E-Rapor

E-Rapor

Son dakika e-rapor haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan e-rapor ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını e-rapor haber sayfamızda bulabilirsiniz.

E-Rapor

haberleri sayfasında son dakika yaşanan e-rapor gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.540 e-rapor haberi bulunmuştur. Tüm e-rapor haberleri aşağıda listelenmiştir.
Araç muayenesinde yeni dönem! Kısa mesaj, elektronik posta ve e-Devlet yoluyla ulaşılabilecek
Araç muayenesinde yeni dönem! Kısa mesaj, elektronik posta ve e-Devlet yoluyla ulaşılabilecek Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğü Twitter hesabından paylaşım yapıldı. Araç muayenesinde E-rapor döneminin başladığı belirtildi. İşte detaylar...
16.06.2023 Ekonomi
SGK tarafından ödeniyor! Paralar PTT'ye yatırılıyor, 2 ay süresi var
SGK tarafından ödeniyor! Paralar PTT'ye yatırılıyor, 2 ay süresi var Tüm çalışanları çok yakından ilgilendiriyor. Ödemeler Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılıyor. Paralar T.C. Kimlik kartı ile PTT'den çekiliyor. 2 ay parasını almayanın hakkı yanıyor. Çalışma mevzuatında çalışanlara pek çok hak tanınıyor. Bunların en önemlilerinden biri hastalık durumunda çalışan kişinin SGK tarafından yetkilendirilen hekimlerden rapor alabilmesi. Rapor süresi hastalık durumuna göre değişiyor. Rapor parası alınabilmesi için ise en az 3 günlük rapor alınmış olması gerekiyor. 2 gün rapor alan çalışana ödeme yapılmıyor. Ancak kişinin maaşından da her hangi bir kesinti yapılması söz konusu değil. Çalışan sayısı nispeten az olan işyerlerinde işverenler raporlu çalışanın işe gelmesini talep edebiliyor. Ancak işverenin böyle bir hakkı bulunmuyor. Bunu yapanlar 2.502 TL ceza ödüyor.
27.05.2022 Çalışan Hakları
Rapor parası ne zaman yatar? İş göremezlik raporu sorgulama nasıl yapılır? Rapor parası sorgulama ekranı!
Rapor parası ne zaman yatar? İş göremezlik raporu sorgulama nasıl yapılır? Rapor parası sorgulama ekranı! Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından yatırılan Geçici İş Göremezlik Raporu hastalık, hamilelik, iş kazası ve meslek hastalığı nedeniyle yaşanan gelir kaybının telafisi için sigortalılara ödeniyor. İstirahat raporu verilmesinin ardından sigortalılara ödenen geçici iş göremezlik (rapor) ödemesi zaman zaman çalışanlar tarafından araştırılıyor. İşverenin SGK’ya bildirmesiyle birlikte, rapor kullanan çalışanın maaşından kesilen tutarı geri alabiliyor. Peki, Rapor parası ne zaman yatar? İş göremezlik raporu sorgulama nasıl yapılır? Rapor parası kaç günde yatar? Rapor parası nereden alınır? Rapor parası nasıl hesaplanır? Rapor parası almak için kaç gün sigortalı olmak gerekiyor? İşte rapor parası sorgulama ekranı!
25.05.2022 Çalışan Hakları
Kimlik kartı ile ilgili son dakika gelişmesi! Uygulama başladı, ilk kez...
Kimlik kartı ile ilgili son dakika gelişmesi! Uygulama başladı, ilk kez... Nüfus cüzdanı ile ilgili son dakika gelişmesi! Uygulama devreye alındı. Nüfus Müdürlüğüne gidilmesine gerek kalmayacak. Sağlık Bakanlığı e-rapor sistemini hayata geçirmişti. Buna göre yeni doğan bebeklerin de kimlik kartları artık hastanede verilebilecek. Bebeklere kimlik kartı uygulamasından yararlanabilmek için doğum raporunu hastanedeki ilgili birime iletmek yeterli. Doğum yapmadan önce bebeğin ismine karar verildiyse, resmi nikah varsa ve kayıtlı ikametgah adresi bulunuyorsa bu haktan faydalanılabiliyor.
14.04.2022 Gündem
SGK'dan son dakika açıklaması! Paralar hesaba yatıyor! E-devlet üzerinden yapılıyor PTT'ye gitmeye gerek kalmıyor
SGK'dan son dakika açıklaması! Paralar hesaba yatıyor! E-devlet üzerinden yapılıyor PTT'ye gitmeye gerek kalmıyor SGK'dan son dakika açıklaması geldi. Paralar artık hesaba yatacak. e-Devlet üzerinden yapılıyor. PTT'ye gitmeye gerek kalmıyor. Rapor ücretleriyle ilgili flaş gelişme. Çalışanlara, doğum, iş kazası, meslek hastalığı ve hastalık durumlarında geçici iş göremezlik raporu veriliyor. Rapor, işverenin SGK’ya bildiriliyor ve rapor kullanan çalışanın maaşından kesilen tutar geri alınabiliyor. Yeni yıl ile birlikte SGK, tüm çalışanları ilgilendiren bir genelge yayımladı. Genelge ile emzirme ve cenaze ödeneği, doğum ve askerlik borçlanması primleri, rapor parası ve yurt dışı borçlanma primlerinin 2022 yılında ne kadar olacağı açıkladı. Öte yandın SGK tarafından yeni duyurulan uygulama ile IBAN numarasını E-Devlet üzerinden veya ALO170'i arayarak tanımlatan vatandaşların rapor ücretleri hesabına yatıyor. Peki, 2022 rapor parası ne kadar oldu? Rapor parası nasıl alınır? e-Devlet rapor parası sorgulama nasıl yapılır? İşte rapor parası ile ilgili merak edilenler...
14.02.2022 Çalışan Hakları
Sağlık sigortasında yeni dönem! Resmi Gazete'de yayımlandı! Rapor, reçete...
Sağlık sigortasında yeni dönem! Resmi Gazete'de yayımlandı! Rapor, reçete... Sağlık sigortasıyla ilgili son dakika gelişmesi! Sigortada yeni dönem başlıyor. Milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor. Sigorta şirketlerinin özel sağlık ve tamamlayıcı sağlık sigortaları ile sundukları sağlık danışma hatları artık uzaktan sağlık hizmetine dönüşecek ve sigorta şirketlerinin kurdukları ya da anlaştıkları sağlık hizmeti sistemi sayesinde teşhis konabilecek, tedavi uygulanacak, reçete yazılabilecek. Bu da hasar maliyetlerini düşüreceğinden sağlık sigortalarında fiyatları olumlu etkileyecek. Daha da önemlisi, devam eden pandemi döneminde tüketici ve sigortalılar, sağlık sorunlarının aciliyeti olup olmadığını uzaktan hizmet alarak öğrenecek bu durumda ya hastaneye gitmeden sorunu çözecek ya da doktorun tavsiyesiyle hastaneye yönlendirilecek.
14.02.2022 Gündem
Uzaktan Sağlık Hizmeti ile ilgili Bakan Koca'dan açıklama
Uzaktan Sağlık Hizmeti ile ilgili Bakan Koca'dan açıklama Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Uzaktan Sağlık Hizmeti (USH) altyapısı. Hizmetlerin sunumunda, Sağlık Bakanlığınca üretilen veya tescil edilerek kullanılması onaylanan yazılı, sesli veya görüntülü iletişime imkân sağlayan Uzaktan Sağlık Bilgi Sistemi yazılımı kullanılacak. Tüm standartlar Bakanlıkça belirlenecek." dedi.
11.02.2022 Gündem
2022 rapor parası ne kadar oldu? Rapor parası nasıl alınır? e-Devlet rapor parası sorgulama!
2022 rapor parası ne kadar oldu? Rapor parası nasıl alınır? e-Devlet rapor parası sorgulama! Çalışanlara, doğum, iş kazası, meslek hastalığı ve hastalık durumlarında geçici iş göremezlik raporu veriliyor. Rapor, işverenin SGK’ya bildiriliyor ve rapor kullanan çalışanın maaşından kesilen tutar geri alınabiliyor. Yeni yıl ile birlikte SGK, tüm çalışanları ilgilendiren bir genelge yayımladı. Genelge ile emzirme ve cenaze ödeneği, doğum ve askerlik borçlanması primleri, rapor parası ve yurt dışı borçlanma primlerinin 2022 yılında ne kadar olacağı açıkladı. Peki, 2022 rapor parası ne kadar oldu? Rapor parası nasıl alınır? e-Devlet rapor parası sorgulama nasıl yapılır? İşte rapor parası ile ilgili merak edilenler...
11.01.2022 Çalışan Hakları
SGK duyurdu! Flaş e-Devlet açıklaması...
SGK duyurdu! Flaş e-Devlet açıklaması... SGK'dan e- devlet açıklaması geldi. Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan(SGK) "31 Ekim Dünya Tasarruf Günü" nedeniyle yapılan açıklamada "e-Devlet'te en çok kullanılan uygulamaların başında SGK'nin hizmetleri yer alıyor. Kağıt israfını en aza indirerek milyonlarca ağacın doğada kalmasına katkı sağlıyoruz" denildi.
30.10.2021 Çalışma Hayatı
İş göremezlik raporu nedir, nasıl alınır? İş göremezlik raporu yüzde kaç olmalıdır?
İş göremezlik raporu nedir, nasıl alınır? İş göremezlik raporu yüzde kaç olmalıdır? Geçici iş göremezlik ödemesi halk arasında rapor parası, rapor ücreti, hastalık parası, istirahat parası isimleri ile bilinmektedir. Geçici iş göremezlik ödeneği alacak olan kişilerin ücreti işveren tarafından ödenmez. Bu ödeme sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılmaktadır. Bu şekilde çalışanın raporlu olduğu dönemdeki gelir kaybının önlenmesi ve mağduriyetinin giderilmesi sağlanmış olur.
16.02.2022 Çalışma Hayatı
Rapor parası ne kadar, ne zaman yatar? Rapor parası nereden alınır?
Rapor parası ne kadar, ne zaman yatar? Rapor parası nereden alınır? Hamilelik, iş kazası ve hastalık gibi durumlarda çalışana geçici iş göremezlik raporu veriliyor. İşverenin SGK’ya bildirmesiyle birlikte, rapor kullanan çalışanın maaşından kesilen tutar geri alınabiliyor. Peki, Rapor parası ne kadar? Rapor parası ne zaman yatar? Rapor parası nasıl ve nereden alınır? İşte rapor parası ile ilgili bilmeniz gerekenler…
25.05.2022 Çalışan Hakları
Engellilere güzel haber! 81 ilde uygulanacak...
Engellilere güzel haber! 81 ilde uygulanacak... Engelli vatandaşların vergi indirimi işlemleri elektronik sistemle hızlandırılacak. Gelir İdaresi Başkanlığının geliştirdiği Engelli Vergi İndirimi Sistemi ile vatandaşlar, indirim işlemlerini elektronik ortamda takip edebilecek. Pilot olarak kısa süre önce kullanılmaya başlanan sistem, bu yıl ülke geneline yaygınlaştırılacak.
12.05.2021 Ekonomi
Rapor parası ne zaman yatar? SGK rapor parası nasıl alınır? SGK rapor parası sorgulama!
Rapor parası ne zaman yatar? SGK rapor parası nasıl alınır? SGK rapor parası sorgulama! İşçinin iş kazası, meslek hastalığı, analık ya da hastalık sebebiyle çalışamaması halinde, geçici iş göremezlik durumunda Sosyal Güvenlik Kurumu ( SGK) tarafından rapor parası (iş göremezlik parası) ödeniyor. Bir iş yerinde çalışan kişi bazı nedenlerden dolayı işe gelemez ise çalıştığı kurum maaşından kesinti yapar. Bu kesintiyi Sosyal Güvenlik Kurumu karşılar. Çalışan kişi tarafından, çalışamaz duruma gelir ise bu kesilen ücreti almak için Sosyal Güvenlik Kurumu’na yani SGK’ya iş göremez raporuyla başvurulması gerekir. Hastalık ya da iş kazası gibi nedenlerle çalışamadığı için iş göremezlik raporu olan çalışanlar, ay başında maaşı tam yatınca SGK’daki rapor parasını umursamıyor. Binlerce çalışan rapor parasını ya alması gerektiğini bilmiyor ya da unutuyor. Bu uygulamadan haberdar olanlar ise rapor parası almak için başvuruyor. Peki, Rapor parası ne zaman yatar? Rapor parası nasıl alınır? İşte SGK rapor parasını almak için yapmanız gerekenler...
26.10.2020 Çalışan Hakları
Rapor parası nasıl alınır? Rapor parası ne zaman yatar? Rapor ücreti hesaplama
Rapor parası nasıl alınır? Rapor parası ne zaman yatar? Rapor ücreti hesaplama Devlet tarafından sağlanan ve unutulan destek ödemelerini almayan vatandaşlar için geriye dönük ödeme bulunuyor. Bunlardan biri de rapor parası. İnternette sıklıkla Rapor parası nasıl alınır? Rapor parası ne zaman yatar? Rapor parası nereden alınır? soruları araştırılıyor. İşte rapor parası hakkında bilmeniz gerekenler ve rapor parası hesaplama...
Rapor parası ne zaman yatar? SGK rapor parası sorgulama…
Rapor parası ne zaman yatar? SGK rapor parası sorgulama… Geçici iş göremezlik raporu olan vatandaşların en merak ettiği soruların başını rapor parası konusu çekiyor. SGK hizmeti bünyesinde olan kişiler, sağlık problemi yaşadıklarında raporlu olmak kaydıyla işe gidemedikleri günler için SGK’tan para alınıyor. Peki, Rapor parası ne zaman yatar?
15.05.2020 Çalışan Hakları
Bakanlık açıkladı: Bin 668 terörist öldürüldü
Bakanlık açıkladı: Bin 668 terörist öldürüldü Son dakika gelen bilgilere göre; İçişleri Bakanlığınca 2019'da düzenlenen operasyonlarda, 134'ü sözde üst düzey olmak üzere toplam bin 668 terörist etkisiz hale getirildi.
31.12.2019 Gündem
Ölüm kayıtları ve tescilleri elektronik ortama taşındı
Ölüm kayıtları ve tescilleri elektronik ortama taşındı Sağlık kuruluşlarındaki ölümlere ilişkin raporlar elektronik imzalı e-Rapor haline getirildi.
24.11.2019 Sağlık
Sağlık raporlarını yeni düzen! Artık zorunlu değil...
Sağlık raporlarını yeni düzen! Artık zorunlu değil... Sağlık Bakanlığ sağlık raporları ile ilgili yeni düzenleme yaptı. E-rapor şeklinde tanzim edilebilen raporlarda fotoğraf bulunması zorunluluğu kaldırıldı. Kişinin sağlık durumunda bir değişiklik olmadığı sürece, tek hekim raporları 1 yıl süreyle geçerli olacak ve e-devlet üzerinden indirilebilecek.
1.10.2019 Sağlık
Doğum bildirim sistemi ile kimlik belgesi işlemleri 4 pilot ilde başladı
Doğum bildirim sistemi ile kimlik belgesi işlemleri 4 pilot ilde başladı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, e-Doğum sisteminin 4 pilot ilde başlatıldığını açıkladı.
2.07.2019 Gündem
Bakan Koca'dan flaş Deniz Baykal açıklaması
Bakan Koca'dan flaş Deniz Baykal açıklaması Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bakan Koca, "Bu seçimin normal, basit bir seçim olmadığını, 31 Mart'ın tarihi sorumluluk gerektiren bir seçim olduğunu düşünüyorum" dedi. Deniz Baykal'ın sağlık durumu ile ilgili de bilgi veren Bakan Koca,"Baykal'ın Türkiye'nin geleceğini takip ettiğini, gündemi yakinen bildiğini ve gelecekten umutlu olduğunu gördüm." diye konuştu.
28.03.2019 Gündem
SGK'dan e-rapor uyarısı: 1 Şubat'tan itibaren...
SGK'dan e-rapor uyarısı: 1 Şubat'tan itibaren... Sosyal Güvenlik Kurumu, milyonları ilgilendiren duyuru yayımladı. 1 Şubat 2019 tarihinden itibaren kağıt raporlar geçerli sayılmayacak.
21.01.2019 Ekonomi
Son dakika: Yeni kimlik çıkaracaklar dikkat! Sistem değişti
Son dakika: Yeni kimlik çıkaracaklar dikkat! Sistem değişti Sağlık Bakanlığınca geliştirilen "e-rapor" sistemi sayesinde doğum raporları nüfus müdürlüklerinin görebileceği elektronik ortama aktarıldı, bebeği olan aileler kurumlar arasında dolaşmaktan kurtuldu. Uygulamayla yeni doğan bebeğin kimliği artık eve gelecek.
6.07.2018 Gündem
Memura rapor veren doktora ’PKK- FETÖ’ uyarısı
Memura rapor veren doktora ’PKK- FETÖ’ uyarısı SAĞLIK Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü, yayınladığı genelge ile kamu görevlilerine doktorlar tarafından verilen istirahat raporlarında başhekimlik onayını kaldırdı, ancak gerekli kurallara uyulmaması halinde ’PKK ve FETÖ/PDY örgütüne yardım ve suça iştirak’ fiili işlenmiş olabileceğine dikkat çekerek doktorları uyardı...
29.09.2021 Gündem
Sağlık Bakanlığından istirahat raporlarına ilişkin genelge
Sağlık Bakanlığından istirahat raporlarına ilişkin genelge Sağlık Bakanlığınca, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi ve PKK terörü gibi suçlara karışanlar ile haklarında herhangi bir sebeple adli ve idari işlem yapılan kişilerin istirahat raporu talebiyle kurumlara başvurabileceğinin öngörülmesi üzerine, istirahat raporlarına ilişkin genelge yayımlandı...
29.09.2021 Gündem
Dikkat! Eczaneler ilaç veremiyor
Dikkat! Eczaneler ilaç veremiyor Medula sistemi durdu, e-reçetenin yerini kağıt reçete aldı.
18.12.2015 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

E-Rapor ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki e-rapor haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.