Eğitim Bilişim Ağı

Eğitim Bilişim Ağı

Son dakika eğitim bilişim ağı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan eğitim bilişim ağı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını eğitim bilişim ağı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Eğitim Bilişim Ağı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan eğitim bilişim ağı gelişmeleri de dahil olmak üzere 283 eğitim bilişim ağı haberi bulunmuştur. Tüm eğitim bilişim ağı haberleri aşağıda listelenmiştir.
MEB yazı gönderdi! Öğrencileri yakından ilgilendiriyor
MEB yazı gönderdi! Öğrencileri yakından ilgilendiriyor Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, 2023-2024 eğitim öğretim yılına ilişkin illere gönderilen yazıda, okullarda obezite ve dijital bağımlılıkla mücadele edileceği, öğrencilere sınıflara geçmeden önce kültürfizik hareketleri yaptırılacağı, velilere maddi külfet oluşturmamak adına okul kıyafetlerinde değişiklik yapılmayacağı belirtildi.
21.08.2023 Gündem
Bakan Özer: Konteynerlere EBA'ya ulaşım için 15 bin TV kuruldu
Bakan Özer: Konteynerlere EBA'ya ulaşım için 15 bin TV kuruldu Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, afet bölgesindeki öğrencilerin TRT Eğitim Bilişim Ağı (EBA) içeriklerine ulaşması için konteyner kentlere 15 bin televizyon kurulduğunu duyurdu.
26.03.2023 Eğitim
MEB'den yeni eğitim planlaması: 5 yaşındaki çocuklar zorunlu eğitim kapsamına alınıyor
MEB'den yeni eğitim planlaması: 5 yaşındaki çocuklar zorunlu eğitim kapsamına alınıyor MEB'den son dakika gelişmesi! Zorunlu eğitim ile ilgili flaş karar. Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'na ilişkin bilgiler veren Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 5 yaşındaki çocukların zorunlu eğitim kapsamına alınacağını duyurdu.
27.10.2022 Eğitim
Bakan Özer, Yüksek Düzeyli Eğitim Bakanları Toplantısı'nda mevkidaşlarına hitap etti
Bakan Özer, Yüksek Düzeyli Eğitim Bakanları Toplantısı'nda mevkidaşlarına hitap etti Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Birleşmiş Milletler (BM) 77’nci Genel Kurulu ‘Eğitimin Dönüştürülmesi Zirvesi’ kapsamında düzenlenen, Yüksek Düzeyli Eğitim Bakanları Toplantısı'nda konuştu.
18.09.2022 Eğitim
Okullarla ilgili flaş karar! MEB duyurdu: Tüm öğretmenler ve...
Okullarla ilgili flaş karar! MEB duyurdu: Tüm öğretmenler ve... Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) son dakika kararını duyurdu. Öğretmenlerle ilgili flaş gelişme. Hepsini kapsıyor. 1 hafta boyunca uzaktan olacak. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı her derece ve türdeki eğitim kurumlarında görevli öğretmenlerin katılacağı mesleki çalışma programı, 15-19 Kasım'da uzaktan eğitim yoluyla gerçekleştirilecek.
14.11.2021 Eğitim
Öğretmenlerle ilgili son dakika kararı! MEB resmen duyurdu, ilkokul, ortaokul ve lisede...
Öğretmenlerle ilgili son dakika kararı! MEB resmen duyurdu, ilkokul, ortaokul ve lisede... Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) son dakika kararını duyurdu. Öğretmenlerle ilgili flaş gelişme. Hepsini kapsıyor. 1 hafta boyunca uzaktan olacak. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı her derece ve türdeki eğitim kurumlarında görevli öğretmenlerin katılacağı mesleki çalışma programı, 15-19 Kasım'da uzaktan eğitim yoluyla gerçekleştirilecek.
13.11.2021 Eğitim
İŞKUR'dan son dakika yeniliği! Ve başladı,  EBA üzerinden yapılacak
İŞKUR'dan son dakika yeniliği! Ve başladı, EBA üzerinden yapılacak İŞKUR tarafından hayata geçirildi. Bugünden itibaren başlıyor. EBA üzerinden yapılabilecek. Bakanlık detayları paylaştı. Öğrenciler İŞKUR tarafından hazırlanan meslekler hakkındaki detaylı bilgilere EBA üzerinden erişim sağlayabilecekler.
19.10.2021 Gündem
MEB harekete geçti ve belli oldu! Resmen duyuruldu, 25 Ekim...
MEB harekete geçti ve belli oldu! Resmen duyuruldu, 25 Ekim... Milli Eğitim Bakanlığı resmen duyurdu! MEB'den son dakika kararı geldi. Milyonları yakından ilgilendiriyor. Tarihler belli oldu, 81 ile yazı gönderildi. Yüz yüze eğitim, personel alımı, öğrenciler, sınavlar ve notlara ilişkin tek tek açıklama yapıldı. MEB ekim ayı için harekete geçti. 16 Ekim itibarıyla 7 ve 11'inci sınıflar için Destekleme ve Yetiştirme Kursları (DYK) açılacak ve tamamen ücretsiz olacak. 358 öğrenci yurt dışına lisansüstü öğrenim görmek üzere gönderilecek, başvurular 21 Ekim'de başlıyor. 6 bin 132 destek personeli istihdam edilecek, başvurular 25 Ekim'den itibaren yapılabilecek. Öğrencilere ilişkin eksik/hatalı not girişi yapıldığı tespit edilmişti. Bu nedenle 2020-2021 II. Dönem Ders Notları modülü ekim ayı sonuna kadar açılacak ve öğrencilerin tek tek hataları düzeltilecek. İşte MEB'in son dakika kararı ve ekim ayına ilişkin yapılan son açıklamalar...
11.10.2021 Eğitim
MEB'den son dakika kararı! Resmen duyuruldu ve değişti, uzaktan eğitim...
MEB'den son dakika kararı! Resmen duyuruldu ve değişti, uzaktan eğitim... Milli Eğitim Bakanlığı resmen duyurdu! MEB'den son dakika kararı geldi. 81 ile genelge gönderildi. Milyonlarca öğrenci ve öğretmeni yakından ilgilendiriyor. Uzaktan eğitim ile ilgili açıklama yapıldı. MEB, yüz yüze eğitime ara verilmesi halinde eğitim faaliyetlerinin ne şekilde sürdürülmesi gerektiği ile ilgili ayrıntılı bir yazı gönderdi. Aynı zamanda öğretmenlere ek ders ücreti verilmesi hususuna da açıklık getirildi. İşte MEB'in son dakika kararı ve gönderilen genelge...
8.10.2021 Eğitim
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş yüz yüze eğitim açıklaması!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş yüz yüze eğitim açıklaması! Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Milli Eğitim Bakanlığında kurduğumuz dijital altyapı ile okullarımızdaki süreçleri, hastalığın seyrini yakından izliyoruz, izleyeceğiz. Yüz yüze eğitimi devam ettirmekte kararlıyız." dedi.
6.09.2021 Siyaset
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten mülteci açıklaması: Türkiye göçmen kampı değildir
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten mülteci açıklaması: Türkiye göçmen kampı değildir AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti MKYK Toplantısı sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Çelik, "Bir takım devletlerden açıklama yapılıyor. 'Türkiye'ye daha fazla maddi yardımda bulunalım' Bütün bunlar saygısızlıktır, Türkiye'nin bir mülteci daha alacak gücü yoktur. Bu siyasetçiler bilsinler, Türkiye bir göçmen kampı değildir, Türkiye sınırlarına hakimdir. Bu açıklamaların hepsi yok hükmündedir." dedi.
23.08.2021 Gündem
Milli Eğitim Bakanı Selçuk'tan flaş şifre açıklaması!
Milli Eğitim Bakanı Selçuk'tan flaş şifre açıklaması! Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, çocukların sosyal medya kullanımı hakkında velilere uyarıda bulunarak, "Ne olur çocuklarımızı dijital ortamlarda yalnız ve savunmasız bırakmayalım. Çocuklarınızın sosyal medya hesaplarının, cep telefonu ve tabletlerinin şifrelerini bilin" dedi.
7.05.2021 Eğitim
MEB'den yurt dışında yaşayan çocuklar için sesli hikaye kitabı
MEB'den yurt dışında yaşayan çocuklar için sesli hikaye kitabı Milli Eğitim Bakanlığı, yurt dışında yaşayan çocukların Türkçe'yi ve Türk kültürünü öğrenebilmeleri için hazırlanan sesli hikaye kitaplarını Eğitim Bilişim Ağı (EBA) Dijital Kütüphanesi'nde yayımladı.
23.04.2021 Eğitim
MEB resmen duyurdu! Yeni model geliyor, artık...
MEB resmen duyurdu! Yeni model geliyor, artık... Milyonlarca kişi merakla bekliyordu, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk resmen duyurdu. MEB'in yeni planı belli oldu. Pandemiyle birlikte başlayan uzaktan eğitim tam 1 yılını doldurdu. Eğitim ve öğretim tam 1 yıldır ağırlıklı olarak EBA TV ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden yürütülüyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Salgın bitse de uzaktan eğitim artık kalıcı olacak. EBA altyapımızı güçlendirdik" dedi.
23.03.2021 Eğitim
MEB'den flaş karar! EBA TV ve uzaktan eğitim...
MEB'den flaş karar! EBA TV ve uzaktan eğitim... Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti. Milyonlarca öğrenci, veli ve öğretmeni kapsıyor. MEB tarafından açıklama yapıldı. Veriler paylaşıldı. Milli Eğitim Bakanlığı'nca (MEB) yaptırılan "EBA İzleme Değerlendirme Araştırması"nda, veli, öğrenci ve öğretmenlerin yüzde 52,9'unun Eğitim Bilişim Ağı'nı (EBA) "yeterli", yüzde 28,5'inin ise "çok yeterli" bulduğu belirlendi.
21.03.2021 Eğitim
MEB'den flaş EBA açıklaması! Bakan Selçuk tek tek duyurdu
MEB'den flaş EBA açıklaması! Bakan Selçuk tek tek duyurdu MEB'den EBA ilgili önem bir açıklama geldi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, EBA'nın kullanımı için KKTC'nin ardından Azerbaycan ile de bir çalışma içinde olduklarını belirterek "Kosova'dan da talep var. EBA artık yurt dışındaki Türklerin de hizmetinde olacak." dedi. Bakan Selçuk, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle 23 Mart 2020'de başlatılan ve birinci yılını geride bırakan uzaktan eğitime ilişkin MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Eğitim Bilişim Ağı (EBA) TV stüdyosunda değerlendirmelerde bulundu.
20.03.2021 Eğitim
Bakan Selçuk'tan okullarla ilgili flaş açıklama! Kalıcı olacak...
Bakan Selçuk'tan okullarla ilgili flaş açıklama! Kalıcı olacak... Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk duyurdu. Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiriyor. Kalıcı olacak. Bakan Selçuk yaptığı açıklamada, dünya çapında standarda kavuşan, 20 milyara yakın tıklanma sayısıyla dünya birinciliğini elinde tutan Eğitim Bilişim Ağı'nın (EBA) içeriklerinin, küresel salgın sona erdiğinde tüm çocukların hizmetinde olacağını bildirdi.
18.03.2021 Eğitim
Emniyet uyardı! Telefonunuza gelen bu mesajı açmayın
Emniyet uyardı! Telefonunuza gelen bu mesajı açmayın Emniyet Genel Müdürlüğü'nün resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Bilişim Ağı (EBA)'nın adı kullanılarak yapılan dolandırıcılığa karşı vatandaşlar uyarıldı. Açıklamada, "Kaynağı belli olmayan linklere tıklanmaması, vatandaşlarımızın ve kullanmış oldukları mobil cihazların güvenlikleri açısından önemli olmakla birlikte, bu tarz içeriklere itibar edilmemesi ve konunun en yakın kolluk birimine bildirilmesi önem arz etmektedir." denildi.
5.03.2021 Gündem
MEB resmen duyurdu! Ve belli oldu, ücretsiz...
MEB resmen duyurdu! Ve belli oldu, ücretsiz... Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) harekete geçti. Yüz binlerce öğrenci ve veliyi çok yakından ilgilendiren karar! Bakan Selçuk iyi haberi duyurdu. 31 ili kapsıyor. Rakamlar netleşti. Uzun süredir devam eden uzaktan eğitim sonrası yüz yüze eğitim başladı. Uzaktan eğitim sürecinde çok sayıda öğrenciye ücretsiz tablet dağıtımı sağlandı. Böylece öğrencilerin eğitime katılım oranı yükseldi. Milli Eğitim Bakanı Selçuk yaptığı açıklamada tablet dağıtımının bu hafta da devam ettiğini duyurdu. 68 bin 241 öğrenciye ücretsiz tablet dağıtıldı. MEB'den tablet dağıtımı ile ilgili çok önemli bir uyarı yapıldı. Milli Eğitim Bakanlığı internet üzerinden "ücretsiz tablet bilgisayar başvurusu" gibi ifadelerle kişilerin iletişim bilgilerini ve kişisel verilerini ele geçirmek amacıyla kurulan oltalama sitelerine karşı vatandaşları uyardı.
2.03.2021 Eğitim
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında müjdeyi duyurdu: 20 bin öğretmenimizin atamasını yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında müjdeyi duyurdu: 20 bin öğretmenimizin atamasını yapacağız Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Ankara Valiliği Eğitim Tesisleri Toplu Açılış Töreni'nde konuştu. Erdoğan, "Hizmete aldığımız 7 bin 541 yeni derslikle, Ankara'daki toplam derslik sayımızı 49 bin 700'e ulaştırmış bulunuyoruz. Önümüzdeki aylarda 20 bin öğretmen atamasını daha yapacağız. 20 bin öğretmen atamamızın milletimize ve öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum." dedi.
23.02.2021 Siyaset
EBA TV ilkokul, ortaokul, lise ders programı! İşte EBA'ya giriş ekranı!
EBA TV ilkokul, ortaokul, lise ders programı! İşte EBA'ya giriş ekranı! Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) EBA'da, ilkokul, ortaokul ve liseler için ders programını paylaştı. Ders içerikleri ve özel programlarıyla 18 milyon öğrenciye hizmet veren TRT EBA İlkokul, TRT EBA Ortaokul ve TRT EBA Lise'de haftanın ilk gününde yeni programlar belli oldu. Peki, EBA'ya giriş nasıl yapılır? EBA TV ilkokul, ortaokul, lise ders programı ve ders saatleri ile ilgili tüm detaylar...
22.02.2021 Eğitim
Polislerden EBA dolandırıcılarına karşı uyarı! Evleri tek tek gezdiler
Polislerden EBA dolandırıcılarına karşı uyarı! Evleri tek tek gezdiler Adana’da polis ekipleri, Eğitim Bilişim Ağı'na (EBA) giren ve velilere ‘Milli Eğitim Bakanlığı ücretsiz tablet dağıtıyor; linke tıklayarak kayıt oluşturabilirsiniz’ diye mesaj atıp kişisel veri toplayan dolandırıcılara itibar edilmemesi için vatandaşa broşürlü uyarıda bulundu.
16.02.2021 Gündem
MEB açıkladı ve belli oldu! 26 Şubat; 5, 6, 7, 8, 9, 10 ve 11. sınıflar...
MEB açıkladı ve belli oldu! 26 Şubat; 5, 6, 7, 8, 9, 10 ve 11. sınıflar... Milli Eğitim Bakanlığı tek tek duyurdu. Tarihler belli oldu. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk milyonların beklediği açıklamayı yaptı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) başvuruları başladı. 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11. sınıflara yönelik düzenlenen İOKBS, 25 Nisan saat 10.00'da yapılacak. Başvurular, 26 Şubat'a kadar alınacak. Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü 81 ile yazı yollayıp yeni kurs programını açıklarken, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ise 15 Şubat Pazartesi itibarıyla yeni bir dönemin başlayacağına işaret ederek "Salgının seyri nedeniyle tüm sınıfların aynı anda ve tam zamanlı olarak yüz yüze eğitime geçmesi kısa vadede mümkün görünmüyor." dedi.
9.02.2021 Eğitim
MEB duyurdu! Ve belli oldu, tamamlanmak üzere...
MEB duyurdu! Ve belli oldu, tamamlanmak üzere... Milyonlarca kişi merakla bekliyordu. MEB harekete geçti resmen duyurdu. Binlerce öğrenciye ücretsiz olarak verilecek. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yaptığı açıklamada 500 bin tablet bilgisayarın öğrencilere dağıtılacağını duyurdu. Böylece uzaktan eğitime erişimde sorun yaşan öğrenci sayısı azaltılmış olacak. Ayrıca Mesleki ve teknik eğitimde sektörel işbirliklerine önem verileceğini belirten Selçuk, yeni hedeflerinin Tasarım Beceri Atölyeleri’nin sayısını 100 bine çıkarmak olduğunu dile getirdi. Şimdi öğrenci ve veliler uzaktan eğitim ne zaman biteceğimi, yüz yüze eğitime ne zaman geçileceğini merak ediyor. 2021'de eğitim süreci nasıl devam edecek? Ayrıntıları Bakan Selçuk açıkladı.
6.01.2021 Eğitim
Bakan Selçuk: Her çocuğumuza ulaşmanın yollarını artırmaya gayret ediyoruz
Bakan Selçuk: Her çocuğumuza ulaşmanın yollarını artırmaya gayret ediyoruz Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Televizyon kanallarında bütün dersler tekrarlanarak işleniyor ve bizim çocuklarımıza soracağımız konuların tamamı aslında televizyonda var. Ama biz Türkiye olarak bununla yetinmiyoruz, daha ilerisini istiyoruz ve her bir çocuğumuza ulaşmanın yollarını artırmaya gayret ediyoruz" dedi.
28.12.2020 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Eğitim Bilişim Ağı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki eğitim bilişim ağı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.