E-Fatura

E-Fatura

Son dakika e-Fatura haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan e-Fatura ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını e-Fatura haber sayfamızda bulabilirsiniz.

E-Fatura

haberleri sayfasında son dakika yaşanan e-fatura gelişmeleri de dahil olmak üzere 858 e-fatura haberi bulunmuştur. Tüm e-fatura haberleri aşağıda listelenmiştir.
Faturalarda yeni dönem! Sona eriyor, tarih belli oldu
Faturalarda yeni dönem! Sona eriyor, tarih belli oldu 2022 veya müteakip hesap dönemlerine ait brüt satış hasılatı için 3 milyon ve üzeri olan mükelleflerin e-fatura'ya geçişinde son tarih 1 Temmuz oldu. Gelir İdaresi Başkanlığı'nın ilgili kanunu gereği brüt satış hasılatı tutarına göre e-fatura ve e-arşiv fatura sistemine geçecek işletmeler için başlangıç tarihi 1 Temmuz 2023, aynı firmaların e-defter uygulamasına geçiş tarihi ise 1 Ocak 2024 olarak belirlendi.
11.06.2023 Ekonomi
Mesai saatleriyle ilgili flaş detay! Milyonlarca çalışanı kapsıyor! Ve değişiyor
Mesai saatleriyle ilgili flaş detay! Milyonlarca çalışanı kapsıyor! Ve değişiyor Mesai saatleriyle ilgili son dakika açıklaması. Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor. Mesai saatlerinin düşürülmesi planlanıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın mesai saatlerinin düşürülmesine yönelik söylemlerinin de temelini enerji verimliliğinin oluşturduğu öğrenilirken, bu kapsamda hem kamu hem de özel sektörde evden çalışmaların teşvik edilmesi, hem işe gelip giderken harcanan yakıt hem de plazalardaki yüksek enerji faturalarından tasarruf edilmesi amaçlanıyor. Yapılan hesaplamalara göre kamu ve özel sektörde mevcut çalışanların yüzde 20'sinin işlerini evden de yürütebileceği, bunun sağlanması halinde yakıt tüketiminde ciddi bir düşüş yaşanacağı kaydedildi. Evde çalışmanın beraberinde getireceği elektrik yüküne ilişkin de çalışmalar yapılırken, vatandaşın da kazançlı çıkacağı belirtildi. İşte milyonlarca çalışanı ilgilendiren detaylar...
23.07.2022 Çalışma Hayatı
E-fatura ile ilgili kritik detay! Yüz binleri ilgilendiriyor! Son tarih 1 Temmuz
E-fatura ile ilgili kritik detay! Yüz binleri ilgilendiriyor! Son tarih 1 Temmuz Pandemide hız kazanan dijital dönüşüm, şirketlerin fatura işlemlerini de dijitale taşıdı. Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından 22 Ocak'ta yayımlanan tebliğ, e-fatura ve e-arşive geçiş zorunluluğu için belirlenen ciro limitlerini aşağıya çekti. 2020 ve 2021’de brüt satış hasılatı 1 milyon TL’yi aşan mükelleflere, 1 Temmuz 2022 itibarıyla e-faturaya geçiş zorunluluğu getirtildi. 2022 veya müteakip hesap dönemleri için brüt satış hasılatı 500 bin TL ve üzeri olarak belirlenirken, son tarih de 1 Temmuz 2023 oldu.
27.06.2022 Ekonomi
E-fatura zorunluluğu ile ilgili flaş açıklama! Değişti, limitler aşağı çekildi, yeni sektörler eklendi
E-fatura zorunluluğu ile ilgili flaş açıklama! Değişti, limitler aşağı çekildi, yeni sektörler eklendi Gelir İdaresi Başkanlığı, 535 Numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği’nde elektronik belgelerin kullanımı ve denetimine yönelik önemli değişiklikler yaptı. Buna göre, e-fatura ve e-arşive geçiş zorunluluğu için belirlenen ciro limitleri aşağı çekilirken, e-faturaya geçmesi gereken sektörlere de yenileri eklendi. E-ticaret yapanlar için e-faturaya zorunlu geçiş şartları değişti.
23.01.2022 Gündem
Akaryakıt ile ilgili son dakika gelişmesi! Değişti ve belli oldu, yeni düzenleme...
Akaryakıt ile ilgili son dakika gelişmesi! Değişti ve belli oldu, yeni düzenleme... Akaryakıt ile ilgili flaş düzenleme! Harekete geçildi ve tamamen değişiyor, yeni düzenleme geliyor. Detaylar tek tek açıklandı. Akaryakıtta kaçakçılığı engelleyecek yeni bir sistem kurulacak. Ticaret Bakanlığı, Akaryakıt Kaçakçılığı ile Mücadele Eylem Planı hazırladı. Buna göre, akaryakıtı, dağıtıcılar arası satışlar ve akaryakıt taşıma araçlarının hareketleri dahil, ürün ve belge hareketleri üzerinden anlık izleyebilecek sistem kurulacak. Bu sistem, çeşitli kurumların kullanımına açılacak. İşte tüm detaylar...
10.11.2021 Ekonomi
SGK duyurdu! Flaş e-Devlet açıklaması...
SGK duyurdu! Flaş e-Devlet açıklaması... SGK'dan e- devlet açıklaması geldi. Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan(SGK) "31 Ekim Dünya Tasarruf Günü" nedeniyle yapılan açıklamada "e-Devlet'te en çok kullanılan uygulamaların başında SGK'nin hizmetleri yer alıyor. Kağıt israfını en aza indirerek milyonlarca ağacın doğada kalmasına katkı sağlıyoruz" denildi.
30.10.2021 Çalışma Hayatı
Tapuda yeni dönem! Değişiyor, ev alıp satacakları ilgilendiriyor
Tapuda yeni dönem! Değişiyor, ev alıp satacakları ilgilendiriyor Ev sahiplerini çok yakından ilgilendiriyor. Tapuda yeni bir dönem başlıyor. Konut alım satımında önemli değişiklikler olacak. Gayrimenkul sahipliği üzerinden alınan vergiler, diğer tasarruf araçlarının vergilendirilmesi dikkate alınmak suretiyle yeniden değerlendirilecek. Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi'ne entegre bir gayrimenkul değer bilgi merkezi kurulacak ve taşınmazların değerlerine yönelik veriler mülkiyet bilgileri ile tutulacak.
28.10.2021 Ekonomi
Akbank'tan yeni karar! İade ediliyor, resmen duyuruldu ve...
Akbank'tan yeni karar! İade ediliyor, resmen duyuruldu ve... Akbank resmen duyurdu. Paralar iade edilecek. Harekete geçildi ve imzalar atıldı. Akbank'tan yapılan açıklamada, sıfırdan işletme kurmak isteyenlere yönelik Mükellef ile iş birliği yapıldığı bildirildi. Şirket kurup bankanın girişimci programına başvuranlar ve ticari hesap açan yeni müşterilere 12 ay boyunca Mükellef üyeliğinde indirim yapılıyor. Öte yandan Akbank Kart'la yapılacak 295 TL değerindeki bir aylık Mükellef üyelik ödemesi de kartlara iade ediliyor. Bu fırsattan yararlananlar için EFT ve havale işlemleri ücretsiz, aynı zamanda ATM'lerden de ücretsiz para çekilebiliyor. İşte tüm detaylar...
29.09.2021 Ekonomi
Domates fiyatlarına zam! Kilosu...
Domates fiyatlarına zam! Kilosu... Gıda fiyatlarındaki artış gündeme geldiğinde tüketicinin en çok konuştuğu ürünlerden biri de domates. Tarladan çıkan domatesin pazarcı ve market tezgâhına gelene kadar yaşadığı fiyat yolculuğu belli oldu. Tarladan kilosu 4.5 liraya çıkan domates tüketiciyle 9.68 liradan buluyor!
26.09.2021 Ekonomi
Destek ödemesine ilişkin flaş değişiklik! Resmi Gazete'de yayımlandı
Destek ödemesine ilişkin flaş değişiklik! Resmi Gazete'de yayımlandı Destek ödemesine ilişkin flaş açıklama! Yeni düzenleme yapıldı. Resmi Gazete'de yayımlandı. Satışı 1 Temmuz'dan itibaren gerçekleştirilen çiğ sütlerin fatura, e-fatura, e-arşiv fatura, müstahsil makbuzu, e-müstahsil makbuzu ile tedarik sözleşmelerinin Bakanlık Süt Kayıt Sistemi'ne (BSKS) girişi birbirleriyle ilişkilendirilerek yapılacak.
31.08.2021 Ekonomi
Türkiye ile Azerbaycan dijital ticaret alanında iş birliği yapacak
Türkiye ile Azerbaycan dijital ticaret alanında iş birliği yapacak Türkiye ile Azerbaycan'ın dijital ticaret alanında iş birliğini öngören mutabakat zaptı onaylandı.
25.08.2021 Ekonomi
VBT Yazılım halka açılıyor! VBT halka arz ne zaman?
VBT Yazılım halka açılıyor! VBT halka arz ne zaman? VBT Yazılım, halka arz ediliyor. VTB Yazılım’ın 8 milyon TL nominal değerli payları için eşit dağıtım yöntemiyle Borsa Birincil Pazarı’nda talep toplanacak. Peki, VBT halka arz ne zaman? VBT halka arz hisse fiyatı ne? VBT Yazılım halka arz talep toplama tarihi!
4.07.2021 Ekonomi
Faturalarla ilgili yeni uygulama! Resmen devreye girdi
Faturalarla ilgili yeni uygulama! Resmen devreye girdi e-Fatura uygulamasından flaş gelişme. Bir kurum daha duyurdu. Tamamen değişti, artık e-Fatura kullanılacak. Resmi açıklama geldi. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın “Kamuda e-Fatura Uygulamasının Yaygınlaştırılması” çalışmaları çerçevesinde 10 Haziran 2021 tarihinden itibaren e-Fatura uygulaması kapsamına alındı.
9.06.2021 Ekonomi
LUCA, e-belge hizmetlerini sunmak için Gelir İdaresinden yetki aldı
LUCA, e-belge hizmetlerini sunmak için Gelir İdaresinden yetki aldı Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Başkanı Emre Kartaloğlu, Birliğin muhasebe programı LUCA'nın, Gelir İdaresi Başkanlığından (GİB) aldığı entegratörlük yetkisiyle e-dönüşüm hizmetleri sunmaya başlayacağını bildirdi.
24.05.2021 Bilim ve Teknoloji
Kovid-19 salgınında düzenlenen e-Fatura tutarı ikiye katlandı
Kovid-19 salgınında düzenlenen e-Fatura tutarı ikiye katlandı Gelir İdaresi Başkanlığınca (GİB) son dönemde hayata geçirilen dijital uygulamaların kullanımı, sosyal temasın azaldığı yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde hızla yaygınlaşırken, 2020 yılında düzenlenen elektronik fatura (e-Fatura) tutarı bir önceki yıla göre yüzde 106 arttı.
16.05.2021 Bilim ve Teknoloji
Yapı Kredi yeni kararı resmen duyurdu! Kaldırıldı, artık...
Yapı Kredi yeni kararı resmen duyurdu! Kaldırıldı, artık... Yapı Kredi yeni kararı resmen duyurdu. Tek tek açıklandı. Dev banka müşterilerine güzel haberi açıkladı. Artık sınır kaldırıldı. Yapı Kredi'den yapılan açıklamada özel olarak sunulan kampanyadan bahsedildi. Yapı Kredi müşterisi olan KOBİ'lere yönelik duyurulan kampanya kapsamında artık e-Çözümler sistemine ücretsiz geçiş yapabilecek. Böylelikle fatura ve makbuzlarına anında kolaylıkla ulaşabilecekler. Bu uygulama KOBİ’lere önemli avantajlar sunuyor. Öte yandan fatura konusunda sık görülmeye başlanan sahtecilik olaylarına karşı da önemli bir koruma sağlıyor. İşte tüm detaylar...
12.02.2021 Kobi
Sağlık kuruluşları 1 Temmuz'dan itibaren e-fatura uygulamasına geçecek
Sağlık kuruluşları 1 Temmuz'dan itibaren e-fatura uygulamasına geçecek Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği kapsamında e-Fatura, e-Arşiv Fatura, e-İrsaliye, e-Adisyon gibi uygulamalar yaygınlaşacak.
10.02.2021 Memur
SGK'dan flaş karar! Ve başladı, artık zorunlu, 3 ay...
SGK'dan flaş karar! Ve başladı, artık zorunlu, 3 ay... Herkesi çok yakından ilgilendiren flaş karar! Bakanlık harekete geçti. Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK) tarafından imzalandı. Karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Artık zorunlu. 3 ay detayı bulunuyor. Birçok sektörü kapsıyor. e-Fatura Uygulamasına Geçiş Zorunluluğu başladı. 509 sıra numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği’nin ‘e-faturaya geçiş zorunluluğu’ bölümünde yapılan değişiklikle SGK ile sözleşme imzalayan sağlık hizmeti sunucuları ile medikal malzeme ve ilaç etken madde temin eden tüm mükellefler, e-fatura kapsamına dahil edildi. Ayrıca e-Adisyon da zorunlu hale getirildi. Kafe, pastane, bar, pavyon gibi masada servis yapılan gerçek usulde vergilendirilen işletmeler için e-adisyon uygulaması zorunluluğu getirildi. 3 aylık süre tanınıyor.
9.02.2021 Gündem
Resmen değişti! 5 bin lira sınırı geldi...
Resmen değişti! 5 bin lira sınırı geldi... 81 ilde on binlerce kişiyi çok yakından ilgilendiren karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Sınır 5 bin lira olarak belirlendi... E-Belgeler, temmuz itibarıyla "Mal ve Hizmet Alımlarına İlişkin Bildirim Formu" ile "Mal ve Hizmet Satışlarına İlişkin Bildirim Formu" bildirimlerine dahil edilmeyecek.
25.01.2021 Ekonomi
UBER geri mi döndü, Türkiye’de çalışıyor mu? UBER nedir, ne zaman başlayacak?
UBER geri mi döndü, Türkiye’de çalışıyor mu? UBER nedir, ne zaman başlayacak? UBER geri mi döndü, kullanılıyor mu? UBER'in resmi Twitter hesabından bir açıklama yapıldı. 2014 Haziran ayında Türkiye'de hizmete başlayan UBER, İstanbul Taksiciler Esnaf Odası'nın açtığı dava sebebiyle 2019 yılında faaliyetlerini durdurmuştu. 24 Aralık 2020 tarihinde erişim engeli kaldırılan UBER yaptığı açıklamada “Uber Türkiye'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Uber’e Türkiye’de uygulanan erişim engeli mahkeme kararına uygun olarak bugün itibariyle resmen kaldırıldı! Tüm İstanbullular’a tekrar merhaba!" denildi.
13.01.2021 Gündem
5 milyon ve üzerinde cirosu olan şirketlere e-Fatura uyarısı
5 milyon ve üzerinde cirosu olan şirketlere e-Fatura uyarısı Temmuz ayı itibarıyla cirosu 5 milyon lira ve üzerinde olan işletmeler için e-Fatura’ya geçiş zorunluluğu başlarken yaklaşık 450 bin şirket ve serbest meslek mensubunun e-Fatura’ya geçmesi bekleniyor. Hesapküpü Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Murathan Kılıç dijitalleşmeyen şirketleri bekleyen cezalara ilişkin uyarılarda bulundu.
3.09.2020 Ekonomi
Yeni düzenleme geliyor! Artık değişiyor, zorunlu olacak...
Yeni düzenleme geliyor! Artık değişiyor, zorunlu olacak... Yeni düzenleme geliyor, taslak hazır. Lokanta, restoran ve kafelerde kullanılan adisyon sistemi artık değişiyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı, kağıt olarak düzenlenen adisyonların elektronik ortamda e-belge olarak hazırlanmasına ve muhafazasına imkan tanıyacak bir düzenleme taslağı hazırladı. Elektronik ortamda düzenlenen adisyon belgesiyle, hizmet bitimi süresince müşterinin masasında bir kağıt çıktısının bulundurulması zorunlu olmayacak.
17.07.2020 Ekonomi
Milyonları ilgilendiriyor... Zorunlu olacak
Milyonları ilgilendiriyor... Zorunlu olacak Kağıt ortamında verilen fatura, irsaliye makbuzu ve bilet gibi çok sayıda evrakın elektronik olarak düzenlenmesine yönelik dijital dönüşüm sürecinde ikinci aşama yarından itibaren başlayacak. Yerli ve yabancı film gösteriminde bulunan sinema işletmeleri, 1 Temmuz'da e-bilet uygulamasına geçiş yapacak. Akaryakıt ürünlerinin imali, ithali, teslimi gibi faaliyetleri nedeniyle Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan bayilik lisansı dahil lisans alan mükellefler de yarından itibaren e-fatura kapsamında olacak.
30.06.2020 Ekonomi
E-Dönüşüm’de 1 Temmuz’a Hazırlanın!
E-Dönüşüm’de 1 Temmuz’a Hazırlanın! Türkiye’de 1 Temmuz 2020 itibariyla zorunlu e-Fatura mükellefiyetinde ciro sınırı 5 milyon TL’ye, e-İrsaliye’de de 25 milyon TL’ye çekiliyor. QNB Finansbank 1 Temmuz’da başlayacak yeni dönemde de Dijital Köprü Projesi ile işletmelere e-dönüşüm hizmetlerini 2022 yılına kadar ücretsiz sunmaya devam edecek.
29.06.2020 Advertorial
Uyarı geldi, son güne bırakmayın! 1 Temmuz’dan itibaren zorunlu...
Uyarı geldi, son güne bırakmayın! 1 Temmuz’dan itibaren zorunlu... Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yeni düzenleme yapıldı. 1 Temmuz'dan itibaren başlıyor. Artık tüm firmaların fatura ve e-irsaliye’ye geçmeleri zorunlu oluyor. Düzenlenecek faturaların, vergiler dahil toplam tutarının 30 bin TL’yi aşması halinde, söz konusu faturaların, “e-Arşiv Fatura” olarak GİB tarafından sunulan e-Belge düzenleme portalı üzerinden düzenlenmesi zorunlu hale getirildi.
26.06.2020 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

E-Fatura ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki e-fatura haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.