Enbar

Enbar

Son dakika enbar haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan enbar ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını enbar haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Enbar

haberleri sayfasında son dakika yaşanan enbar gelişmeleri de dahil olmak üzere 407 enbar haberi bulunmuştur. Tüm enbar haberleri aşağıda listelenmiştir.
Irak'ta ABD askerlerinin bulunduğu üsse roketli saldırı!
Irak'ta ABD askerlerinin bulunduğu üsse roketli saldırı! Irak’ın batısındaki Enbar vilayetinde ABD askerlerinin bulunduğu Ayn el-Esed Askeri Üssü’ne 10 roketle saldırı düzenlendiği bildirildi.
3.03.2021 Dünya
Irak'ta DEAŞ saldırısı: 2 ölü
Irak'ta DEAŞ saldırısı: 2 ölü Irak'ın doğusundaki Diyala vilayetinde terör örgütü DEAŞ'ın düzenlediği saldırıda 2 kişi hayatını kaybetti, bir kişi kaçırıldı.
28.02.2021 Dünya
DEAŞ’ın 2 lojistik destek sorumlusu yakalandı
DEAŞ’ın 2 lojistik destek sorumlusu yakalandı Irak'ın Kerkük kent merkezinde yapılan polis baskınlarında terör örgütü DEAŞ’ın 2 lojistik destek sorumlusunun yakalandığı bildirildi.
9.08.2020 Dünya
DEAŞ saldırısında iki Haşdi Şabi milisi ve bir asker öldü
DEAŞ saldırısında iki Haşdi Şabi milisi ve bir asker öldü Irak'ın doğusundaki Diyala vilayetinde terör örgütü DEAŞ'ın düzenlediği iki ayrı saldırıda iki Haşdi Şabi milisi ve Irak ordusundan bir asker öldü.
3.05.2020 Dünya
Kerkük’te DEAŞ operasyonu : 24 ölü
Kerkük’te DEAŞ operasyonu : 24 ölü Irak'ın Kerkük kentinde, Amerika öncülüğündeki koalisyon gücünün hava desteğiyle terör örgütü DEAŞ’a yönelik düzenlenen operasyonda bir Irak askeri ve DEAŞ mensubu 23 kişinin öldüğü belirtildi.
13.04.2020 Dünya
Irak’ta DEAŞ saldırısı: 3 ölü, 5 yaralı
Irak’ta DEAŞ saldırısı: 3 ölü, 5 yaralı Irak'ın Salahaddin vilayetine bağlı Tuzhurmatu ilçesinin kuzey batısında terör örgütü DEAŞ tarafından düzenlenen saldırıda 3 kişinin öldüğü ve 5 kişinin yaralandığı belirtildi.
9.04.2020 Dünya
ABD'den İran güçlerine hava saldırısı
ABD'den İran güçlerine hava saldırısı Irak yerel medyasına göre, ABD güçleri ülkenin birçok kentinde İran’a yakın silahlı milis gruplara hava saldırısı düzenledi.
13.03.2020 Dünya
Son dakika | ABD'den İran'a yeni yaptırımlar!
Son dakika | ABD'den İran'a yeni yaptırımlar! Son dakika haberi ile; Dünyanın konuştuğu ABD - İran geriliminde yeni gelişmeler yaşanıyor. Yaşanan son dakika gelişmesine göre ABD Dışişleri Bakanı Pompeo ve Hazine Bakanı İran'a yeni yaptırımları açıkladı. Tahran'da düşen Ukrayna uçağıyla da ilgili açıklama yapan Pompeo, "Uçağın İran füzesi ile düşürüldüğünün muhtemel olduğunu düşünüyoruz. Bölgede soruşturmalar devam ediyor. O uçağın başına ne geldiğini öğreneceğiz. Tüm dünyanın uygun adımları atacağını düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.
11.01.2020 Dünya
İsrail'den Körfez ülkelerine çağrı!
İsrail'den Körfez ülkelerine çağrı! Eski İsrail İletişim Bakanı Eyüb Kara, Twitter hesabından Körfez ülkelerine "İran'ın şerri karşısında güçlü bir cephe oluşturmak için ekonomi ve güvenlik konularında Tel Aviv'le birlik olmaları" çağrısında bulundu.
10.01.2020 Gündem
Amerikalılar 'savaş' olacağına inanıyor
Amerikalılar 'savaş' olacağına inanıyor Amerikan halkının yüzde 71'i ABD'nin bir kaç yıl içinde İran ile savaşa girmesinin muhtemel olduğuna inanıyor.
8.01.2020 Dünya
Hamaney'den Trump'a sert yanıt: Darbe indireceğiz!
Hamaney'den Trump'a sert yanıt: Darbe indireceğiz! İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, Bağdat'taki ABD Büyükelçiliğine saldırıyla ilgili İran'ı tehdit eden ABD Başkanı Donald Trump'a, "İran, savaş peşinde değil ancak milletimizin menfaatlerine, onuruna ve ilerlemesine yönelik tehditlere tereddütsüz sert bir darbe indireceğiz." cevabını verdi.
1.01.2020 Dünya
Donald Trump tehdit etti!
Donald Trump tehdit etti! ABD Başkanı Donald Trump, Irak'taki herhangi bir Amerikan tesisine yapılacak herhangi bir saldırıdan İran'ı sorumlu tutacağını kaydederek, "O durumda çok büyük bir bedel ödeyecekler. Bu bir uyarı değil, tehdittir" uyarısı yaptı.
1.01.2020 Dünya
Dünya diken üstünde! 3 ülke hedefte...
Dünya diken üstünde! 3 ülke hedefte... Irak'taki ABD Büyükelçiliğine düzenlenen saldırıyla ilgili Washington yönetiminden gelen son açıklamada İran kaynaklı herhangi bir tehdide karşı (ABD) vatandaşlarını koruma konusunda kararlı oldukları vurgulandı. Trump da saldırıdan İran'ı sorumlu tutarken ABD'nin Bağdat Büyükelçiliği, vatandaşlarına büyükelçilik binasına yaklaşmama uyarısında bulundu. Öte yandan Haşdi Şabi ABD dışında 3 ülkenin daha hedeflerinde olduğunu kaydetti.
31.12.2019 Dünya
ABD duyurdu! Orası vuruldu
ABD duyurdu! Orası vuruldu ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), İran'a yakınlığıyla bilinen Ketaib Hizbullah (KH) örgütüne ait Irak ve Suriye'deki 5 hedefi vurduğunu duyurdu.ABD tarafından düzenlenen hava saldırısında 25 kişinin öldüğünü, 51 kişinin yaralandığını belirtildi.
30.12.2019 Dünya
ABD'li askerlerin bulunduğu üsse 5 roket atıldı
ABD'li askerlerin bulunduğu üsse 5 roket atıldı Irak'ın batısındaki Enbar vilayetinde ABD askerlerinin konuşlandığı üsse 5 roket atıldığı belirtildi.
3.12.2019 Dünya
Sürpriz ziyarette dikkat çeken detay!
Sürpriz ziyarette dikkat çeken detay! ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, sürpriz bir şekilde geldiği Irak'ta ABD'li askerleri ziyaret ettikten sonra Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani ve Başbakan Mesrur Barzani ile görüştü ancak Irak merkezi hükümeti yetkilileriyle bir araya gelmedi. ABD Başkanı Trump da 26 Aralık 2018'de Irak'ı sürpriz bir şekilde ziyaret etmiş ve Iraklı yetkililerle görüşmemişti. İki ziyaret de önceden duyurulmamıştı.
23.11.2019 Dünya
Gizemli tutukluluktan terör 'devletinin' başına uzanan bir hayat
Gizemli tutukluluktan terör 'devletinin' başına uzanan bir hayat ABD'nin ölü ele geçirdiğini duyurduğu DEAŞ elebaşı Ebubekir el-Bağdadi'nin yaşamındaki karanlık dönemler halen aydınlanmadı.
27.10.2019 Dünya
Irak'ta DEAŞ'lı 15 terörist öldürüldü
Irak'ta DEAŞ'lı 15 terörist öldürüldü Irak'ın Salahaddin vilayetinde güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonda terör örgütü DEAŞ üyesi 15 kişi öldürüldü.
10.09.2019 Dünya
DEAŞ'ın sözde Bağdat valisi öldürüldü
DEAŞ'ın sözde Bağdat valisi öldürüldü Irak'ta terör örgütü DEAŞ'ın sözde Bağdat valisi olduğu belirtilen terörist Abdusselam Hamed Hammud'un ülkenin batısındaki Enbar vilayetinde öldürüldüğü bildirildi.
30.08.2019 Dünya
Terörist elebaşı Bağdadi'ye yakın sözde emir yakalandı
Terörist elebaşı Bağdadi'ye yakın sözde emir yakalandı Irak'ta terör örgütü DEAŞ elebaşı Ebubekir Bağdadi'ye yakın örgütün sözde emirlerinden birinin yakalandığı duyuruldu.
19.08.2019 Dünya
Irak'tan Suriye sınırında DEAŞ operasyonu
Irak'tan Suriye sınırında DEAŞ operasyonu Irak güçlerinin, Suriye sınırında terör örgütü DEAŞ'a karşı operasyon başlattığı duyuruldu.
7.07.2019 Dünya
Kerkük'te art arda 6 bombalı saldırı
Kerkük'te art arda 6 bombalı saldırı Irak'ın Kerkük kentinin çeşitli noktalarında art arda 6 bombalı saldırı meydana geldiği, patlamalar sonucu ilk belirlemelere göre 4 kişinin öldüğü 15 kişinin yaralandığı bildirildi.
30.05.2019 Dünya
DEAŞ, Esad'ın yanında kaldı
DEAŞ, Esad'ın yanında kaldı Terör örgütü DEAŞ, ABD destekli terör örgütü YPG/PKK tarafından Fırat'ın doğusundan çıkarılmasının ardından yalnızca Humus'ta Beşşar Esed rejimi kuşatmasındaki bölgede varlığını sürdürüyor.
1.03.2019 Dünya
'Bağdat yönetimi talep ederse Irak'tan çekilebiliriz'
'Bağdat yönetimi talep ederse Irak'tan çekilebiliriz' ABD'nin Irak Maslahatgüzarı Joey Hood, Bağdat hükümetinin talep etmesi halinde Irak'taki askerlerini çekebileceklerini söyledi. Hood, başkent Bağdat'ta düzenlediği basın toplantısında, ülkede İran'a yakın Şii siyasi partiler arasında büyük tartışmalara yol açan ABD'nin Irak'taki askeri varlığına ilişkin açıklamalarda bulundu.
19.02.2019 Dünya
Irak'ın ABD askeri varlığına karşı tutumu sertleşiyor
Irak'ın ABD askeri varlığına karşı tutumu sertleşiyor Irak'ta askeri varlığını yeniden güçlendirmek isteyen ABD'ye karşı Bağdat yönetimi daha sert bir tutum sergilemeye başladı.
14.02.2019 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Enbar ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki enbar haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.