E-Defter

E-Defter

Son dakika e-defter haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan e-defter ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını e-defter haber sayfamızda bulabilirsiniz.

E-Defter

haberleri sayfasında son dakika yaşanan e-defter gelişmeleri de dahil olmak üzere 245 e-defter haberi bulunmuştur. Tüm e-defter haberleri aşağıda listelenmiştir.
Faturalarda yeni dönem! Sona eriyor, tarih belli oldu
Faturalarda yeni dönem! Sona eriyor, tarih belli oldu 2022 veya müteakip hesap dönemlerine ait brüt satış hasılatı için 3 milyon ve üzeri olan mükelleflerin e-fatura'ya geçişinde son tarih 1 Temmuz oldu. Gelir İdaresi Başkanlığı'nın ilgili kanunu gereği brüt satış hasılatı tutarına göre e-fatura ve e-arşiv fatura sistemine geçecek işletmeler için başlangıç tarihi 1 Temmuz 2023, aynı firmaların e-defter uygulamasına geçiş tarihi ise 1 Ocak 2024 olarak belirlendi.
11.06.2023 Ekonomi
E-fatura ile ilgili kritik detay! Yüz binleri ilgilendiriyor! Son tarih 1 Temmuz
E-fatura ile ilgili kritik detay! Yüz binleri ilgilendiriyor! Son tarih 1 Temmuz Pandemide hız kazanan dijital dönüşüm, şirketlerin fatura işlemlerini de dijitale taşıdı. Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından 22 Ocak'ta yayımlanan tebliğ, e-fatura ve e-arşive geçiş zorunluluğu için belirlenen ciro limitlerini aşağıya çekti. 2020 ve 2021’de brüt satış hasılatı 1 milyon TL’yi aşan mükelleflere, 1 Temmuz 2022 itibarıyla e-faturaya geçiş zorunluluğu getirtildi. 2022 veya müteakip hesap dönemleri için brüt satış hasılatı 500 bin TL ve üzeri olarak belirlenirken, son tarih de 1 Temmuz 2023 oldu.
27.06.2022 Ekonomi
e defter uzatıldı mı? e-Defter beratları ne zaman bitecek?
e defter uzatıldı mı? e-Defter beratları ne zaman bitecek? e defter uzatıldı mı? e-Defter oluşturulma ve imzalanma süresi ile beratlarının yüklenme süreleri uzatıldı. Peki, e-Defter beratları ne zaman bitecek?
31.05.2022 Çalışma Hayatı
E-fatura zorunluluğu ile ilgili flaş açıklama! Değişti, limitler aşağı çekildi, yeni sektörler eklendi
E-fatura zorunluluğu ile ilgili flaş açıklama! Değişti, limitler aşağı çekildi, yeni sektörler eklendi Gelir İdaresi Başkanlığı, 535 Numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği’nde elektronik belgelerin kullanımı ve denetimine yönelik önemli değişiklikler yaptı. Buna göre, e-fatura ve e-arşive geçiş zorunluluğu için belirlenen ciro limitleri aşağı çekilirken, e-faturaya geçmesi gereken sektörlere de yenileri eklendi. E-ticaret yapanlar için e-faturaya zorunlu geçiş şartları değişti.
23.01.2022 Gündem
VBT Yazılım halka açılıyor! VBT halka arz ne zaman?
VBT Yazılım halka açılıyor! VBT halka arz ne zaman? VBT Yazılım, halka arz ediliyor. VTB Yazılım’ın 8 milyon TL nominal değerli payları için eşit dağıtım yöntemiyle Borsa Birincil Pazarı’nda talep toplanacak. Peki, VBT halka arz ne zaman? VBT halka arz hisse fiyatı ne? VBT Yazılım halka arz talep toplama tarihi!
4.07.2021 Ekonomi
GİB resmen duyurdu! O süre uzatıldı
GİB resmen duyurdu! O süre uzatıldı Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), e-Defterlerin oluşturulma ve imzalanma süresi ile GİB Bilgi İşlem Sistemi'ne e-Defter beratlarının yüklenme süresini 7 Haziran'a uzattı.
27.05.2021 Gündem
Kovid-19 salgınında düzenlenen e-Fatura tutarı ikiye katlandı
Kovid-19 salgınında düzenlenen e-Fatura tutarı ikiye katlandı Gelir İdaresi Başkanlığınca (GİB) son dönemde hayata geçirilen dijital uygulamaların kullanımı, sosyal temasın azaldığı yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde hızla yaygınlaşırken, 2020 yılında düzenlenen elektronik fatura (e-Fatura) tutarı bir önceki yıla göre yüzde 106 arttı.
16.05.2021 Bilim ve Teknoloji
Yapı Kredi yeni kararı resmen duyurdu! Kaldırıldı, artık...
Yapı Kredi yeni kararı resmen duyurdu! Kaldırıldı, artık... Yapı Kredi yeni kararı resmen duyurdu. Tek tek açıklandı. Dev banka müşterilerine güzel haberi açıkladı. Artık sınır kaldırıldı. Yapı Kredi'den yapılan açıklamada özel olarak sunulan kampanyadan bahsedildi. Yapı Kredi müşterisi olan KOBİ'lere yönelik duyurulan kampanya kapsamında artık e-Çözümler sistemine ücretsiz geçiş yapabilecek. Böylelikle fatura ve makbuzlarına anında kolaylıkla ulaşabilecekler. Bu uygulama KOBİ’lere önemli avantajlar sunuyor. Öte yandan fatura konusunda sık görülmeye başlanan sahtecilik olaylarına karşı da önemli bir koruma sağlıyor. İşte tüm detaylar...
12.02.2021 Kobi
KDV, kredi, vergi... Cumhurbaşkanı Erdoğan onayladı
KDV, kredi, vergi... Cumhurbaşkanı Erdoğan onayladı Halkbank’ın esnafa kullandırdığı kredilerin taksitleri 6 ay ötelendi. Salgın nedeniyle faaliyetleri durdurulan 122 bin işyerinin gelir vergisi, stopaj ve KDV beyannamesi de ertelendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla 2.5 milyon esnafa nefes aldıracak düzenlemeler yürürlüğe girdi.
26.01.2021 Ekonomi
Vergi kolaylığı... Süre uzatıldı! Son gün 30 Kasım
Vergi kolaylığı... Süre uzatıldı! Son gün 30 Kasım İzmir açıklarında gerçekleşen deprem nedeniyle işletmelerin bugün verilmesi gereken BA-BS formlarını ve e-defter kullananların berat yüklemeleri 30 Kasım'a ertelendi.
2.11.2020 Ekonomi
Elektronik defterlerin oluşturulma ve imzalanma süresi uzatıldı
Elektronik defterlerin oluşturulma ve imzalanma süresi uzatıldı Elektronik defterlerin oluşturulma ve imzalanma süresi ile elektronik defter beratlarının yüklenme süresi uzatıldı.
29.05.2020 Gündem
e-Defter işlemlerine ilişkin süre 1 Haziran'a uzatıldı
e-Defter işlemlerine ilişkin süre 1 Haziran'a uzatıldı Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), 30 Nisan'a kadar tamamlanması gereken e-Defterlerin oluşturulma ve imzalanma süresini 1 Haziran'a uzattı.
21.04.2020 Ekonomi
Kurumlar vergisi beyannamesi ödemeleri uzaltıldı mı? Kurumlar Vergisi ödemeleri ne zaman?
Kurumlar vergisi beyannamesi ödemeleri uzaltıldı mı? Kurumlar Vergisi ödemeleri ne zaman? Gelir İdaresi Başkanlığı, 30 Nisan'a kadar verilmesi gereken kurumlar vergisi beyannamelerinin verilme ve ödeme sürelerinin uzatıldığını bildirdi. Peki, Kurumlar vergisi beyannamesi ödemeleri uzaltıldı mı? Kurumlar Vergisi ödemeleri ne zaman? İşte kurumlar vergisi beyannamelerinin verilme ve ödeme tarihi…
20.04.2020 Ekonomi
Kurumlar vergisi ertelendi mi? Kurumlar vergisi beyannamelerinin verilme ve ödeme süreleri ne zaman verilecek?
Kurumlar vergisi ertelendi mi? Kurumlar vergisi beyannamelerinin verilme ve ödeme süreleri ne zaman verilecek? Kurumlar vergisi ertelendi mi? sorusu merak ediliyordu. 30 Nisan'a kadar verilmesi gereken kurumlar vergisi beyannamelerinin verilme ve ödeme süreleri 1 Haziran gün sonuna kadar uzatıldı.
17.04.2020 Ekonomi
E-belge kullanılması zorunlu hale gelecek!
E-belge kullanılması zorunlu hale gelecek! Yeni yıldan itibaren vergi uygulamalarında kapsamlı bir e-dönüşüm gerçekleşecek. Bu kapsamda yılbaşından itibaren kağıt ortamında verilen fatura, arşiv fatura, irsaliye ve müstahsil makbuzu gibi çok sayıda evrakta e-belge kullanılması zorunlu hale gelecek.
21.12.2019 Ekonomi
Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak'tan enflasyon açıklaması
Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak'tan enflasyon açıklaması Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "2019-2021 dönemini kapsayan Yeni Ekonomi Programı'nda belirlediğimiz dengelenme hedeflerinden çok daha iyi bir noktaya geldik. Enflasyonu kalıcı olarak tek haneli seviyelere indireceğiz. Bu çerçevede, Yeni Ekonomi Programı'nda enflasyonun 2020 yılında yüzde 8,5'e, 2021 yılında yüzde 6'ya, 2022 yılında ise yüzde 4,9'a düşmesi beklenmektedir" dedi.
27.11.2019 Ekonomi
Vergiler dijital ortamda ödenebilecek
Vergiler dijital ortamda ödenebilecek Vergi uygulamalarının dijital ortamda yapılmasını sağlayan düzenlemede kapsam genişledi. 5 milyon TL cirolu işletmeler vergiye dair defter ve belgelerini elektronik ortamda tutacak. Serbest meslek erbapları için de düzenleme var. Yurt dışı çıkış harcı artık elektronik ve mobil uygulamalar yoluyla ödenecek.
20.10.2019 Ekonomi
Vergide yeni dönem! Bugün başladı...
Vergide yeni dönem! Bugün başladı... E-Belge ve e-Defter zorunluluğu için öngörülen ciro limitleri 10 milyon liradan 5 milyon liraya düşürüldü. Vergisel açıdan kritik sektör ve mükellef grupları zorunlu olarak kapsama alındı.
19.10.2019 Ekonomi
Elektronik defter uygulamalarına yeni düzen
Elektronik defter uygulamalarına yeni düzen Gelir İdaresi Başkanlığı'nca (GİB) elektronik defter ve belge uygulamasında dağınık yapıdaki 19 ayrı tebliğin tek metinde toplanması sağlanacak. Pek çok alandaki faturaların zorunlu olarak 1 Ocak 2020'den itibaren e-fatura şeklinde düzenlenmesi planlanıyor.
16.04.2019 Ekonomi
e-Fatura tutarı 3,7 trilyon liraya yaklaştı
e-Fatura tutarı 3,7 trilyon liraya yaklaştı e-Fatura uygulamasının başladığı günden geçen yılın sonuna kadar 220 milyon 286 bin 825 e-fatura düzenlenirken, bu belgelerin tutarı 3 trilyon 651 milyar 595 milyon 777 bin 463 lirayı buldu.
27.03.2019 Ekonomi
Sevindirecek gelişme: 6 Mart'a kadar uzatıldı
Sevindirecek gelişme: 6 Mart'a kadar uzatıldı Maliye Bakanı Naci Ağbal, 3 milyon kadar mükellefin sisteme girişinde sorun çıkması üzerine başvuru süresinin 28 Şubat'tan 6 Mart'a uzatıldığını açıkladı.
29.09.2021 Gündem
e-fatura ile 500 milyon liralık tasarruf!
e-fatura ile 500 milyon liralık tasarruf! Şirket işlemlerini hızlandırarak bir nevi şirketlere rahatlık veren e-fatura sistemi tam gaz devam ediyor. E-fatura kullanımının 2017'de 100 bini aşacağı tahmin ediliyor. E-fatura şirketlerin 5 bin liralık noter masrafını ortadan kaldırırken, e-defter uygulaması da ülke ekonomisine 500 milyon liralık tasarruf ettiriyor.
22.02.2017 Ekonomi
Borsa İstanbul'dan "kuruş altı fiyat adımı"na erteleme
Borsa İstanbul'dan "kuruş altı fiyat adımı"na erteleme Borsa İstanbul, Pay Piyasası’nda 1 TL’nin altındaki fiyat seviyelerinde kuruş altı fiyat adımlarının devreye alınmasının ertelendiğini duyurdu
17.06.2016 Ekonomi
Hedef pazar payını yüzde 25 artırmak
Hedef pazar payını yüzde 25 artırmak E-dönüşüm sektörünün önde gelen kurumları TÜRKKEP ve FIT Solutions, uzmanlık alanlarını birleştirdikleri bir işbirliği anlaşması imzaladılar...
27.07.2021 Bilim ve Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri

E-Defter ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki e-defter haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.