Elektrik Borcu

Elektrik Borcu

Son dakika ELEKTRİK BORCU haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ELEKTRİK BORCU ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ELEKTRİK BORCU haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Elektrik Borcu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan elektrik borcu gelişmeleri de dahil olmak üzere 568 elektrik borcu haberi bulunmuştur. Tüm elektrik borcu haberleri aşağıda listelenmiştir.
Esenyurt'ta polisli çete 211 daireli siteye çöktü! Dairelerin kapı kilitlerini kırarak başkalarına kiralayıp, satmışlar
Esenyurt'ta polisli çete 211 daireli siteye çöktü! Dairelerin kapı kilitlerini kırarak başkalarına kiralayıp, satmışlar Esenyurt'ta, 211 konuttan oluşan bir sitede bulunan daireler usulsüz işlemlerle yaklaşık 600 kişiye satıldı. Aralarında polis memurlarının da bulunduğu 86 kişilik çete, iddiaya göre siteden daire almak isteyen kişilere daireye karşılık geldiğini söyleyerek fahiş fiyata arsa üzerinden santim santim sahte satışlar yaptı.
23.10.2023 Gündem
Türkiye'de 'gaz merkezi' ile ilgili tarih verdi!
Türkiye'de 'gaz merkezi' ile ilgili tarih verdi! Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'nin bölgesinde bir enerji merkezi olma stratejisi üzerinde çalıştıklarını belirterek, Önümüzdeki yıldan itibaren çalışmalarımızı tamamlayacağız. Türkiye'de bir gaz merkezi oluşturmanın adımlarını atıyoruz. Yıl sonuna kadar yol haritamızı netleştireceğiz dedi.
5.11.2022 Ekonomi
Elektrik borcu olanlar dikkat! Faturalara yapılandırma geliyor
Elektrik borcu olanlar dikkat! Faturalara yapılandırma geliyor Elektrik borcu olanları yakından ilgilendiriyor. AK Parti, yeni bir enerji paketi hazırlıyor. 2006 yılındaki elektrik dağıtım bölgelerinin özelleştirilmesinin ardından tahsil edilemeyen 1.6 milyar TL’lik borçlar için yeni bir yapılandırılma yapılacak.
5.11.2022 Ekonomi
Faturayı yükseltiyor! Evlerdeki elektrik canavarı: Kurutma makinesi
Faturayı yükseltiyor! Evlerdeki elektrik canavarı: Kurutma makinesi Pandemi sebebiyle enerji fiyatlarına gelen zamlardan elektrik de nasibini aldı. Enerji Verimliliği Uzmanı Altuğ Karataş, evlerdeki 'elektrik tüketim canavarı aletleri' açıklayarak, faturadan nasıl tasarruf edileceği konusunda püf noktalarını anlattı. İşte elektrik faturasında büyük düşüş sağlayacak ip uçları...
28.10.2022 Ekonomi
Çiftçiye sıfır faizli kredi imkanı! Elektrik borcu faizleri de silinecek
Çiftçiye sıfır faizli kredi imkanı! Elektrik borcu faizleri de silinecek Milyonlarca çiftçiyi ilgilendiren son dakika açıklaması! Sıfır faizli kredi geliyor, elektrik borcu faizleri siliniyor. İmzalanan protokole göre; çiftçilere elektrik borçları için 60 ay vadeli ve 10 milyon liraya kadar sıfır faizli kredi verecek. Elektrik borcu faizlerinin yüzde 50’si silinerek, çiftçilere ve tarımsal sulama birliklerine destek sağlanacak.
27.10.2022 Ekonomi
Borçlar siliniyor! Milyonları kapsıyor, tarih belli oldu
Borçlar siliniyor! Milyonları kapsıyor, tarih belli oldu Borcu olan milyonlarca kişiye müjdeli haber geldi. Borçlar siliniyor. Hükümet resmen harekete geçti. Yaklaşık 6 milyon dar gelirli vatandaşın 30 milyar liralık icra ve haciz borçlarının silinmesi için yasa çıkarılacak. Düzenlemeden faydalanmak için icra işleminin başlamış olması şartı aranacak. Borcu olan ancak icra işlemi başlamayanlar paket kapsamında olmayacak. Silinecek borçlar için belli bir tarih belirlenecek. İlk çalışmalara göre 15 Ağustos öncesi borçların silinmesi planlanıyor. İlk aşamada 2 bin liraya kadar elektrik, su, doğalgaz, telefon gibi temel ihtiyaçlara ait sözleşmelerden kaynaklanan borçları devlet üstlenecek. 9 milyon vatandaşı ilgilendirecek düzenlemeler kapsamında, ilk olarak eylül ayı içerisinde orta vadeli program açıklanacak. İşte son dakika haberinin detayları...
31.08.2022 Ekonomi
Son dakika... Borcu olana güzel haber! Elektrik, su, doğal gaz, telefon borcunu devlet ödeyecek, 6 milyon kişi yararlanacak
Son dakika... Borcu olana güzel haber! Elektrik, su, doğal gaz, telefon borcunu devlet ödeyecek, 6 milyon kişi yararlanacak Milyonlarca kişiye güzel haber geldi. Borcu olan dar gelirli vatandaşları kapsıyor. Elektrik, su, doğal gaz ve diğer bazı temel ihtiyaçlara ait ödenmemiş borcu bulunan vatandaşlar için hükümet harekete geçti. Borcu nedeniyle hacizlik olan vatandaşlar için destek paketi açıklandı. Paketin detayları belli oldu.
25.08.2022 Ekonomi
Ev sahibi ve kiracı milyonları ilgilendiren uyarı! Tazminat ve kira yasağı...
Ev sahibi ve kiracı milyonları ilgilendiren uyarı! Tazminat ve kira yasağı... Ev sahibi ve kiracı milyonları ilgilendiren uyarı! Evini daha yüksek fiyattan kiraya vermek için kiracısını çıkaran mülk sahiplerine kötü haber. Cezası var, bunu yapan evini üç yıl kiraya veremiyor. “Oğlum Almanya’dan gelecek” ya da “Oğlum taşınacak” gibi gerekçeler ile boşaltılan evler, 3 yıl süreyle başkasına kiraya verilemiyor. Bu şekilde evi tahliye ettiren ve hemen ardında kiraya veren ev sahipleri ise çıkardığı kişiye en az 1 yıllık kira ödemek zorunda kalıyor.
19.08.2022 Ekonomi
Mazot, gübre ve yem desteği açıklaması! Bakan Kirişci duyurdu
Mazot, gübre ve yem desteği açıklaması! Bakan Kirişci duyurdu Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, tarımsal üretimde mazot ve gübre, hayvancılıkta yem için üreticilere ayni olarak destek sunulacağını, üreticilerin hazırlanan kart ile bu destekten faydalanabileceğini söyledi.
19.08.2022 Ekonomi
Elektrik borcu olana müjde! Sıfır faizli kredi imkanı geliyor
Elektrik borcu olana müjde! Sıfır faizli kredi imkanı geliyor Elektrik borcu olan milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor. Elektrik borcu olana kredi imkanı sağlanacak. Üreticiler elektrik borçlarını sıfır faizli kredi çekerek kapatabilecekler. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci ile AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım, Dikili Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin temel atma törenine katıldı. Törende Bakan Kirişci, üreticilere, elektrik borçlarını ödemeleri konusunda 10 milyon TL'ye kadar sıfır faizli krediden yararlanma imkanı getirildiğini söyledi. Binali Yıldırım ise tarımın katma değerini artıracak teknolojilerin kullanıldığı, akıllı tarımın yapıldığı işletmelere dikkat çekti, bunun bir örneğinin Dikili OSB olduğunu söyledi.
19.08.2022 Ekonomi
Fatura desteğinde flaş değişiklik! Limit yükseldi, yüz binlerce yeni abone alacak, 216 lira PTT hesaplarına yatırılacak
Fatura desteğinde flaş değişiklik! Limit yükseldi, yüz binlerce yeni abone alacak, 216 lira PTT hesaplarına yatırılacak Elektrik faturasına devlet desteğinde yeni dönem başldı. Limit değişti, artık yüz binlerce abone fatura desteğinden yararlanabilecek. Destek ödemelerinde başvuru şartı bulunuyor. Devletin dar gelirliye yönelik 1 Mart 2019’da başlattığı ‘elektrik tüketim desteği’ devam ediyor. Elektrik yardımından daha önce 2.1 milyon abone faydalanıyordu, şubat itibarıyla bu sayı 4 milyona çıkarıldı. Peki fatura desteğinden kimler yararlanabilir? Elektrik desteği başvurusu nereye yapılır? İşte konun ayrıntıları...
13.07.2022 Ekonomi
Belediye başkanı faturayı ödeyemeyince 42 bin kişi susuz kaldı!
Belediye başkanı faturayı ödeyemeyince 42 bin kişi susuz kaldı! Zonguldak’ta 42 bin nüfuslu Kozlu ilçesinde yaklaşık 3 milyon liralık elektrik borcu ödenmeyince ilçeye su basan pompaların elektriği kesildi. Belediye Başkanı Ali Bektaş, "Kasıt var. Seçimler yaklaştığı için herkesten her şeyi bekliyorum" diyerek tepki gösterdi. Belediye Başkanlığı süreci sosyal medya hesabından paylaşınca vatandaşlar da "Borcunu ödemezsen kesilir, mazeret değil çözüm üretin" diye belediyeye tepki gösterdi. Paylaşım, bir süre sonra kaldırıldı.
31.03.2022 Gündem
Hesaplara karşılıksız 5 bin TL yatırılıyor! Başvurular...
Hesaplara karşılıksız 5 bin TL yatırılıyor! Başvurular... İhtiyaç sahibi vatandaşa para yardımı yapılıyor. Başvuranlara 5 bin TL ödeniyor. 5 bin liralık destekten yararlanmak isteyenlerin mutlaka yazılı olarak başvuruda bulunması gerekiyor. e-Devlet'ten ya da internet siteleri üzerinden başvuru yapılamıyor. Devlet destekleri pek çok alanda devam ediyor. Birçok kişi bu haklardan haberdar olmadığı için başvuruda bulunmuyor. Ev yapana da, faturasını ödeyemeyene de eşya alana da nakit para desteği veriliyor. Evine tadilat yapması gereken ama maddi durumu yeterli olmayan vatandaşlar isterlerse 40 bin liraya kadar para desteği alabiliyorlar. Elektrik faturasını ödemekte zorlananlar için 118 TL'lik para yardımı yapılıyor. İşte devlet tarafından sağlanan ve çok fazla bilinmeyen 10 destek...
11.07.2021 Ekonomi
Elektrik borcu ile ilgili flaş karar! EPDK Başkanı resmen açıkladı...
Elektrik borcu ile ilgili flaş karar! EPDK Başkanı resmen açıkladı... Milyonlarca elektrik kullanıcısını ilgilendiren çok önemli kararı EPDK Başkanı Yılmaz açıkladı. Yılmaz, "65 yaş üstü tüketiciler, engelli tüketiciler ve şehit aileleri ve muharip/malul gazilerin elektriği, borcundan ötürü 3 ay boyunca kesilemeyecek. Mağduriyet oluşmaması için cuma günleri, resmi ve dini bayramlarda ve bu bayramların bir önceki gününde –yani arifesinde- elektrik kesme işlemi yapılamayacak. Bir inşaat bittiğinde, elektrik altyapısını hazır hale getirmeyen dağıtım şirketine ceza verilecek. Kesinti sayı ve sürelerinde iyileştirme yapamayan elektrik dağıtım şirketlerine ceza verilecek" dedi.
21.12.2020 Ekonomi
Kronik hastalara sosyal yardım! Kronik rahatsızlığı olanlara sosyal yardım verilecek!
Kronik hastalara sosyal yardım! Kronik rahatsızlığı olanlara sosyal yardım verilecek! Kronik Hastalara Yönelik Nakdi Yardım Programı kapsamında ekonomik ihtiyaçlarına destek olabilmek amacıyla devlet tarafından aylık 1384 lira ödeme yapılıyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk kronik hastalığı olanlara da nakdi yardımda bulunduklarının altını çizerek, “2 bini aşkın ihtiyaç sahibine 3,3 milyon TL destekte bulunacağız.” şeklide konuştu. Peki, Kronik hastalara yardım başvurusu nasıl, nereden yapılır? İşte kronik hastalara verilen sosyal yardım ödemeleri ile ilgili detaylar...
25.08.2020 Ekonomi
Elektrik tüketim desteği nasıl alınır? Elektrik desteği başvurusu nasıl ve nereden yapılır?
Elektrik tüketim desteği nasıl alınır? Elektrik desteği başvurusu nasıl ve nereden yapılır? Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ağır kronik hastalığı bulunan ihtiyaç sahibi kişilere nakdi destek sağlanıyor. Ayrıca kronik hastalığı sebebiyle cihaza bağımlı kişilerin de elektrik fatura bedelleri karşılanıyor. Peki, Elektrik tüketim desteği nasıl alınır? Elektrik desteği başvurusu nasıl ve nereden yapılır? İşte elektrik desteği başvuru şartları...
26.05.2020 Gündem
Kronik hastalara maaş başvurusu nasıl yapılır? Hangi kronik hastalara maaş veriliyor?
Kronik hastalara maaş başvurusu nasıl yapılır? Hangi kronik hastalara maaş veriliyor? Kronik hastalara maaş başvuru nasıl yapılır? Hangi kronik hastalara maaş veriliyor? Soruları ekonomik desteğe ihtiyaç duyan fiziksel sağlık kaybı yaşayan kişiler arasında araştırılıyor. Türkiye’nin kronik hastalara yönelik uygulanan ‘’Kronik Hastalara Yönelik Nakdi Yardım Programı’’ Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından da iyi uygulama örneği olarak da gösterilmişti. Peki, Kronik hastalara maaş başvurusu nasıl yapılır? Hangi kronik hastalara maaş veriliyor? İşte merak edilenler…
14.01.2020 Gündem
Hangi hastaların elektrik faturası devlet tarafından karşılanır?
Hangi hastaların elektrik faturası devlet tarafından karşılanır? Kronik hastalığı olan ve bu sebeple tıbbi cihaz kullanmak zorundaki vatandaşlara, devlet tarafından elektrik desteği programı sunulmaktadır. Bu program kapsamında, hastaların elektrik faturalarının bir kısmı devlet tarafından ödenir. Peki bu programın detayları nelerdir, kimler, hangi şartlarda faydalanabilir? İşte detaylar...
31.01.2019 Uzmana Sor
78 yaşındaki adam asansörde mahsur kaldı
78 yaşındaki adam asansörde mahsur kaldı Kadıköy'de bir apartmanın elektrik borcu nedeniyle gelen ekiplerce elektriği kesildi. Bu sırada asansörde bulunan 78 yaşındaki bir kişi, yaklaşık 1,5 saat mahsur kaldı.
12.11.2018 Yaşam
Son dakika: Bakanlık 200 TL desteği duyurdu
Son dakika: Bakanlık 200 TL desteği duyurdu Aile Bakanlığı cihaza bağlı kronik hastalara 200 TL elektrik faturası desteği verecek.
12.10.2018 Ekonomi
Şanlıurfaspor tesislerinin elektrikleri kesildi!
Şanlıurfaspor tesislerinin elektrikleri kesildi! TFF 2'nci Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden Şanlıurfaspor tesislerinin elektirkleri 16 aydır borcun ödemediği gerekçesi ile kesildi.
3.10.2018 Futbol
Son dakika: Müjde! İkinci paket geliyor...
Son dakika: Müjde! İkinci paket geliyor... Bahar paketinin ikincisi geliyor. Paket kapsamında 50 bin çiftçiye elektrik faturası desteği verilecek, 1.2 milyarlık yol geçiş borcu yapılandırılacak ve bildirimi eksik olan binlerce işverene af gelecek.
14.05.2018 Ekonomi
Borçlu çiftçiler için tanınan ek süre doluyor
Borçlu çiftçiler için tanınan ek süre doluyor Özellikle 2016 yılı ve öncesinde dayanan birikmiş borçlar nedeniyle Dicle Elektrik tarafından ilgili yasal hükümler çerçevesinde elektrikleri kesilen Mardinli çiftçilere, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba liderliğinde Mardin’de yapılan toplantıda kesilen elektriklerin yeniden verilmesi ve buna karşılık çiftçilere borçlarını ödeyebilmeleri için 1 hafta ek süre tanınmasına karar verilmişti. Dicle Elektrik’ten yapılan açıklamada, 1 haftalık ek sürenin 3 Nisan Salı günü mesai saati bitiminde sona ereceğine dikkat çekilerek "Son günde bile olsa borcunu henüz ödememiş veya yapılandırmamış çiftçiler bu haktan yararlanmalı. Süre bitiminde borçluların elektrikleri yeniden ilgili mevzuata uygun şekilde kesilecektir’’ denildi.
2.04.2018 Ekonomi
TFF 1.Lig ekibi Elazığspor'un elektrikleri kesildi...
TFF 1.Lig ekibi Elazığspor'un elektrikleri kesildi... TFF 1. Lig ekiplerinden Elazığspor'un kulüp tesislerinin elektriği borç yüzünden kesilmesinin ardından yeni bir gelişme daha yaşandı.
4.10.2017 TFF 1.Lig
Yaşlı vatandaş binayı ateşe verdi
Yaşlı vatandaş binayı ateşe verdi Trabzon’un Sürmene ilçesinde yaşlı bir vatandaş elinde tüfek ve benzin bidonu ile girdiği elektrik dağıtım şirketi binasını ateşe verdi. Şahıs olay sonrası polis ekipleri tarafından gözaltına alınırken, binada maddi hasar meydana geldi, dumandan zarar gören çalışanlar oldu.
2.06.2017 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Elektrik Borcu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki elektrik borcu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.