En güçlü hava kuvvetleri belli oldu! Türkiye listede dünya devlerini geride bıraktı
En güçlü hava kuvvetleri belli oldu! Türkiye listede dünya devlerini geride bıraktı Türk Hava Kuvvetleri filosuna katılan yeni neferlerle gücüne güç katmaya devam ediyor. Yerli ve milli savaş uçağı KAAN'nı filoya katmak için gün savaş Türk Hava Kuvvetlerini gücüne güç katarken, Global Firepower adlı sitenin açıkladığı raporla dünya sıralamasındaki yeri ortaya çıktı.
20.05.2023 Dünya
Dünyanın en güçlü ve en büyük hava ordusu belirlendi! İşte Türkiye'nin listedeki yeri ve savaş uçağı sayısı...
Dünyanın en güçlü ve en büyük hava ordusu belirlendi! İşte Türkiye'nin listedeki yeri ve savaş uçağı sayısı... Gökyüzünün en kudretli hava ordusunu belirleyen askeri rakamlar açıklandı. Hava kuvvetleri, en geniş anlamda, ana olarak hava savaşı yürütmek üzere kurulmuş ve ülkenin havadan savunulmasını sağlamak için hava araçlardan ve bunlarla ilgili yer hizmetlerinden oluşan askeri birimdir. Her ülkenin öz savunması için hava kuvvetleri büyük öneme sahiptir. Ülkeler hava ordusunu her daim yeniler ve takviye eder. Ünlü internet sitesi Global Firepower tüm dünyadaki haav kuvvetlerinin son durumunu paylaştı.
24.08.2022 Dünya
Dünyanın en güçlü hava kuvvetleri açıklandı! Türkiye ve Azerbaycan listeye damga vurdu
Dünyanın en güçlü hava kuvvetleri açıklandı! Türkiye ve Azerbaycan listeye damga vurdu Dünyanın en güçlü hava kuvvetleri filosuna sahip ülkeleri belli oldu. ABD merkezli bir yayın kuruluşu kritik verileri paylaştı. Hazırlanan rapora göre dünyanın en güçlü hava kuvvetleri 2022 listesi açıklandı. Listeye Türk Hava Kuvvetleri damga vururken, en güçlüler merak konusu oldu. Peki Türkiye en güçlü hava kuvvetleri arasında kaçıncı sırada yer alıyor? İşte şanlı Türk Hava Kuvvetleri'nin listedeki sıralaması…
29.03.2022 Dünya