Ermeni Kilisesi

Ermeni Kilisesi

Son dakika Ermeni Kilisesi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Ermeni Kilisesi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Ermeni Kilisesi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ermeni Kilisesi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ermeni kilisesi gelişmeleri de dahil olmak üzere 345 ermeni kilisesi haberi bulunmuştur. Tüm ermeni kilisesi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Akdamar Adası'nda 'tavşan' zararı
Akdamar Adası'nda 'tavşan' zararı Van Gölü'ndeki Akdamar Adası'na, önceki yıllarda turistlerin ilgisini çekmesi için bırakılan tavşanların sayıları hızla artıyor. Tavşanlar ada ve üzerindeki kilisenin çevresinde oyuklar açıyor ve ağaç köklerine zarar verip kurutuyor. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şevket Alp, tavşanların adaya verdiği zarara dikkati çekerek, "Adanın doğal florası içinde olmayan tavşanlar, hızlı ve etkili şekilde bir an önce sıfır hatayla toplanmalıdır" dedi.
24.09.2022 Yaşam
Topkapı Kaleiçi Meydanı’nın topluma kazandırılmasının ilk adım atıldı
Topkapı Kaleiçi Meydanı’nın topluma kazandırılmasının ilk adım atıldı Fatih Belediyesi’nin Topkapı Kaleiçi Meydanı’nın tarihi ve kültürel değerini ortaya çıkartmak için düzenlediği ‘İstanbul Kara Surları Topkapı Kaleiçi Meydanı Kentsel Tasarım Yarışması'nın sonuçları açıklandı. Mimar Batu Kepekçioğlu ve ekibi İETT otobüslerinin kaldırılmasıyla meydana etkinlik alanı inşa edilmesini planlandıkları projeyle birinci oldu.125 bin liralık ödülün de sahibi olan ekip, çay bahçesi, seyir terası gibi yerlerin de bulunduğu projeyle doğa ile tarihin iç içe olmasını ve meydanın halkın kullanabileceği bir hale getirilmesini amaçladı.
25.06.2022 Kültür Sanat
PKK'nın yıktığı Surp Giragos Ermeni ve Mar Petyun kiliseleri restore edildi
PKK'nın yıktığı Surp Giragos Ermeni ve Mar Petyun kiliseleri restore edildi Diyarbakır’da 2015 terör olaylarında PKK’lılar tarafından tahrip edilen Surp Giragos Ermeni Kilisesi, devlet tarafından yapılan restorasyon çalışmasıyla 7 yıl sonra, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un katılımıyla düzenlenen törenle ibadete açıldı.
7.05.2022 Gündem
Noel ne zaman 2021? Christmas nedir, neden kutlanır?
Noel ne zaman 2021? Christmas nedir, neden kutlanır? Noel heyecanı Türkiye’de de başladı. Hristiyanların dini bayramı Christmas (Noel) günü çeşitli ritüellerle gerçekleşir. Doğuş Bayramı, Kutsal Doğuş veya Milat Yortusu olarak da bilinen Noel ne zaman? Christmas (Noel) nedir, neden kutlanır?
15.12.2021 Gündem
Tatul Anuşyan kimdir? Türkiye Ermeni Kilisesi Başrahibi Tatul Anuşyan!
Tatul Anuşyan kimdir? Türkiye Ermeni Kilisesi Başrahibi Tatul Anuşyan! Türkiye Ermeni Kilisesi din görevlilerinden Başrahip Tatul Anuşyan 14 Kasım Pazar günü akşam saatlerinde hayatını kaybetti. Başrahip Anuşyan bir süredir rahatsızlığı nedeniyle tedavi görüyordu. Başrahip Tatul Anuşyan aynı zamanda Türkiye Ermenileri Patrikliği Ruhani Kurul Başkanlığı görevini yürütüyordu. Peki, Tatul Anuşyan kimdir?
15.11.2021 Gündem
Kiliseye saygısızlık olayında şüpheliler hakkında karar verildi
Kiliseye saygısızlık olayında şüpheliler hakkında karar verildi Kadıköy'de bulunan Surp Takavor Ermeni Kilisesi'nin kapı duvarının üstüne çıkan 3 şüpheliden 2'si hakkında "Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri aşağılama" suçundan konutu terk etmemek şeklindeki adli kontrol tedbiri uygulandı. 3 şüpheli serbest bırakıldı. Şüphelilerden 2'sinin emniyetteki ifadesinde sarhoş olduklarını, amaçlarının kiliseye zarar vermek olmadığını ve üzerine atılı suçlamayı kabul etmediklerini söyledikleri öğrenildi. Ayrıca emniyette ifade veren ve kilisenin yönetim kurulunda olan müşteki Karabet Baliyev, "Bu konu ile ilgili her hangi bir art niyet görmüyorum, bu kişiler zarar vermemiştir" diyerek şikayetçi olmadı.
12.07.2021 Gündem
Bakan Soylu: Kiliseye saygısızlık yapan zanlılar gözaltına alındı
Bakan Soylu: Kiliseye saygısızlık yapan zanlılar gözaltına alındı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Kadıköy'de Surp Takavor Ermeni Kilisesi'ne saygısızlık yapan zanlıların gözaltına alındığını, hukuki sürecin devam ettiğini açıkladı.
12.07.2021 Gündem
AK Parti'li Çelik: Mabetlere yapılan saygısızlık herkese karşı saygısızlıktır
AK Parti'li Çelik: Mabetlere yapılan saygısızlık herkese karşı saygısızlıktır AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İstanbul Kadıköy'de bulunan Surp Takavor Ermeni Kilisesi'nin kapısının üzerine çıkan 2 kişinin çalan müzik eşliğinde karşılıklı oynamasını kınayarak, "Mabetlere yapılan saygısızlık herkese karşı saygısızlıktır" dedi.
12.07.2021 Siyaset
Defineciler, tarihi kiliseyi kazarak mahvettiler!
Defineciler, tarihi kiliseyi kazarak mahvettiler! Kayseri’de 18’inci yüzyılda yapılan Surp Toros Gregoryan Ermeni Kilisesi, defineciler tarafından tahrip edildi. Tarihi kilisede definecilerin kazı yaptığını belirten Tavlusun Mahalle Muhtarı Mehmet Yılmaz, “Gördüğümüz durum içimizi acıtıyor. Defineciler tarihi dokuya zarar vereceğini hesaplamadan kendi çıkarı doğrultusunda buraları eşiyor” dedi.
23.06.2021 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kurmaylarına uyarı: Konuştuklarımız aramızda kalsın
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kurmaylarına uyarı: Konuştuklarımız aramızda kalsın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, MYK ve MKYK toplantılarında kurmaylarını uyardı: “Herkes düşüncelerini kendine saklasın. Konuştuklarımız aile içinde kalsın. Enerjimizi kendi içimizde değil, muhalefet ve dış mihraklar için harcamalıyız.” Erdoğan corona virüsle ilgili ise “Sağlık Bakanlığımız gereken çalışmaları yapıyor. Gerekli tedbirleri alacak” diye konuştu.
19.08.2020 Siyaset
Matild Manukyan kimdir? Manukyan'ın mirası kime kalacak? Manukyan'ın dudak uçuklatan serveti
Matild Manukyan kimdir? Manukyan'ın mirası kime kalacak? Manukyan'ın dudak uçuklatan serveti Genelev patroniçesi ve vergi rekortmeni Matild Manukyan’ın milyonlarca liralık servetinin tek mirasçısı Kerope Çilingir'in vefatı ile birlikte Manukyan'ın mirası yeniden gündem oldu. Peki, Matild Manukyan kimdir? Manukyan'ın mirası kime kalacak? Manukyan'ın dudak uçuklatan serveti...
11.08.2020 Gündem
Cenazeden çıkarıldı! Manukyan’ın tek varisi son yolculuğuna uğurlandı
Cenazeden çıkarıldı! Manukyan’ın tek varisi son yolculuğuna uğurlandı Genelev patroniçesi Matild Manukyan’ın oğlu Kerope Çilingir, Feriköy’deki Surp Vartanans Ermeni Kilisesi’nde düzenlenen törenin ardından toprağa verildi. Miras davasında taraf olan Kerope’nin son eşi Neslihan ile ilk eşinden olan kızları Dora törende yan yana gelmedi. Miras davasında taraf olan İsmail Bahcivan törenden dışarı çıkarıldı.
11.08.2020 Yaşam
Kilise haçını söken kişiye 1 yıl 4 ay hapis cezası
Kilise haçını söken kişiye 1 yıl 4 ay hapis cezası Üsküdar Kuzguncuk'ta bulunan Surp Krikor Lusavoriç Ermeni Kilisesi'nin dış sokak kapısının haçını söken Mazlum S., "İbadethanelere zarar verme" suçundan 1 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı. Sanığı önce 1 yıl hapis cezasına çarptıran mahkeme, cezayı, "Eylemin ilgili dini benimseyen toplum kesimini tahkir maksadıyla işlendiğine" kanaat getirerek 1 yıl 4 aya çıkardı.
29.07.2020 Gündem
Kiliseye saldıran şahıs için istenen ceza belli oldu
Kiliseye saldıran şahıs için istenen ceza belli oldu İstanbul Üsküdar Kuzguncuk'ta bulunan Surp Krikor Lusavoriç Ermeni Kilisesi'nin dış sokak kapısındaki haçı söktüğü iddiası ile tutuklu bulunan Mazlum S. hakkında, "İbadethanelere ve mezarlıklara zarar vermek" suçundan 5 yıl 4 aya kadar hapis cezası istendi.
19.06.2020 Gündem
Altun: Surp Krikor Ermeni Kilisesi'ne yapılan provokatif saldırı hepimizi derinden üzmüştür
Altun: Surp Krikor Ermeni Kilisesi'ne yapılan provokatif saldırı hepimizi derinden üzmüştür İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Her türlü inancın barış ve huzur içerisinde komşuluk hukukuna riayet ederek yaşadığı güzel mahallemiz Kuzguncuk'ta Surp Krikor Ermeni Kilisesi'ne yapılan provokatif saldırı hepimizi derinden üzmüştür" dedi.
30.05.2020 Siyaset
Kilisenin haçının sökülmesi soruşturmasında gözaltına alınan şüpheli tutuklandı
Kilisenin haçının sökülmesi soruşturmasında gözaltına alınan şüpheli tutuklandı Üsküdar Kuzguncuk'ta bulunan Surp Krikor Lusavoriç Ermeni Kilisesi'nin dış sokak kapısının haçını söktüğü gerekçesi ile hakkında başlatılan soruşturma kapsamında serbest bırakılan Mazlum S., savcılığın itirazı üzerine tekrar gözaltına alınarak, tutuklandı.
30.05.2020 Gündem
Bakan Soylu: İki provokatör de yakalandı
Bakan Soylu: İki provokatör de yakalandı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ermeni Kilisesi'nin haçının kırılması ve Hrant Dink Vakfı'na tehdit maili atılması olaylarının faillerinin yakalandığını duyurdu.
30.05.2020 Gündem
Üsküdar'daki kilisenin kapısındaki haçı söken kişi gözaltına alındı
Üsküdar'daki kilisenin kapısındaki haçı söken kişi gözaltına alındı Üsküdar Kuzguncuk'ta bulunan Surp Krikor Lusavoriç Ermeni Kilisesi'nin dış sokak kapısının haçı söküldü. Sökülme anı kamera kayıtlarına yansıdı. Kayıtlarda, bir kişinin kapıya tırmanarak haçı eliyle söktüğü görülüyor. Haçı söken şüpheli bugün gözaltına alındı.
28.05.2020 Yaşam
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Paskalya mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Paskalya mesajı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Muhtelif dinlerin ve cemaatlerin bu coğrafyada asırlardır barış içinde bir arada yaşamasının ve her bir vatandaşımızın inancını serbestçe yaşayabilmesi için yürüttüğümüz çalışmaların tüm dünyaya örnek teşkil etmesini ümit ediyorum" dedi.
12.04.2020 Gündem
24 Aralık Noel nedir, Noel Baba kimdir? Noel’in tarihi ile Noel ve Yılbaşı arasındaki farklar
24 Aralık Noel nedir, Noel Baba kimdir? Noel’in tarihi ile Noel ve Yılbaşı arasındaki farklar Noel, her yıl 25 Aralık tarihinde İsa'nın doğumunun kutlandığı bir Hristiyan bayramıdır. Doğuş Bayramı, Kutsal Doğuş veya Milat Yortusu olarak da bilinen Noel’in yaklaşmasıyla vatandaşların merakı da arttı. 24 Aralık Noel nedir? Noel baba kimdir? Noel ile Yılbaşı arasındaki fark nedir? İşte Noel ile ilgili merak edilenler…
24.12.2019 Gündem
Teröristler kiliseye zarar verdi! Milli Savunma Bakanlığı onardı
Teröristler kiliseye zarar verdi! Milli Savunma Bakanlığı onardı Milli Savunma Bakanlığı, Tel Abyad'da teröristlerin mevzi haline getirerek, zarar verdiği Ermeni Kilisesi'nin onarılıp, ibadete açıldığını bildirdi.
15.11.2019 Gündem
PKK/YPG, Tel Abyad'daki kiliseyi karargah olarak kullanmış
PKK/YPG, Tel Abyad'daki kiliseyi karargah olarak kullanmış 'Barış Pınarı Harekatı' ile terör örgütü PKK/YPG'den arındırılan Suriye'nin Tel Abyad kentindeki Ermeni Kilisesi'nin karargaha dönüştürüldüğü belirlendi. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Suriye Milli Ordusu (SMO) tarafından kurtarılan kilisenin daha önce de kenti elinde bulunduran terör örgütü DEAŞ tarafından eğitim merkezi olarak kullanıldığı ortaya çıktı.
22.10.2019 Gündem
İşkembe çorbasının duayenine veda!
İşkembe çorbasının duayenine veda! İstanbul’un en eski işkembecilerinden biri olan Apik işkembecisinin sahibi ve aynı zamanda Beyoğlu Üç Horan Kilisesi Vakfı Başkanı Apik Hayrabetyan 92 yaşında aramızdan ayrıldı.
5.09.2019 Yaşam
Patrik Mutafyan son yolculuğuna uğurlandı
Patrik Mutafyan son yolculuğuna uğurlandı Türkiye Ermenileri Patriği II. Mesrob Mutafyan için Kumkapı Meryem Ana Patriklik Kilisesi'nde uğurlama töreni düzenlendi.
17.03.2019 Gündem
Diriliş Gençlik Federasyonu’ndan Hatay çıkarması
Diriliş Gençlik Federasyonu’ndan Hatay çıkarması Diriliş Gençlik Federasyonu yöneticileri, Avrupa Birliği eski Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Türk Ermeni Baş Patrik Vekili Aram Ateşyan ve bölge kanaat önderlerinin katılımı ile gerçekleşen "Birlikte Yaşamak" konulu konferans yoğun katılım ile gerçekleşti.
12.11.2018 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Ermeni Kilisesi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ermeni kilisesi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.