Eğitim-Sen

Eğitim-Sen

Son dakika eğitim-sen haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan eğitim-sen ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını eğitim-sen haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Eğitim-Sen

haberleri sayfasında son dakika yaşanan eğitim-sen gelişmeleri de dahil olmak üzere 4.034 eğitim-sen haberi bulunmuştur. Tüm eğitim-sen haberleri aşağıda listelenmiştir.
Karabük'teki iddialar sonrası STK'lardan açıklama geldi
Karabük'teki iddialar sonrası STK'lardan açıklama geldi Afrikalılar başta olmak üzere üniversitedeki yabancı öğrencilerin cinsel hastalık yaydığı ve fuhuş yapıldığı iddiaları, Karabük’ü rahatsız etti.
28.03.2024 Gündem
Okulda top kavgası! Sınıfı basıp, öğretmenleri dövdüler
Okulda top kavgası! Sınıfı basıp, öğretmenleri dövdüler Kocaeli'nin Darıca ilçesindeki Darıca Ressam Osman Hamdi Bey Ortaokulu’nda görevli 2 öğretmen, bir öğrencinin aile bireyleri tarafından darbedildi. Öğretmenler, darp raporu alıp, aileden şikayetçi oldu.
29.12.2023 Gündem
MEB'de yeni dönem! Kayıtlar artık otomatik olacak, öğretmen seçiminin önüne geçilecek
MEB'de yeni dönem! Kayıtlar artık otomatik olacak, öğretmen seçiminin önüne geçilecek Okula kayıt sürecinde birçok velinin başvurduğu ‘adres taşıma’, sınıf ve öğretmen seçimi, karşılığında da ‘bağış’ adı altında para istenmesi üzerine MEB harekete geçti. Buna göre, kayıtlar artık otomatik yapılacak. Kararı destekleyen de var, çözüm olmayacağını söyleyen de.
26.09.2023 Eğitim
Bakan Özer 10 ilde 1 Mart'a kadar eğitime ara verildi
Bakan Özer 10 ilde 1 Mart'a kadar eğitime ara verildi Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 4 eğitim sendikasının temsilcileri ile bir araya geldi. Toplantının ardından Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği 10 il ve 71 ilde eğitim öğretim süreçlerinin nasıl yürütüleceğine ilişkin açıklamalarda bulunan Özer, depremden etkilenen 10 ilde eğitim öğretime 1 Mart'a kadar ara verildiğini, 1 Mart'tan sonra da ilçe ve okul temelli kararlar alınacağını duyurdu. Bakan Özer, 71 ilde ise eğitim öğretime 20 Şubat'ta başlanacağını belirtti.
12.02.2023 Eğitim
Tüm Türkiye'den yardım yağıyor! En temel ihtiyaçlar açıklandı
Tüm Türkiye'den yardım yağıyor! En temel ihtiyaçlar açıklandı Türkiye’nin her yerinden deprem bölgesine yardım malzemeleri gönderiliyor. Yardımların depremzedelere vaktinde ulaşması için de iyi koordinasyon gerekiyor.
10.02.2023 Gündem
Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin hangi partiden? Ünal Çetin kimdir, nereli, neden gözaltına alındı?
Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin hangi partiden? Ünal Çetin kimdir, nereli, neden gözaltına alındı? Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin kimdir, Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin hangi partiden? Çanakkale Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin'in de aralarında olduğu 5 kişi, rüşvet soruşturması kapsamında gözaltına alındı.
1.02.2023 Gündem
MTSK görevli ücretleri 2023! MTSK ücretine zam mı geldi, 2023 MTSK direksiyon sınav görevli ücreti ne kadar oldu?
MTSK görevli ücretleri 2023! MTSK ücretine zam mı geldi, 2023 MTSK direksiyon sınav görevli ücreti ne kadar oldu? 2023 MTSK direksiyon sınav görevli ücretinin ne kadar olduğu zam gelip gelmediği merak ediliyor. MEB bünyesinde yapılan ehliyet ve MTSK direksiyon sınavlarında görev alan öğretmenler ve kamu personelleri, sınav görevli ücretlerini araştırıyor. Peki, MTSK ücretine zam mı geldi, 2023 MTSK direksiyon sınav görevli ücreti ne kadar oldu? İşte MTSK görevli ücretleri 2023…
28.01.2023 Çalışan Hakları
Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiriyor! Ücretsiz olacak
Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiriyor! Ücretsiz olacak Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Sadri Şensoy, “2023 yılı 6 Şubattan itibaren 5 milyon öğrenciye ücretsiz yemek vermek için bakanlığımızın tüm birimleri çalışmaya başladı. Önceliğimiz okul öncesi olacak ve okul öncesindeki tüm öğrencilerimiz bundan böyle ücretsiz yemekten faydalanacak” dedi.
21.01.2023 Eğitim
6 yaşında yıllarca istismar edildi! İddianame kabul edildi, 111 yıl hapis cezası
6 yaşında yıllarca istismar edildi! İddianame kabul edildi, 111 yıl hapis cezası Türkiye'yi sarsan olayda sıcak gelişmeler yaşanıyor. İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’nin 6 yaşında dini nikâh kıyılarak yıllarca istismar edilmesine ilişkin hazırlanan iddianeme kabul edildi. İlk duruşma 22 Mayıs’ta görülecek. İddianamede H.K.G.’ye imam nikâhı kıyan Kadir İstekli’ye 67 yıl, baba ve anne hakkında ise 22’şer yıl hapis istendi. İstismar soruşturmasına takipsizlik veren savcı hakkında inceleme başlatıldı, vakıf binasının yıkımı için 1 ay süre tanındı​​​​​​.
10.12.2022 Gündem
Yıllarca süren iğrenç istismar! İnfial yarattı
Yıllarca süren iğrenç istismar! İnfial yarattı İsmailağa Cemaati’nde H.K.G.’nin 6 yaşındayken, 29 yaşındaki Kadir İstekli ile ‘evlendirilerek’ yıllarca cinsel istismara maruz kalmasının ortaya çıkması sonrası Türkiye ayağa kalktı. Yıllarca süren istismarın ‘kabul edilemez ve affedilemez’ olduğu vurgulandı. Hakimler ve Savcılar Kurulu, İstanbul'da 6 yaşındaki kız çocuğunun cinsel istismara uğradığı iddialarına ilişkin soruşturmayı yürüten ve kovuşturmaya yer olmadığı yönünde karar veren savcı hakkında inceleme başlattı.
9.12.2022 Gündem
Bugün okullar tatil mi, ders işlenecek mi, 2 Kasım okullar var mı? Öğretmen grevi nedir, hangi sendikalar 2 Kasım’da grev kararı aldı?
Bugün okullar tatil mi, ders işlenecek mi, 2 Kasım okullar var mı? Öğretmen grevi nedir, hangi sendikalar 2 Kasım’da grev kararı aldı? Öğretmen grevi 2022 için yapılan aramalar arttı. “Bugün okullar tatil mi, 2 Kasım okul var mı?” sorularına yanıt aranıyor. 2 Kasım Çarşamba günü öğretmenler iş bırakıyor. Öğretmenler Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun revize edilmesini istiyor. Bu kapsamda sosyal medya platformu Twitter üzerinden ‘YarınZilçalmayacak’ etiketi ile birçok paylaşımlar yapılınca hem veliler hem de öğrenciler bugün okulların tatil olup olmadığını sorguluyor. Peki, Bugün okullar tatil mi 2 Kasım? Öğretmen grevi nedir, 2 Kasım grev kararı alanlar hangi sendika, 2 Kasım ne günü?
2.11.2022 Eğitim
KPSS'de kopya soruşturması! Polis baskın yaptı Yediiklim Yayınevi kendini böyle savundu...
KPSS'de kopya soruşturması! Polis baskın yaptı Yediiklim Yayınevi kendini böyle savundu... Devlet kurumlarında memur olmak için her yıl yaklaşık 1 milyonun üzerinde adayın katıldığı Kamu Personel Seçme Sınavı’nda (KPSS) soruların sızdırıldığı iddiaları, önceki gün gündeme bomba gibi düştü. İlk açıklamayı yapan Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), ‘İddiaların incelemelerimiz neticesinde asılsız olduğu anlaşılmıştır’ dedi. Ancak aynı gün ilerleyen saatlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Denetleme Kurulu’na (DDK) konuyu inceleme talimatı verdi. Erdoğan, Twitter’dan yaptığı paylaşımda, “İnceleme sonucunda elde edilen veriler titizlikle değerlendirilecek, gerekli adımlar ivedilikle atılacaktır. Tek bir evladımızın dahi mağdur olmasına asla müsaade etmeyiz” ifadelerine yer verdi. Gece yarısı Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararıyla ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün görevden alındı. Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Yediiklim Yayınevi'ne ait 2 adrese baskın düzenledi. İddiaların odağındaki yayınevinden açıklama geldi.
4.08.2022 Gündem
Türk Eğitim-Sen Başkanı Geylan, Bakan Özer’i ziyaret etti
Türk Eğitim-Sen Başkanı Geylan, Bakan Özer’i ziyaret etti Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan beraberindeki heyetle birlikte Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’i makamında ziyaret etti.
22.07.2022 Eğitim
Sözleşmeli personel ile ilgili emsal karar!
Sözleşmeli personel ile ilgili emsal karar! Sözleşmeli personele ödül verilemesi ile ilgili emsal niteliğinde bir karara imza atıldı. Türk-Eğitim Sen tarafından yapılan açıklamada, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 122.maddesine göre ödül alması gereken sözleşmeli personele ödül verilmedi. İlgili kişi açtığı davada haklı bulundu. Sözleşmeli personele ödül verilmemesinin hukuka aykırı olduğuna karar verildi.
22.06.2022 Çalışan Hakları
Talip Geylan: MEB’de 'Erken Çocukluk Eğitimi Genel Müdürlüğü' kurulmalıdır
Talip Geylan: MEB’de 'Erken Çocukluk Eğitimi Genel Müdürlüğü' kurulmalıdır Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan, erken çocukluk öğrenci sayısı ve hedef sayının toplamda 4 milyon seviyesinde olduğuna dikkat çekerek, bu sayıda çocuğumuzun hem okul çalışmaları hem de belirli yaş grubunda zorunlu eğitim olmadığından okula kazandırma çabalarının, sadece MEB Temel Eğitim Genel Müdürlüğü bünyesindeki Erken Çocukluk Eğitimi Daire Başkanlığı düzeyindeki bir organizasyonla yürütülemeyeceğini kaydetti.
19.05.2022 Eğitim
Balıkesir milletvekili İsmail Ok kimdir, nerelidir, hangi partiden? İsmail Ok neden istifa etti ve AK Parti’ye geçti?
Balıkesir milletvekili İsmail Ok kimdir, nerelidir, hangi partiden? İsmail Ok neden istifa etti ve AK Parti’ye geçti? Balıkesir Bağımsız Milletvekili İsmail Ok, AK Parti'ye katıldı. Ok, 2020'nin Şubat ayında İYİ Parti'den istifa etmişti. Peki, Balıkesir milletvekili İsmail Ok kimdir, nerelidir, hangi partiden? İsmail Ok neden istifa etti ve AK Parti’ye geçti?
20.04.2022 Siyaset
Danıştay'dan 'sınavsız atama' kararı
Danıştay'dan 'sınavsız atama' kararı Danıştay, ilçe milli eğitim müdürü kadrolarına yapılacak atamalarda sınav şartının kaldırılmasına yönelik düzenlemenin yürütmesini durdurdu. Kararla, atama işlemleri yazılı ve sözlü sınav yapılarak gerçekleştirilecek.
14.04.2022 Gündem
'Kız ile erkekleri ayrı oturtun' talimatı veren okul müdürü ile ilgili flaş gelişme!
'Kız ile erkekleri ayrı oturtun' talimatı veren okul müdürü ile ilgili flaş gelişme! Bursa'nın Osmangazi ilçesinde, Mithatpaşa Ortaokulu'nun müdürü Haydar Akın, öğretmenlere, 'kız ve erkek öğrencileri ayrı ayrı oturtun' talimatı verdi. Eğitim sendikaları talimata tepki gösterirken, müdür hakkında İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından soruşturma başlatıldı. Haydar Akın, hakkında başlatılan soruşturma kapsamında görevden uzaklaştırıldı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri Akın'ın yerine müdür yardımcılarından birinin vekalet edeceğini söyledi.
23.03.2022 Gündem
Öğretmen okulda dehşeti yaşadı!
Öğretmen okulda dehşeti yaşadı! Trabzon'da, lise son sınıf öğrencisi M.E.E. (17), dersi dinlemediği için cep telefonunu alan beden eğitimi öğretmeni F.L.'ye (40) tokat attı. Öğretmen şikayetçi olurken, okuldan ilişiği kesilen öğrenci hakkında savcılıkça soruşturma başlatıldı. Okul yönetiminin, daha önce aileye M.E.E.'nin telefon bağımlılığı nedeniyle psikolojik destek alması yönünde tavsiyede bulunduğu öğrenildi
17.02.2022 Gündem
Öğretmenine tokat atınca okulla ilişiği kesildi
Öğretmenine tokat atınca okulla ilişiği kesildi Trabzon’da, lise son sınıf öğrencisi M.E.E. (17), dersi dinlemediği için cep telefonunu alan beden eğitimi öğretmeni F.L.'ye (40) tokat attı. Öğretmen şikayetçi olurken, okuldan ilişiği kesilen öğrenci hakkında savcılıkça soruşturma başlatıldı. Okul yönetiminin, daha önce aileye M.E.E.'nin telefon bağımlılığı nedeniyle psikolojik destek alması yönünde tavsiyede bulunduğu öğrenildi
17.02.2022 Yaşam
Öğretmen anketinden çıkan çarpıcı sonuç!
Öğretmen anketinden çıkan çarpıcı sonuç!  24 Kasım’da büyük övgülerle anılan öğretmenler, pek çok sorunla boğuşuyor. Yüzde 88’i mesleklerinin saygınlığını yitirdiğini düşünüyor. Yüzde 75’i mesleki tükenmişlik yaşıyor; yüzde 82,6’sının borcu var. Çözüm için Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun çıkarılmasını istiyorlar. Kanun ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan müjde geldi...  
24.11.2021 Eğitim
Öğretmenlere hediye tartışması! Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti...
Öğretmenlere hediye tartışması! Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti... Milli Eğitim Bakanlığı’nın, 24 Kasım vesilesiyle öğretmenlere “hediye kabul etmeyin” uyarısında bulunması tartışmalara neden oldu. Kimi öğretmenler uyarıyı haklı buluyor kimi de bir hediyenin çok görülmemesini istiyor. Sendikalara göre uyarının sebebi bazı velilerin öğretmenlere pahalı hediyeler alması.
19.11.2021 Eğitim
Öğrenciler öğretmeni darp etti! Öğretmenler protesto etti
Öğrenciler öğretmeni darp etti! Öğretmenler protesto etti Beyoğlu Mustafa Katip Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde geçen hafta iki öğrenci arasındaki kavgayı ayıran öğretmenin darp edilmesi Eğitim-Sen ve Eğitim-İş tarafından protesto edildi.
8.11.2021 Yaşam
HGS ile ilgili flaş açıklama! Üniversitelerde...
HGS ile ilgili flaş açıklama! Üniversitelerde... Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) yönetimi, Meşelik Kampüsü'nde tıp fakültesi ile eğitim bilimlerinin güzergahlarını turnikeler ve ücretli hızlı geçiş sistemi (HGS) ile ayırdı. Üniversitedeki 5 farklı sendika, araçlı geçişlerde 1 defaya mahsus akademisyenlere 50 lira, idari çalışan ve öğrencilere 30 lira ve dışarıdan gelenlere ise 100 lira geçiş bedeli belirlemesine tepki gösterip kararın iptali için dava açtı.
8.10.2021 Gündem
'Kaymakam öğretmeni sınıftan kovdu' iddiası! Valilik açıklama yaptı
'Kaymakam öğretmeni sınıftan kovdu' iddiası! Valilik açıklama yaptı Artvin'in Kemalpaşa ilçesi Kaymakamı Mehmet Faruk Saygın’ın ziyaret ettiği lisede girdiği sınıfta ‘hoş geldiniz’ diyerek kendisine elini uzatan öğretmeni ‘Haddini bil, sınıftan çık dışarıya bekle’ diyerek kovduğu öne sürüldü. Kaymakam Saygın, iddalara ilişkin açıklama yapmazken, Kemalpaşa Eğitim-Sen de yaşananlara tepki gösterdi. Artvin Valiliği de olayla ilgili açıklama yaptı.
30.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Eğitim-Sen ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki eğitim-sen haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.