Donbas

Donbas

Son dakika Donbas haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Donbas ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Donbas haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Donbas

haberleri sayfasında son dakika yaşanan donbas gelişmeleri de dahil olmak üzere 260 donbas haberi bulunmuştur. Tüm donbas haberleri aşağıda listelenmiştir.
Karadeniz'de süper güçler ilk kez çarpıştı! Pentagon'un gizli belgeleri ortaya çıktı: Adım adım dünya savaşına...
Karadeniz'de süper güçler ilk kez çarpıştı! Pentagon'un gizli belgeleri ortaya çıktı: Adım adım dünya savaşına... Karadeniz'deki tehlikeli çarpışma dünyanın iki süper gücünü karşı karşıya getirmiş dünyaya korku salmıştı. Rusya ve ABD'nin ilk kez doğrudan çarpıştığı MQ-9 Reaper vakasından aylar önce yaşananlar, sızan Pentagon belgelerinde 'neredeyse' kelimesiyle tanımlandı. İki Rus Su-27'si Karadeniz semalarında bir İngiliz RC-135'nin peşine düştü, ateşlenen füze ise her şeyi değiştirdi.
10.04.2023 Dünya
Letonyalı politikacı Rus heyete küfür etti! Salon bir anda alkışlamaya başladı
Letonyalı politikacı Rus heyete küfür etti! Salon bir anda alkışlamaya başladı Birleşmiş Milletler toplantısında söz alan Letonyalı politikacı Rihards Kols, dünya gündemine oturdu. Rus işgalinin başında yaşananlara atıfta bulunan Kols küfür etti, salondakilerin tepkisi ise dünya basınına bomba gibi düştü.
28.02.2023 Gündem
Putin 'savaşı onlar başlattı' dedi ve açıkladı!
Putin 'savaşı onlar başlattı' dedi ve açıkladı! Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Donbas problemini barışçıl yolla çözmek için mümkün olan her şeyi yaptıklarını ancak Batı'nın farklı bir senaryo hazırladığını söyledi.
21.02.2023 Dünya
Wagner'de üst düzey firar! Eski komutan Norveç'ten sığınma talep etti
Wagner'de üst düzey firar! Eski komutan Norveç'ten sığınma talep etti   Rus özel askeri grup Wagner'in eski komutanlarından 26 yaşındaki Andrey Medvedev, grubu terk ederek Norveç'e sığınma başvurusu yaptı. Medvedev, Batılı ülkelere kaçan ilk Wagner askeri olarak da kayda geçti.
17.01.2023 Dünya
Biden’ın Zelenskiy ile yaptığı telefon görüşmesinde öfkelendiği iddia edildi
Biden’ın Zelenskiy ile yaptığı telefon görüşmesinde öfkelendiği iddia edildi ABD Başkanı Joe Biden'ın geçtiğimiz haziran ayında telefonda Ukrayna'ya sağlanan finansman ve askeri yardımları görüştüğü sırada Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’ye öfkelendiği iddia edildi.
31.10.2022 Dünya
MH17 faciasının baş şüphelisi Ukrayna cephesine komutan olarak gönderildi
MH17 faciasının baş şüphelisi Ukrayna cephesine komutan olarak gönderildi Temmuz 2014’te Amsterdam'dan havalandıktan sonra Ukrayna'nın doğusunda düşürülen ve 298 kişinin ölümüyle sonuçlanan MH17 uçağıyla ilgili baş şüpheli olarak yargılanan Igor Girkin'in, Rusya tarafından Ukrayna’ya komutan olarak gönderildiği belirtildi.
16.10.2022 Dünya
Putin, dünyanın şiddetle karşı çıktığı kararnameyi imzaladı!
Putin, dünyanın şiddetle karşı çıktığı kararnameyi imzaladı! Putin, Rus ordusunun Ukrayna’da ele geçirdiği Herson ve Zaporijya bölgelerinin sözde bağımsızlıklarını tanıyan kararnameleri imzaladı
29.09.2022 Dünya
Ukrayna’daki sözde referandumlarda resmi olmayan sonuçlara göre Rusya’ya katılım desteklendi
Ukrayna’daki sözde referandumlarda resmi olmayan sonuçlara göre Rusya’ya katılım desteklendi Rusya'nın Ukrayna'dan ilhak ettiği topraklarda Rusya Federasyonu'na katılım için yapılan sözde referandumlarda sandık çıkış anketlerine göre tüm bölgelerde "evet" oyu çıktı.
27.09.2022 Dünya
Azov taburu nedir, Azov taburu komutanı kimdir? Azov taburu kaç kişi?
Azov taburu nedir, Azov taburu komutanı kimdir? Azov taburu kaç kişi? Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la yaptıkları anlaşmaya göre, Rusya’nın serbest bıraktığı Ukraynalı askerlerin arasında bulunan 5 Azov komutanının Türkiye’de kalacağını açıkladı. Söz konusu açıklamanın ardından Azov taburu nedir, kaç kişi?
22.09.2022 Gündem
‘Rusya’nın nükleer silah kullanması dünyayı belirsiz bir geleceğe sürükler’
‘Rusya’nın nükleer silah kullanması dünyayı belirsiz bir geleceğe sürükler’ Rusya-Ukrayna savaşı ile ilgili son gelişmeleri değerlendiren Emekli Tuğgeneral Dr. Öğr. Üyesi Suat Dönmez, "Kısmi bir seferberlik ilanı stabil bir hal almış olan Ukrayna’daki savaşın şiddetinin artabileceği ihtimalini da ortaya çıkarmaktadır. Ayrıca Rusya’nın nükleer silah kullanması dünyayı belirsiz bir geleceğe sürükler” dedi.
21.09.2022 Dünya
ABD Başkanı Biden'dan, Putin'e yanıt: Kimse Rusya'yı tehdit etmiyor
ABD Başkanı Biden'dan, Putin'e yanıt: Kimse Rusya'yı tehdit etmiyor ABD Başkanı Joe Biden, Birleşmiş Milletler 77’nci Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada Rusya’yı hedef aldı. Biden, Ukrayna’ya desteği yineleyerek, savaşın sona ermesinin önünde sadece Rusya’nın durduğunu belirtti. Rusya'nın Donbas bölgesinde referandum düzenlemesine tepki gösteren Biden, "Kremlin sahte bir referandum düzenliyor" dedi. Putin'e de yanıt veren Biden, "Putin bu eylemi yapmak zorunda kaldığını iddia ediyor ama kimse Rusya'yı tehdit etmedi. Rusya'dan başka da kimse savaşın peşinde koşmadı. 'Ukrayna, Rusya tarafından yaratılmıştır' dedi." ifadelerini kullandı.
21.09.2022 Dünya
Kısmi seferberlik nedir? Rusya’da kısmı seferberlik ilan edilmesi ne anlama geliyor? Putin’in askeri seferberlik açıklaması!
Kısmi seferberlik nedir? Rusya’da kısmı seferberlik ilan edilmesi ne anlama geliyor? Putin’in askeri seferberlik açıklaması! Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin kısmi askeri seferberlik ilan etti. Putin, ekranlar karşısına geçti ve Rusya Ukrayna savaşı yeni bir dönemece neden olacak açıklamalarda bulundu. Putin, Donetsk ve Luhansk'ın bağımsızlığını desteklediklerini de açıkladı. Peki, Kısmi seferberlik nedir? Rusya’da kısmı seferberlik ilan edilmesi ne anlama geliyor? Putin’in kısmi seferberlik açıklaması!
21.09.2022 Dünya
Putin, Rusya'da kısmi seferberlik ilan etti
Putin, Rusya'da kısmi seferberlik ilan etti Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'da kısmi seferberlik ilan etti.
21.09.2022 Dünya
Türk SİHA'larına büyük övgü: Durdurulamıyor
Türk SİHA'larına büyük övgü: Durdurulamıyor Birleşik Krallık merkezli yayın kuruluşu BBC'nin Rusça servisi, yerli ve milli SİHA'ların mucidi Haluk ve Selçuk Bayraktar ile bir röportaj gerçekleştirdi. Analiz haberde, Türk SİHA'larının başarısından, "Bayraktar TB2'lerin dünyada en popüler drone: Doğru zamanda doğru yerde olmayı başarıyorlar." ifadeleriyle söz edildi. Haberde görüşlerine başvurulan BBC Rusça Savunma Muhabiri Pavel Aksyonov, "Piyasada yüksek taktik ve teknik özellikleri olan pek çok rakibi bulunsa da Bayraktar TB2, orta menzilli ve uzun ömürlü İHA'lar arasında en popüleri. Burada Bayraktar'ın geçmişinin başarılarla dolu olmasının etkisi var: Bu model aynı anda birden fazla cephede kullanıldı ve durdurulamadı. Ukrayna öncesinde Azerbaycan tarafından Dağlık Karabağ'da, Türkiye tarafından Şubat 2020'deki Suriye operasyonunda ve Libya'da Halife Hafter'e karşı başarıyla kullanılmıştı." dedi.
27.08.2022 Ekonomi
Putin: ABD, darbeler düzenliyor ve iç savaşlar çıkarıyor
Putin: ABD, darbeler düzenliyor ve iç savaşlar çıkarıyor Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Moskova Uluslararası Güvenlik Konferansı’nda yaptığı konuşmada ABD’nin egemen devletlerin iç işlerine kaba bir şekilde müdahale ettiğini belirterek, “Provokasyonlar, darbeler, iç savaşlar düzenliyorlar” dedi.
16.08.2022 Dünya
Ukrayna'dan sürpriz saldırı! Rus Wagner grubunun sır gibi saklanan üssü böyle deşifre oldu...
Ukrayna'dan sürpriz saldırı! Rus Wagner grubunun sır gibi saklanan üssü böyle deşifre oldu... Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş son sürat devam ederken Ukrayna'dan dünya gündemine birinci sıradan giriş yapan bir haber geldi. Ukrayna ordusu ülkenin doğusunda Rus Wagner grubunun karargahını vurdu. Söz konusu karargahın yerinin ise sosyal medya paylaşımı ile deşifre olduğu ortaya çıktı. İşte Ukrayna savaşından son gelişmeler...
16.08.2022 Dünya
Rusya'ya savaşta ağır darbe! Ukrayna dünyaya duyurdu: Geri alındı...
Rusya'ya savaşta ağır darbe! Ukrayna dünyaya duyurdu: Geri alındı... 24 Şubat'ta başlayan Rusya-Ukrayna savaşı ülkenin doğusunda devam ederken Kiev'den flaş bir açıklama geldi. Aylardır Rus saldırılarına direnen Ukrayna birlikleri karşı saldırıya geçti. Rusya'dan geri alınan bölgeler ise valinin açıklamaları ile belli oldu.
2.08.2022 Dünya
Putin'e HIMARS misillemesi! Rusya'ya ağır darbe
Putin'e HIMARS misillemesi! Rusya'ya ağır darbe Donanma Günü kutlamaları için St. Petersburg'da boy gösteren Rus lider Putin'e HIMARS'larla çok ağır bir darbe indirildi, yerel yetkililer 40 vagonlu trenin cephanelerle birlikte havaya uçtuğunu bildirdi. İşte tüm gelişmeler...
1.08.2022 Dünya
Rusya, Ukrayna'nın Donetsk'te bir cezaevini vurduğunu duyurdu! 40 kişi hayatını kaybetti
Rusya, Ukrayna'nın Donetsk'te bir cezaevini vurduğunu duyurdu! 40 kişi hayatını kaybetti Ayrılıkçı Donetsk bölgesi yetkilileri Ukrayna'nın gerçekleştirdiği bir bombardıman sırasında esir tutulan 40 Ukrayna askerinin öldüğünü açıkladı. Hayatını kaybeden askerlerin Mariupol'de esir alınan Ukraynalı askerler olduğu öğrenildi.
29.07.2022 Dünya
İstanbul'da tarihi zirve! Uzmanlar yorumladı: Türkiye kazandı
İstanbul'da tarihi zirve! Uzmanlar yorumladı: Türkiye kazandı Karadeniz üzerinden dünya pazarlarına tahıl ve diğer gıda ürünlerinin taşınmasına ilişkin anlaşma İstanbul'da imzalandı. Canlı yayında uzmanlar tarihi imzayı yorumladı. Yeditepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mesut Hakkı Caşın, "Türkiye bu oyunda kazandı. Koordinasyonun Türkiye'de olması önemli bir avantaj getiriyor. Bu Türkiye'nin bir başarısı" dedi. Fenerbahçe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ece Baban ise "Tüm dünyada yankı uyandıran İstanbul'da Türkiye'nin merkezinde bulunduğu, barış için belgeler imzalanması önemli bir adım atılması çok çok kıymetli" diye konuştu. Dr. Eray Güçlüer de " Türkiye'nin ağırlığı bu krizin çözülmesinde çok önemli bir faktör olarak ortaya çıktı. Artık Türkiye milli gücü ile sadece kendi bölgesinde değil dünya çapında etkisini gösterdi" ifadelerini kullandı.
22.07.2022 Gündem
Rusya'dan son dakika Ukrayna açıklaması! Moskova'nın yeni hedefi dünyayı endişelendirdi
Rusya'dan son dakika Ukrayna açıklaması! Moskova'nın yeni hedefi dünyayı endişelendirdi Ukrayna'daki savaş devam ederken Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'dan tabiri caizse gündeme bomba gibi düşen sözler geldi. Lavrov, Rusya'nın Ukrayna'daki yeni hedeflerini açıklarken savaşın adresinin Donbas ile sınırlı kalmayacağını belirtti.
20.07.2022 Dünya
Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'nin kararı infial yarattı Zelenski küplere bindi!
Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'nin kararı infial yarattı Zelenski küplere bindi! Rus ordusunun saldırıları tüm şiddetiyle devam ederken Kiev'de askerlik depremi yaşandı. Lysychansk'ı Rusya'ya terk eden ordu, yeni kısıtlamaların devreye gireceğini duyurdu. Bu adım Zelenski'yi sinirlendirirken ülkede de infiale neden oldu.
6.07.2022 Dünya
Ukrayna'nın Odesa şehri resmen kabusa uyandı! Rusya'dan intikam saldırısı...
Ukrayna'nın Odesa şehri resmen kabusa uyandı! Rusya'dan intikam saldırısı... Rus ordusunun 24 Şubat'ta Ukrayna'ya girmesiyle başlayan savaş ülkenin doğu bölgelerinde son sürat devam ediyor. Rusya bir yandan da Ukrayna şehirlerine füze saldırıları düzenliyor. Rusya'nın hedefi bu sefer Odesa oldu. Sabahın erken saatlerinde gerçekleştirilen füze saldırısında en az 17 kişinin öldüğü belirtiliyor. İşte bölgeden gelen ilk görüntüler...
1.07.2022 Dünya
F-16'lar ile ilgili son dakika açıklaması! Biden duyurdu: Satmalıyız!
F-16'lar ile ilgili son dakika açıklaması! Biden duyurdu: Satmalıyız! ABD Başkanı Joe Biden NATO Liderler Zirvesi sonrası son dakika açıklamalarında bulundu. NATO'nun her karış toprağını savunacaklarını ifade eden Biden, “Hiç olmadığımız kadar güçlü olacağız" dedi. Biden, Türkiye'ye F-16 satışı için yaptığı açıklamada da, "Türkiye’ye F-16 satmalıyız. Kongre’nin onay vermesi lazım, bunu başarabiliriz" dedi.
30.06.2022 Dünya
Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya üye olma yolu açıldı! Putin açık açık tehditler savurdu
Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya üye olma yolu açıldı! Putin açık açık tehditler savurdu Son dakika gelişmesi... Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, NATO'nun İttifak'a girişlerinin ardından Finlandiya ve İsveç'e altyapı kurması halinde aynen karşılık vereceğini söyledi. Ayrıca Fransız AFP haber ajansının bildirdiğine göre; Putin, Kremençuk'taki alışveriş merkezi saldırısında Rusya'nın sorumluluğunu ise reddetti.
29.06.2022 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Donbas ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki donbas haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.