Erken Ergenlik

Erken Ergenlik

Son dakika Erken ergenlik haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Erken ergenlik ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Erken ergenlik haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Erken Ergenlik

haberleri sayfasında son dakika yaşanan erken ergenlik gelişmeleri de dahil olmak üzere 303 erken ergenlik haberi bulunmuştur. Tüm erken ergenlik haberleri aşağıda listelenmiştir.
Uzman isim endokrin bozuculara karşı uyardı! Kız çocuklarında erken ergenliğe neden oluyor
Uzman isim endokrin bozuculara karşı uyardı! Kız çocuklarında erken ergenliğe neden oluyor Uzman isim endokrin bozuculara karşı uyardı. Son yıllarda kız çocukları arasında erken ergenliğin daha sık görüldüğünü söyleyen Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Çocuk Endokrinoloji Uzmanı Doç. Dr. Elif Sağsak, maruz kaldığımız endokrin bozucuların giderek artmasının bu durumun nedenlerinden biri olduğunu söyledi. Doç. Dr. Sağsak, endokrin bozucuların nerelerde bulunduğu ve maruziyeti azaltmak için neler yapılması gerektiği konusunda önemli uyarılarda bulundu.
11.10.2023 Sağlık
'İlk 2 yaştaki beslenme yetersizliği büyüme geriliği sebebi'
'İlk 2 yaştaki beslenme yetersizliği büyüme geriliği sebebi' Büyüme geriliğinin, çocuğun kendi yaş ve cinsiyetine uygun büyümeyi göstermemesi olarak tanımlandığını belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Kliniği’nden Uzm. Dr. Ferda Yapıcı Köklü, “Her topluma özgü hesaplanan büyüme eğrileri vardır. Çocuk, kendi toplumunun büyüme eğrisinde en alt çizgide ya da daha altında yer alıyorsa ve kontrollerinde normal boy uzamasını sağlayamıyorsa, büyüme geriliğinden söz edilebilir. İlk iki yaştaki beslenme yetersizlikleri de büyüme geriliğine sebep olabilir” dedi.
1.09.2022 Sağlık
Kırtasiye raflarındaki tehlike; erken ergenlik ve kanser riski
Kırtasiye raflarındaki tehlike; erken ergenlik ve kanser riski Okulların açılmasına günler kala kırtasiye ürünlerinde denetimler arttı. Çocuklara sağlıklı ürünler ulaştırılmak için kırtasiyelerden alınan ürünler Ticaret Bakanlığı'nın laboratuvarlarında testlerden geçiriliyor. Testlerden geçemeyen ürünler toplatılıyor. Kriterlere uygun olmayan kırtasiye ürünlerinde oluşabilecek tehlikelere dikkat çeken Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Çocuk Endokrinolojisi Uzmanı Doktor  Zümrüt Kocabey Sütçü,"Özellikle renkli kokulu silgiler, kalemler olsun çocukların elle teması, koklaması bile tehlikeli. Alerji ve hormonal bozukluklar da yapabiliyor.  Bunlar endokrin bozucu olarak bildiğimiz kanıtlanmış yapılan çok sayıda çalışmayla hem kanserojen olduğu hem endokrin bozucular olarak bizim çok iyi bildiğimiz ürünler" dedi. 
31.08.2022 Yaşam
Çocuklukta yaşanan ruhsal ve fiziksel streslerin cinsel gelişim üzerine etkileri
Çocuklukta yaşanan ruhsal ve fiziksel streslerin cinsel gelişim üzerine etkileri Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Kaan Aydos, ruhsal travmalar ve çevresel faktörlere bağlı stres probleminin doğurganlığa olan etkilerini tüm ayrıntılarıyla sizler için anlattı.
29.03.2022 Sağlık
Kansere neden oluyor, çocukları ölüme götürüyor! Hepsi çok zararlı, sakın bunu yapmayın...
Kansere neden oluyor, çocukları ölüme götürüyor! Hepsi çok zararlı, sakın bunu yapmayın... Kansere neden oluyor, ölüme götürüyor. Çocuklarınız tehlikede olabilir. Propolis, D vitamini, balık yağı ve çeşitli vitamin kompleksleri... Aileler bilmiyor ama böyle kullanılırsa hepsi çok zararlı oluyor. Pandemi nedeniyle popülaritesi daha da artan, ailelerin Kovid'e karşı çocuklarının bağışıklığını güçlendirmek adına hekime danışmadan kontrolsüzce kullandığı vitamin ve destek ürünleri tehlike saçıyor. Uzmanlar, kontrolsüzce verilen vitamin ve destek ürünlerinin erken ergenlikten börek taşına, erişkinlik çağında kanser riskinin yükselmesinden çocuğun Kovid'i daha da ağır geçirmesine neden olabileceğini kaydetti. Sancaktepe Prof. Dr. İlhan Varank Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Endokrinoloji Uzmanı Dr. Mehmet Eltan, "Klinikte erken ergenlik şikayeti ile gelen hastalarda, beslenme ve vitamin desteklerini sorguladığımızda, propolis kullanımı ile sıkça karşılaşıyoruz" dedi.
22.02.2022 Sağlık
Türkiye’de her 4 çocuktan 1’inde gözüküyor! Tehlike büyük
Türkiye’de her 4 çocuktan 1’inde gözüküyor! Tehlike büyük Uzmanlar tarafından sık sık dile getirilen ve tüm dünyanın en önemli sağlık problemlerinden biri olan obezite ile ilgili Diyetisyen Dilem İrkin Koçan artık Türkiye’de her 4 çocuktan birinin obezite olduğunu söyleyerek, “Bu sebeple erken ergenlik oranları da arttı” uyarısında bulundu.
28.01.2022 Sağlık
Obezite erken ergenliği artırıyor
Obezite erken ergenliği artırıyor Çocukluktan erişkinliğe geçiş dönemi olarak kabul edilen ergenlik döneminin sağlıklı geçirebilmesi için Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Elif Sağsak, ailelere uyarılarda bulundu. Kızların ortalama 8 ila 13, erkeklerin 9 ila 14 yaş arasında ergenliğe başladığını hatırlatan Dr. Öğr. Üyesi Sağsak, "Obezite sorunu yaşayan kız çocuklarında ergenlik yaşı öne kaydı. Ancak bazı olgularda belli hastalıklara bağlı olarak da erken ergenlik gelişebilir" dedi.
9.09.2021 Sağlık
Endokrin bozucu kimyasallar akneye neden oluyor!
Endokrin bozucu kimyasallar akneye neden oluyor! Son yıllarda hayatımızın her alanında sıkça yer alan ve endokrin sistemin gelişimi ve fonksiyonunu değiştiren maddeler olarak tanımlanan endokrin bozucu kimyasallar sağlık açısından çeşitli tehlikeleri de beraberinde getiriyor. Bu konu ile ilgili bilgilerden en günceli ise endokrin bozucuların cilt sağlığına etkileri, özellikle de bu maddelerin akne oluşumu ve şiddetinde önemli bir etken olduğu konusu ile ilgili…
5.09.2021 Sağlık
İstanbul'da kırtasiye ürünleri laboratuvarda böyle test ediliyor
İstanbul'da kırtasiye ürünleri laboratuvarda böyle test ediliyor Okullarda yüz yüze eğitimin başlayacağının açıklanmasının ardından kırtasiyecilerin vitrinleri kırtasiye ve okul malzemeleriyle süslenirken, çocuklara sağlıklı ürünler ulaştırılması amacıyla kırtasiyelerden alınan ürün örnekleri laboratuvarlarda titiz kimyasal ve fiziksel testlerden geçiriliyor. Testlerden geçemeyen malzemeler piyasadan toplatılacak.
25.08.2021 Gündem
Kırtasiye ürünleri laboratuvarda test ediliyor
Kırtasiye ürünleri laboratuvarda test ediliyor Okullarda yüz yüze eğitimin başlayacağının açıklanmasının ardından kırtasiyecilerin vitrinleri kırtasiye ve okul malzemeleriyle süslenirken, çocuklara sağlıklı ürünler ulaştırılması amacıyla kırtasiyelerden alınan ürün örnekleri laboratuvarlarda titiz kimyasal ve fiziksel testlerden geçiriliyor. Testlerden geçemeyen malzemeler piyasadan toplatılacak.
24.08.2021 Sağlık
Pandemi erken ergenlik ve obeziteyi artırdı!
Pandemi erken ergenlik ve obeziteyi artırdı! Pandemi döneminde çocuklarda obezite ve erken ergenliğin arttığını söyleyen Ankara Şehir Hastanesi Çocuk Endokrinoloji Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Boyraz, takip ettikleri hastaların yüzde 80'inin geçen yıla göre kilo aldığını söyledi. Boyraz, "Okula gidemeyen çocuğun evde gece yarılarına kadar bilgisayar ve tablet başında olması erken ergenliği tetikleyen bir durum" dedi.
18.08.2021 Sağlık
Erken ergenlik boy kısalığına yol açabilir
Erken ergenlik boy kısalığına yol açabilir Erken ergenliğin çocuklarda boy kısalığına yol açabileceğini söyleyen Çocuk Endokrinolojisi Uzmanı Dr. Aliye Sevil Sarıkaya, “Erken ergenlik kızlarda östrojen, erkeklerde testosteron artışı ile büyüme kıkırdaklarının erken ve hızlı kemikleşmesine bu da başlangıçta büyümenin hızlanmasına ancak sonuçta büyümenin erken durmasına ve boy kısalığına neden olabilir” dedi.
15.06.2021 Sağlık
Pestisitler meme kanseri riskini 9 kat artırıyor
Pestisitler meme kanseri riskini 9 kat artırıyor Bilinçsiz kullanılan pestisitlerin genetik dizilimde yarattığı kırılmalarla hem etkilenen bireylerde hem de gelecek nesillerde kansere yol açtığını belirten Dr. Öğr. Üyesi Pelin Basım “Kronik pestisit maruziyeti altındaki ya da pestisitlerle bulaşma olmuş bu gıdaları tüketen kişilerde meme kanserinin 9 kat arttığına dair bilimsel çalışmalar mevcut” dedi.
3.06.2021 Sağlık
Koronavirüsün bir etkisi daha ortaya çıktı: Erken ergenlik
Koronavirüsün bir etkisi daha ortaya çıktı: Erken ergenlik İtalya’da bilim insanlarının araştırmasına göre pandemi döneminde çocuklarda evde hareketsiz yaşam ve yoğun teknoloji kullanımına bağlı olarak erken ergenlik vakaları arttı. Kız çocuklarında 8, erkeklerde ise 9 yaşından önce görülen ergenlik belirtilerine ‘erken ergenlik’ denildiğini söyleyen Çocuk ve Ergen Psikiyatri Uzmanı Doç. Dr. Canan Tanıdır, “Çocuğu hazır gıdalardan uzak tutun, teknoloji kullanımını sınırlayın, bilgisayar başında kalma sürelerini kısaltın. 15 yaşında önce de sosyal medya hesabı açmayın” dedi.
10.05.2021 Sağlık
Erken ergenlik sorunu olan çocukla 5 önemli iletişim kuralı
Erken ergenlik sorunu olan çocukla 5 önemli iletişim kuralı 'Çocuğumun boyu ya uzamazsa?', 'Henüz çok küçük, ruhsal olarak yıpranır mı?'... Ebeveynleri son yıllarda en çok kaygılandıran konuların başında, ‘erken ergenlik’ geliyor. Bunun nedeni ise ergenliğin daha erken yaşlarda başladığına yönelik çeşitli görüşlerin olması. Çocuk Endokrinolojisi Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Saygın Abalı, ülkemizde son yıllarda erken ergenlikle ilgili hekime başvuruların arttığını belirterek önemli açıklamalarda bulundu.
27.04.2021 Sağlık
Çocuklarda kilo artışını önlemenin yolları!
Çocuklarda kilo artışını önlemenin yolları! Vücuttaki yağ miktarının artmasına bağlı kilo artışı olan obezitenin görülme sıklığı hem dünyada hem de ülkemizde giderek artıyor. Türkiye’de yapılan çalışmalar çocuk ve gençlerin yüzde 10-25’inin fazla kilolu veya obez olduğunu gösteriyor. Obezite tedavisinde yaşam boyu sürecek sağlıklı beslenme ve yaşam tarzı değişikliklerinin sağlanmasının şart olduğunu söyleyen Çocuk Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Cengiz Kara pandemi döneminde artan obezitenin nedenleri ve tedavisini anlattı. Peki, Obezide neden olur? Çocuklarda obezitenin tedavisi nasıl yapılıyor? Obezitenin yol açtığı sağlık sorunları nelerdir? İşte çocuklarda kilo artışını önlemenin yolları!
23.03.2021 Sağlık
Pandemi dönemi, çocuklarda hareketsizliğe neden oldu
Pandemi dönemi, çocuklarda hareketsizliğe neden oldu Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Özgür Pirgon, pandemi döneminin hareketsizliği artırdığını, çocukların hareketlerinin kısıtlandığını söyledi.
27.02.2021 Sağlık
Erkeklerde erken ergenlik beyin tümörleri ile ilişkili!
Erkeklerde erken ergenlik beyin tümörleri ile ilişkili! Erken ergenlik, bir çocuğun vücudunun bir yetişkine (ergenlik) çok erken dönüşmeye başladığı zamandır. Kızlarda ergenlik 8 yaşından, erkeklerde 9 yaşından önce başladığında erken ergenlik olarak kabul edilir. Ergenlik dönemindeki gelişimin her çocukta aynı hızda ilerlemediğini belirten uzmanlar, genetik faktörlerin gelişimi etkileyen en önemli etkenlerden biri olduğuna dikkat çekiyor. Uzmanlar, erken ergenliğin çocukluk döneminde 5-10 binde 1 görüldüğünü, kız çocuklarında daha sık rastlandığını ve erkek çocuklarında kafa içi tümörler gibi hastalıklarla daha çok ilişkili olduğunu vurguluyor.
3.02.2021 Sağlık
Erken ergenlik önlenebilir mi?
Erken ergenlik önlenebilir mi? Kızlarda ve erkeklerde gözlemlenen ergenlik belirtilerini ve erken ergenlik hastalığını anlatan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları ve Çocuk Endokrinolojisi Uzmanı Prof. Dr. Nesibe Andıran, erken ergenliğin kısmen önlenebilir olduğunu açıkladı.
12.01.2021 Sağlık
Erken ergenlikte sık tüketilen asitli içecekler agresif davranışlara neden olabilir
Erken ergenlikte sık tüketilen asitli içecekler agresif davranışlara neden olabilir Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Vefik Arıca, "Yapılan bilimsel çalışmaya göre, erken ergenlik döneminde tüketilen asitli ve gazlı içeceklerin, katkı maddeli meyve sularının ciddi rahatsızlıklara yol açabileceği kanıtlandı." dedi.
14.11.2020 Sağlık
Kilo, Stres ve Sigaranın İnfertilite Üzerine Etkisi
Kilo, Stres ve Sigaranın İnfertilite Üzerine Etkisi Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Seval Taşdemir; kilo, stres ve sigaranın infertilite üzerindeki etkisini anlattı.
22.10.2020 Sağlık
BPA içeren plastik biberonlar tehlike saçıyor
BPA içeren plastik biberonlar tehlike saçıyor Bebeklerin beslenmesinde kullanılan biberonlar, içerdiği bisfenol A (BPA) ve ftalat maddeleri nedeniyle tehlike saçıyor. Uzmanlar, bu maddelerin uzun süreli kullanımı sonrasında çocuklarda erken ergenlik, obezite, nörogelişimsel problemler, ilerleyen yaşlarda doğurganlığı azaltıcı etki ve bağışıklık sistem eksikliğine yol açabileceğini söylüyor. Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Görkem Astarcıoğlu, biberon kullanımını önermediğini fakat kullanım gerekliyse bazı noktalara dikkat edilmesi gerektiğini söyleyerek, "Plastik biberon seçerken güvenli kodlu olmasına ve 'BPA, ftalat içermez' yazısının bulunmasına dikkat edilmeli" dedi.
3.10.2020 Sağlık
Çocuklarda 'erken ergenlik' alarmı
Çocuklarda 'erken ergenlik' alarmı Ergenliğin, çocukluktan erişkinliğe geçiş dönemi olduğunu söyleyen Çocuk Endokrinolojisi Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Gülsüm Figen Oltulu, hem Türkiye'de hem de dünyada 'erken ergenliğe' daha sık rastlanmaya başladığını belirterek, “Kızlarda 8, erkeklerde ise 9 yaşından önce ergenliğe ait belirtiler görülüyorsa, vakit kaybetmeden bir uzmana danışılmalı” dedi.
16.01.2020 Sağlık
Hastalık riski artıyor! Hareketsiz...
Hastalık riski artıyor! Hareketsiz... Prof. Dr. Seçil Günher Arıca, yeterince hareket özgürlüğü bulamayan çocuklarda, obezite, D vitamini eksikliği, bağışıklık sisteminin baskılanması, internet bağımlılığı, öz güven eksikliği ve pek çok ruhsal problemin görülebileceğini bildirdi.
25.12.2019 Sağlık
Akne deyip geçmeyin!
Akne deyip geçmeyin! Sivilce olarak bilinen akne sorunu, birçok yaştan insanın ortak sorunudur. Çeşitli tedavi yöntemleri olsa da akneler her zaman tedaviye cevap vermeyebilir. Dermatoloji Uzmanı Dr. Saliha Kırbaş, akne ve tedavisiyle ilgili bilgi verdi.
27.11.2019 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Erken Ergenlik ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki erken ergenlik haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.