Ebu Seyyaf

Ebu Seyyaf

Son dakika ebu seyyaf haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ebu seyyaf ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ebu seyyaf haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ebu Seyyaf

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ebu seyyaf gelişmeleri de dahil olmak üzere 42 ebu seyyaf haberi bulunmuştur. Tüm ebu seyyaf haberleri aşağıda listelenmiştir.
Filipinler'de terör örgütü Ebu Seyyaf, Hollandalı rehineyi öldürdü
Filipinler'de terör örgütü Ebu Seyyaf, Hollandalı rehineyi öldürdü Filipinler'in güney bölgesinde, terör örgütü DEAŞ bağlantılı Ebu Seyyaf örgütü tarafından tutulan rehinenin öldürüldüğü bildirildi.
31.05.2019 Dünya
Filipinler'deki saldırıyı DEAŞ üstlendi
Filipinler'deki saldırıyı DEAŞ üstlendi Filipinler'in güneyindeki Basilan bölgesinde, bir araçla düzenlenen ve 11 kişinin öldüğü intihar saldırısını terör örgütü DEAŞ üstlendi.
1.08.2018 Dünya
Filipinler'de intihar saldırısı: 11 ölü, 5 yaralı
Filipinler'de intihar saldırısı: 11 ölü, 5 yaralı Filipinler'in güneyindeki Basilan bölgesinde bir araçla düzenlenen intihar saldırısında 11 kişi öldü, 5 kişi yaralandı. Saldırının terör örgütü DEAŞ bağlantılı Ebu Seyyaf örgütü tarafından gerçekleştirilmiş olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.
31.07.2018 Dünya
Duterte komünist isyancıları terörist ilan etti
Duterte komünist isyancıları terörist ilan etti Filipinler'de hükümetle barış görüşmeleri yürüten Yeni Halk Ordusu terör örgütü ilan edildi.
5.12.2017 Dünya
Örgütün elindeki rehineler kurtarıldı
Örgütün elindeki rehineler kurtarıldı Filipinler'in güneyinde Ebu Seyyaf örgütü tarafından rehin tutulan 5 Filipinli balıkçı kurtarıldı. Örgüt hala hala 7 turist ve 10 Filipinliyi rehin tutuyor.
21.11.2017 Dünya
Terör örgütünün öldürülen ele başının eşi yakalandı
Terör örgütünün öldürülen ele başının eşi yakalandı Endonezya, DEAŞ'a bağlı Maute terör örgütünün elebaşlarından Ömer Hayyam Maute'nin Endonezyalı eşinin yakalandığını doğruladı.
6.11.2017 Dünya
Terör örgütünün mali kaynağı Filipinler'de yakalandı
Terör örgütünün mali kaynağı Filipinler'de yakalandı Ebu Seyyaf'a mali kaynak sağlayan kişi Filipinler'de yakalandı. Malezya'nın Sipan Adası'nda 2003'te 21 kişinin kaçırıldığı eylemin şüphelileri arasında yer alan Ebu Seyyaf üyesinin, 1997'den bu yana örgüte yurt dışından finansman sağladığı iddia ediliyor.
1.11.2017 Dünya
DEAŞ'ın Marawi'deki son kalesi ele geçirildi
DEAŞ'ın Marawi'deki son kalesi ele geçirildi Filipinler'de Maute örgütünün Marawi'deki son kalesi ele geçirildi. Terör örgütü DEAŞ bağlantılı Maute örgütünün son kalesi olan binadan 40 ceset çıkarıldı. Savunma Bakanı Lorenzana, örgütün sonunun getirildiğini duyurdu.
23.10.2017 Dünya
Filipinler'de isyancılardan "hükümet güçlerine saldırmayın"  çağrısı
Filipinler'de isyancılardan "hükümet güçlerine saldırmayın" çağrısı Filipinler Ulusal Demokratik Cephesi (NDFP), silahlı kanadına Mindanao eyaletine bağlı Marawi kentinde terör örgütü DEAŞ ile bağlantılı Maute örgütü militanlarıyla mücadele eden güvenlik güçlerine saldırmamaları çağrısında bulundu.
17.06.2017 Dünya
Yardım istediler! ABD askeri Filipinler'e giriyor
Yardım istediler! ABD askeri Filipinler'e giriyor Filipinler'in Marawi kentinde DAEŞ'i kuşatan ordu birlikleri, bir günde 13 kayıp verdi. Bunun üzerine ülke yönetimi, ABD'den yardım istedi. Amerikan özel kuvvetleri, kenti teröristlerden kurtaracak operasyona katılacak.
10.06.2017 Dünya
Turistik tesise korkunç saldırı! Çok sayıda ölü!
Turistik tesise korkunç saldırı! Çok sayıda ölü! Filipinler'in başkenti Manila'da bulunan turistik bir tesise silahlı bir kişinin düzenlediği saldırı sonucunda en az 36 kişi yaşamını yitirdi. Filipinler Devlet Başkanı Sözcüsü olayın terör bağlantılı olmadığını açıkladı.
2.06.2017 Dünya
Filipinler'de otelde silah ve patlama sesleri!
Filipinler'de otelde silah ve patlama sesleri! Filipinler'in başkenti Manila'daki ünlü turistik otelde saldırı oldu. ABD'de bulunan, dünya genelinde terör örgütlerinin paylaşımlarını takip eden İnternet Güvenlik İzleme Servisi DEAŞ bağlantılı bir örgütün saldırıyı üstlendiğini duyururken, Filipinli polis yetkilisi "Terör saldırısı olduğuna dair somut kanıta ulaşılamadı" açıklamasında bulundu.
2.06.2017 Dünya
Ölü sayısı 129'a çıktı! Ordu çatışmada!
Ölü sayısı 129'a çıktı! Ordu çatışmada! Filipinler'in Marawi kentinde geçen hafta salı günü başlayan çatışmalar Terör örgütü IŞİD'le olan çatışmalar sürüyor. . Sıkı yönetimin ilan edildiği bölgede, ölü sayısı 129'a çıktı.
31.05.2017 Dünya
Şehri ele geçirdiler! Çatışmalar devam ediyor!
Şehri ele geçirdiler! Çatışmalar devam ediyor! Perşembe günü IŞİD’in saldırdığı 200.000’den fazla insana ev sahipliği yapan Filipinler şehri Maravi’den yeni haberler gelmeye devam ediyor. IŞİD'e yakınlığıyla bilinen Maute ve Ebu Seyyaf örgütlerinin saldırısı sonucu birçok güvenlik görevlisi hayatını kaybederken 13 militanın öldüğü belirtildi.
29.05.2017 Dünya
Filipinler’de ordu rehineleri kurtardı
Filipinler’de ordu rehineleri kurtardı Filipinler’de DEAŞ’a bağlılık yemini eden Maute militanlarının Marawi kentinde rehin aldığı siviller, ordu ve polisin düzenlediği operasyonla kurtarıldı.
25.05.2017 Dünya
DEAŞ’a savaş açtı
DEAŞ’a savaş açtı Filipinler lideri Duterte, DEAŞ’a bağlılık yemini eden Maute militanlarının saldırılarda bulunduğu Mindanao eyaletinde sıkıyönetim ilan etti.
24.05.2017 Dünya
Savaşın yönü değişti! Teröristler 2 gündür...
Savaşın yönü değişti! Teröristler 2 gündür... Filipinler'in güneyindeki Marawi şehrinde uyuyan IŞİD hücreleriyle güvenlik güçleri gece boyunca şiddetli bir şekilde çatıştı. Filipin ordusunun şehirden geri çekildiği ve şehrin terör örgütü IŞİD'e kaldığı bildiriliyor.
25.05.2017 Dünya
Sıkıyönetim ilan etti! Ülkesine dönüyor
Sıkıyönetim ilan etti! Ülkesine dönüyor Filipinler'in güneyindeki Mindanao eyaletinde sıkıyönetim ilan edildi. Moskova'da olan Devlet Başkanı Duterte'nin, ziyaretini kısa keserek ülkesine döneceği belirtildi
23.05.2017 Dünya
Duterte'den çılgın karar! Terörist öldüren vatandaşlara...
Duterte'den çılgın karar! Terörist öldüren vatandaşlara... Ebu Seyyaf'a yönelik operasyonda 1 militan öldürüldü. Devlet Başkanı Duterte, terörist ve suçluları öldüren vatandaşlara para ödülü ve "yasal koruma" vadetti
19.04.2017 Dünya
Kafa kesen terörist öldürüldü!
Kafa kesen terörist öldürüldü! Filipinler'de dehşet saçan Ebu Seyyaf terör örgütünün iki Kanadalı ve bir Alman turistin infazından sorumlu militanı öldürüldü. Son yaşanan olaylarda örgüt 70 yaşındaki bir Alman turistin kafasını kestiği görüntüleri dünyayla paylaşmıştı.
12.04.2017 Dünya
Filipinler'de teröristlerle çatışma: 6 ölü
Filipinler'de teröristlerle çatışma: 6 ölü Filipinler'de hükümet güçleri ile terör örgütü Ebu Seyyaf militanları arasında çıkan çatışmada 6 kişi öldü.
11.04.2017 Dünya
Ebu Seyyaf rehin aldığı öğretmeni serbest bıraktı
Ebu Seyyaf rehin aldığı öğretmeni serbest bıraktı Filipinler'de Ebu Seyyaf örgütü, ülkenin güneyindeki Sulu takımadaları bölgesinde rehin aldığı öğretmeni serbest bıraktı.
14.03.2017 Dünya
Filipinler'de Ebu Seyyaf öğretmen kaçırdı
Filipinler'de Ebu Seyyaf öğretmen kaçırdı Filipinler'de Ebu Seyyaf örgütünün bir öğretmeni kaçırdığı bildirildi. Örgütün elindeki rehine sayısı 32 oldu
11.03.2017 Dünya
Filipinler'de 32 Ebu Seyyaf militanı öldürüldü
Filipinler'de 32 Ebu Seyyaf militanı öldürüldü Filipinler'de güvenlik güçlerinin Ebu Seyyaf terör örgütüne karşı düzenlediği operasyonlarda en az 32 militanın öldürüldüğü bildirildi.
7.03.2017 Dünya
Almanya görüntüleri doğruladı! Kafası kesilerek infaz edildi
Almanya görüntüleri doğruladı! Kafası kesilerek infaz edildi Filipinler'de Ebu Seyyaf örgütü tarafından kaçırılan Alman rehinenin öldürüldüğüne ilişkin görüntüler Alman hükümeti tarafından doğrulandı.
17.06.2021 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Ebu Seyyaf ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ebu seyyaf haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.