Ek Ücret

Ek Ücret

Son dakika ek ücret haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ek ücret ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ek ücret haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ek Ücret

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ek ücret gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.420 ek ücret haberi bulunmuştur. Tüm ek ücret haberleri aşağıda listelenmiştir.
İnternet faturalarındaki fiyat artışıyla ilgili yeni karar! Hemen itiraz edin, geri ödenecek
İnternet faturalarındaki fiyat artışıyla ilgili yeni karar! Hemen itiraz edin, geri ödenecek İnternet fiyatlarına son aylarda yüzde 50'leri aşan zam geldi. Aydın'da internet abonesi olan bir tüketici vergileri bahane ederek fiyat yükselten şirketle anlaşmazlık yaşadı. Soluğu mahkemede alan tüketiciye mahkemeden emsal bir karar çıktı. İşte mahkemenin internet fiyatlarıyla ilgili verdiği emsal karar...
5.04.2024 Ekonomi
Memura tazminat müjdesi! Büyükşehirlerde yaşayanları kapsıyor, işte detaylar...
Memura tazminat müjdesi! Büyükşehirlerde yaşayanları kapsıyor, işte detaylar... Büyükşehirlerde yaşayan memurları yakından ilgilendiriyor. Yaşam şartları büyük kentlerde diğer şehirlere göre daha zorlu. Ev kiralarından temel gıda maddelerine, ulaşımdan yeme - içmeye kadar pek çok kalemde daha fazla ödeme yapılması gerekiyor. Uzun süredir büyükşehirlerde yaşam mücadelesi veren çalışanlar maaşlarında farklılık olmasını istiyordu. Ak Parti Büyükşehirlerde yaşayan memurlar için harekete geçiyor ve büyükşehir tazminatını gündeme getiriyor.. AK Parti yerel seçim beyannamesini 30 Ocak tarihinde açıklayacak. Beyannamede yer alan maddelerden düzenlemelerden 'memurlara büyükşehir tazminatı' maddesi dikkat çekti. Bu konudaki düzenlemeyle memurların büyükşehirlerde yaşayan memurların şartlarının geliştirilmesi hedefleniyor.
22.01.2024 Memur
Öğretmenlere kötü haber! Ek ders mesai ücretiyle ilgili karar
Öğretmenlere kötü haber! Ek ders mesai ücretiyle ilgili karar Özel eğitim kurumlarında çalışan yüz binlerce öğretmene, kötü haber Yargıtay'dan geldi. Yüksek Mahkeme, özel okul öğretmeninin fazla çalışmasının okulda kaldığı süreye göre değil; girdiği ders sayısına göre hesaplanması gerektiğine hükmetti. Emsal karara göre, özel kurumlarda çalışan öğretmenler, sadece girdikleri ders süresine göre mesai alabilecek. Zümre başkanı olan öğretmenler de sadece girdikleri derse göre mesai alabilecek.
30.09.2023 Ekonomi
Kafede yeni uygulama: Tost kesme ücreti! Fişini paylaşınca gündem oldu
Kafede yeni uygulama: Tost kesme ücreti! Fişini paylaşınca gündem oldu İtalya’da bir kafe, öğle yemeğini kız arkadaşıyla paylaşmak isteyen bir müşteriden ‘tostu ikiye bölmek için’ ek ücret aldı. Ödediği hesapta 2 Euro ‘diviso da meta’ ücreti gören İngiliz turist şaşkına döndü.
11.08.2023 Dünya
İstanbul'da yeni taksimetre oyunu! Vatandaşlar isyan etti
İstanbul'da yeni taksimetre oyunu! Vatandaşlar isyan etti İstanbul'da yolcu ve mesafe seçtikleri gerekçesiyle sıkça şikayet konusu olan taksiciler, megakentte bir süredir kullanılan aplikasyon nedeniyle "ücreti" de belirledikleri eleştirilerine hedef oluyor. Ücret, taksimetre üzerinden otomatik hesaplanıyor. Ancak, uygulamayı kullanan bazı taksiciler bu rakamın çok üzerinde teklif sunuyor.
11.07.2023 Gündem
Sıfır arabada yeni fırsatçılık! Alıcılardan sıra ücreti isteniyor
Sıfır arabada yeni fırsatçılık! Alıcılardan sıra ücreti isteniyor Bayiye sıfır araç almak için giden müşterilerden şimdi de 'sıra ücreti' talep ediliyor. Alıcının bekleme süresini kısaltmak için para isteyerek, listede öne çeken fırsatçı bayilere karşı sektör temsilcileri uyarıyor. Detayları CNN TÜRK Muhabiri Hasret Kaya ve Kameraman Emir Ünlü aktardı.
10.06.2023 Otomobil
Bayram mesaisi ücretleri ne kadar olacak? Uzman isim kuruşu kuruşuna hesapladı
Bayram mesaisi ücretleri ne kadar olacak? Uzman isim kuruşu kuruşuna hesapladı Ramazan Bayramı sonrası milyonlarca çalışan hesaplarına ne kadar mesai ücreti yatacağını merak ediyor. Bu yıl 21 Nisan'da başlayan bayram 23 Nisan'ın ardından son buldu. Mesai ücretleri de Arefe Günü yarım gün dahil olmak üzere 3,5 gün üzerinden hesaplanacak. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan SGK uzmanı Emin Yılmaz, bilinmesi gereken detayları aktardı.
24.04.2023 Çalışma Hayatı
Estetik işlem yaptıranlar dikkat! Onay formlarını okumadan imzalamayın
Estetik işlem yaptıranlar dikkat! Onay formlarını okumadan imzalamayın Estetik operasyonlar ülkemizde oldukça yaygınlaşmış durumda. Öncesinde doktorla yapılan görüşmelerin ardından işlem belirlenen tarihte gerçekleştiriliyor. Ancak sonrasında kişiler ortaya çıkan sonuçtan memnun kalmayabiliyor, işlem sağlıksal anlamda daha kötü sonuçlara sebep olabiliyor ve bu durumlar hukuki sorunları da beraberinde getirebiliyor. Peki sonuçtan memnun kalmayan kişiler nasıl bir yol izleyebilir? İşte uzman isimlerden önemli detaylar...
20.04.2023 Gündem
Bayram tatilini birleştirecekler dikkat! 'Telafi' çalışması yapabilirsiniz
Bayram tatilini birleştirecekler dikkat! 'Telafi' çalışması yapabilirsiniz Ramazan Bayramında tatile gidecekler şimdiden plan yapmaya başladı. Bayram tatilinde okullarda ara tatile girmiş olacak. Nisan ayının ilk tatil tarihi açıklandı. Bu habere hem çocuklar hem de veliler üzülecek. Ramazan Bayramı ile birleştirildi. Bazı işyerleri okullardaki ikinci ara tatili ve Ramazan Bayramı tatilini birleştirmeyi planlıyor. İşte haberin detayları...
Özel okullar için yeni karar! Erken kayıt yaptıran herkesi kapsıyor, ek ücret açıklaması
Özel okullar için yeni karar! Erken kayıt yaptıran herkesi kapsıyor, ek ücret açıklaması Bursa'da çocuğu özel okula giden Murat Ç., erken kayıt sözleşmesine aykırı talep edilen yemek ve kırtasiye ücreti için dava açtı. Tüketici Mahkemesi'nden çıkan karar ise emsal niteliğinde... Karara göre; özel okul yönetimi, erken kayıt yaptıran Murat Ç.’den dönem içinde 'yemek ve kırtasiye gideri' adı altında ek ücret talep edemeyecek. İşte kararın tüm detayları
14.12.2022 Gündem
2023 yılı bilirkişilik asgari ücret tarifesi belli oldu! Bilirkişi ücretleri Resmi Gazete’de yayımlandı!
2023 yılı bilirkişilik asgari ücret tarifesi belli oldu! Bilirkişi ücretleri Resmi Gazete’de yayımlandı! Adalet Bakanlığı duyurdu! 2023 yılı bilirkişilik asgari ücret tarifesi belli oldu. Resmi Gazete’de yayımlanan kararla Bilirkişilik Yönetmeliği gereğince bilirkişilere ödenecek ücret ve giderlerin miktarı ile bunların ödenmesine ilişkin usul ve esasları belli oldu. Peki, Bilirkişi ücretleri ne kadar? İşte 2023 yılı bilirkişilik asgari ücret tarifesine göre bilirkişi ücretleri!
14.12.2022 Ekonomi
Toplu taşımada yeni dönem! Tüm Türkiye'de geçerli olacak
Toplu taşımada yeni dönem! Tüm Türkiye'de geçerli olacak Toplu taşımada yeni dönem. 65 yaş ve üstü vatandaşlar, Türkiye Kart ile her ilde yolculuk yapabilecek. Gittikleri şehirde farklı bir kart almalarına gerek kalmayacak. Alzheimer hastaları için de akıllı bileklik gelecek.
7.10.2022 Ekonomi
ÖSYM KPSS 'iptal' dedi, Yediiklim'den açıklama geldi! İşte yeni sınav takvimi ve kritik uyarılar...
ÖSYM KPSS 'iptal' dedi, Yediiklim'den açıklama geldi! İşte yeni sınav takvimi ve kritik uyarılar... ÖSYM KPSS’yi iptal ettiğini duyurdu, son dakika açıklamaları art arda geldi. ÖSYM yeni takvimi açıkladı, 6-7 ve 14 Ağustos’ta yapılacak oturumlar da ertelendi. Peki yeni sınavlar ne zaman yapılacak, takvim nasıl işleyecek, sorular nasıl hazırlanacak? İşte ÖSYM Başkanı Ersoy ve uzmanların değerlendirmeleri...
5.08.2022 Eğitim
Tapuda yeni dönem! Ek ücret ödenecek, resmen değişti, 4000 lira ve...
Tapuda yeni dönem! Ek ücret ödenecek, resmen değişti, 4000 lira ve... Tapu işlemlerinde yeni dönem! Yeni düzenleme ile birlikte resmen değişti. Gayrimenkul alıp satacak herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Tapu dairelerinde yaşanan yoğunluk sebebi ile harekete geçildi. Noterlik Kanunu’na yeni madde eklenmesiyle birlikte artık alım-satım işlemleri tapu müdürlükleri dışında noterliklerde de yapılabilecek. Konu ile ilgili detaylar ve sürecin nasıl işleyeceği belli oldu. Yeni uygulama önümüzdeki yıl yürürlüğe girecek. Teknik hazırlıklar devam ediyor. Tapu işlemleri eğer noterde yaptırılırsa, tapu harcına ek olarak noter ücreti ödenecek; tapu dairesinde ise yalnızca tapu harcı ödenecek. Ödenecek ücretler de belli oldu. Taşınmaz satış sözleşmesinin düzenlenmesinden dolayı oluşan zarardan noterler de sorumlu olacak.
15.07.2022 Ekonomi
Sıfır faizli 7.500 TL nakit avans fırsatı başladı! Akbank resmen duyurdu, son gün...
Sıfır faizli 7.500 TL nakit avans fırsatı başladı! Akbank resmen duyurdu, son gün... Akbank tarafından resmi açıklama yapıldı. Sıfır faiz imkanı ile taksitli avans kullanım imkanı sunuluyor. Acil nakit ihtiyacı olanlar için önemli bir fırsat niteliğinde olan kapmanyanın detayları açıklandı. Ek ödeme olmadan 7.500 TL anında hesaplara tanımlanıyor. Banka tarafından kullanılan taksitli avans için 6 aylık vade imkanı sağlanıyor.
9.07.2022 Ekonomi
Bakan Özer: Kayıt ve bağış arasında bir ilişki yok
Bakan Özer: Kayıt ve bağış arasında bir ilişki yok MİLLİ Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Bizim okullarımızın ihtiyacını devletimiz karşılıyor. Kayıt yapmakla bağış arasında hiçbir ilişki yok ama isteyen velimiz, bağış yapabilir. Bunu engellemiyoruz ama Türkiye Cumhuriyeti devletinin tüm vatandaşları çocuklarına herhangi bir ek ücret ödemeden okullara kayıt yapabilecekler" dedi.
5.07.2022 Eğitim
Disney Plus mail gelmiyor, neden? Disney Plus müşteri hizmetleri iletişim numarası nedir?
Disney Plus mail gelmiyor, neden? Disney Plus müşteri hizmetleri iletişim numarası nedir? Disney Plus neden mail gelmiyor, Disney Plus müşteri hizmetleri iletişim numarası nedir? Disney Plus Türkiye'de yayın hayatına başladı. İçeriklere ulaşmak isteyenler üye olmaya çalışırken, neden mail gelmiyor sorusuna da yanıt aramaya başladı. Peki, Disney Plus mail gelmiyor, neden?
14.06.2022 Televizyon
Disney Plus içerikleri ve dizileri neler? Disney Plus üyelik ücreti ne kadar, nasıl yapılır? Disney Plus üyelik paketleri!
Disney Plus içerikleri ve dizileri neler? Disney Plus üyelik ücreti ne kadar, nasıl yapılır? Disney Plus üyelik paketleri! Uzun süredir beklenen Disney’in dijital platformu Disney+ Türkiye‘de faaliyete geçiyor. Ücretli dijital yayın servislerinin arasına bir yenisi daha katıldı. Peki, Disney Plus içerikleri (dizileri) neler? Disney Plus üyelik ücreti ne kadar, nasıl yapılır? Disney Plus üyelik paketleri…
14.06.2022 Televizyon
Maaşlara ek zam! Milyonlara güzel haber, yüzde 58 ve...
Maaşlara ek zam! Milyonlara güzel haber, yüzde 58 ve... Milyonlarca çalışanı çok yakından ilgilendiren gelişme. Şirketler maaşlara ek zam yapmaya hazırlanıyor. Çıkan rakamlar açıklandı. 'Nisan 2022 Ücret Artış Trendleri Ara Anketi'nin sonuçlarına göre; bu yıl şirketlerin yüzde 64’ü ek ücret artışı yapacak. Firmaların ücret artışı ise ortalama yüzde 58 olacak. İşletmeler, temmuzda yapılması beklenilen bu ek artışı 2023 bütçesinden karşılamayı planlıyor. Yapılan araştırmaya göre; firmaların yüzde 52’si geçmiş ayların enflasyonunu, yüzde 34’ü ise ücret araştırmalarını baz aldıklarını söylüyor. Geçmiş enflasyonları baz alan firmaların yüzde 35’i son 6 ay, yüzde 26’sı son 12 ay ve yüzde 18’i ise son 3 ayı dikkate aldıklarını belirtiyor.  
Turistler İstanbul'a akın etti! Yüzde 90'a yaklaştı
Turistler İstanbul'a akın etti! Yüzde 90'a yaklaştı İstanbul, 2022’nin ilk 3 ayında 2.9 milyon turist ağırlamayı başardı. En son 2019’un aynı döneminde 3 milyon turist ağırladıklarını ifade eden İstanbul’daki turizmciler, “İstanbul otellerinde doluluk oranı yüzde 80-90’a yaklaştı. Bu yükselişte gurbetçilerin 20’li yaşlardaki torunları ile Avrupa’da yaşayan Arapların büyük payı oldu. Altın, takı, gelinlik, çeyizlik eşya almak için İstanbul’a giden yerli turistler de otelleri doldurdu” diye konuştu.
7.05.2022 Ekonomi
Asgari ücretli milyonlarca çalışana güzel haber! Hesaba yatacak! Maaşa ek 639 lira
Asgari ücretli milyonlarca çalışana güzel haber! Hesaba yatacak! Maaşa ek 639 lira Asgari ücretli milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor. Maaşa ek 639 lira hesaba yatacak. Bayramda çalışacak milyonlarca vatandaşa mesai ücreti yatacak. Asgari ücretli (bu yıl için net 4 bin 253 lira) bir işçiye günlük net 142 lira ödenmesi gerekiyor. İşçi hafta sonu tatilini pazar yapıyorsa ve arife dahil tüm bayram süresince çalıştıysa 8,5 yevmiye alacak. Bunun 4 yevmiyesi zaten asgari ücretin içinde. Dolayısıyla 4,5 yevmiye tutarında yani 639 lira (142x4.5) ilave ödeme yapılacak. Bayramlarda yapılan çalışmaların karşılığının bir sonraki ücret ile birlikte ödenmesi gerekiyor. İşte bayram mesaisiyle ilgili tüm detaylar...
26.04.2022 Çalışan Hakları
Domates, salatalık, patlıcan, biber, kıvırcık, kabak ve limonda yüzde 400 kar! Tarlada 5 lira markette 19 lira
Domates, salatalık, patlıcan, biber, kıvırcık, kabak ve limonda yüzde 400 kar! Tarlada 5 lira markette 19 lira Sebze meyve fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması! Antalya'da tarladan İstanbul'daki raflara süren sebze meyve yolcuğundaki artışları araştırdı. Ortaya çıkan sonuçlara göre dalından koparılan bir domates yüzde 400 fiyat artışıyla sofralara ulaşıyor. Antalya'da çiftçiden ürünleri alan komisyoncular ve marketler, İstanbul'da fahiş karlarla satış yapıyor. Meyve ve sebze fiyatlarındaki astronomik artışların kendileriyle ilgili olmadığını söyleyen çiftçiler ise sebze ve meyvelerin yolculuğunda aracıların fiyat artışına neden olduğunu ve hatta kendilerinin de mağdur olduğunu söylüyor. Ambarcı ve marketçiler de artan maliyetlerden şikayetçi.
15.04.2022 Ekonomi
Bunu yapan işveren yandı! Çalışanları da çok yakından ilgilendiriyor, haksız bulundu...
Bunu yapan işveren yandı! Çalışanları da çok yakından ilgilendiriyor, haksız bulundu... Bunu yapan işveren için kötü haber geldi! Çalışan milyonlarca kişiyi de çok yakından ilgilendiriyor. Yargıtay'dan emsal bir karar geldi ve mahkum oldular... Düğün salonunda tadilat işleminde çalışan bir elektrik ustasını elektrik çarptı ve hayatını kaybetti. Şirket yetkilileri hakkında dava açıldı. Mahkeme 'Taksirle öldürme' suçundan mahkumiyet kararı verirken, temyiz sonucu dava Yargıtay'a gitti. Emsal bir karara imza atan Yargıtay ise eğitimsiz ve belgesiz tekniker çalıştıran işverenleri haksız buldu.
9.04.2022 Çalışma Hayatı
Fazla mesai ücretleriyle ilgili flaş karar! Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor, ek ücret ve...
Fazla mesai ücretleriyle ilgili flaş karar! Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor, ek ücret ve... Fazla mesai ücretleriyle ilgili son dakika kararı. Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiriyor. Karar verildi. İşveren, işçiye fazla mesai yapsa da ek ücret alamayacağına dair sözleşme imzalattı. Anayasa Mahkemesi, işten atılınca fazla mesailerini isteyen işçiyi haklı buldu. İşte son dakika haberinin detayları...
Araba alacak herkesi ilgilendiren uyarı!  İkinci elde yakın zamanda fiyatlarda düşüş beklenmiyor...
Araba alacak herkesi ilgilendiren uyarı! İkinci elde yakın zamanda fiyatlarda düşüş beklenmiyor... Araba almayı düşünen herkesi ilgilendiren uyarı geldi, ikinci el araba alacaklar dikkat! İkinci el araba satışları ilk çeyrekte yüzde 38.9 düşerken, satışların baharla birlikte açılması öngörülüyor. Konuyla ilgili açıklama yapan iş insanı Alper Karaer, “Döviz kurunda hareketlenmenin durulması ve sıfır araçlardaki tedarik sorunlarının kısa vadede devam etmesi ile ikinci el araçta yakın zamanda bir fiyat düşüşü gerçekleşmeyeceğini öngörüyoruz” dedi.
1.04.2022 Otomobil

Benzer Haber Etiketleri

Ek Ücret ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ek ücret haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.