Evcil Hayvan

Evcil Hayvan

Son dakika Evcil hayvan haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Evcil hayvan ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Evcil hayvan haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Evcil Hayvan

haberleri sayfasında son dakika yaşanan evcil hayvan gelişmeleri de dahil olmak üzere 579 evcil hayvan haberi bulunmuştur. Tüm evcil hayvan haberleri aşağıda listelenmiştir.
Hayvan mezarlığına tepki gösteren mahalle halkı CİMER'e başvurdu
Hayvan mezarlığına tepki gösteren mahalle halkı CİMER'e başvurdu Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde yerleşim yerine yaklaşık 500 metre uzaklıkta bulunan arazide bir şirket tarafından evcil hayvan mezarlığı oluşturulmasına tepki gösteren mahalle halkı, çevredeki arazilerinin değerinin düştüğünü savunarak, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne (CİMER) başvurdu.
20.02.2024 Gündem
12 ilde e-ticaret dolandırıcılığına operasyonda 43 gözaltı
12 ilde e-ticaret dolandırıcılığına operasyonda 43 gözaltı Kocaeli'de, e-ticaret sitelerine koydukları sahte ilanlarla, aralarında 1 depremzedenin de olduğu 30 kişiyi dolandıran çete çökertildi. 12 ilde eş zamanlı yapılan operasyonda 43 şüpheli gözaltına alındı.
9.01.2024 Gündem
Tokyo’da gençlerin gözdesi yavru köpekli kafeler
Tokyo’da gençlerin gözdesi yavru köpekli kafeler Japonya’nın başkenti Tokyo’da önemli sosyalleşme ve canlı sokak etkinlikleri merkezleri arasında Shibuya ve Harajuku semtleri yer alıyor. Shibuya’nın Haçiko Heykeli ve ünlü beşli Yaya Geçidi bölgenin merkezinde yer alırken gençlerin favorileri arasında bulunan Harajuku’daki evcil hayvan kafeleri yoğun ilgi görüyor.
1.01.2024 Dünya
DreameBot L10s Pro Evcil hayvan dostu robot süpürge ve paspas
DreameBot L10s Pro Evcil hayvan dostu robot süpürge ve paspas DreameBot L10s Pro, robot süpürge ve paspas özelliklerini birleştirirken, minimalist şarj istasyonu ile yer tasarrufu da sağlıyor. Süpürürken sunduğu dört emme seviyesi ve paspaslama yaparken kullandığı üç ayrı su kullanım seviyesi ile ahşap, fayans, halı, kilim ve diğer zemin kaplamaları için uyarlanabilir temizlik olanaklarını bir araya getiriyor. Sunduğu emme ve su kullanım seviyeleri, kullanıcı ihtiyaçları doğrultusunda Dreamehome uygulaması üzerinden her an değiştirilebiliyor.
19.12.2023 Advertorial
Şikayetler arttı! Herkes uyuduktan sonra ortaya çıkıyor
Şikayetler arttı! Herkes uyuduktan sonra ortaya çıkıyor Avrupa'da bazı ülkelerin kabusu haline gelen tahtakurularıyla ilgili Türkiye'nin farklı noktalarından da şikayetler gelmeye başladı. Böcek Profesörü olarak bilinen Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Çetin, en çok şikayetin şu anda toplu yaşam alanlarından ve konutlardan geldiğini belirterek, “Gece uyuduğunuz zaman genellikle yatakların dikiş kenarlarında, ranzanın, bazanın ve dolaplar içerisinde görülüyorlar. Karanlığı ve kuytu noktaları seviyor. Lambayı yaktığınız zaman ortalıkta gözükmüyorlar. Ama siz ne zaman ışığı kapatıp yatmaya hazırlandıysanız o zaman onlarda yavaşça ortaya çıkabiliyorlar. Çözüm, profesyonel ilaçlama hizmeti almak ya da Sağlık Bakanlığı onaylı ürünlerle ilaçlama yapmak” dedi.
14.10.2023 Yaşam
Hamile kadına ‘köpekle neden markete geldin’ şiddeti: Düşük yaptım
Hamile kadına ‘köpekle neden markete geldin’ şiddeti: Düşük yaptım Kocaeli'nin Gebze ilçesinde 6 yaşındaki oğlu ve köpeğiyle markete giden hamile kadın adeta dehşeti yaşadı. Bir şüpheli, "Bu başıboş köpekleri nasıl besliyorsunuz?" diyerek önce köpeğe tekme attı, ardından genç kadını feci şekilde darp etti. Olay sonrasında düşük yaptığını söyleyen kadın, “Korkudan dışarı çıkamaz hale geldim” dedi.
28.07.2023 Yaşam
Ev sahibi - kiracı milyonları kapsıyor! 30 gün süresi var, tahliye davası açılıyor
Ev sahibi - kiracı milyonları kapsıyor! 30 gün süresi var, tahliye davası açılıyor Kiracı ya da mülk sahibi fark etmiyor. Herkes için geçerli. Süre sınırı bulunuyor. Son günlerde kiracı ve mülk sahipleri arasında sık yaşanan tartışmalara bir yenisi daha eklendi. Evcil hayvan sahiplerini yakından ilgilendiriyor. Evin bir parçası haline gelen evcil hayvanların komşuları rahatsız etmesi durumunda ne olur? Uzman isim yanıtladı. İşte ayrıntılar...
25.07.2023 Gündem
Marmaray’da köpek krizi: Yasak deyince tartışma çıktı
Marmaray’da köpek krizi: Yasak deyince tartışma çıktı Maltepe Marmaray durağında köpeğiyle birlikte trene binmek isteyen kadın şahıs, yasak olduğu gerekçesiyle kendisine izin vermeyen güvenlik personeliyle tartıştı. O anlar cep telefonu kamerasına yansıdı.
19.06.2023 Gündem
Pandeminin bitişi temizlik alışkanlıklarını değiştirdi
Pandeminin bitişi temizlik alışkanlıklarını değiştirdi 39 ülkede gerçekleştirilen bir araştırmaya göre, geçtiğimiz yıl düzenli bir temizlik programı sürdürenlerin sayısında önemli bir azalma olduğu ortaya çıktı.
14.04.2023 Vitrin
Deprem çantası maliyeti arttı! Yaklaşık 1000 liraya oluşturulabiliyor
Deprem çantası maliyeti arttı! Yaklaşık 1000 liraya oluşturulabiliyor Önceden hazırlanmış bir deprem çantası depremde hayat kurtarabiliyor. Yaşanacak deprem durumunda hayat kurtarabilecek bir deprem çantası, ortalama 940 TL maliyetle oluşturulabiliyor. 2020 yılında bir çanta ortalama 500 liraya hazırlanıyordu.
20.02.2023 Gündem
Almanya'nın loto milyoneri Kürşat Yıldırım'ın görüntüsü şaşırttı! Papağan alacağını söylemişti tercihi şok etti
Almanya'nın loto milyoneri Kürşat Yıldırım'ın görüntüsü şaşırttı! Papağan alacağını söylemişti tercihi şok etti Almanya'da yaşayan gurbetçi Kürşat Yıldırım oynadığı loto kuponu sayesinde 9 milyon euro'luk büyük ikramiyeyi kazanmıştı. İkramiyesini alır almaz lüks otomobiller ve evlere harcayan Kürşat evlenebileceği bir eş için de gazeteye ilan vermişti. Chico lakablı Kürşat Yıldırım'ın son yaptığı ise görenleri hayrete düşürdü.
2.02.2023 Dünya
CNBC önerdi! Bu yıl yapılması gereken 3 para hamlesi
CNBC önerdi! Bu yıl yapılması gereken 3 para hamlesi 2022 pandemi döneminin kapanışı ve ardından başlayan Rusya-Ukrayna savaşı ile geride kalırken yeni yıl ekonomistlere göre tüm dunyada enflasyonun ve gelir şartlarının çetinleştiği bir yıl olacak. 2023 ekonomisinin vadettiği zorluklara karşı göğüs germek ise mali yönetim kadar bireylere de düşüyor. CNBC ekonomistlere sorarak yıl başlarken yapılması gereken 3 önemli para hamlesini sıraladı.
10.01.2023 Ekonomi
'Çip' zorunluluğu sonrası sayı üçe katlandı
'Çip' zorunluluğu sonrası sayı üçe katlandı Evcil hayvanlara ‘çip’ takma zorunluluğunun getirilmesinin ardından korkulan oluyor. Hayvan sahipleri, 31 Aralık gecesi dolan süreye rağmen çip taktırmadıkları evcil hayvanlarını sokağa terk etmeye başladı. Her Eve Bir Pati Derneği Başkanı Emre Demir, “Normal aylarda bizim bahçemize 20-30 dostumuz gelirken, şu anda 80-90’lara dayandı” dedi.
2.01.2023 Gündem
1 milyon 104 bin ev hayvanı kayıt altına alındı
1 milyon 104 bin ev hayvanı kayıt altına alındı Evcil hayvanlara çip taktırma süresi 31 Aralık'ta sona erecek. Şimdiye kadar 647 bin 397 kedi, 457 bin 142 köpek ve 18 gelincik olmak üzere 1 milyon 104 bin 557 ev hayvanı kimliklendirilerek, kayıt altına alındı. Ayrıca 31 Aralık'a kadar yetkili kurumlara beyanname veren evcil hayvan sahipleri de 2023'te ceza uygulanmadan hayvanlarına mikroçip taktırabilecek.
28.12.2022 Gündem
Hemen tapuya başvurun! Site ve apartmanda oturan yüz binleri kapsıyor
Hemen tapuya başvurun! Site ve apartmanda oturan yüz binleri kapsıyor Sitelerdeki aidatlar kiralarla yarışır hale gelirken, apartmanların pek çok gideri bu aidatlar ile ödeniyor. Özellikle yüksek binalardaki asansör bakım maliyeti önemli gider kalemini oluşturuyor. Ancak giriş katta oturanlar asansör kullanmadıkları için asansör giderlerini ödemek istemiyor. Peki böyle bir hakları var mı? İşte konunun detayları...
26.12.2022 Ekonomi
Son 6 gün! Ek süre talep edildi
Son 6 gün! Ek süre talep edildi Evde bakılan kedi, köpek ve gelinciklere yönelik yürürlüğe giren mikroçip uygulamasında son tarih 31 Aralık’a 6 gün kalırken, yoğun başvuru üzerine mikroçip ve pasaportlarda tedarik sorunu yaşanmaya başlandı. Yaklaşık 5 milyon hayvana çip uygulaması yapılmadığını aktaran Sakarya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Volkan Toker, "Türkiye’deki bütün kliniklerde ve tarım il ve ilçe müdürlüklerinde çip takılmaya devam edilse bile 24 saat esasıyla süre sonuna kadar bu kadar hayvana mikroçip takılıp kayıt altına alınmasına imkan yok" dedi.
25.12.2022 Gündem
Evcil hayvanı olanlar dikkat! Son gün 31 Aralık, 6 bin 72 TL cezası var
Evcil hayvanı olanlar dikkat! Son gün 31 Aralık, 6 bin 72 TL cezası var Tarım ve Orman Bakanlığı’nın evcil kedi ve köpeklere mikroçip takılması için son tarih olarak açıkladığı 31 Aralık’a günler kaldı. Türkiye genelinde şu ana kadar sadece 504 bin kedi ve 385 bin köpek mikroçiplenebildi. 31 Aralık’tan sonra mikroçiplenmemiş hayvanların sahiplerine 6 bin 72 TL ceza kesilecek.
22.12.2022 Gündem
Evcil hayvanı olan milyonları ilgilendiriyor! Çip krizi başladı
Evcil hayvanı olan milyonları ilgilendiriyor! Çip krizi başladı Kedi, köpek ve gelinciklerin mikroçip takılarak kayıt altına alınması süresinin dolmasına 2 hafta kalmışken, hayvan sahiplerinin yoğun başvurusu üzerine mikroçip ve pasaportlarda tedarik sorunu yaşanmaya başlandı. Hayvanlarını ‘Ev Hayvanı Kayıt Sistemi’ne (PETVET) kaydettirmek isteyenlerin birçoğu, kliniklerde mikroçip ve pasaport bulunmaması nedeniyle geri dönmek zorunda kaldı.
17.12.2022 Gündem
Tarım ve Orman Bakanlığı çip randevusu nasıl alınır? Evcil hayvanlara çip nerede takılıyor? Evcil hayvanlara çip taktırma süresi ne zaman bitiyor?
Tarım ve Orman Bakanlığı çip randevusu nasıl alınır? Evcil hayvanlara çip nerede takılıyor? Evcil hayvanlara çip taktırma süresi ne zaman bitiyor? Evcil hayvanlara çip uygulamasında süre doluyor. Hayvanlarını 31 Aralık 2022 tarihine kadar kayıt altına aldırmayanlar 1 Ocak 2023'ten itibaren ceza ödeyecek. Peki, Tarım ve Orman Bakanlığı çip randevusu nasıl alınır? Evcil hayvanlara çip nerede takılıyor? Evcil hayvanlara çip taktırma süresi ne zaman bitiyor? Evcil hayvanlara çip taktırmamanın cezası ne kadar? İşte detaylar…
15.12.2022 Gündem
Hayvan sahiplenmek isteyenleri ilgilendiriyor! Başvurular e-devlet üzerinden yapılıyor
Hayvan sahiplenmek isteyenleri ilgilendiriyor! Başvurular e-devlet üzerinden yapılıyor Dijital değişim ve dönüşüm alanında ortaya koyduğu atılımla Türkiye’de e-devlet üzerinden en fazla hizmeti sunan kurum unvanına sahip İnegöl Belediyesi, e-devlet üzerinden hayvan sahiplenme hizmetini devreye aldı. İnegöl Belediyesi barınağındaki sahipsiz hayvanlar, e-devlet üzerinden sahiplenilebilecek.
12.12.2022 Gündem
Sakallı Ejder neden yasak? Sakallı Ejder nedir?
Sakallı Ejder neden yasak? Sakallı Ejder nedir? Aksaray'da beslemesi ve ticaretinin yapılması yasak olan 1 kraliyet pitonu, 1 sakallı ejder ve 9 yavrusu ile 1 kaplumbağa ele geçirildi. El konulan hayvanlar, Konya'daki Karatay Hayvanat Bahçesine gönderildi. Peki, Sakallı Ejder neden yasak? Sakallı Ejder nedir?
2.12.2022 Dünya
Kedi ve köpek sahipleri dikkat, yasal süre 31 Aralık’ta doluyor
Kedi ve köpek sahipleri dikkat, yasal süre 31 Aralık’ta doluyor Sahipli kedi ve köpeklere mikroçip takma zorunluğunun 31 Aralık itibariyle son bulacağını hatırlatan Yozgat İl Tarım ve Orman Müdürü Tanju Özkaya, bu tarih itibariyle çip taktırmayan hayvan sahiplerine idari para cezası uygulanacağı ve 1 Ocak 2023 tarihinden sonra da cezanın ödenmesiyle çip takma işleminin yapılacağını söyledi.
24.11.2022 Yaşam
Deprem çantası nasıl hazırlanır? Deprem çantasının içinde neler olmalı? İşte deprem çantasında olması gerekenler!
Deprem çantası nasıl hazırlanır? Deprem çantasının içinde neler olmalı? İşte deprem çantasında olması gerekenler! Deprem, Türkiye’nin gerçeği olarak karşımızda duruyor. Türkiye’de yaşanan depremler her seferinde hazır olmanın önemini bir kez daha hatırlatırken uzmanlar yaşanan depremlerin bir uyarı olduğunu belirtiyor. Depreme için evde güvenlik ile ilgili bir takım önlemler almak ve hayat kurtaran bilgileri öğrenerek hazırlıklı olmak için pek çok sebep var. Bunların başında da deprem çantası hazırlamak geliyor. Peki, Deprem çantası nasıl hazırlanır? Deprem çantasının içinde neler olmalı? İşte deprem çantasında olması gerekenler!
23.11.2022 Gündem
Evcil hayvanı olan herkesi ilgilendiriyor! Cezası var
Evcil hayvanı olan herkesi ilgilendiriyor! Cezası var Son yıllarda Türkiye'de evinde kedi köpek besleyen kişi sayısı arttı. Büyük hayallerle alınan evcil hayvanlar, bir süre sonra sokağa bırakılıyor. Hediye olarak alıp daha sonra sıkılıp hayvanlarından vazgeçenlerin önüne geçmek için de bir uygulama başlıyor. Patili dostlarımızı istenmeyen olaylara karşı korumak amacıyla yeni yönetmelik sayesinde evcil hayvanların mikroçipler ile koruma altına alınması amaçlanıyor. Türkiye'de evde bakılan kedi, köpek ve gelinciklere mikroçip takma zorunluluğu geliyor. Bunu gerçekleştirmeyenlere de cezai yaptırımlar uygulanıyor.
16.11.2022 Gündem
Bu Kasım Amazon’la herkes gülecek!
Bu Kasım Amazon’la herkes gülecek! Amazon Türkiye’nin gelenekselleşen alışveriş etkinliği Gülümseten Kasım Kampanyası, bu yıl 1 – 30 Kasım tarihleri arasında gerçekleşiyor. 1-7 Kasım tarihleri arasında Prime üyelerine özel erken erişim ayrıcalığının da sunulacağı kasım ayı boyunca Amazon müşterileri tüm kategorilerde popüler markalara ve sezonun olmazsa olmaz ürünlerine muhteşem fırsatlarla erişirken, Amazon.com.tr’de gülümsemek için birçok sebep bulabilecek.
4.11.2022 Advertorial

Benzer Haber Etiketleri

Evcil Hayvan ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki evcil hayvan haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.