Enkaz

Enkaz

Son dakika enkaz haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan enkaz ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını enkaz haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Enkaz

haberleri sayfasında son dakika yaşanan enkaz gelişmeleri de dahil olmak üzere 3.112 enkaz haberi bulunmuştur. Tüm enkaz haberleri aşağıda listelenmiştir.
42 kişinin öldüğü binanın müteahhidinden pes dedirten savunma: Yönetmeliklerin çok çok üstünde bir deprem oldu
42 kişinin öldüğü binanın müteahhidinden pes dedirten savunma: Yönetmeliklerin çok çok üstünde bir deprem oldu Kahramanmaraş’ta depremde yıkılan Bad-ı Saba Konutları’nda 42 kişinin hayatını kaybetmesiyle ilgili 2’si tutuklu 10 sanığın ‘bilinçli taksirle ölüme ve yaralamaya neden olma’ suçundan 22.5’ar yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davanın ilk duruşması görüldü. Binanın müteahhidi tutuklu Şahin Avşaroğlu (50), binayı yönetmeliğe uygun yaptığını belirterek, “Biz projelerimizi yönetmelikteki ivmelere göre yaparız. Ortada AFAD’ın ortaya koyduğu değerler var. Bu değerlere baktığımızda depremin hem hızı hem de ivme değerleri çok yüksek. Değerlere baktığımız da bazı ivmeölçerlerin olduğu yerde 2 kat, bazı ivmeölçerlerin olduğu yerde ise 4 kat, 6 kat var. Bu da depremin yönetmeliklerin çok çok üstünde bir deprem olduğunu ortaya koyuyor” dedi.
24.04.2024 Gündem
Depremde ailesini kaybeden acılı babanın sözleri yürek yaktı! Gözyaşlarına boğuldu
Depremde ailesini kaybeden acılı babanın sözleri yürek yaktı! Gözyaşlarına boğuldu Adana'da depremde bütün ailesini kaybeden Fatih Karaca, “Dünya kadar malım olsa ne yazar, bayramda boynuma sarılan bir evladım kalmadı” diyerek gözyaşlarına boğuldu.
10.04.2024 Adana
ABD'de çöken köprünün enkazını kaldırılaya 60 milyar dolarlık kaynak
ABD'de çöken köprünün enkazını kaldırılaya 60 milyar dolarlık kaynak Kargo gemisinin çarpmasıyla yıkılan Francis Scott Key Köprüsü'nün enkazı için en büyük vinç getirilecek, yeniden inşa için telaffuz edilen rakam ise 2 milyar dolar.
31.03.2024 Dünya
Cumhur İttifakı İBB adayı Murat Kurum: Saha '31 Mart'ta Murat Kurum geliyor'
Cumhur İttifakı İBB adayı Murat Kurum: Saha '31 Mart'ta Murat Kurum geliyor' Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum yerel seçim çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. 31 Mart yerel seçimlere 2 gün kaldı. İBB adayı Kurum A Haber'de canlı yayında soruları cevapladı.
28.03.2024 Gündem
Yük gemisinin yıktığı köprüden nehre düşenlerden 2'sinin cansız bedenine ulaşıldı
Yük gemisinin yıktığı köprüden nehre düşenlerden 2'sinin cansız bedenine ulaşıldı ABD'nin Baltimore kentinde yük gemisinin çarptığı Francis Scott Key Köprüsü'nün yıkılmasıyla nehre düşen 2 kişinin cansız bedenine ulaşıldı.
28.03.2024 Dünya
Rusya'da terör saldırı şoku! Yakalanan 4 şüpheli tutuklandı
Rusya'da terör saldırı şoku! Yakalanan 4 şüpheli tutuklandı Rusya'nın başkenti Moskova'daki Crocus Konser Salonu’na yönelik terör saldırısını gerçekleştirdiği gerekçesiyle yakalanan 4 şüpheli tutuklandı. Şüphelilerin 1 ay 28 gün süreyle tutuklu kalacağı ifade edildi.
25.03.2024 Dünya
İstanbul'a yeni metro hattı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: 31 Mart'a kadar ücretsiz olacak
İstanbul'a yeni metro hattı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: 31 Mart'a kadar ücretsiz olacak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''Hayat pahalılığı ile mücadelenin önceliklerimizin başında yer aldığı ekonomi programımızı zor şartlarda uygulamayı sürdürüyoruz. Seçim sonrası için felaket senaryoları yazarak bu programı sabote etmek için çalışanlar var. Onları da yakından takip ediyoruz. Ama bunların hiçbiri deprem bölgemizi ayağa kaldırma çalışmalarımızın önüne geçemiyor. İnşallah bu badireyi de mutlaka geride bırakacağız dedi.
19.03.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hizmet ederken kimsenin kökenine mezhebine bakmadık kapıları kimseye kapatmadık
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hizmet ederken kimsenin kökenine mezhebine bakmadık kapıları kimseye kapatmadık Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Törenine canlı bağlantıyla katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Afeti takip eden haftalarda ve aylarda dünyanın en iyi iyileştirmesini gerçekleştirdik. Afetzedelerin yanında olduk, destek verdik. Taşınmadan kiraya, enkaz kaldırmadan geçici barınmaya her konuda 115 milyar liralık kaynakla 2 milyon kişiye ulaştık" dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da Mamak Yeşilbayır Mahallesi Sağduyu Caddesi'nde toplu açılış töreninde konuştu. Muhalefeti eleştiren Erdoğan, "Hizmet ederken kimsenin kökenine mezhebine bakmadık. Belediyemizin ve kamu kurumlarının kapılarını kimseye kapatmadık." dedi.
19.03.2024 Gündem
Depremde 2 evladını ve bacağını kaybeden baba, proteziyle hayata tutunuyor
Depremde 2 evladını ve bacağını kaybeden baba, proteziyle hayata tutunuyor Kahramanmaraş merkezli depremlerde uzuvlarını kaybeden 5 depremzedeye Adana’da protezleri takıldı. 17 saat enkazda kalan ve bacağı kesilen baba, 2 evladını kaybettiğini anlatırken gözyaşlarını tutamadı.
19.03.2024 Adana
İsrail'den gece katliamı! En az 80 kişi hayatını kaybetti
İsrail'den gece katliamı! En az 80 kişi hayatını kaybetti Filistin resmi haber ajansı Wafa'nın haberine göre, İsrail'in Gazze'ye gece boyunca düzenlediği saldırılarda en az 80 kişi hayatını kaybetti.
16.03.2024 Dünya
Bakan Yerlikaya ve Murat Kurum sahur programına katıldı: Bu işin partisi, siyaseti yok!
Bakan Yerlikaya ve Murat Kurum sahur programına katıldı: Bu işin partisi, siyaseti yok! AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Bahçelievler'de düzenlenen 'Gaziantepliler ile Sahur Sofrası' programına katıldı. Buradaki konuşmasına, Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenleri anarak başlayan Kurum, "Rabbim depremde kaybettiğimiz, tüm şehitlerimize rahmet eylesin, bizi onların aziz hatıraları için çalışmaktan, evlatlarına sahip çıkmak için koşmaktan bir an bile ayırmasın."dedi. Kurum'un ardından söz alan bakan Yerlikaya ise 31 Mart Yerel Seçimleri'ne ilişkin, "Şehrin eminini 5 yıl boyunca sizi gözetecek, ayrım yapmayacak, riyakarlık yapmayacak, sorunların çözerken yanında az kişi bile kalsa doğru olduğuna inandığında kavga yapacak." ifadelerini kullandı.
16.03.2024 Gündem
Okulda gerçeği aratmayan deprem tatbikatı! 'Çök, kapan, tutun'
Okulda gerçeği aratmayan deprem tatbikatı! 'Çök, kapan, tutun' Adana'nın Kozan ilçesinde deprem haftası nedeniyle Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) tarafından 100. Yıl Şehit Serkan Ağca İlköğretim Okulunda yapılan deprem tatbikatı gerçeğini aratmadı.
11.03.2024 Adana
35 kişi hayatını kaybetmişti! Perde betonu kesmişler
35 kişi hayatını kaybetmişti! Perde betonu kesmişler 6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta 35 kişinin hayatını kaybettiği Ezgi Apartmanı'nın nihai bilirkişi raporunda, perde beton duvarının yapılmadığından dolayı asli kusurlu gösterilen fenni mesul Mehmet Tekin'in talebiyle, 1'inci Sulh Hukuk Mahkemesi'nin görevlendirdiği bilirkişi, perde betonun yapıldıktan sonra kesildiğini tespit etti. Yeni rapor, dava dosyasına girdi.
5.03.2024 Gündem
Kahramanmaraş’ta 35 kişinin öldüğü Ezgi Apartmanı’nda perde betonu da kesmişler
Kahramanmaraş’ta 35 kişinin öldüğü Ezgi Apartmanı’nda perde betonu da kesmişler Kahramanmaraş’ta 35 kişinin hayatını kaybettiği Ezgi Apartmanı'nın nihai bilirkişi raporunda, perde beton duvarının yapılmadığından dolayı asli kusurlu gösterilen fenni mesul Mehmet Tekin'in talebiyle, 1'inci Sulh Hukuk Mahkemesi'nin görevlendirdiği bilirkişi, perde betonun yapıldıktan sonra kesildiğini tespit etti. Yeni rapor, dava dosyasına girdi.
5.03.2024 Gündem
6 Şubat depreminde Şanlıurfa'da yıkılan binalar davasında ilk karar çıktı
6 Şubat depreminde Şanlıurfa'da yıkılan binalar davasında ilk karar çıktı Şanlı'da 6 Şubat depremlerinde yıkılan, 34 kişinin hayatını kaybettiği, 10 kişinin de yaralandığı Osman Ağan Apartmanı davasında müteahhit Müslüm Demirer, 18 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Böylece Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan binalara ilişkin davalarda ilk kez ceza, verilmiş oldu.
22.02.2024 Gündem
Gazze’de acı bilanço: Can kaybı en az 28 bin 858
Gazze’de acı bilanço: Can kaybı en az 28 bin 858 İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı en az 28 bin 858’e, yaralı sayısı ise 68 bin 667’ye yükseldi.
17.02.2024 Dünya
Depremde ölenlerin mezar taşları görenleri duygulandırıyor
Depremde ölenlerin mezar taşları görenleri duygulandırıyor Kahramanmaraş’ın Elbistan merkezli meydana gelen depremlerde enkaz altında kalarak ölenlerin mezar taşları görenleri duygulandırıyor. Adıyaman Yeni Mezarlıkta ki mezar taşları, “Toprak, emanetime iyi bak benim sarıldığım gibi sarıl anneme, Öksüz kaldı kızım, tadı yoktu bayramların” yazıları dikkat çekti.
16.02.2024 Gündem
Batık geminin 'Batuhan A' olduğu netleşti! Dalış faaliyeti gerçekleştirilecek
Batık geminin 'Batuhan A' olduğu netleşti! Dalış faaliyeti gerçekleştirilecek Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, sonar görüntüsü ile deniz yüzeyinin 51 metre altında tespit edilen batık geminin, 'Batuhan A' olduğunun kesinleştiğini, sabah saatlerinden itibaren batığa dalış faaliyeti gerçekleştirileceğini açıkladı.
16.02.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail, bağımsız bir Filistin devletinin varlığını kabul etmeli
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail, bağımsız bir Filistin devletinin varlığını kabul etmeli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dubai’de düzenlenen Dünya Hükümetler Zirvesi'nde konuştu. Erdoğan, 'İsrail, bağımsız bir Filistin devletinin varlığını kabul etmelidir. Filistinli kardeşlerimizi asla sahipsiz, çaresiz ve yalnız bırakmayacağız. Barış için garantörlüğe hazırız.' dedi.
13.02.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gabar'da petrol üretimi 35 bin varili geçti
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gabar'da petrol üretimi 35 bin varili geçti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zonguldak'taki Madenci Anıtı'nda düzenlenen mitingde açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Enerjide tam bağımsızlığı yakalamak en önemli hedefimizdir. Gabar'daki petrolün günlük üretimi, müjdeye dikkat, 35 bin varili geçti. 2024 sonunda 100 bin varile çıkmasını hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.
10.02.2024 Gündem
Depremin yıl dönümünde vali yaşadıklarını anlatırken zorlandı
Depremin yıl dönümünde vali yaşadıklarını anlatırken zorlandı Kahramanmaraş merkezli 2 büyük depremin yıl dönümünde Antalya'da anma etkinliği düzenlendi. Dönemin Malatya Valisiyken depreme yakalanan ve zor günler geçiren Antalya Valisi Hulusi Şahin yaşadıklarını güçlükle anlattı. Duygusal anlar yaşayan Vali Şahin, "Trafik kazası geçiren bir kişi kaza anının bir kısmını unutur ya ben de bazı bölümleri hatırlayamıyorum. Depremde 14 milyon insanın da bir parçası öldü. Bizlerin de bir parçası öldü. Bizim yaralarımız asla iyileşmiyor, bir araba yoldan geçtiğinde, bina sallandığında yine o anı yaşıyorsunuz" dedi.
6.02.2024 Gündem
AK Parti İBB Başkan adayı Murat Kurum: İstanbul’da tek bir riskli yapı bırakmayacağız
AK Parti İBB Başkan adayı Murat Kurum: İstanbul’da tek bir riskli yapı bırakmayacağız AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı Murat Kurum, "İstanbul'da tek bir riskli yapı bırakmayana kadar bu aziz milletle gece gündüz çalışacağız" dedi.
6.02.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yıl sonuna kadar 200 bin konutu teslim edeceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yıl sonuna kadar 200 bin konutu teslim edeceğiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Yunus Emre Kongre Merkezi'nde Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni'ne katıldı.. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Asrın felaketinin altından asrın dayanışması ile kalkmayı başardık. Deprem bölgesine 107 milyar lira kaynak aktardık" dedi. Yıl sonuna kadar 200 bin konutun teslim edileceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, ardından bu sayının 390 bine tamamlanacağını söyledi.
6.02.2024 Gündem
Mezarlıklarda herkes göz yaşlarına boğuldu
Mezarlıklarda herkes göz yaşlarına boğuldu Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatlarını kaybedenlerin yakınları mezarlıklara akın ederken mezarlıklarda gözyaşları sel oldu.
6.02.2024 Adana
Yabancı büyükelçiliklerden 6 Şubat paylaşımları
Yabancı büyükelçiliklerden 6 Şubat paylaşımları Yabancı ülkelerin Türkiye’deki büyükelçilikleri ve diplomatik misyonlukları, 6 Şubat depremlerinin birinci yıldönümünde felaketleri andı. Yabancı ülkelerin Büyükelçilikleri, “Türkiye’nin yanında olmaya devam edeceğiz” mesajı verdi.
6.02.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Enkaz ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki enkaz haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.