Emekli Amiraller

Emekli Amiraller

Son dakika emekli amiraller haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan emekli amiraller ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını emekli amiraller haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Emekli Amiraller

haberleri sayfasında son dakika yaşanan emekli amiraller gelişmeleri de dahil olmak üzere 84 emekli amiraller haberi bulunmuştur. Tüm emekli amiraller haberleri aşağıda listelenmiştir.
Amirallerin Montrö Bildirisi nedir, içeriği neydi? Amirallerin Montrö bildirisi davası ne oldu?
Amirallerin Montrö Bildirisi nedir, içeriği neydi? Amirallerin Montrö bildirisi davası ne oldu? Montrö Sözleşmesi ile ilgili bildiri yayımladıkları gerekçesiyle haklarında dava açılan 91 amiral için beraat, 12 isim için ise hapis cezası istendi. Söz konusu gelişmenin ardından Amirallerin Montrö Bildirisi nedir, içeriği neydi? Sorularına yanıt aranmaya başlandı.
7.10.2022 Gündem
Emekli amirallerin iddianamesi tamamlandı! İşte istenen cezalar
Emekli amirallerin iddianamesi tamamlandı! İşte istenen cezalar 4 Nisan 2021'de 103 emekli amiralin hazırladığı Montrö Sözleşmesi bildirisiyle ilgili iddianame hazırlandı. Amirallere 'anayasal düzene karşı suç için anlaşmaktan' ceza istendi. Emekli amirallere 12'şer yıl hapis cezası isteniyor.
6.12.2021 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan petrol ve doğal gaz müjdesi!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan petrol ve doğal gaz müjdesi! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 27 Mayıs 1960 askeri darbesinin 61. yıldönümünde Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nda önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Ekonomide bu yıl itibarıyla ciddi bir toparlanma bekliyorum. Karadeniz'de 405 milyar metreküp gaz keşfimizin ardından kara alanlarındaki çalışmalarımızın da sonuçlarını almaya başladık. Son 1 ayda 3 yeni kuyuda yeni petrol keşfettik. Günlük üretimimize 6800 varil katkı sağlayacak. Benzer müjdeler daha gelecek." dedi.
27.05.2021 Siyaset
Montrö Bildirisi'nde imzası bulunan emekli amirallerle ilgili flaş gelişme
Montrö Bildirisi'nde imzası bulunan emekli amirallerle ilgili flaş gelişme Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Montrö Bildirisi'nde imzası bulunan 103 emekli amiralden ifadesi alınmayan şüphelilerin bugünden itibaren ifade işlemlerine başlandığını açıkladı.
27.05.2021 Gündem
Ömer Çelik'ten Biden'a sert tepki: Sabote etti
Ömer Çelik'ten Biden'a sert tepki: Sabote etti Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) sona erdi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, toplantının ardından gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Çelik, Biden'ın 1915 olaylarını "soykırım" olarak nitelemesine ilişkin "Sorumsuz, hukuki temeli, tarihsel dayanağı olmayan bir yaklaşımdır." ifadelerini kullandı. Çelik, 'Açıklamanın zamanlaması da açıklama gibi yanlış olmuştur. Normalleşme çalışmalarını sabote etmiştir' dedi.
27.04.2021 Siyaset
AK Partili Özkan: 104 amiralin bildirisine de aynı tepkiyi koymalıyız
AK Partili Özkan: 104 amiralin bildirisine de aynı tepkiyi koymalıyız AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, 27 Nisan 2007'de yayımlanan e-muhtıraya ilişkin, "Geçmişte çıkardığımız dersi eğer hakkıyla almamız gerekiyorsa; 104 amiralin bildiri yayımlamasına da tepkiyi net bir şekilde ortaya koymamız lazım. 15 Temmuz Yurtta Sulh Konseyi'nin yapmış olduğu açıklama gece yarısında olmuş, 27 Nisan e-muhtırası da gece yarısı olmuş 23.15'te, baktığınızda amirallerin bildirisi de gece yarısında 23.15'te gerçekleştirilmiş" dedi.
25.04.2021 Siyaset
Bildiri soruşturmasında emekli amiraller ile ilgili flaş gelişme
Bildiri soruşturmasında emekli amiraller ile ilgili flaş gelişme Bildiri soruşturmasında adli kontrol talebiyle emekli 5 amiral ve 1 tuğgeneral hakimliğe sevk edildi.
22.04.2021 Gündem
AK Parti Sözcüsü Çelik, Yunanistan'ın Ege'deki zalimliğini fotoğraflarla belgeledi
AK Parti Sözcüsü Çelik, Yunanistan'ın Ege'deki zalimliğini fotoğraflarla belgeledi AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti MYK sonrasında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Çelik, Yunan Dışışleri Bakanı Dendias'ın sözlerine ilişkin, "Son derece bağnaz şekilde Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve milletimizi itham etmesi, diplomasi tarihine yakışıksızlık örneği olarak girecektir." değerlendirmesinde bulundu. Yunanistan'ın göçmenlere olan skandal tavrına da dikkat çeken ve belgeler gösteren Çelik, "Yunanistan sahil güvenlik unsurları resmen benzin dökerek, yakmaya çalışarak bir katliama imza atmaya çalışıyor. Uluslararası kurumlar ve AB maalesef susuyor." dedi.
19.04.2021 Siyaset
Amirallere bildiri soruşturmasında flaş gelişme! İfadeye çağrıldılar
Amirallere bildiri soruşturmasında flaş gelişme! İfadeye çağrıldılar Emekli amirallere bildiri soruşturması kapsamında polis 7 emekli amiralin evinde arama yaptı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 6 emekli amiral ile 1 emekli generali ifadeye çağırdı.
16.04.2021 Gündem
MHP lideri Bahçeli: PKK acı içinde çırpınmakta, her yerinden dağılmaktadır
MHP lideri Bahçeli: PKK acı içinde çırpınmakta, her yerinden dağılmaktadır MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Bölücü terör örgütünün sonu nihayet gelmiştir. PKK can çekişmekte, acı içinde çırpınmakta, her yerinden dağılmaktadır." dedi.
13.04.2021 Siyaset
'Bildiri' soruşturmasında 14 emekli amiral adliyede
'Bildiri' soruşturmasında 14 emekli amiral adliyede Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, 104 emekli amiralin hazırladığı bildiriye ilişkin soruşturması kapsamında, 10'u gözaltına alınan 14 emekli amiral, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.
12.04.2021 Gündem
4 emekli amiral ifade vermek için Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne geldi
4 emekli amiral ifade vermek için Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne geldi Emekli 104 amiralin bildirisine ilişkin soruşturma kapsamında ifadeye çağrılan 4 emekli amiral, Ankara Emniyet Müdürlüğüne geldi.
12.04.2021 Gündem
Emekli amiraller ile ilgili flaş gelişme! 4 gün uzatıldı
Emekli amiraller ile ilgili flaş gelişme! 4 gün uzatıldı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının bazı emekli amirallerin bildirisine ilişkin soruşturması kapsamında gözaltına alınan 10 şüphelinin gözaltı süresi 4 gün uzatıldı.
8.04.2021 Gündem
Emekli amirallerle ilgili savcılıktan ek gözaltı talebi
Emekli amirallerle ilgili savcılıktan ek gözaltı talebi Montrö Boğazlar Sözleşmesi’yle ilgili tartışmaların ardından ‘bildiri’ yayımlayan 104 emekli amirale, hükümet yetkilileri ve siyasilerden sert tepkiler gelmişti. Amirallerin sorgusunun sürmesi için gözaltı süresinin 4 gün daha uzatılması için savcılık talepte bulundu.
8.04.2021 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında Kanal İstanbul müjdesini duyurdu!
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında Kanal İstanbul müjdesini duyurdu! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti grup toplantısında konuştu. Erdoğan, "CHP bir grup emekli amiralin buram buram darbe kokan bildirisini aklamaya çalışıyor. Çok açık, net söylüyorum. Şu anda emekli amirallerin merkezinde CHP'nin kendisi vardır. Bu 104'ün içerisinde şu anda CHP'li olanlar vardır. Bundan sonra hesabını çok ağır vereceksiniz." dedi. Erdoğan Kanal İstanbul projesi ile ilgili olarak, "Buradan bir müjdeyi paylaşmak istiyorum. Kanal İstanbul ile ilgili hazırlıklarımızı büyük ölçüde tamamladık. Yaz aylarında inşallah temelini atacağız. Projenin şimdiden hayırlı olmasını diliyorum." dedi.
7.04.2021 Siyaset
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'da emekli amirallerin bildirisine tepki gösterdi: Bu, bir vesayet bildirisidir!
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'da emekli amirallerin bildirisine tepki gösterdi: Bu, bir vesayet bildirisidir! Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, bazı emekli amirallerin darbe imalı bildirisini, "Bu bir vesayet bildirisidir. Bu bir darbenin ön bildirisidir. Eğer ki fırsat bulursa bulabilirse bir sonraki adıma rahatça geçebileceklerini ifade eden bir açıklamadır." şeklinde değerlendirdi.
6.04.2021 Siyaset
Bakan Soylu: İki sayfalık bildirilerle had bildireceklerini sananlar var
Bakan Soylu: İki sayfalık bildirilerle had bildireceklerini sananlar var Bakan Soylu yaptığı açıklamada, "Her çalışmayı alay edip itibarsızlaştırmaya çalışan kafalar maalesef var. Hala bizi vesayet dönemlerinin ülkesi gören bir, iki sayfalık bildirilerle had bildireceklerini sananlar var. Bunlar Türkiye'nin bugün geldiği noktayı kavramaktan çok uzaktır." dedi.
6.04.2021 Siyaset
Bildirinin amacı neydi? İletişim Başkanı Altun açıkladı
Bildirinin amacı neydi? İletişim Başkanı Altun açıkladı İletişim Başkanı Fahrettin Altun emekli amirallerin yayınladığı bildiriye ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Altun, "Şimdi baktığınızda bu anti-demokratik bir bildiri ve bunun ima ettiği anlamı hepimiz gayet iyi biliyoruz. Bu bildiri açık ve net söyleyelim. Eski vesayet alışkanlıkları ile milli iradeye onun seçilmiş temsilcilerine parmak sallamaktan başka hiçbir anlam taşımıyor." dedi.
5.04.2021 Siyaset
Emekli amiraller ile ilgili açıklama! 10'u gözaltına alındı 4'ü ifadeye çağırıldı!
Emekli amiraller ile ilgili açıklama! 10'u gözaltına alındı 4'ü ifadeye çağırıldı! Emekli amiraller ile ilgili açıklama! 10'u gözaltına alındı 4'ü ifadeye çağırıldı!
5.04.2021 Haber
"Montrö" bildirisine imza atan 10 emekli amiral gözaltına alındı
"Montrö" bildirisine imza atan 10 emekli amiral gözaltına alındı Aralarında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı görevini üstlenen üç oramiralin de bulunduğu 104 emekli amiral, Montrö Sözleşmesi’ne ilişkin gece yarısı bildiri yayınladı. TCK 316. maddeden soruşturma başlatılan bildiriye öncülük edenlerin tespit edildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, “montrö” bildirisinde imzası olan 14 emekli amiralle ilgili gözaltı kararı veridi. Aralarında Cem Gürdeniz, Nadir Hakan Eraydın, Bülent Olcay, Kadır Sağdıç'ın bulunduğu 10 isim gözaltına alındı.
5.04.2021 Gündem
Emekli amirallerin bildirisine art arda sert tepkiler! 'Haddinizi bilin'
Emekli amirallerin bildirisine art arda sert tepkiler! 'Haddinizi bilin' Emekli 103 amiral tarafından Montrö Boğazlar Sözleşmesi'yle ilgili bir bildiri yayımladı. Emekli amirallerin gece yarısı bildirisine tepki yağdı. . İçişleri Bakanı Soylu, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Demokrasiye, devlete ve millete sadakatle bağlı, rütbesini üniformasını siyaset malzemesi yapmayanları daima şükranla yad ederiz... Ya diğerleri..." derken, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın "Bir grup müteakit askerin darbe dönemlerini çağrıştıran açıklaması sadece kendilerini gülünç ve zavallı duruma düşürmüştür. Haddinizi bilin ve yerinizde oturun" dedi. TBMM Başkanı Şentop ise "Düşünce açıklama başka, darbe çağrışımlı bildiri hazırlamak başka" ifadelerini kullandı. Öte yandan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 'Montrö bildirisi' yayınlanan emekli amiraller hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı.
4.04.2021 Siyaset
Skandal görüntünün iki ihtimali var!
Skandal görüntünün iki ihtimali var! Emekli amiraller ve stratejistler, Rus savaş gemisinin güvertesindeki "tacizkâr" fotoğrafı değerlendirdi. Yorumcular, "2 ihtimal var: Ya bilinçli ya da genç askerin poz vermesi" dedi.
29.09.2021 Gündem
Milli Savunma Bakanı Akar: TSK, Kuzey Irak'a 140 kilometre girdi
Milli Savunma Bakanı Akar: TSK, Kuzey Irak'a 140 kilometre girdi Milli Savunma Bakanı Hulusi, "Kürt kardeşlerimizi hiçbir zaman PKK’nın peşinde değildir. DEAŞ hiçbir zaman Müslümanların temsilcisi olmadığı, olamadığı gibi PKK'da, YGP'de adı ne olursa olsun Kürt kardeşlerimizin temsilcisi değildir olamaz" dedi.
29.09.2022 Gündem
'Montrö bildirisi' davası ertelendi
'Montrö bildirisi' davası ertelendi  Ankara'da 'Montrö bildirisi' soruşturması kapsamında haklarında 'devletin güvenliğine veya anayasal düzene karşı suç işlemek için anlaşma' suçundan dava açılan 103 emekli amiralin yargılandığı dava, savcının mütalaa için süre istemesi üzerine ertelendi.
19.09.2022 Gündem
YAŞ kararları açıklandı! Yeni Kara Kuvvetleri Komutanı Org. Musa Avsever oldu
YAŞ kararları açıklandı! Yeni Kara Kuvvetleri Komutanı Org. Musa Avsever oldu Yüksek Askeri Şura kararları açıklandı. Yeni Kara Kuvvetleri Komutanı Org. Musa Avsever oldu.
4.08.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Emekli Amiraller ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki emekli amiraller haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.