Elektronik Tebligat

Elektronik Tebligat

Son dakika elektronik tebligat haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan elektronik tebligat ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını elektronik tebligat haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Elektronik Tebligat

haberleri sayfasında son dakika yaşanan elektronik tebligat gelişmeleri de dahil olmak üzere 314 elektronik tebligat haberi bulunmuştur. Tüm elektronik tebligat haberleri aşağıda listelenmiştir.
Elektronik tebligat sisteminden ‘sahte borç bildirimi' ile 650 bin lira dolandırıldı
Elektronik tebligat sisteminden ‘sahte borç bildirimi' ile 650 bin lira dolandırıldı Konya'da bir kişi, Ulusal Elektronik Tebligat Sistemine (UETS) tanımadığı bir yerden gelen sahte borç bildirimiyle haciz ihbarnamesine süresinde itiraz etmediği için 650 bin lira para ödemek zorunda kaldı. Konyalı Selim Tuncer, UETS'ye gelen iki ayrı haciz dosyasına ise itiraz ederek, para ödemekten kurtuldu.
3.02.2024 Gündem
Yeni doğal gaz müjdesi! Erdoğan: Fatih sondaj gemimiz Çaycuma-1 sondajında 58 milyar metreküplük rezerv keşfetti
Yeni doğal gaz müjdesi! Erdoğan: Fatih sondaj gemimiz Çaycuma-1 sondajında 58 milyar metreküplük rezerv keşfetti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan yılın son Kabine toplantısı sona erdi. Tüm Türkiye'nin merakla beklediği müjdeyi açıklayan Erdoğan, "Fatih sondaj gemimiz Çaycuma-1 sondajında 58 milyar metreküplük rezerv keşfetti" ifadelerini kullandı.
26.12.2022 Gündem
Yargıtay'dan emsal tebligat kararı
Yargıtay'dan emsal tebligat kararı Bir işçi-işveren anlaşmazlığı davasında emsal bir karara imza atan Yargıtay 9. Hukuk Dairesi; duruşma gününün SMS (kısa mesaj) olarak bildirilmiş olmasının tebligat yerine geçmeyeceğine hükmetti.
3.12.2022 Gündem
Sosyal medya düzenlemesi neleri kapsıyor? Sosyal medya düzenlemesi yürürlüğe girdi!
Sosyal medya düzenlemesi neleri kapsıyor? Sosyal medya düzenlemesi yürürlüğe girdi! Sosyal medya düzenlemesi olarak bilinen Basın Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun Resmi Gazete’de yayımlanarak yürülüğe girdi. Düzenlemenin detayları merak edilirken Sosyal medyada gerçeğe aykırı bilgi yayanlarla ilgili uygulanacak hükümler de yer aldı. Peki, Sosyal medya yasası nedir? Sosyal medya düzenlemesi neleri kapsıyor? Sosyal medyada gerçeğe aykırı bilgi yayanlara hapis cezası var mı? İşte detaylar…
18.10.2022 Gündem
İnternet haber sitelerinde yeni dönem! Basın kartı sahibi olacaklar
İnternet haber sitelerinde yeni dönem! Basın kartı sahibi olacaklar Sosyal Medya Yasası olarak da bilinen Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmeye devam ediyor. 40 maddelik düzenlemenin geçtiğimiz günlerde 12 maddesinin daha TBMM'de kabul edilmesiyle şu ana kadar 14 maddesi yasalaşmış durumda.
12.10.2022 Gündem
Devre mülk tatil satışıyla ilgili yeni karar! Hapis cezası geliyor
Devre mülk tatil satışıyla ilgili yeni karar! Hapis cezası geliyor İzmir Tüketici Hakem Heyeti Üyesi avukat Salih Emrah Ertan, tüketici kanununda önemli değişiklikler yapıldığını belirtti. Kanunda yasak olan ön ödemeli devre tatil satışlarına ağır para cezasının yanı sıra ilk kez hapis cezası getirildiğini açıklayan Ertan, "Yasağa uymayanlar ve buna aracılık edenlere 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası öngörülüyor" dedi.
1.10.2022 Ekonomi
Ön ödemeli devre tatil satışına hapis cezası geliyor
Ön ödemeli devre tatil satışına hapis cezası geliyor İzmir Tüketici Hakem Heyeti Üyesi avukat Salih Emrah Ertan, tüketici kanununda önemli değişiklikler yapıldığını belirtti. Kanunda yasak olan ön ödemeli devre tatil satışlarına ağır para cezasının yanı sıra ilk kez hapis cezası getirildiğini açıklayan Ertan, "Yasağa uymayanlar ve buna aracılık edenlere 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası öngörülüyor" dedi.
1.10.2022 Yaşam
SGK hayata geçirdi! Yeni dönem yüz binleri kapsayacak
SGK hayata geçirdi! Yeni dönem yüz binleri kapsayacak E-tebligat ile ilgili son dakika gelişmesi geldi. SGK tarafından hayata geçirildi. Yüz binleri ilgilendiren detaylar ortaya çıktı. SGK tarafından yapılan duyuruya göre, e-tebligat sisteminin kapsamının genişletilmesi amacıyla 01.09.2022 tarihinden itibaren Ankara ilinde e-tebligat başvurusu yapmış ve yapacak olan işverenlere elektronik tebligat gönderilmeye başlandı. Diğer taraftan Eskişehir, Bursa, Konya, Gaziantep ve Ankara’da e-tebligat başvurusu yapmamış işverenler ile diğer illerdeki işverenlere eski usulde tebligat yapılmaya devam edilecek. İşte e-tebligat ile ilgili merak edilen tüm detaylar...
10.09.2022 Çalışma Hayatı
Dezenformasyon düzenlemesinde sıcak gelişme! Komisyonda kabul edildi
Dezenformasyon düzenlemesinde sıcak gelişme! Komisyonda kabul edildi Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Adalet Komisyonu’nda kabul edildi.
15.06.2022 Gündem
E-tebligat ile 61 bin 212 ağaç korundu
E-tebligat ile 61 bin 212 ağaç korundu Adalet Bakanlığı'nca uygulanan e-tebligat ile 102 milyon 877 bin 373 tebligat elektronik ortamda taraflara iletildi. Uygulama ile bugüne kadar 1 milyar 400 milyon 998 bin 495 lira tasarruf sağlanırken, 61 bin 212 ağaç korunmuş oldu.
26.03.2022 Gündem
SGK resmen duyurdu ve değişti! En geç 30 gün içinde...
SGK resmen duyurdu ve değişti! En geç 30 gün içinde... SGK resmen duyurdu ve değişti! Resmi Gazete'de yayımlandı. Sır saklama yükümlülüğü getirildi. Görev ve yetkiler kapsamında Sosyal Güvenlik Kurumu'nun verilerine erişebilen herkesin sır saklama yükümlülüğü olacak. SGK' ile sözleşmeli sağlık hizmeti sunucuları, işlenen verileri sisteme aktaracak ve bunları sistem dışında hiçbir yere kopyalayıp aktaramayacak. Öğrenilen veriler hiç kimseye açıklanamayacak ve işleme amacı dışında kullanılamayacak. Yükümlülük, görevden ayrılınması halinde de devam edecek. Başkaları tarafından elde edildiği tespiti halinde veri sorumlusu, en geç 72 saat içinde KVKK'ye, ihlalden etkilenen kişilere de en kısa zamanda bildirim yapacak. Vatandaşlar aynı zamanda SGK'ya başvurarak kendisiyle ilgili bilgileri talep edebilecek, silinip yok edilmesini isteyebilecek. Kişilerin verilerinin silinmesi veya yok edilmesi taleplerinde değerlendirme yapılacak. En geç 30 gün içinde ilgili kişiye yazılı olarak veya elektronik tebligat adresine bildirilecek.
19.02.2022 Ekonomi
Çalışma izni ile ilgili flaş detay! Yabancı çalışanlar yapmak zorunda! 30 gün...
Çalışma izni ile ilgili flaş detay! Yabancı çalışanlar yapmak zorunda! 30 gün... Ülkemizde çalışacak yabancıların çalışma izni alması zorunlu. Çalışma izni ile ilgili detaylar ortaya çıktı. Çalışma izni için yurt içinden başvuruları doğrudan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na, yurt dışından başvuruların ise konsolosluk ve büyükelçiliklere yapılması gerekiyor. Çalışma izni veya çalışma izni muafiyeti, aynı zamanda ikamet izni yerine de geçiyor. Çalışma izni başvurusunda işvereninin elektronik tebligat adresine sahip olması zorunlu. Başvuruda eksik bilgi veya belgelerin tespit edilmesi halinde başvurunun değerlendirilmesi erteleniyor. Bilgi veya belge eksikliklerinin tamamlanması için tanınan süre mücbir bir sebebin varlığı dışında 30 gün.
14.02.2022 Çalışan Hakları
E-tebligat ile 2021’de 40 milyon tebligat elektronik ortamda gönderildi
E-tebligat ile 2021’de 40 milyon tebligat elektronik ortamda gönderildi Yargısal süreçlerin hızlanmasını, kağıt tasarrufu ve doğanın korunmasını sağlayan e-tebligat ile sadece 2021 yılında 40 milyondan fazla ileti muhataplarına elektronik ortamda ulaştırıldı.
10.01.2022 Gündem
SGK'dan flaş karar! Tarih resmen değişti, 1 ay daha uzatıldı
SGK'dan flaş karar! Tarih resmen değişti, 1 ay daha uzatıldı SGK'dan flaş karar. Resmen değişti, 1 ay daha uzatıldı. SGK e-Tebligat başvuru sistemi geçtiğimiz günlerde e-Devlet üzerinden hizmete açılmıştı. Konuyla ilgili Sosyal Güvenlik Kurumu yeni bir açıklama yaparak 31 Aralık'ta sona erecek elektronik tebligat (e-tebligat) başvuru süresinin 31 Ocak 2022'ye kadar uzatıldığı bildirildi.
11.12.2021 Çalışma Hayatı
E-tebligat ile ilgili flaş karar! SMS ve e-posta...
E-tebligat ile ilgili flaş karar! SMS ve e-posta... Danıştay Vergi Dava Daireleri Kurulu, Vergi Usul Kanunu'nun 107/A maddesi uyarınca yapılan elektronik tebligata ilişkin telefon veya elektronik posta adresine bilgilendirme mesajı gönderilmemesinin, tebligatın süresini ve geçerliliğini etkilemeyeceğine hükmetti.
18.11.2021 Ekonomi
Esnafa vergi muafiyeti kimleri kapsıyor? Kimler vergiden muaf tutulacak?
Esnafa vergi muafiyeti kimleri kapsıyor? Kimler vergiden muaf tutulacak? Esnafa vergi muafiyeti geliyor. Koronavirüs salgınından etkilenen küçük esnafa vergi muafiyeti için AK Parti, 65 maddelik Vergi Usul Kanunun'da değişiklik öngören yasa teklifini Meclis’e sundu. Peki, Esnafa vergi muafiyeti kimleri kapsıyor? Kimler vergiden muaf tutulacak? İşte vergi muafiyeti yasa teklifi ile ilgili detaylar…
1.10.2021 Gündem
SGK harekete geçti ve resmen değişti! 1 Ekim'de başlıyor...
SGK harekete geçti ve resmen değişti! 1 Ekim'de başlıyor... SGK harekete geçti ve resmen duyurdu. Zorunlu oluyor ve tamamen değişiyor. 1 Ekim'den itibaren başlıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu'nun duyurusuna göre tüm tebligatlar artık elektronik ortama taşınıyor. SGK tek tek açıkladı. İşverenlerin de SGK tebligatları için elektronik tebligat adresi alması, elektronik sistemi kullanması gerekiyor. 3 ay içinde başvuru yapmaları zorunlu. Elektronik tebligat adresi alma zorunluluğu bulunmayanlar ise isteğe bağlı olarak kendilerine elektronik ortamda tebligat yapılmasını talep edebilecek. Tebliğe ilişkin kayıtlar aksi ispat edilmedikçe kesin delil kabul edilecek.
24.09.2021 Ekonomi
E-tebligat ile yaklaşık 1 milyar lira tasarruf sağlandı
E-tebligat ile yaklaşık 1 milyar lira tasarruf sağlandı Adalet Bakanlığının 2015 yılında hizmete sunduğu e-tebligat uygulamasıyla bugüne kadar 72 milyondan fazla ileti muhataplarına elektronik ortamda ulaştırıldı. E-tebligat ile yaklaşık 1 milyar lira tasarruf sağlanırken, 43 bin 188 ağaç da korunmuş oldu.
24.08.2021 Gündem
Turizmi teşvik kanun teklifinin ilk bölümü kabul edildi
Turizmi teşvik kanun teklifinin ilk bölümü kabul edildi TBMM Genel Kurulunda, Turizmi Teşvik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin birinci bölümü kabul edildi.
14.07.2021 Ekonomi
Emekli maaşı ve ikramiyeleri masadaydı! Yeni kararları Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı
Emekli maaşı ve ikramiyeleri masadaydı! Yeni kararları Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı Milyonları beklediği kabine toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan emekli maaş ve ikramiyeleri ile ilgili müjdeyi duyurdu. Erdoğan, "Buradan emeklilerimize de müjde vermek istiyorum. Temmuz ayı emekli aylıklarıyla bayram ikramiyelerini Kurban Bayramı öncesinde ödeyeceğiz." dedi.
5.07.2021 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan "tasarruf" genelgesi yayımladı! Hepsi durduruldu...
Cumhurbaşkanı Erdoğan "tasarruf" genelgesi yayımladı! Hepsi durduruldu... Cumhurbaşkanı Erdoğan tüm kamu kurumlarını ilgilendiren "tasarruf tedbirleri" genelgesi yayımladı. Genelgeye göre "Kamu kurum ve kuruluşları tarafından yurt içinde ve yurt dışında hiçbir surette hizmet binası, lojman, her ne adla olursa olsun memur evi, kamp, kreş, eğitim, dinlenme ve benzeri sosyal tesis ve bunlarla ilgili arsa ve arazi satın alınmayacak, kamulaştırılmayacak, yeni kiralama yapılmayacak ve yeni inşaata başlanmayacak. Acil ve zorunlu haller dışında her ne suretle olursa olsun yeni taşıt edinilmeyecek. Kamu kurum ve kuruluşları hizmet alımı suretiyle edinecekleri toplam taşıt sayısının kademeli olarak azaltılmasına ilişkin tedbirleri alacak, bu kapsamda 2020 yılındaki taşıt sayılarını 2021 yılından başlamak üzere 2023 yılı sonuna kadar kümülatif olarak en az yüzde 20 oranında azaltacak. İlgili mevzuatında belirtilen makam ve hizmetler ile ambulanslar hariç olmak üzere, hibe dahil her ne suretle olursa olsun yabancı menşeli taşıt edinilmeyecek. Bakanlar, belediye başkanları ve üst yöneticiler tarafından; cep telefonu tahsis edilen makamlar için aylık cep telefonu görüşme ücreti limitleri, 1800 gösterge rakamının memur aylık katsayısıyla çarpımı sonucu bulunacak tutarı geçmeyecek. Kamu kurum ve kuruluşlarının basını izleme ile ilgili birimleri ve kütüphane dokümantasyon merkezleri hariç hiçbir şekilde günlük gazete alımı yapılmayacak, görev alanı ile ilgili olmayan yayınlara abone olunmayacak. Uluslararası toplantılar ile milli bayramlar hariç açılış, konferans, seminer, yıl dönümü ve benzeri kutlama ve organizasyonlara ilişkin faaliyetler nedeniyle gezi, kokteyl, yemek ve benzeri davetler düzenlenmeyecek, hediye verilmeyecek ve diğer adlar altında ödeme yapılmayacak. Mevzuattan kaynaklanan zorunluluklar gereği yapılan veya kurum faaliyetleri ile doğrudan ilgili olan tanıtım giderleri hariç olmak üzere basın ve yayın organlarına ilan-reklam verilmeyecek.
30.06.2021 Ekonomi
Turizmi Teşvik Kanunu komisyonda kabul edildi!
Turizmi Teşvik Kanunu komisyonda kabul edildi! Turizmi Teşvik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonunda kabul edildi.
6.04.2021 Siyaset
İşçi, işveren, memur, emekli, ev sahibi, kiracı... Milyonları kapsıyor! Yeni dönem
İşçi, işveren, memur, emekli, ev sahibi, kiracı... Milyonları kapsıyor! Yeni dönem İşçi, iş veren, memur, emekli, ev sahibi, kiracı milyonlarca kişiyi kapsayan flaş değişiklik. Yeni dönem başlıyor. Eylül ayından itibaren geçerli olacak. Ekonomi Reform Paketi kapsamında duyurulan "Dijital Vergi Asistanı" sisteminin gelecek yıl eylül ayından itibaren mükelleflere hizmet sunması planlanıyor. Tüm mükellefleri kapsayacak şekilde 7 gün 24 saat hizmet verebilen "Türkiye Dijital Vergi Dairesi" uygulaması 2023 yılından itibaren devreye alınacak. Bu yıl sonuna kadar vergi denetimlerinin elektronik ortamda yapılacağı Dijital Vergi Denetimi Sistemi geliştirilecek ve inceleme süreçleri kısaltılacak.
26.03.2021 Gündem
Vatandaşı mağdur edene ceza yağdı!
Vatandaşı mağdur edene ceza yağdı! Ticaret Bakanlığı'nca piyasa gözetimi ve denetimi kapsamında denetlenen ürün sayısı, 2020'de bir önceki yıla göre 4,5 katına çıkarak 10,96 milyona ulaşırken Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulunca 495 firmaya 15 milyon 500 bin lira ceza uygulandı.
15.03.2021 Ekonomi
Ekonomide yeni dönem! Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında müjdeleri duyurdu...
Ekonomide yeni dönem! Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında müjdeleri duyurdu... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ekonomi reform paketini İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde açıkladı. Erdoğan, "Açıklayacağımız reformların omurgasını, makroekonomik ve yapısal politikalar oluşturuyor. Esnaf kardeşlerime müjde vermek istiyorum. Kuaför, tesisatçı, tuhafiyeci, çay ocağı işletmecisi gibi yaklaşık 850 bin esnafımızı gelir vergisinden muaf tutuyor ve beyan yükümlülüklerini de kaldırıyoruz. Firmalar, istihdama kattıkları her bir ilave kişi için Kredi Garanti Fonu kefaletiyle 24 ay vadeli, ilk 6 ayı ödemesiz 100 bin liralık kredi kullanabilecektir." dedi.
12.03.2021 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Elektronik Tebligat ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki elektronik tebligat haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.