Dtk

Dtk

Son dakika dtk haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan dtk ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını dtk haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Dtk

haberleri sayfasında son dakika yaşanan dtk gelişmeleri de dahil olmak üzere 715 dtk haberi bulunmuştur. Tüm dtk haberleri aşağıda listelenmiştir.
Diyarbakır'da nevruz kutlamasında olay; 5 polis yaralandı, 19 gözaltı
Diyarbakır'da nevruz kutlamasında olay; 5 polis yaralandı, 19 gözaltı Diyarbakır'da Halkların Demokratik Partisi (HDP) tarafından düzenlenen nevruz etkinliğinde terör örgütü PKK'yı simgeleyen bez parçaları açılırken, örgütün elebaşı Abdullah Öcalan lehine sloganlar atıldı. Yaşanan gerginlikte atılan taşlardan 5 polis memuru yaralandı, 19 kişi gözaltına alındı.
21.03.2023 Gündem
PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın avukatlığını yapan 7 kişiye dava açıldı
PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın avukatlığını yapan 7 kişiye dava açıldı Silahlı terör örgütü PKK'nın elebaşı hükümlü Abdullah Öcalan'ın avukatlığını yapan 7 kişi hakkında, "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan 7 yıl 6 aydan onbeşer yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları istemiyle dava açıldı.
6.08.2021 Gündem
HDP'li Leyla Güven'in 22 yıl 3 ay hapis cezasına istinaftan onama
HDP'li Leyla Güven'in 22 yıl 3 ay hapis cezasına istinaftan onama Diyarbakır Bölge Adliye Mahkemesi, milletvekilliği düşürülen tutuklu HDP'li Leyla Güven'in yargılandığı davada, 'terör örgütü üyeliği' ve 'terör örgütü propagandası yapmak' suçlarından aldığı 22 yıl 3 ay hapis cezasını onadı.
11.06.2021 Siyaset
Mardin merkezli 6 ilde PKK operasyonu!
Mardin merkezli 6 ilde PKK operasyonu! Mardin merkezli 6 ilde, terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonda, 26 şüpheli gözaltına alındı.
20.03.2021 Gündem
MHP Lideri Bahçeli'den sert tepki! 'Türk milletine hakarettir, hıyanettir, hürmetsizliktir'
MHP Lideri Bahçeli'den sert tepki! 'Türk milletine hakarettir, hıyanettir, hürmetsizliktir' MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'sözde cumhurbaşkanı' sözlerine tepki gösterdi. Bahçeli, "Sayın Cumhurbaşkanı'na 'sözde' demek Türk milletine, demokrasi kültürüne, milli egemenlik ilkelerine hakarettir, hıyanettir, hürmetsizliktir." dedi.
11.01.2021 Siyaset
Çarpıcı itiraf: Demirtaş'ın çağrısı olmasaydı ölümler yaşanmayabilirdi
Çarpıcı itiraf: Demirtaş'ın çağrısı olmasaydı ölümler yaşanmayabilirdi Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın da aralarında olduğu 108 sanıklı Kobani iddianamesinde tanık olarak yer alan eski PKK/KCK mensubu K.G, Demirtaş ve diğer HDP'lilerin, Kobani bahanesiyle sokağa çıkma çağrıları yapmasalardı olaylarda insanların ölmeyeceğini ifade etti.
7.01.2021 Gündem
TBMM'de gergin bütçe görüşmesi
TBMM'de gergin bütçe görüşmesi TBMM Genel Kurulu'nda bütçe görüşmelerinde HDP Ağrı Milletvekili Dirayet Taşdemir'in konuşması, tansiyonu yükseltti. HDP ve AK Parti milletvekilleri birbirlerinin üzerine yürürken, Genel Kurul'a 15 dakika ara verildi.
12.12.2020 Siyaset
Diyarbakır'da PKK soruşturması: 101 şüpheli hakkında yakalama kararı
Diyarbakır'da PKK soruşturması: 101 şüpheli hakkında yakalama kararı Diyarbakır'da terör örgütü PKK'ya yönelik soruşturmada, farklı meslek kollarına mensup 101 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Bu kapsamda harekete geçen İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, sabah saatlerinde Diyarbakır merkezli Şırnak ve Adıyaman'da düzenledikleri eş zamanlı operasyonda 19 avukat gözaltına alındı.
20.11.2020 Gündem
Aysel Tuğluk ve Sebahat Tuncel hakkında tutuklama kararı
Aysel Tuğluk ve Sebahat Tuncel hakkında tutuklama kararı Eski HDP Milletvekilleri Aysel Tuğluk ve Sebahat Tuncel hakkında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının 2014'te Kobani bahanesiyle düzenlenen 6-7 Ekim Olayları'na ilişkin soruşturması kapsamında tutuklama kararı verildi.
13.10.2020 Gündem
Terör soruşturması kapsamında 14 kişi yakalandı! Aralarında HDP'liler de var
Terör soruşturması kapsamında 14 kişi yakalandı! Aralarında HDP'liler de var Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen terör soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı çıkarılan 17 şüpheliden, aralarında HDP'li eski Siirt Milletvekili Hatice Kocaman ve bazı HDP'lilerin de bulunduğu 14'ü yakalandı.
30.09.2020 Gündem
2020 DYK takvimi! DYK kurs başvurusu nasıl yapılır?
2020 DYK takvimi! DYK kurs başvurusu nasıl yapılır? Öğrencilerin Destekleme ve Yetiştirme Kursları (DYK) öğretmen başvuruları sona erdi. DYK öğrenci başvuruları ise 30 Ağustos’a kadar devam edecek. DYK için başvuru yapacak adaylar, başvuruların nasıl yapılacağını araştırırken Milli Eğitim Bakanlığı DYK e kurs takvimini paylaştı. Peki, DYK başvurusu nasıl yapılır, DTK kursları ne zaman başlayacak? İşte DYK kurs takvimi 2020…
28.08.2020 Eğitim
HDP'li Batman Belediye Başkanı Mehmet Demir tutuklandı
HDP'li Batman Belediye Başkanı Mehmet Demir tutuklandı Hakkında yürütülen terör soruşturması kapsamında İçişleri Bakanlığınca görevinden uzaklaştırılan HDP'li Batman Belediye Başkanı Mehmet Demir, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklandı.
22.07.2020 Gündem
HDP'li Belediye Başkanı gözaltına alındı
HDP'li Belediye Başkanı gözaltına alındı Terör soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan, İçişleri Bakanlığınca görevinden uzaklaştırılan HDP'li Batman Belediye Başkanı Mehmet Demir gözaltına alındı.
21.07.2020 Gündem
Terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda 23  tutuklama
Terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda 23 tutuklama Diyarbakır merkezli terör örgütü PKK operasyonunda gözaltına alınan 45 kişiden 23'ü tutuklandı.
29.06.2020 Gündem
Diyarbakır merkezli 7 ilde operasyon! Gözaltılar var...
Diyarbakır merkezli 7 ilde operasyon! Gözaltılar var... Diyarbakır merkezli 7 ilde terör örgütü PKK'ya yönelik geniş çaplı operasyon başlatıldı. Aralarında HDP'nin meclis üyeleri ve eski belediye başkanlarının da bulunduğu 42 şüpheli gözaltına alındı.
26.06.2020 Gündem
HDP'ye yakınlığıyla bilinen derneğin yöneticisi uyuşturucudan  tutuklandı
HDP'ye yakınlığıyla bilinen derneğin yöneticisi uyuşturucudan tutuklandı Van'da HDP ve DBP yöneticileri ile terör örgütü PKK/KCK'nın sözde "yasama meclisi" olarak kabul edilen Demokratik Toplum Kongresi (DTK) üyelerinin katıldığı kongrede Van Dil Kültür ve Sanat Araştırmaları Derneği (DİSA-DER) başkanlığına seçilen C.A'nın aracında 1 kilogram 990 gram sentetik uyuşturucu ele geçirildi.
5.06.2020 Gündem
Selçuk Mızraklı'nın cezası belli oldu
Selçuk Mızraklı'nın cezası belli oldu Eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 9 yıl 4 ay 15 gün hapisle cezalandırıldı.
9.03.2020 Gündem
Şarkıcı Ferhat Tunç hakkında 20 yıla kadar hapis istemi!
Şarkıcı Ferhat Tunç hakkında 20 yıla kadar hapis istemi! Diyarbakır'da terör soruşturması kapsamında Ferhat Tunç diye bilinen şarkıcı Ferhat Tunç Yoslun hakkında "terör örgütüne üye olmak" ve "terör örgütü propagandası" yapmak suçlarından 8 yıl 6 aydan 20 yıla kadar hapis cezası talebiyle dava açıldı.
15.02.2019 Gündem
Eski HDP'li vekil Baluken'in hapis cezası onandı
Eski HDP'li vekil Baluken'in hapis cezası onandı Yargıtay 16. Ceza Dairesi, eski HDP Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken'e yerel mahkemenin "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan verdiği 7 yıl 6 ay hapis cezasını onadı.
4.12.2018 Gündem
HDP'li vekil cezaevinden çıkamadan yeniden tutuklandı
HDP'li vekil cezaevinden çıkamadan yeniden tutuklandı Cezaevindeyken milletvekili seçilen ve bugün tahliye edilen HDP Hakkari milletvekili Leyla Güven hakkında tahliye işlemi yapılmadan  savcının itirazı üzerine yeniden tutuklama kararı verildi.
29.06.2018 Siyaset
PKK/PYD'ye ağır darbe! 3 ayda 3 bin 623 terörist öldürüldü
PKK/PYD'ye ağır darbe! 3 ayda 3 bin 623 terörist öldürüldü Türkiye'nin barış ve huzurunu bozmaya yönelik saldırılar düzenleyen, sivilleri, çocukları dahi hedef almaktan çekinmeyen terör örgütü PYD/PKK'ya yönelik yılın ilk 3 ayında yurt içi ve dışında gerçekleştirilen operasyonlarda 3 bin 623 terörist etkisiz hale getirildi.
13.04.2018 Gündem
DTK Eş Başkanı Leyla Güven gözaltına alındı
DTK Eş Başkanı Leyla Güven gözaltına alındı Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Leyla Güven hakkında Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK), Suriye'nin Afrin bölgesinde gerçekleştirdiği Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili yaptığı açıklama ve paylaşımlardan dolayı başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alındı.
22.01.2018 Gündem
DTK kongresi için 'terör' soruşturması başlatıldı
DTK kongresi için 'terör' soruşturması başlatıldı Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, DTK'nın 8. Olağan Kongresi'nde "terör örgütü propagandası" yapıldığı gerekçesiyle soruşturma başlattı.
29.09.2021 Gündem
İş adamının PKK'ya para aktardığı iddiası
İş adamının PKK'ya para aktardığı iddiası Diyarbakır'da terör örgütü PKK'ya finans sağladığı iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan iş adamı Celalettin Birtane hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.
29.09.2021 Gündem
Öcalan'ın kardeşine 7 milyon lira aktarmış!
Öcalan'ın kardeşine 7 milyon lira aktarmış! Eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Feridun Çelik hakkında, 22,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.
29.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Dtk ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki dtk haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.