Endometriozis

Endometriozis

Son dakika endometriozis haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan endometriozis ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını endometriozis haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Endometriozis

haberleri sayfasında son dakika yaşanan endometriozis gelişmeleri de dahil olmak üzere 80 endometriozis haberi bulunmuştur. Tüm endometriozis haberleri aşağıda listelenmiştir.
Aşılama tedavisi kimlere yapılır kimlere yapılmaz?
Aşılama tedavisi kimlere yapılır kimlere yapılmaz? Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Gürkan Bozdağ, açıklanamayan gebeliklerde tercih edilen aşılama tedavisi hakkında bilinmesi gerekenleri sizler için anlattı.
22.07.2022 Sağlık
Kansere neden oluyor, kadınların kabusu! Tespiti 10 yılı buluyor, her 10 kadından biri...
Kansere neden oluyor, kadınların kabusu! Tespiti 10 yılı buluyor, her 10 kadından biri... Ülkemizde yaklaşık 2 milyon kadında görülen endometriozis hastalığı günümüzde giderek yaygınlaşıyor. Toplumsal farkındalık yetersiz olduğundan kadınsal hastalıklarda hekime başvurmak yerine çoğunlukla internetten ya da arkadaşlardan bilgi edinilmesine, son iki yıldır devam eden Covid-19 pandemisi sürecinde hastaneye gitme endişesi de eklenince hastalık daha da ileri seviyeye ulaşabiliyor.
3.03.2022 Sağlık
Endometriozis hastalığı hangi problemlere neden olmaktadır?
Endometriozis hastalığı hangi problemlere neden olmaktadır? Kadın Hastalıkları ve Doğum, Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Murat Naki, endometriozis nedir, belirtileri ve nedenleri nelerdir, nasıl tedavi edilir sizler için anlattı.
23.02.2022 Sağlık
Her 10 kadından birinin sorunu! Bebek sahibi olmayı engelleyebiliyor!
Her 10 kadından birinin sorunu! Bebek sahibi olmayı engelleyebiliyor! Endometriosis yani halk arasında bilinen adıyla çikolota kisti, rahim iç duvarındaki dokunun rahim dışında büyümesi ile oluşan bir hastalıktır. Üreme çağındaki kadınların yüzde 10 kadarında görülen çikolata kisti, adet döneminde kasık bölgesinde, cinsel ilişki sırasında, idrar yaparken ya da dışkılama esnasında ağrılarla kendini belli eder. Bir diğer önemli belirtinin ise çocuk sahibi olmada zorluk olduğunu söyleyen Doç. Dr. Emre Özgü, çikolata kisti belirtileri ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi.
7.02.2022 Sağlık
ABD'de yaşayan Türk bilim insanından 'rahim kanseri' çalışması
 ABD'de yaşayan Türk bilim insanından 'rahim kanseri' çalışması ABD’de yaşayan Moleküler Biyoloji ve Genetik Uzmanı Dr. Semir Beyaz, ‘Irklara Dayalı İnsan Endometrium Hücre Atlası Projesi’ ile rahmin yüzeyini kaplayan endometrium hücresinin gizemini çözecek. Kanser hastalarının her gün kendilerine sordukları ‘Neden ben kanser oldum?’ sorusunun yanıtını bulabilmek için bu soruyu kendine sorduğunu söyleyen Dr. Beyaz, bu çalışmanın bilim dünyasının boynunun borcu olduğunu belirtti.
20.12.2021 Sağlık
Sekonder infertilite (ikincil kısırlık) nedir? Tedavisi var mıdır?
Sekonder infertilite (ikincil kısırlık) nedir? Tedavisi var mıdır? Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Seval Taşdemir, ikincil kısırlık (sekonder infertilite) nedir, tedavisi nasıldır sizler için anlattı.
17.12.2021 Sağlık
10 kadından 1’inde görülüyor! Kısırlığa neden oluyor!
10 kadından 1’inde görülüyor! Kısırlığa neden oluyor! Her 10 kadından 1’inin mücadele ettiği pelvik ağrılarının tedavi edilmediği takdirde infertiliteye kadar varabilen sonuçları olabileceğine dikkat çeken Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Erkut Attar, ağrıların erken tanı konulmadığında kronikleşebildiğini ve merkezi sinir sistemini etkileyebileceğini söyledi.
13.12.2021 Sağlık
Çikolata kisti hastalığının tedavisinde hangi yöntemler uygulanır?
Çikolata kisti hastalığının tedavisinde hangi yöntemler uygulanır? Kadın Hastalıkları ve Doğum Prof. Dr. Ercan Baştu, çikolata kisti hastalığı ve tedavisinde uygulanan yöntemler hakkında bilinmesi gerekenleri sizler için anlattı.
17.11.2021 Sağlık
Karın şişkinliği jinekolojik bir problemin belirtisi olabilir mi?
Karın şişkinliği jinekolojik bir problemin belirtisi olabilir mi? Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Seval Taşdemir, karın şişliğinin jinekolojik bir problemden kaynaklanabileceğini belirtti.
17.11.2021 Sağlık
Tüp bebek tedavisi öncesi hangi testler yaptırılmalıdır?
Tüp bebek tedavisi öncesi hangi testler yaptırılmalıdır? Kadın Hastalıkları, Doğum, Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Telce Ayşen Küçükceran tüp bebek tedavisinin başarılı sonuçlanması için tedavi öncesi yapılması gereken testleri sizler için derledi.
21.10.2021 Sağlık
Meme kanseri vakalarında yaşam kaybı oranı arttı
Meme kanseri vakalarında yaşam kaybı oranı arttı İstatistiklere göre, kadınlarda meme kanseri yaklaşık yüzde 85 oranında 40 yaşından sonra ortaya çıkıyor. Ancak 40 yaş altında görülen meme kanserinin daha agresif seyirli olması önemini artırıyor. Geçtiğimiz günlerde Radiology Dergisinde yayınlanan bir analiz çalışmasına göre, 40 yaşın altındaki kadınlarda meme kanserinden yaşam kayıplarının 1987 yılından bu yana ilk kez arttığına dikkat çekildi. Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Özcan Gökçe, sonuçları şaşırtan çalışmayı değerlendirdi.
18.10.2021 Sağlık
Uzmanı uyardı: Her yumurtalık kisti takip edilmeli
Uzmanı uyardı: Her yumurtalık kisti takip edilmeli Yumurtalık kistlerinin sanılanın aksine çoğu kadın tarafından fark edilmediğini belirten Doç. Dr. Lebriz Hale Aktün, “Çoğu zararsız ve kendiliğinden geçmesine rağmen büyüyüp problemlere neden olmayacağından emin olmak için her kist takip edilmelidir. Kist büyüyüp belirti verdiğinde adet düzensizliği, idrar yolu ve sindirim sistemi hastalıkları, karında şişlik ve ağrı görülür. Bu belirtilere kilo alma, mide bulantısı ve kusma eşlik edebilir. Kısırlık söz konusuysa over kistleri, temelde yatan nedenlerden biri olarak akla gelir” dedi.
4.10.2021 Sağlık
Kadınların yüzde 30’unda kısırlık nedeni: Çikolata Kisti
Kadınların yüzde 30’unda kısırlık nedeni: Çikolata Kisti Kadınlar arasında yaygın şekilde görülen endometriozis, bilinen adıyla “çikolata kisti”, kadınların yüzde 30’unda infertilite (kısırlık) nedeni. Kimi kadınlarda hiçbir belirti vermezken kimilerinde dayanılmayacak sancılara sebep olan ve bebek isteği duyan kadınların hikâyesinde “gebe kalamama” ile kendini gösteren çikolata kisti tedavi edilmemesi durumunda olumsuz tablolara neden olabiliyor.
1.10.2021 Sağlık
Jinekolojik hastalıklarda robotik cerrahinin avantajları
Jinekolojik hastalıklarda robotik cerrahinin avantajları Kadın Hastalıkları ve Doğum, Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Murat Naki, jinekolojik hastalıklarda robotik cerrahinin avantajlarını sizler için anlattı.
1.09.2021 Sağlık
Embriyo transferinin nedeni nedir, nasıl gerçekleştirilir?
Embriyo transferinin nedeni nedir, nasıl gerçekleştirilir? Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Seval Taşdemir, embriyo transferinin nasıl gerçekleştirildiğini anlattı.
12.08.2021 Sağlık
Kadınlarda kısırlık belirtileri nelerdir?
Kadınlarda kısırlık belirtileri nelerdir? Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Seval Taşdemir, kadınlarda kısırlık belirtilerine dikkat edilmesi gerektiğini belirtti ve kadınlarda kısırlık belirtilerini paylaştı.
2.08.2021 Sağlık
Kadınların yüzde 10’undan fazlasında çikolata kisti görülüyor!
Kadınların yüzde 10’undan fazlasında çikolata kisti görülüyor! Ailesinde, birinci derecedeki yakınlarında endometriozis tanısı olan kadınların 7 kat daha fazla risk altında olduğunu dikkat çeken Kadın Hastalıkları ve Doğum/Jinekolojik Onkoloji Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Petek Balkanlı, endometriozisin yüzde 40 oranında kısırlık nedeni olabileceğini söyledi.
7.07.2021 Sağlık
Hamile kalmayı zorlaştıran durumlara dikkat!
Hamile kalmayı zorlaştıran durumlara dikkat! Çoğu kadının hamilelik yolculuğu farklıdır. Genel sağlık durumunuz hamile kalıp kalmayacağınızı ve bunun kolay mı yoksa zor mu olacağını etkileyebilir. Yaş ve sağlık durumunun yanında hem kadının hem de hem de erkeğin sağlık durumuna ilişkin birçok faktör gebelik şansını etkiler. Adetin düzenli olmasının yanı sıra korunmadığı halde gebeliğin oluşmaması nedeniyle pek çok kadın 'Neden hamile kalamıyorum?' sorusunu sıklıkla kendine sorar. Hamilelik oluşumunu engelleyen birçok faktörün olduğunu belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Meral Sönmezer kilo ve yaş gibi faktörlerin hamilelik oluşumunu geciktirebileceğini belirtiyor. İşte hamileliği engelleyen durumlar ve dikkat edilmesi gerekenler...
16.06.2021 Sağlık
Glütensiz diyette kardiyovasküler riske dikkat
Glütensiz diyette kardiyovasküler riske dikkat Glütensiz diyetin kişilerde protein, diyet posası, vitamin ve mineraller gibi bazı besin ögesi eksikliklerine neden olabileceğine dikkati çeken Uzman Diyetisyen Sedef Aksu, “Glütensiz besinlerin yağ içeriği yüksek olduğundan, kardiyovasküler risk faktörleri açısından da dikkatli olunması gerekir. Glütensiz diyetlerde sık görülen besin ögesi yetersizliklerini önlemek için glüten içermeyen ve besin ögeleri açısından zengin alternatif tahılların tüketilmesinin yanı sıra, posa ve birçok besin ögesinden zengin sebze, meyve ve kurubaklagil tüketimine de önem gösterilmelidir” dedi.
26.05.2021 Sağlık
Anne olmayı düşünenler bu uyarıya dikkat!
Anne olmayı düşünenler bu uyarıya dikkat! Kadınlar arasında yaygın şekilde görülen, endometriozis, bilinen adıyla çikolata kisti kadınların yüzde 30’unda infertilite (kısırlık) nedeni. Özellikle cerrahi tedavi konusunda titiz davranmak gerektiğini belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Erkut Attar, “Kadın gebe kalmadan ya da yumurta toplama işlemi gerçekleştirilmeden kistin cerrahiyle alınması durumunda hastanın doğurganlığına ağır şekilde zarar verebilir” uyarısında bulundu.
26.04.2021 Sağlık
Çikolata kistine dikkat! Uyarı geldi
Çikolata kistine dikkat! Uyarı geldi Ankara'da Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Şadıman Kıykaç Altınbaş, halk arasında 'çikolata kisti' olarak bilinen endometriozisin tıbbi tedavinin ön planda tutularak, tekrarlanan cerrahi girişimlerden kaçınılması gereken kronik bir hastalık olduğunu söyledi.
26.03.2021 Sağlık
Bu hastalıklar kadınları erkeklerden farklı etkiliyor
Bu hastalıklar kadınları erkeklerden farklı etkiliyor Kadın ve erkek biyolojisi hakkında araştırmalar sonuçlandıkça elde edilen verilerin tedavi yaklaşımlarında önemli kazanımlar sağlayacağını dile getiren Yeditepe Üniversitesi Hastaneleri Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Erkut Attar, “Kadınlar Günü” özelinde hangi sağlık sorunlarının kadınları daha fazla etkilediğini anlattı.
5.03.2021 Sağlık
Kişiye özel tüp bebek tedavisiyle başarı artıyor
Kişiye özel tüp bebek tedavisiyle başarı artıyor Her 10 çiftten birinde infertilite yani kısırlık görülebiliyor. İnfertilite tanısı alan çiftlere uygulanan en etkili tekniğin tüp bebek tedavisi olduğunu söyleyen Doç. Dr. Gonca Yetkin Yıldırım, "Tüp bebek tedavisinde kişiye özel tedaviler sonucu, başarı şansı yani gebelik elde etme oranları artıyor” dedi.
15.02.2021 Sağlık
'Kadın hastalıklarında kapalı ameliyatların kullanım alanı genişliyor'
'Kadın hastalıklarında kapalı ameliyatların kullanım alanı genişliyor' Kapalı ameliyatlar olarak da tanımlanan endoskopik cerrahi kadın hastalıklarında da yoğun şekilde kullanıldığını söyleyen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Gazi Yıldırım, “Kapalı ameliyatların açık ameliyatlara oranla avantajlarının daha fazla olması ve hasta açısından da konfor sağlaması sebebiyle kapalı ameliyatlar hastalar tarafından daha fazla tercih ediliyor” dedi.
11.01.2021 Sağlık
İşte tüp bebek sürecinde başarıyı etkileyen en önemli faktör!
İşte tüp bebek sürecinde başarıyı etkileyen en önemli faktör! Tüp bebek başarısını artırmak için anne adayının hayat kalitesinin önem taşıdığını söyleyen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Algül Anıl Yılanlıoğlu, “Tüp bebek sürecinde başarıyı etkileyen en önemli faktör annenin yaşıdır” dedi.
6.01.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Endometriozis ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki endometriozis haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.