirketlerin masraf kalemlerinin tespiti işlemlerine başlandı. Süreç içerisinde, kullanılmayacak olan, örneğin lüks araç kiralama gibi dış hizmet alımları durduruldu.
13.07.2021 Ekonomi
Binlerce kişiye geri ödeniyor! Faizsiz ev ve araba...
Binlerce kişiye geri ödeniyor! Faizsiz ev ve araba... Faizsiz ev ve araba edindirme faaliyetleri yürüten şirketlerler ilgili flaş karar! Paralar geri ödeniyor.BDDK, faizsiz konut ve taşıt edindirme, yani tasarruf finansman faaliyeti yürüten ancak gerekli şartları sağlayamayan 21 şirketin tasfiyesine karar verdi. 8 şirket de iradi tasfiyeye giderken 6 şirketin intibak süreci ise devam ediyor. Tasfiye olan şirketler müşteri alamayacak ve geri ödeme yapmak zorundalar.
3.07.2021 Ekonomi
Tasfiye edilen faizsiz konut şirketleri hangileri, ne olacak? BDDK faizsiz konut satan 21 tasarruf şirketini tasfiye etti!
Tasfiye edilen faizsiz konut şirketleri hangileri, ne olacak? BDDK faizsiz konut satan 21 tasarruf şirketini tasfiye etti! Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), vatandaşların hak ve menfaatlerinin korunması amacıyla tasarruf finansman faaliyeti yürüten ancak intibak şartlarını sağlamayan 21 şirketin intibak taleplerinin reddine ve tasfiyelerine karar verdi. Peki, Tasfiye edilen faizsiz konut şirketleri hangileri, ne olacak? Tasfiye nedir, Tasfiye etmek ne demek?
2.07.2021 Gündem
Faizsiz konut şirketleriyle ilgili flaş karar! İsimleri açıklandı, hepsi kapatıldı...
Faizsiz konut şirketleriyle ilgili flaş karar! İsimleri açıklandı, hepsi kapatıldı... Faizsiz konut şirketleriyle ilgili flaş karar! BDDK resmen duyurdu. İsimleri tek tek açıklandı. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), intibak başvurusunda bulunan tasarruf finansman şirketlerinden 6'sının intibak sürecinin devam ettirilmesine, 8'inin ise iradi tasfiyeye yönlendirilmesine karar verildiğini duyurdu.
2.07.2021 Ekonomi
Faizsiz ev ve araba satışında yeni dönem! 35 şirket başvurdu
Faizsiz ev ve araba satışında yeni dönem! 35 şirket başvurdu Ev ve araba almak isteyen yüz binlerce kişiyi ilgilendiriyor. Yürürlüğe girdi. Uzun süredir gündemdeydi. Tüm detaylar netleşti. Faizsiz ev ve arabayı planlayan vatandaşların hakları koruma altına alındı. İsteyen her firma yapamayacak. Sermaye şartı bulunuyor. Tasarruf finansman sistemine ilişkin kanunun yürürlüğe girmesinin ardından Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'na (BDDK) intibak için 35 şirket başvurdu. Bu şirketlerden 23'ü tek başına, 12'si ise 5 şirket çatısı altında birleşmek üzere başvuruyu gerçekleştirdi.
13.04.2021 Ekonomi
Ev ve araba alacakları ilgilendiriyor! Faizsiz sistemde yeni dönem
Ev ve araba alacakları ilgilendiriyor! Faizsiz sistemde yeni dönem Ev ve araba alacakları çok yakından ilgilendiren haber. Resmen başladı. Kamuoyunda faizsiz konut ve taşıt edindirme sistemi olarak bilinen 'tasarruf finansman' sistemine ilişkin yasanın dün Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmişti. Böylece faizsiz finansman şirketleri resmen yasal alt yapıya kavuştu. Bu çerçevede 35 şirket faizsiz konut sistemi çerçevesinde BDDK’ye başvurdu. Bu şirketlerden 23'ü tek başına, 12'si ise 5 şirket çatısı altında birleşmek üzere başvuruyu gerçekleştirdi.
8.04.2021 Ekonomi
Faizsiz ev ve araba satışı! Zorunlu oluyor, harekete geçildi
Faizsiz ev ve araba satışı! Zorunlu oluyor, harekete geçildi Faizsiz ve kefilsiz olarak ev ve arabaya sahip olma imkanı tanınıyor. Yüz binlerce kişiyi ilgilendiriyor. Talep resmen patladı, giderek de sayı artıyor. Çekilişle faizsiz konut ve araba vereceğini taahhüt eden şirketlerle ilgili vaat edilen evleri zamanında teslim etmemeleri iddiasıyla şikayetler artmaya başladı. Devlet konuyla ilgili harekete geçti ve sisteme el konuldu. Şirketler BDDK'nın düzenleme yetkisi altına alındı. BDDK’ya başvurmaları ve izin almaları zorunlu olacak. Eğer firma sahipleri alınması gereken izinleri almamışsa işlem başlatılacak. 5 yıla kadar hapis cezası var.
1.04.2021 Ekonomi
Ev, araba, dükkan alacakları ilgilendiriyor! Faizsiz ve peşinatsız...
Ev, araba, dükkan alacakları ilgilendiriyor! Faizsiz ve peşinatsız... Binlerce kişiyi ilgilendiriyor. Vatandaşlardan yoğun talep vardı. Faizsiz ev ve araba satışı yapan firmalar ile ilgili harekete geçildi.'Altın günü' mantığı ile çalışıp üyelerini faizsiz-peşinatsız ev, araba sahibi yapmayı vadeden, şirketlerin saadet zincirine dönmesini önlemek için resmen adım atıldı. Bu şirketler için sıkı kurallar artık yürürlükte. Faizsiz konut ve taşıt edindiren şirketlere yönelik düzenlemede kapsamda genişledi. Yeni kanuna, aynı yöntemle dükkân ve işyeri satanlar da dahil edildi.Ekonomi Reformları Eylem Planı'na ilişkin takvim kapsamında, faizsiz finans sistemini güçlendirecek reformlar yıl sonuna kadar hayata geçirilecek.
29.03.2021 Ekonomi
Ev, araba alacaklar dikkat! Resmen değişti, Artık faizsiz sistem...
Ev, araba alacaklar dikkat! Resmen değişti, Artık faizsiz sistem... Binlerce kişiyi ilgilendiriyor. Vatandaşlardan yoğun talep vardı. Faizsiz ev ve araba satışı yapan firmalar ile ilgili kanun Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bankaların konut kredisi faiz oranlarının çok yüksek olması nedeniyle vatandaşlar faizsiz, peşinatsız ev sistemlerine yöneldi. Faizsiz konut satan firma sayısı da yükseldi. 'Altın günü' mantığı ile çalışıp üyelerini faizsiz-peşinatsız ev, araba sahibi yapmayı vadeden, şirketlerin saadet zincirine dönmesini önlemek için resmen adım atıldı. Bu şirketler için sıkı kurallar artık yürürlükte. Faizsiz konut ve taşıt edindiren şirketlere yönelik düzenlemede kapsamda genişledi. Yeni kanuna, aynı yöntemle dükkân ve işyeri satanlar da dahil edildi.
6.03.2021 Ekonomi
Faizsiz ev hamlesi! Meclis'ten geçti, yüz binlerce kişi...
Faizsiz ev hamlesi! Meclis'ten geçti, yüz binlerce kişi... Faizsiz ev ve araba alacakları çok yakından ilgilendiren karar ile ilgili flaş gelişme. Meclis'ten geçti. Yüz binlerce kişi bankaların konut kredisi faizlerinin yüksek olması sebebiyle faizsiz konut satışı yapan firmalara yöneliyor. Yoğun talep firma sayısında artışı neden oldu. Yasal bir düzenlemenin bulunmaması ise vatandaşların mağduriyet yaşamasına neden olabiliyordu. Bu durum Meclis gündemine geldi. Tasarruf finansman şirketlerinin denetim altına alınmasını içeren kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. Buna göre faizsiz ev satışı yapan firmalara 100 milyon lira sermaye limiti getirildi. Bu tutarın altınsa sermeyesi olan firmalar faizsiz ev ve araba satışı yapamayacak. Müşterilerin 14 gün içerisinde cayma hakkı olacak. Bu sürede cayma hakkını kullanan vatandaşlar ödedikleri tüm parayı geri alabilecekler.
4.03.2021 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Faizsiz Konut ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki faizsiz konut haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.