Dünyada İlk

Dünyada İlk

Son dakika dünyada ilk haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan dünyada ilk ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını dünyada ilk haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Dünyada İlk

haberleri sayfasında son dakika yaşanan dünyada ilk gelişmeleri de dahil olmak üzere 18.466 dünyada ilk haberi bulunmuştur. Tüm dünyada ilk haberleri aşağıda listelenmiştir.
Renault'un yeni aracı 'Renault Duster' piyasaya çıktı! Dünyada ilk kez tanıtıldı
Renault'un yeni aracı 'Renault Duster' piyasaya çıktı! Dünyada ilk kez tanıtıldı Türkiye'de Renault markası altında yeni Renault Duster'ı tanıtan Renault Duster tanıtım lansmanında konuşan Mais Genel Müdürü Dr. Berk Çağdaş, Bursa Oyak Renault Otomobil Fabrikaları’nda üretileceğini söyledi. Çağdaş, "Dacia Duster modeliyle efsaneler oluşturduk Türkiye'de" dedi.
26.04.2024 Gündem
Adana’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı! Vatandaşlar ilgiyle izledi
Adana’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı! Vatandaşlar ilgiyle izledi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Uğur Mumcu Meydanı'nda gerçekleştirilen tören ve etkinlikler ile coşkuyla kutlandı. Saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşının okunması ile başlayan program, Adana Valisi Yavuz Selim Köşger'e çocuklar tarafından çiçek takdim edilmesi ile devam etti. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama mesajının da okunduğu programda, çocuklardan oluşan halk oyunları ekibinin zeybek gösterisi vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi.
23.04.2024 Adana
YÖK Başkanı Özvar'dan dikkat çeken  uluslararası öğrenci açıklaması!
YÖK Başkanı Özvar'dan dikkat çeken uluslararası öğrenci açıklaması! Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, "Bugün, ülkemizdeki üniversitelerde 198 farklı ülkeden 350 bine yakın uluslararası öğrenci öğrenim görmektedir. Bu yönüyle ülkemiz dünyada en fazla öğrenciye sahip ilk 10 ülke arasına girmiş ve yükseköğretimde küresel bir eğitim merkezi haline gelmiştir. Hedefimiz uluslararası öğrenci sayısında, dünyada ilk 5’e girmektir" dedi.
19.04.2024 Gündem
Bakan Ersoy, turizmde hedefi açıkladı
Bakan Ersoy, turizmde hedefi açıkladı Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Turist sayısı olarak 4'üncü sıraya yükseldik. Hedefimiz de dünyada ilk 3'e girmek. Çok hızlı bir şekilde regülasyonlar yapıyoruz. Ülkemizi 60 milyon- 100 milyon bandında turist alan ülkeler seviyesine getirmeyi hedefliyoruz" dedi.
18.04.2024 Gündem
Yerli ve milli kaska görüntüleme sistemi Tulgar: Kaan pilotlarının gözü olacak
Yerli ve milli kaska görüntüleme sistemi Tulgar: Kaan pilotlarının gözü olacak Türkiye'nin ilk yerli ve milli muharip uçağı Kaan'ın kaska entegre görüntüleme sistemi Tulgar, Kaan pilotlarının adeta gözü olacak. CNN Türk ekibi, sistemin üretildiği Ankara'nın Akyurt ilçesindeki ASELSAN tesislerini ziyaret etti.
27.03.2024 Ekonomi
Türkiye 600 milyar dolarlık uzay ekonomisinden pay almaya hazırlanıyor
Türkiye 600 milyar dolarlık uzay ekonomisinden pay almaya hazırlanıyor Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Hibrit roket motoru teknolojisinde Türkiye, bugün dünyada ilk 4 ülkeden biri. Eğer bu teknolojiyi ay programımız kapsamında uzayda gerçekleştirmeyi başarırsak, bunu başaran ilk ülke olacağız. İnşallah bu teknolojiyi ticarileştirecek ve uyduların yörüngeler arası transferlerini yapan uzay araçlarını Türkiye'de geliştireceğiz" dedi.
26.03.2024 Ekonomi
Sağlık Bakanı Koca: Bu kapasite Türkiye'de yapılan en büyük Şehir hastanesi kapasitesi
Sağlık Bakanı Koca: Bu kapasite Türkiye'de yapılan en büyük Şehir hastanesi kapasitesi Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sancaktepe'de yapımı devam eden şehir hastanesinde incelemelerde bulundu. Hastaneyle ilgili bilgi veren Bakan Koca; "Bu hastanenin toplam yatak kapasitesi 4 bin 100 olacak. Bildiğiniz gibi Feriha Öz Acil Durum Hastanesi de burayla entegre kılınıyor ve Feriha Öz Acil Durum Hastanesi bin 8 yataklıydı toplam 5 bin 108 yataklı sağlık kampüsüne kavuşmuş olacağız. Bu kapasite Türkiye'de yapılan en büyük Şehir hastanesi kapasitesi" dedi.
23.03.2024 Gündem
Adana’da sonunda bu da oldu! Acılı şalgamdan dondurma ürettiler
Adana’da sonunda bu da oldu! Acılı şalgamdan dondurma ürettiler Türkiye'de şalgam denilince akla ilk gelen şehir Adana'da bir dondurmacı, acılı şalgamdan dondurma üretti.
20.03.2024 Adana
Bakan Şimşek CNN Türk'te açıkladı: Küresel rüzgar bizi destekleyecek
Bakan Şimşek CNN Türk'te açıkladı: Küresel rüzgar bizi destekleyecek Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, CNN Türk'te Gece Görüşü programında Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat ve Milliyet Gazetesi Yazarı Zafer Şahin'in gündeme ilişkin sorularını yanıtlıyor.
7.03.2024 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Irak sınırındaki terör bu yaz çözülecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Irak sınırındaki terör bu yaz çözülecek Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Terörle mücadele sınırlarımızın içinde ve dışında engellere aldırmadan kararlıkla devam ettiriyoruz. Irak sınırlarımızla ilgili meseleyi bu yaz çözüme kavuşturmuş olacağız" dedi.
4.03.2024 Gündem
Bayraktar TB2 Avrupa semalarında! Haluk Bayraktar paylaştı: Tarihi bir gün
Bayraktar TB2 Avrupa semalarında! Haluk Bayraktar paylaştı: Tarihi bir gün Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, Bayraktar TB2 SİHA'larına yönelik önemli bir açıklama yaptı. Bayraktar, "İlk kez NATO standartlarında bir hava aracı katılmış oldu" dedi.
4.03.2024 Gündem
Türk şirket ilk oyunuyla ABD’ye açılmaya hazırlanıyor
Türk şirket ilk oyunuyla ABD’ye açılmaya hazırlanıyor Yapay zekâ destekli sosyal bilgi yarışmaları ve kelime oyunlarına odaklanan oyun şirketi NBL Games, tohum yatırım turunu tamamlayarak ABD pazarına açılmaya hazırlandığını duyurdu.
29.02.2024 Yaşam
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Mumcu: Türk dizilerini 750 milyon kişi izliyor
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Mumcu: Türk dizilerini 750 milyon kişi izliyor Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu, Türk yapımı dizilerin en çok izlendiği yerleri de sıraladı. Mumcu’nun Türk gazetecilere yaptığı açıklamaya göre, yerli diziler, Amerika’dan Uzak Doğu’ya dünya genelinde 170’ten fazla ülkede seyrediliyor.
18.02.2024 Gündem
Dönercilerin yetişeceği akademi açıldı! Eleman yetiştirecek
Dönercilerin yetişeceği akademi açıldı! Eleman yetiştirecek Adana'da faaliyet gösteren Piton Döner'in eleman yetiştireceği ‘Piton Döner Akademi' şubesi açıldı.
8.02.2024 Adana
Komşu terörü! Yaptıkları şaşkına çevirdi: Sesimizi duyunca istifra ediyormuş
Komşu terörü! Yaptıkları şaşkına çevirdi: Sesimizi duyunca istifra ediyormuş Gaziantep'ten Mardin'e tayinle gelen Anış ailesi, alt komşuları TIR şoförü Ahmet T. tarafından gürültü yaptıkları gerekçesiyle tehdit edildiklerini iddia ederek suç duyurusunda bulundu. Hakkında verilen uzaklaştırma kararı, aynı apartmanda oturduklarından kaldırılırken, Ahmet T.'nin, ailenin elektrik ve su sayacını sökme anları güvenlik kamerasına yansıdı. Fatma Anış, "Bizi evden çıkarmaya yönelik her türlü eyleme başvuruyor. 4 kez elektrik kablolarımızı kesti, 2 kez de sayaçlarımızı söktü. Eşimin aracının tekerleklerini patlattı" dedi.
1.02.2024 Gündem
Milli SİHA Bayraktar TB2 750 bin uçuş saatini tamamladı
Milli SİHA Bayraktar TB2 750 bin uçuş saatini tamamladı Türkiye’nin ilk milli ve özgün SİHA’sı Bayraktar TB2, 750 bin uçuş saatini başarıyla tamamlayarak Türk havacılık tarihinde yeni bir rekora daha imza attı.
11.12.2023 Bilim ve Teknoloji
Deprem açıklaması! Prof. Dr. Ercan 'Büyük bir deprem olabilir' dedi ve tarih aralığı verdi
Deprem açıklaması! Prof. Dr. Ercan 'Büyük bir deprem olabilir' dedi ve tarih aralığı verdi Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi’nde Türk bilim insanı ve yüksek jeofizik mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan tarafından “Deprem Neden Yıkıyor?” konulu konferans gerçekleştirildi. Konferansta Prof. Dr. Ercan, büyük deprem olan bölgelerde aynı büyüklükte depremlerin olabileceğini vurgulayarak, 2035 ile 2045 yılları arasında Erzincan’da büyük bir deprem olabileceğini ifade etti.
26.11.2023 Gündem
Almanya'da tarihi açıklamalar! Erdoğan: Bizim Holokost geçmişimiz yok, borcu olanlar rahat konuşamıyor
Almanya'da tarihi açıklamalar! Erdoğan: Bizim Holokost geçmişimiz yok, borcu olanlar rahat konuşamıyor Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye olarak amacımız; İsrailli ve Filistinlilerin yan yana, barış içinde yaşadığı, huzurun ve güvenin hâkim olduğu bir iklimin tesisidir. Bunu başarmamız lazım. Orta Doğu'da adil ve kalıcı bir barışın temini için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini düşünüyorum" dedi.
17.11.2023 Gündem
Dünyanın en büyük gemilerinden! Cumhuriyet'in kuruluşunun 100'üncü yıl dönümü nedeniyle 'MSC Türkiye' adı verildi
Dünyanın en büyük gemilerinden! Cumhuriyet'in kuruluşunun 100'üncü yıl dönümü nedeniyle 'MSC Türkiye' adı verildi 4 futbol sahası büyüklüğünde, 25 katlı apartman yüksekliğinde, 24 bin 346 konteyner taşıma kapasitesine sahip gemi 'MSC Türkiye' törenle karşılandı. Dünyanın en büyük konteyner gemilerinden biri olan ve Cumhuriyet'in kuruluşunun 100'üncü yılı nedeniyle 'MSC Türkiye' adı verilen gemi, Tekirdağ Asyaport Limanı'nda törenle karşılandı. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Durmuş Ünüvar, gemi sanayinde önemli gelişmeler kaydedildiğini belirterek, "Gemi insanlarımızın da istihdamına yönelik 37 ülkeyle imzalanmış anlaşmamız var. Dünya sıralamasında iki basamak yükselerek dünyanın 12'nci büyük filosuna sahibiz" dedi.
30.10.2023 Ekonomi
Cevdet Yılmaz’dan memur, emekli ve çalışanlara ilişkin açıklama
Cevdet Yılmaz’dan memur, emekli ve çalışanlara ilişkin açıklama Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, TBMM Genel Kurulu’nda 12. Kalkınma Planı sunumunu yaptı. Cevdet Yılmaz, "12’inci Kalkınma Planı 5 eksen üzerinde kurgulanmıştır" ifadelerini kullanırken, emekli, memur ve çalışanlara ilişkin de önemli bir açıklama yaptı.
30.10.2023 Gündem
Selçuk Bayraktar 2025 yılını işaret etti: Bayraktar TB3 ve Kızılelma devrim yapacak
Selçuk Bayraktar 2025 yılını işaret etti: Bayraktar TB3 ve Kızılelma devrim yapacak BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, "2024 yılında inşallah biz Bayraktar TB3’ü gemide görev yapabilir hale getirmeyi amaçlıyoruz. 2025 yılında da biraz teknolojiyi iyice emin olduktan sonra Kızılelma’yı inşallah 2025’de gemide denemelerine başlamayı hedefliyoruz. Bayraktar TB3 ve Kızılelma’da inşallah TCG Anadolu’dan görev yapmaya başladıklarında dünya muharebesinde devrim yapmış olacaklar" dedi.
29.10.2023 Gündem
İnsansız deniz aracı Albatros, hedefi 12'den vurdu
İnsansız deniz aracı Albatros, hedefi 12'den vurdu Yerli ve milli imkanlarla üretilen kamikaze insansız deniz aracı (İDA) sürüsü Albatros, test atışı kapsamında denizdeki hedef gemiyi tam isabetle vurarak batırdı. Test atışı Deniz Kuvvetleri Komutanlığı karargahından anbean takip edildi.
8.10.2023 Gündem
YÖK'ten kritik karar! Değişliğe gidildi, Resmi Gazete'de yayımlandı
YÖK'ten kritik karar! Değişliğe gidildi, Resmi Gazete'de yayımlandı Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı özel öğrencilik ve çift anadal programlarının işleyişinde değişikliğe gitti.
27.09.2023 Eğitim
Bakan Kacır ve Selçuk Bayraktar CNN Türk'te: Yarış devam ediyor
Bakan Kacır ve Selçuk Bayraktar CNN Türk'te: Yarış devam ediyor Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Kacır ve BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar CNN Türk ekranlarında açıklamalarda bulundu. Bayraktar TB3'ün yakında havalanacağını açıklayan Selçuk Bayraktar " Katlanır kanatlı ilk SİHA olmuş olacak. Deniz havacılığında yeni bir çığır açacak. Binlerce km'lik keşif yapabilecek." ifadelerini kullandı.
31.08.2023 Gündem
PAÜ Tıp Fakültesi’nden dünyada ilk!
PAÜ Tıp Fakültesi’nden dünyada ilk! Birçok yeni çalışmaya imza atan Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi, idrar kaçırma hastalığında da kullanılabilecek yeni bir tedavi yöntemi geliştirdi.
21.07.2023 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Dünyada İlk ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki dünyada ilk haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.