Eğitim Bilimleri

Eğitim Bilimleri

Son dakika Eğitim Bilimleri haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Eğitim Bilimleri ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Eğitim Bilimleri haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Eğitim Bilimleri

haberleri sayfasında son dakika yaşanan eğitim bilimleri gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.439 eğitim bilimleri haberi bulunmuştur. Tüm eğitim bilimleri haberleri aşağıda listelenmiştir.
MHK'da istifa: TFF resmen açıkladı
MHK'da istifa: TFF resmen açıkladı TFF, VAR'dan sorumlu MHK Başkan Vekili Tolga Özkalfa'nın istifa ettiğini ve yerine Cem Satman'ın getirildiğini açıkladı.
28.02.2024 Süper Lig
20 milyon öğrenci için tatil başlıyor! Uzmanlardan uyarı geldi
20 milyon öğrenci için tatil başlıyor! Uzmanlardan uyarı geldi Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda yaklaşık 20 milyon öğrenci ve 1.2 milyon öğretmen için bugün iki haftalık ara tatil başlıyor. Bazıları karnenin yanında getireceği taktir ve teşekkür belgeleriyle ailelerinin yüzünü güldürecek.
19.01.2024 Gündem
Çocukların yüzde 28'i 'hikikomori' sendromuna maruz kalıyor
Çocukların yüzde 28'i 'hikikomori' sendromuna maruz kalıyor Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nden Prof. Dr. Tuncay Dilci, dijitanaliz tekniği ile 2 bin 300 çocuk üzerinde yapılan araştırmada, çocukların yüzde 28'inin 'içeri çekilme, hapsedilmiş olma' anlamına gelen ve Japonca bir terim olan 'hikikomori' sendromuna maruz kaldığını söyledi. Prof. Dr. Dilci, "Çocuklar genelde videolu oyunlar oynayarak, odalarında vakit geçiriyor. Dış dünyadan zevk alamama gibi davranışlara yöneliyorlar. Bu olayın yaşam boyu devam etme riski var" dedi.
26.12.2023 Sağlık
ÖSYM 2024 yılı sınav takvimini açıkladı! İşte YKS, KPSS tarihleri
ÖSYM 2024 yılı sınav takvimini açıkladı! İşte YKS, KPSS tarihleri Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi, 2024 yılında uygulancak olan sınavlara ilişkin "ÖSYM 2024 Yılı Sınav takvimini erişime açtı.
6.11.2023 Eğitim
KPSS ÖABT alan sınav giriş yerleri sorgulama – KPSS öğretmenlik sınav yerleri nerden öğrenilir? ÖABT sınav giriş belgesi 2023 görüntüleme
KPSS ÖABT alan sınav giriş yerleri sorgulama – KPSS öğretmenlik sınav yerleri nerden öğrenilir? ÖABT sınav giriş belgesi 2023 görüntüleme KPSS öğretmenlik alan bilgisi sınav giriş belgesi, KPSS ÖABT sınav yerlerinin belli olmasıyla sorgulanmaya başlandı. 6 Ağustos’ta yapılacak Kamu Personeli Seçme Sınavı Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) sınav yerleri ÖSYM tarafından erişime açıldı. Peki, KPSS öğretmenlik sınav yerleri nerden öğrenilir? İşte KPSS ÖABT alan sınav giriş yerleri sorgulama ve ÖABT sınav giriş belgesi 2023 görüntüleme…
27.07.2023 Eğitim
KPSS’yi saniyelerle kaçırdı, "Sağlık olsun" diyerek geri döndü
KPSS’yi saniyelerle kaçırdı, "Sağlık olsun" diyerek geri döndü Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın (KPSS) Genel Yetenek ve Genel Kültür oturumu, tüm Türkiye’de olduğu gibi Sakarya’da da başladı. Saat 10.00 itibarıyla kapıların kapandığı okula geç gelen bir aday, içeri alınmayınca "Sağlık olsun" diyerek geri döndü.
23.07.2023 Yaşam
Formasyon kalktı mı 2023? Eğitim fakültelerinde formasyon devam ediyor mu? MEB’in formasyon açıklaması 2023
Formasyon kalktı mı 2023? Eğitim fakültelerinde formasyon devam ediyor mu? MEB’in formasyon açıklaması 2023 Formasyon kalktı mı, devam ediyor mu? Üniversite tercih dönemiyle birlikte formasyona yönelik araştırmalar arttı. Millî Eğitim Bakanlığının Öğretmen Yetiştirme Çalışma Grubu üyesi olan yetkilileri ile yapılan toplantı sonucunda Yükseköğretim Kurulu (YÖK) pedagojik formasyon eğitimine ilişkin aldığı kararları üniversitelere bildirdi.  
20.07.2023 Eğitim
KPSS lisans başvuru ücreti hangi bankaya yatırılır, KPSS başvuru ücreti ne kadar?  KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri, Alan Bilgisi ve ÖABT 2023 başvuru ücreti
KPSS lisans başvuru ücreti hangi bankaya yatırılır, KPSS başvuru ücreti ne kadar? KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri, Alan Bilgisi ve ÖABT 2023 başvuru ücreti KPSS başvuru ücreti, KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri, Alan Bilgisi ve ÖABT sınavlarına başvuru yapacak adaylar tarafından araştırılıyor. 16 Mayıs 2023 Salı günü (bugün) başlıyor KPSS sınavları için başvurular başlıyor, 29 Mayıs’a kadar devam edecek. Peki, KPSS başvuru ücreti 2023 ne kadar? KPSS lisans başvuru ücreti nereye ve hangi bankaya yatırılır? İşte KPSS lisans başvuru ücreti ödeme, yatırma, diğer merak edilen detaylar…
16.05.2023 Eğitim
(KPSS başvuru ekranı) 2023 KPSS başvuruları başladı mı, ne zaman başlayacak? KPSS başvuru ücreti ne kadar?
(KPSS başvuru ekranı) 2023 KPSS başvuruları başladı mı, ne zaman başlayacak? KPSS başvuru ücreti ne kadar? Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) başvuruları merakla bekleniyor. Kamuda göre almak isteyenler KPSS sınavı başvuruların başlayıp başlamadığını sorguluyor. ÖSYM tarafından yayımlanan 2023 sınav takvimine göre, KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri, Alan Bilgisi ve ÖABT başvuruları başlıyor. Peki, 2023 KPSS başvuruları başladı mı, ne zaman başlayacak? KPSS başvuru ücreti ne kadar?
16.05.2023 Eğitim
Depremde hayat kurtaracak cihaz tasarlandı! En ufak sesi bile tespit ediyor
Depremde hayat kurtaracak cihaz tasarlandı! En ufak sesi bile tespit ediyor Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Eğitim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tuncay Dilci ve Ar-Ge Bilişim Uzmanı Emrah Bekçi, binalarda insan sayısını bildirecek, deprem anında sesli uyarı, deprem sonrası ise hassas dinleme ve canlı tespiti yapacak cihaz tasarladı. Deprem Acil Müdahale Ağı Sistemi (DAMAS) olarak adlandırılan cihaz için patent başvurusu yapıldı.
9.05.2023 Gündem
4 il için YKS kararı! Ücret alınmayacak
4 il için YKS kararı! Ücret alınmayacak YKS tarihi ÖSYM tarafından az önce yapılan resmi duyuru ile internet sitesinden açıklandı. YKS başvuru süreci heyecanla bekleniyordu. Yükseköğretim Kurumları Sınavı(YKS) 17-18 Haziran 2023'te yapılacak. Deprem sebebiyle afet bölgesi ilan edilen 11 il ve bir ilçemizde ikamet eden, deprem sonrasında başka il ve ilçelere göç eden adaylarımızdan sınav ve başvuru ücreti alınmayacak. İşte YKS süreci ile ilgili merak edilen tüm detaylar
8.03.2023 Gündem
"Hayata İyi Bakarız" Ekolojik Okuryazarlık Projesi tanıtıldı
"Hayata İyi Bakarız" Ekolojik Okuryazarlık Projesi tanıtıldı Hayat Holding'in Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle, özellikle çocuklarda iklim değişikliği farkındalığına katkıda bulunma, gezegendeki kaynakların kıtlığına dikkat çekme, kaynakları koruma ve bilinçli tüketmeye yönelik davranışları geliştirme hedefiyle hayata geçirdiği Ekolojik Okuryazarlık Projesi'nin tanıtım toplantısı yapıldı. 'Hayata İyi Bakarız’ mottosuyla başlatılan projede Türkiye genelinde ilkokul 3’üncü ve 4’üncü sınıf öğrencileri ile öğretmen ve velilere ekolojik okuryazarlık düzeylerini artırmak için eğitimler verilecek.
20.01.2023 Eğitim
Sinan Ateş kimdir, öldü mü? Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş’in son durumu ne?
Sinan Ateş kimdir, öldü mü? Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş’in son durumu ne? Ankara'da Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş'e silahlı saldırı düzenlendi. Peki, Sinan Ateş kimdir, öldü mü? Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş’in son durumu ne?
30.12.2022 Gündem
Emniyet Genel Müdürlüğü personel alımı ilanı yayınlandı! İşte sözleşmeli personel alımı şartları!
Emniyet Genel Müdürlüğü personel alımı ilanı yayınlandı! İşte sözleşmeli personel alımı şartları! Emniyet Genel Müdürlüğü duyurdu! Sözleşmeli personel alıcak. Yayımlanan ilana göre, Emniyet Genel Müdürlüğü Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Daire Başkanlığı bünyesinde istihdam edilmek üzere 30 sözleşmeli bilişim personeli alınacak. Peki, Emniyet Genel Müdürlüğü personel alımı başvurusu nasıl yapılır? Emniyet Genel Müdürlüğü personel alımı şartları ne? Kariyer Kapısı iş başvuru ekranı!
19.12.2022 Personel Alımı
Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) sözleşmeli personel alacak! İşte GSB personel alımı şartları!
Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) sözleşmeli personel alacak! İşte GSB personel alımı şartları! Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) duyurdu! Sözleşmeli bilişim personeli alınacak. Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre, Bakanlığı merkez teşkilatında istihdam edilmek üzere sözlü, uygulamalı sınav sonucu başarı sırasına göre sözleşmeli personel alınacak. Peki, GSB personel alımı başvurusu nasıl yapılır? İşte Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) personel alımı şartları…
16.11.2022 Personel Alımı
Sağlık Bakanlığı personel alımı yapacak! İşte başvuru şartları!
Sağlık Bakanlığı personel alımı yapacak! İşte başvuru şartları! Sağlık Bakanlığı duyurdu! Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü’nde istihdam edilmek üzere sözleşmeli bilişim personeli alınacak. İlan Resmi Gazete’de yayımlandı. Başvurular 11 Kasım’da sona erecek. Peki, Sağlık Bakanlığı personel alımı başvurusu nasıl yapılır? Sağlık Bakanlığı personel alımı şartları!
24.10.2022 Personel Alımı
KPSS puanı kaç yıl geçerli, KPSS lisans puanıyla kaç yıl tercih yapılabilir? KPSS puanının geçerlilik süresi…
KPSS puanı kaç yıl geçerli, KPSS lisans puanıyla kaç yıl tercih yapılabilir? KPSS puanının geçerlilik süresi… KPSS lisans sonuçları açıklandı. ÖSYM AİS üzerinden sonuçlarını sorgulayanlar KPSS Genel Kültür-Genel Yetenek, Alan Bilgisi ve Eğitim Bilimleri sınav puanlarını kaç yıl kullanacaklarını sorguluyor. Peki, KPSS puanı kaç yıl geçerli, kaç yıl tercih yapılabilir. İşte KPSS puanı geçerlilik süresi…
21.10.2022 Eğitim
KPSS 50 puanla nereye girebilirim, KPSS 55, 60, 65, 70, 75 puanla ne olunur? KPSS kaç puanla atanır?
KPSS 50 puanla nereye girebilirim, KPSS 55, 60, 65, 70, 75 puanla ne olunur? KPSS kaç puanla atanır? KPSS lisans sonuçları açıklandı. Puanlarını öğrenen adaylar aldıkları KPSS puanıyla nereye gireceğini sorgulamaya başladı. Adaylar, lisans sınavı kapsamında gerçekleşen Genel Yetenek Genel Kültür, Eğitim Bilimleri, Alan Bilgisi, ÖABT gibi oturumlardan aldıkları puanlar ile KPSS 50, 55, 60, 65, 70, 75 puanla nereye girilir, sorusuna yanıt arıyor. 2022 KPSS branş, kontenjan ve taban puanları bilgisi sorgulanıyor. Peki, KPSS lisans 50 puanla nereye girebilirim, KPSS 55, 60, 65, 70, 75 puanla ne olunur?
21.10.2022 Eğitim
2022 KPSS Lisans Sınav Sonuçları açıklandı! KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri, Alan Bilgisi ve ÖABT sonuçları sorgulama ekranı
2022 KPSS Lisans Sınav Sonuçları açıklandı! KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri, Alan Bilgisi ve ÖABT sonuçları sorgulama ekranı 2022-KPSS Lisans (Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri, Alan Bilgisi ve ÖABT) sonuçları açıklandı. İşte 2022 KPSS Lisans Sınav Sonuçları sorgulama ekranı…
21.10.2022 Eğitim
KPSS 2022 sonuç sorgulama ekranı! KPSS sonuçları nasıl ve nereden sorgulanır? İşte KPSS lisans sonuçları ÖSYM sorgulama sayfası
KPSS 2022 sonuç sorgulama ekranı! KPSS sonuçları nasıl ve nereden sorgulanır? İşte KPSS lisans sonuçları ÖSYM sorgulama sayfası 2022 KPSS LİSANS sonuçları merakla bekleniyor. ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre KPSS lisans sonuçları 21 Ekim Cuma günü yani yarın açıklanacak. Sınava katılan adaylar heyecanla KPSS lisans sonuçları için araştırma yapıyor. İşte KPSS lisans sonuçları ÖSYM sorgulama sayfası…
21.10.2022 Eğitim
Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu sözleşmeli personel alacak! İşte başvuru şartları!
Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu sözleşmeli personel alacak! İşte başvuru şartları! Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu duyurdu! Sözleşmeli personel alacak. Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu’na yazılım geliştirme ve ağ uzmanı kadrolarına bilişim personeli alınacak. Peki, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu personel alımı başvurusu nasıl yapılır? İşte personel alımı başvuru şartları!
16.10.2022 Personel Alımı
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı personel alımı yapacak! KPSS’den 70 puan almak yetiyor!
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı personel alımı yapacak! KPSS’den 70 puan almak yetiyor! Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı duyurdu! Sözleşmeli bilişim personeli alınacak. İlan Resmi Gazete’de yayımlandı. Başvurular 31 Ekim 2022 tarihine kadar online olarak yapılabilecek. Peki, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı personel alımı başvurusu nasıl yapılır? Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı personel alımı şartları!
14.10.2022 Personel Alımı
KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak? KPSS puan hesaplama nasıl yapılır?
KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak? KPSS puan hesaplama nasıl yapılır? 2022 KPSS lisans oturumları tamamlandı. 2 Ekim’de yurt genelinde yapılan KPSS Lisans Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) sınavı ile tüm oturumlar tamamlanmış oldu. Adayların gözü ÖSYM tarafından açıklanacak KPSS lisans sonuçlarına çevrildi. Peki, KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak? KPSS puan hesaplama nasıl yapılır? İşte detaylar…
3.10.2022 Eğitim
KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak, kaç günde açıklanır? Ertelenen KPSS puanları ne zaman açıklanacak?
KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak, kaç günde açıklanır? Ertelenen KPSS puanları ne zaman açıklanacak? KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak, KPSS puanları ne zaman belli olacak? Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın sonuçlarının açıklanacağı tarih merak ediliyor. Genel Kültür – Genel Yetenek ve Eğitim Bilimleri alanlarında, iki oturum olarak gerçekleştirilecek sınavın ilk oturum tarihi 18 Eylül Pazar günü yapıldı, KPSS Lisans Alan Bilgisi Sınavı 1. oturumu 24 Eylül Cumartesi günü 10:15'te, 2. oturumu 14:45'te, 3. oturumu 25 Eylül Pazar günü saat 10:15'te başlayacak. Peki, Ertelenen KPSS puanları ne zaman açıklanacak?
24.09.2022 Eğitim
ÖABT sınavı saat kaçta, KPSS alan bilgisi sınavı ne zaman? KPSS alan bilgisi sınavı kaç dakika, kaç soru?
ÖABT sınavı saat kaçta, KPSS alan bilgisi sınavı ne zaman? KPSS alan bilgisi sınavı kaç dakika, kaç soru? KPSS alan bilgisi sınavı ne zaman, saat kaçta başlıyor, bitiyor 2022? KPSS alan bilgisi sınavı bu hafta düzenlenecek. KPSS alan bilgisi sınavı saati ve sınav süresi detayları ise merak konusu oldu. ÖABT, öğretmen kadrolarına atanmak isteyen adayların girdiği sınavdır. Toplam 75 sorudan oluşan Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi, 18 farklı alanda yapılmaktadır. Öğretmen kadrolarına atanmak isteyenler, ÖABT dışında Genel Yetenek-Genel Kültür ile Eğitim Bilimleri testine de girmelidir. Peki KPSS alan bilgisi sınavı kaç dakika, kaç soru?
22.09.2022 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Eğitim Bilimleri ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki eğitim bilimleri haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.