Elektrik Piyasası

Elektrik Piyasası

Son dakika Elektrik Piyasası haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Elektrik Piyasası ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Elektrik Piyasası haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Elektrik Piyasası

haberleri sayfasında son dakika yaşanan elektrik piyasası gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.260 elektrik piyasası haberi bulunmuştur. Tüm elektrik piyasası haberleri aşağıda listelenmiştir.
Memurların sendika parası iptal mi oldu? Zam mı geldi, sendika aidatı iptal mi, toplu iş sözleşmesi ikramiyesi nedir?
Memurların sendika parası iptal mi oldu? Zam mı geldi, sendika aidatı iptal mi, toplu iş sözleşmesi ikramiyesi nedir? Sendika ikramiyesi iptal mi oldu, memurların sendika parası iptal mi? Anayasa Mahkemesinin (AYM), kamu görevlilerinin toplu sözleşme ikramiyesinden faydalanabilmesi için "yüzde 2 barajını aşan sendikalara üye olma" şartı getiren düzenlemeyi iptal edildi, iptal kararının gerekçesi Resmi Gazete'de de yayımlandı.
7.03.2024 Çalışma Hayatı
EPDK'dan flaş karar! deprem bölgesinde avans ödemeleri ertelendi
EPDK'dan flaş karar! deprem bölgesinde avans ödemeleri ertelendi Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, deprem bölgesindeki şirketlerin avans ödemelerine erteleme ve bu süre boyunca piyasa işletmecisi ve katılımcısına temerrüt faizi uygulamama kararı aldı.
30.09.2023 Ekonomi
Deprem bölgesindeki vatandaşların fatura ve borç işlemleri ertelendi
Deprem bölgesindeki vatandaşların fatura ve borç işlemleri ertelendi Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) deprem bölgesi için yeni bir karar verdi. Buna göre deprem bölgesindeki bazı elektrik tüketicilerinin fatura ve borç işlemleri ertelendi
25.03.2023 Ekonomi
Deprem bölgesinde elektrik ve doğal gaz kararı! EPDK duyurdu
Deprem bölgesinde elektrik ve doğal gaz kararı! EPDK duyurdu Depremlerin, elektrik piyasasındaki önlisans veya üretim lisansı sahibi tüzel kişiler ile doğal gaz piyasasındaki lisans ve sertifika sahibi gerçek ve tüzel kişilerin bazı süreli yükümlülükleri açısından "mücbir sebep" olarak kabul edilmesine karar verildi.
18.02.2023 Ekonomi
Elektrikle ilgili flaş karar! Fiyatlar yüzde 123 arttı
Elektrikle ilgili flaş karar! Fiyatlar yüzde 123 arttı Elektrik piyasasıyla ilgili flaş karar verildi. Elektrik Piyasası’nda uygulanacak olan lisans işlemleriyle ilgili ücretlere 2023 yılı için yeniden değerleme oranı olan yüzde 123 oranında zam yapıldı.
17.12.2022 Ekonomi
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarıyla ilgili yeni karar! 2023 yılı ücretleri belli oldu
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarıyla ilgili yeni karar! 2023 yılı ücretleri belli oldu Elektrik ve doğal gaz fiyatlarıyla ilgili flaş karar verildi. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) kurul kararları Resmi Gazete'de yayımlanarak resmen yürürlüğe girdi. Buna göre; gelecek yıl itibarıyla geçerli olacak Vadeli Doğal Gaz Piyasası ve Vadeli Elektrik Piyasası birim ücretlerini belirledi.
13.12.2022 Ekonomi
Borçlar siliniyor! Milyonları kapsıyor
Borçlar siliniyor! Milyonları kapsıyor AK Parti’nin TBMM’ye sunduğu yeni torba kanun teklifi ile TEDAŞ’a olan 2 bin TL ve altındaki borçlar silinecek, bu tutarın üstündeki geçmiş dönem elektrik borçları ise yapılandırılacak.
13.12.2022 Ekonomi
Borçlar yapılandırıyor! TBMM'ye sunuldu
Borçlar yapılandırıyor! TBMM'ye sunuldu AK Parti'nin ekonomi ve enerjiye ilişkin düzenlemeler içeren 'Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi', TBMM'ye sunuldu.
11.12.2022 Ekonomi
52 maddelik torba yasada neler var, kabul edilen torba yasa maddeleri neler? Ekonomi torba yasa teklifi 2022
52 maddelik torba yasada neler var, kabul edilen torba yasa maddeleri neler? Ekonomi torba yasa teklifi 2022 Torba yasada neler var, torba yasa maddeleri neler? 52 maddelik torba yasa teklifi TBMM'de kabul edildi. Torba yasanın Meclis'te kabul edilmesinin ardından torba yasanın içeriği araştırılmaya başlandı. Maske cezasından, kredi borç faizine, yersiz yapılan muhtaç ve evde bakım yardımı ödemelerinden Kur Korumalı Mevduat uygulamasına kadar birçok düzenleme yeni torba yasa düzenlemesinde yer alıyor. Peki, 52 maddelik torba yasada neler var, ekonomiye torba yasa maddeleri neler?
18.10.2022 Ekonomi
52 maddelik torba yasa teklifi kabul edildi! KYK kredi faizleri, maske cezaları, icra borçları
52 maddelik torba yasa teklifi kabul edildi! KYK kredi faizleri, maske cezaları, icra borçları TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, ekonomik düzenlemeleri içeren 52 maddelik torba yasa teklifi kabul edildi. Teklifle; Kovit-19 salgını sürecinde maske takmayanlara verilen cezalar affedilecek. KYK kredi faizleri ödenmeyecek. 2000 TL ve altındaki icra borçlarının sonlandırılması amaçlanıyor. İşverenler çalışanlarına yemek paralarını nakit ödemeleri halinde vergiden istisna olacak.
17.10.2022 Ekonomi
Elektrik ile ilgili flaş gelişme! EPDK açıkladı, rekor geldi
Elektrik ile ilgili flaş gelişme! EPDK açıkladı, rekor geldi Elektrik ile ilgili flaş gelişme. EPDK resmen açıkladı. Rekor seviyeye ulaştı. Türkiye’nin lisanssız elektrik kurulu gücü Haziran’da bir önceki yıla göre 784 MW artarak 7 bin 951 MW’a ulaştı. Kurulu güçte en büyük pay yaklaşık yüzde 92 ile güneşin. İşte son dakika haberinin detayları...
2.09.2022 Ekonomi
Elektrikle ilgili flaş gelişme! EPDK açıkladı, yüzde 27 yükseldi
Elektrikle ilgili flaş gelişme! EPDK açıkladı, yüzde 27 yükseldi Elektrikle ilgili flaş gelişme. Yüzde 27'ye yükseldi. EPDK açıkladı. Türkiye’nin lisanssız elektrik kurulu gücü Nisan’da bir önceki yıla göre 612 MW artarak 7 bin 688 MW’a ulaştı. Öte yandan Lisanslı kurulu güç içerisinde doğal gazın payı yüzde 27,23, barajlı hidrolik santrallerin payı yüzde 25,17, linyitin payı yüzde 10,95, ithal kömürün payı yüzde 9,77, taşkömürünün payı yüzde 0,91 olurken akarsu tipi hidroelektrik santrallerinin payı da yüzde 8,86 oldu. İşte son dakika haberinin detayları...
1.07.2022 Ekonomi
Elektrik faturası son ödeme günü ile ilgili flaş karar! Resmi Gazete'de yayımlandı ve belli oldu...
Elektrik faturası son ödeme günü ile ilgili flaş karar! Resmi Gazete'de yayımlandı ve belli oldu... EPDK'dan elektrik piyasası ile ilgili son dakika kararı! Resmi Gazete'de yayımlandı ve resmen değiştirildi. Şartlar belli oldu. Faturaların son ödeme gününe ilişkin düzenleme yapılarak yeni bir madde eklendi. Organize toptan elektrik piyasalarında faaliyet gösteren piyasa katılımcıları için ek teminatların yeniden hesaplanmasına ilişkin şartlar açıklandı. İşte Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) kararı...
17.06.2022 Ekonomi
Elektrikle ilgili flaş karar! EPDK duyurdu, yaptırım geliyor
Elektrikle ilgili flaş karar! EPDK duyurdu, yaptırım geliyor Elektrikle ilgili flaş karar. EPDK duyurdu. Resmen değişti. Lisanssız üretici ödemelerini geciktiren Görevli Tedarik Şirketi (GTŞ)’lerin alacakları bloke edilecek. İşte son dakika haberinin detayları...
15.06.2022 Ekonomi
Bakan Dönmez Doğu Akdeniz gazı ile ilgili önemli açıklama: Yeni adımlar atılabilir!
Bakan Dönmez Doğu Akdeniz gazı ile ilgili önemli açıklama: Yeni adımlar atılabilir! Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, “Belki önümüzdeki günlerde Doğu Akdeniz gazının da Türkiye üzerinden pazarlara ulaşmasıyla alakalı yeni adımlar atılabilir” dedi.
9.06.2022 Ekonomi
Elektrikle ilgili flaş karar! EPDK duyurdu, artık zorunlu olacak
Elektrikle ilgili flaş karar! EPDK duyurdu, artık zorunlu olacak Elektrikle ilgili son dakika kararı. EPDK resmen duyurdu. Artık zorunlu olacak. Elektrik Piyasası Dağıtım Yönetmeliği uyarınca, dağıtım şirketleri, yıllık bakım planları ve acil durum yönetim planlarını hazırlayarak EPDK’ya sunmak ve kesintilerin takibini sağlayan sistem kurmak zorunda olacak. Dağıtım şirketleri, elektrik enerjisinin kaliteli, güvenli ve sürekli bir şekilde gerçek ve tüzel kişilerin kullanımına sunulabilmesi ve kullanıcı memnuniyetinin arttırılması amacıyla yıllık bakım planı hazırlamakla yükümlü olacaklar. Bakım planı, her yıl 31 Aralık gününe kadar EPDK’ya sunulacak.  İşte son dakika haberinin detayları...
15.04.2022 Ekonomi
Elektrik abonesi milyonları kapsıyor! Elektrik faturasında yüzde 30 düşüş! Faturası 116 TL'nin üzerinde olanlar dikkat
Elektrik abonesi milyonları kapsıyor! Elektrik faturasında yüzde 30 düşüş! Faturası 116 TL'nin üzerinde olanlar dikkat Elektrik faturasıyla ilgili son dakika açıklaması! Elektrik faturasında yüzde 30 düşüş sağlıyor. Elektrik faturası 116 liranın üzerinde gelen milyonlarca elektrik abonesini ilgilendiriyor. Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), 2022 yılı için elektrikte serbest tüketici limitini yıllık 1100 kilovatsaat (kWh) olarak belirledi. Buna göre, aylık olarak yaklaşık 116 TL’nin üzerinde elektrik faturası ödeyen vatandaşlar, serbest tüketici olma hakkını kazanarak internet aboneliğini değiştirir gibi elektrik tedarikçisini değiştirip, seçtiği elektrik şirketinin belirlediği tarifeleri kullanabilecek. Serbest tüketici, tedarikçiyle kurduğu ikili anlaşmada fiyat, faturalama sıklığı, ödeme kanalları, güvence bedeli ve diğer sözleşme şartlarını serbestçe belirleyebiliyor. Bu kapsamda, serbest tüketiciler için en önemli avantaj düşük fiyattan elektrik kullanımı olarak öne çıkıyor. İşte elektrik faturasıyla ilgili flaş detaylar...
2.04.2022 Ekonomi
Elektrik fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi! EPDK resmen duyurdu, 6 ay...
Elektrik fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi! EPDK resmen duyurdu, 6 ay... Tüm tüketicileri çok yakından ilgilendiriyor. Elektrik fiyatları ile ilgili yeni bir açıklama yapıldı. EPDK kamuoyuna duyurdu. Uzun süredir aboneler merak ediyordu. Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'ndan yapılan son dakika elektrik açıklamasında artan elektrik giderlerine dikkat çekilerek çeşitli önlemler alınacağına vurgu yapıldı. Altı aylık süreye dikkat çekildi. EPDK elektrikte arz güvenliği veya fiyat artışlarının tüketicilere olan etkilerinin kısa ve uzun dönemli şekilde değerlendirilmesi ile serbest piyasa yapısını bozmadan ve piyasanın işleyişine müdahale etmeden 6 aya kadar önlem alınmasının sağlanacağını açıkladı.
17.03.2022 Ekonomi
Elektrik faturaları nasıl okunur?
Elektrik faturaları nasıl okunur? Elektriğe gelen zamlar ve yeni düzenlemelerle birlikte vatandaşların kafası karışmaya devam ediyor. Birkaç kez değişen Kademeli Elektrik Tarifesinin birim fiyat uygulamasının limiti son olarak aylık 240 kWh olarak belirlendi. Faturalardan TRT payı ve enerji fonu kaldırıldı. Peki, bu değişiklikler faturaları nasıl etkiliyor? Elektrik faturaları nasıl okunur? Elektrik faturası nasıl hesaplanır? İşte detaylar…
14.03.2022 Ekonomi
Elektrik faturaları ile ilgili son dakika gelişmesi!  Bakan Dönmez canlı yayında duyurdu...
Elektrik faturaları ile ilgili son dakika gelişmesi! Bakan Dönmez canlı yayında duyurdu... Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, canlı yayında elektrik faturalarına getirilecek yeni düzenleme ve gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. "Ticarethanelerde yeni indirim tarifesi için çalışıyoruz" diyen Bakan Dönmez, "Burada da amacımız yüzde 65'ini indirimli tarife kapsamında karşılayacak bir çalışmadır" dedi.
18.02.2022 Ekonomi
EPDK elektrik birim fiyatları 2022! Kademeli elektrik tarifesi nedir, elektrik tarifeleri nasıl belirlendi?
EPDK elektrik birim fiyatları 2022! Kademeli elektrik tarifesi nedir, elektrik tarifeleri nasıl belirlendi? Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nca 01 Ocak'tan itibaren getirilen kademeli fiyat tarifesinde hanelerde 150 kWh'ye kadar olan tüketimler kilovatsaat başına vergiler dahil 1,37 TL'den faturalandırılacak, bunun üzerindeki her kilovatsaat tüketim için uygulanacak birim fiyat ise 2,06 TL olacak. İşte EPDK elektrik birim fiyatları 2022…
18.01.2022 Ekonomi
Elektrikte kademeli tarife fiyatları belli oldu! Elektrik faturaları nasıl hesaplanacak? İşte tüm detaylar...
Elektrikte kademeli tarife fiyatları belli oldu! Elektrik faturaları nasıl hesaplanacak? İşte tüm detaylar... Elektrik faturaları ile ilgili flaş açıklama! Ve belli oldu. Elektrikte kademeli tarife fiyatları açıklandı. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nca (EPDK) 01 Ocak’tan itibaren getirilen kademeli fiyat tarifesinde hanelerde 150 kWh’ye kadar olan tüketimler kilovatsaat başına vergiler dahil 1,37 TL’den faturalandırılacak, bunun üzerindeki her kilovatsaat tüketim için uygulanacak birim fiyat ise 2,06 TL olacak.
17.01.2022 Ekonomi
Elektrik faturalarını anında düşürüyor! 5 bin lira cebinizde kalacak...
Elektrik faturalarını anında düşürüyor! 5 bin lira cebinizde kalacak... Elektrik faturalarını çok büyük oranda düşürüyor! Elektrik ile ilgili açıklama geldi. Kuruşu kuruşuna hesaplandı. Yılda 5 bin lira cebinizde kalabilir. 8 yılı geçmiş eski ev aletleri, 3-4 kat daha fazla elektrik tüketiyor. Böylece faturalar gelince vatandaşın cebinden yüksek meblağda para çıkıyor. Yıllık olarak bakıldığında ise bu para oldukça fazla rakamlara tekabül ediyor. Evinizdeki cihazları yüksek tasarruflu olanla değiştirdiğiniz takdirde yılda 4-5 bin lira artıya geçebilirsiniz. Önceleri fatura geldiğinde pek de hissedilmeyen bu etki, şimdilerde değişerek arayı açtı. Yüzde 300'e varan tüketim farkı oluşuyor. Sadece aydınlatmada bile yıllık 726 lira fark oluşturuyor. Peki elektrik faturanızı düşürmek için hangi cihazları değiştirmeniz gerekiyor? Elektrik faturasında yıl bazında büyük tasarruf etmek için neler yapabilirsiniz? İşte detaylı elektrik rehberi...
14.01.2022 Ekonomi
Elektrik fiyatlarıyla ilgili flaş karar! Yüzde 36 arttı, EPDK duyurdu
Elektrik fiyatlarıyla ilgili flaş karar! Yüzde 36 arttı, EPDK duyurdu Elektrik piyasasıyla ilgili flaş karar verildi. Resmen değişti. Cezalar yüzde 36,5 arttı. EPDK duyurdu. Yeni karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), 6446 Sayılı Elektrik Piyasası Kanununun 16’ncı Maddesi Uyarınca 2022 Yılında Uygulanacak Para Cezaları Hakkında Tebliğ’i yayınladı. Tebliğde düzenlenmiş olan idari para cezaları, 2022 yılı için geçerli olmak üzere, yüzde 36,2 arttırılarak yeniden belirlendi. Yeni tutarlar 01 Ocak 2022'den itibaren uygulanacak. 
17.12.2021 Ekonomi
Elektrik ile ilgili flaş gelişme! EPDK duyurdu, resmen arttı, faturalarda...
Elektrik ile ilgili flaş gelişme! EPDK duyurdu, resmen arttı, faturalarda... Elektrik kullanımı ve tüketimi ile ilgili flaş gelişme. EPDK duyurdu. Resmen belli oldu. Milyonlarca aboneyi yakından ilgilendiriyor. Yüzde 2 arttı. Türkiye'de faturalanan elektrik tüketim miktarı ise aynı dönemde yaklaşık yüzde 1,8 artarak 22 milyon 422 bin 292 megavatsaat oldu. Tüketimin yüzde 42,6'sı sanayi, yüzde 25,6'sı ticarethane ve yüzde 23,1'i mesken aboneleri tarafından gerçekleştirildi. Tarımsal sulamanın payı yüzde 6,7, aydınlatmanın payı ise yüzde 2 olarak kayıtlara geçti. Kaynak: Türkiye'nin lisanslı elektrik kurulu gücü Eylül’de yüzde 5,6 arttı.
2.12.2021 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Elektrik Piyasası ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki elektrik piyasası haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.