Türkiye'de bir ilk! Sadece birini tamamlamak 8 ay sürüyor
Türkiye'de bir ilk! Sadece birini tamamlamak 8 ay sürüyor Türkiye’de ilk kez Trabzon Ortahisar Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesindeki tarihi Alaca Han’da kursu açılan "kumaş tablo sanatı" sıra dışı görüntüsüyle dikkat çekiyor. Tablo üzerine kumaş parçaları monte edilerek yapılan ve yaklaşık 8 ayda tamamlanan tablolar her türlü resme uygulanabiliyor.
9.05.2023 Yaşam
Osmanlı’dan bu yana üretim hiç durmadı, dünya ülkeleri sıraya giriyor! ‘Kabe örtüsü de burada üretildi’
Osmanlı’dan bu yana üretim hiç durmadı, dünya ülkeleri sıraya giriyor! ‘Kabe örtüsü de burada üretildi’ Osmanlı Devleti’nden bu yana üretim hep devam etti, ünü dünyaya yayıldı. Dönemin en değerli kurumları arasında yer alan ve sarayların döşemelik ile perdelik ihtiyacını karşılamak üzere faaliyetlerine başlayan fabrika, 180 yıldır geleneksel yöntemlerle üretim yapıyor. Bursa'dan getirilen ipekler ile hem ülke ekonomisine katkıda bulunuluyor, hem de tarihe mirası sürdürülüyor. Fabrika’nın Kabe ile ilgili detayı ise çok az kişi tarafından biliniyor.
8.01.2023 Ekonomi
Aleyna yeniden sahnede
Aleyna yeniden sahnede Denizli’de 17’ncisi düzenlenen Dokuma, Kültür ve El Sanatları Festivali kapsamında sahneye Aleyna Tilki çıktı.
23.07.2017 Magazin

Benzer Haber Etiketleri