Diyetisyen

Diyetisyen

Son dakika diyetisyen haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan diyetisyen ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını diyetisyen haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Diyetisyen

haberleri sayfasında son dakika yaşanan diyetisyen gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.836 diyetisyen haberi bulunmuştur. Tüm diyetisyen haberleri aşağıda listelenmiştir.
Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı ne zaman? Branş dağılımı nasıl, ÖSYM Sağlık Bakanlığı personel alımı kılavuzu yayımlandı mı?
Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı ne zaman? Branş dağılımı nasıl, ÖSYM Sağlık Bakanlığı personel alımı kılavuzu yayımlandı mı? Sağlık Bakanlığı personel alımı 2024 başvuru tarihi, kılavuz ve branş dağılımı ile ilgili aramalar arttı. Sağlık Bakanlığı personel alımı başvurularına yönelik karar Resmi Gazete'de yayımlandı. 36 bin sağlık personeli alımı ilanına göre 1 diyetisyen, 9 ebe, 2 hemşire, 25 sağlık memuru, 1 sağlık teknikeri, 3 bin 498 tabip, 32 bin 464 de uzman tabip istihdam edilecek. Başvuru yapacak adaylar ÖSYM tarafından açıklanacak tercih kılavuzunu bekliyor. Peki, Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı ne zaman, Sağlık Bakanlığı personel alımı 2024 başvuru tarihi açıklandı mı? Sağlık Bakanlığı personel alımı kılavuzu yayımlandı mı?
26.04.2024 Çalışma Hayatı
Sağlık Bakanlığı 36 bin sözleşmeli personel alımı yapacak
Sağlık Bakanlığı 36 bin sözleşmeli personel alımı yapacak Sağlık Bakanlığı, eleman temininde güçlük çekilen yerlerde ve hizmet dallarında sağlık hizmetlerinin etkili ve verimli bir şekilde yürütülebilmesi amacıyla 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alacak.
25.04.2024 Çalışma Hayatı
Yemekten sonra acıkıyorsanız nedeni sandığınızdan daha basit! Uzmanı tek tek sıraladı
Yemekten sonra acıkıyorsanız nedeni sandığınızdan daha basit! Uzmanı tek tek sıraladı Yemekten sonra hemen aç hissediyorsanız ya da sürekli atıştırmak istiyorsanız nedeni yetersiz su tüketiminden, Reaktif Hipoglisemiye, Leptin Direncinden, dengesiz öğün planlamasına kadar pek çok faktöre bağlı olabilir. Uzman Diyetisyen Elif Bilgin Baş konu hakkında bilgi verirken, yemekten sonra aç hissedilme nedenini sağlık sorunları yoksa yanlış beslenme alışkanlıklarından kaynaklı olabileceğini söyledi.
21.04.2024 Yaşam
Düzensiz beslenme kanser riskini artırıyor! Kanser oluşumunda ne yediğiniz değil nasıl yediğiniz etkiliyor...
Düzensiz beslenme kanser riskini artırıyor! Kanser oluşumunda ne yediğiniz değil nasıl yediğiniz etkiliyor... Beslenme ve Diyet Uzmanı Çisem Gündüz, çağın hastalığı kanser riskini düşürmek için sağlıklı beslenmenin önemine dikkat çekerek balık, üzüm ve kurubaklagiller gibi besinlerin sıklıkla tüketilmesini tavsiye etti.
20.04.2024 Adana
Bayram sonrası ödem ve kilodan kurtulmak zor değil! İşte ödem atıcı çay tarifi
Bayram sonrası ödem ve kilodan kurtulmak zor değil! İşte ödem atıcı çay tarifi Bayram tatili sona erdi, geride lezzetli sofraların tadıyla dolu anılar kaldı. Tatil boyunca çeşit çeşit yemeklerle keyifli vakit geçirilirken, kaçınılmaz bir şekilde kilolar alındı. Tatil bitti, şimdi gerçek hayata dönme vakti geldi. Kiloları yağa dönüşmeden adım atmanın zamanı geldi. Diyetisyen Rıdvan Arslan ödem atıcı tarif verirken, dikkat edilmesi gerekenleri de sıraladı.
14.04.2024 Yaşam
Az uyumak abur cubur yemeği tetikliyor! Diyetisyenden uyarı: Kilo veremiyorsanız, uyku düzeninizi kontrol edin
Az uyumak abur cubur yemeği tetikliyor! Diyetisyenden uyarı: Kilo veremiyorsanız, uyku düzeninizi kontrol edin Kilo verme sürecinde sıkça vurgulanan diyet ve egzersiz, sağlıklı yaşamın temel taşları olarak kabul edilir. Ancak, az bilinen bir faktör de uyku düzenidir. Uyku, kilo verme sürecini etkileyen önemli bir unsurdur ve doğru uyku alışkanlıklarıyla desteklendiğinde, kilo verme hedeflerine ulaşma şansını artırır. Uzman Diyetisyen Aslıhan Küçük Budak da uykunun kalitesi ve miktarının vücutta salgılanan hormonlar üzerinde derin bir etkiye sahip olduğuna dikkat çekerek yanlış uyku alışkanlıklarının kilo verme çabalarını olumsuz yönde etkilediğinin altını çizdi ve az uyumanın abur cubur yeme alışkanlıkları üzerindeki etkisinden bahsetti.
13.04.2024 Yaşam
Adanalılara uzmandan bayram sofraları için dikkat çeken uyarı geldi
Adanalılara uzmandan bayram sofraları için dikkat çeken uyarı geldi Beslenme ve Diyet Uzmanı Çisem Gündüz, Ramazan sonrası iki öğünlü beslenme planından üç öğünlü düzene geçildiğini belirterek, “Bayram kahvaltılarında sofrada porsiyonlara dikkat etmemiz gerekiyor” dedi.
10.04.2024 Adana
Bayram sofralarında porsiyona dikkat!
Bayram sofralarında porsiyona dikkat! Beslenme ve Diyet Uzmanı Çisem Gündüz, Ramazan sonrası iki öğünlü beslenme planından üç öğünlü düzene geçildiğini belirterek, “Bayram kahvaltılarında sofrada porsiyonlara dikkat etmemiz gerekiyor” dedi.
10.04.2024 Gündem
Uzman isim açıkladı! Sağlıklı bayram menüsü örneği
Uzman isim açıkladı! Sağlıklı bayram menüsü örneği Sağlıklı bayram menüsü örneği açıklayan Beslenme ve Diyet Bölümü Diyetisyen Demet Sayar Kulengir, ‘Bayramı sağlıkla kutlayın’ çağrısında bulundu. Kulengir, "Şerbetli ve ağır tatlılar yerine, meyve bazlı hafif tatlıları tercih edin. Her tatlı sonrası bol su içmeyi unutmayın” dedi.
9.04.2024 Gündem
Sahurda ayrı iftarda ayrı yöntemle göbek eriten menü: İnce kıyafetleri korkmadan giyeceksiniz
Sahurda ayrı iftarda ayrı yöntemle göbek eriten menü: İnce kıyafetleri korkmadan giyeceksiniz Havalar ısındı ve ince kıyafetler giyilmeye başlandı. Ramazan nedeniyle davetler ve kalabalık sofralarda yenen lezzetli yemekler de bazı bünyelerde göbek yağı olarak kaldı. İftarda tatlıları gömenler bunun sonucunu kilo alarak ödedi. Ancak korkulacak bir şey yok. Sahurda ve iftarda uygulayacağınız menüyle kilo vermek mümkün. Uzman diyetisyen Didem Yıldız Küçük anlatıyor.
1.04.2024 Yaşam
Ramazanda dikkat edilmeli! Metabolik sendroma karşı Uzmanından uyarı
Ramazanda dikkat edilmeli! Metabolik sendroma karşı Uzmanından uyarı Ramazan ayında tatlı tüketimi konusunda uyarılarda bulunan Beslenme ve Diyet Kliniği’nden Diyetisyen Serkan Aksoy, sağlıklı beslenmek için tatlı tüketiminde nelere dikkat etmemiz gerektiğini söyledi. Aksoy, “İçeriğinde glukoz şurubu, mısır şurubu ve fruktoz şurubu içeren tatlılardan uzak durulmalıdır" dedi.
15.03.2024 Gündem
Ramazanda hurma tokluk sağlıyor, hafızayı güçlendiriyor
Ramazanda hurma tokluk sağlıyor, hafızayı güçlendiriyor Ramazan ayında sofraların vazgeçilmez meyvesi hurma, vitamin deposu olma özelliği ile talep görüyor. Diyetisyen Merve Sena Nazlı, hurmanın birçok faydasını sıralarken, sadece Ramazan ayında değil normal zamanlarda da hurmanın tüketilmesi tavsiyesinde bulundu.
14.03.2024 Gündem
Ramazanda beslenme tavsiyeleri! Hurmanın faydaları ve yararları
Ramazanda beslenme tavsiyeleri! Hurmanın faydaları ve yararları Ramazan ayında insanların yaygın şikâyetlerinden birinin sindirim sisteminin düzenli çalışmaması sebebiyle oluşan hazımsızlık problemleri olduğunu söyleyen Diyetisyen Cansu Özçelik, “Hurma, mide asidini dengeleyerek midede oluşabilecek sorunları önlemektedir. Aşırıya kaçmamakla birlikte tüketilen hurma, mide problemlerini olumlu yönde etkileyebilir” dedi.
13.03.2024 Sağlık
İftara çorba ile başlamak sindirimi kolaylaştırıyor! İşte tok tutan besinler
İftara çorba ile başlamak sindirimi kolaylaştırıyor! İşte tok tutan besinler İftarda bir bardak su ile oruç açıldıktan sonra çorba ile devam edilmesi önerisinde bulunan Uzman Diyetisyen Mısra Beste Köleoğlu, “Çorba, iftarda mideyi yormadan besin alımını sağlarken sindirimi de kolaylaştırır. Çorba sonrasında, 10-15 dakikalık bir moladan sonra kompleks karbonhidrat, protein ve sebzelerden oluşan bir ana öğün tercih edilmelidir” dedi.
11.03.2024 Ramazan
Diyetisyen uyardı! Kilo veremeyen kişilerin gözden kaçırdıkları
Diyetisyen uyardı! Kilo veremeyen kişilerin gözden kaçırdıkları Egzersiz yapılmasına rağmen kilo kaybı yaşayamayan kişilerin motivasyonu düştüğünü belirten diyetisyen Cemre Balkan, kilo veremeyen kişilerin gözden kaçırılan küçük detayları atladığı için zayıflayamadığını söyledi.
5.03.2024 Yaşam
Adanalılara önemli uyarı geldi! Yatmadan 1-2 saat önce yemek yemeyi kesin
Adanalılara önemli uyarı geldi! Yatmadan 1-2 saat önce yemek yemeyi kesin Beslenme ve Diyet Uzmanı Çisem Gündüz, uyku kalitesinin metabolizmaya sağladığı katkıya dikkat çekerek, "Her gün mutlaka 6 ila 8 saat uyuyun. Uyku probleminiz var ise yatmadan 1-2 saat öncesinde yemek yemeyi sonlandırmış olun. Çay, kahve yerine melisa ve papatya çayı için" dedi
6.03.2024 Adana
Bakan Koca açıkladı! Sözleşmeli personel yerleştirme sonuçları belli oldu
Bakan Koca açıkladı! Sözleşmeli personel yerleştirme sonuçları belli oldu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, KPSS-2024/5 Sağlık Bakanlığı Sözleşmeli Personel pozisyonlarına yerleştirme sonuçlarının açıklandığını bildirdi. "Aramız hoş geldiniz" diyen Bakan Koca, "27 bin yeni çalışma arkadaşımız bize güç verecek." ifadelerini kullandı.
4.03.2024 Çalışma Hayatı
Tuz, şeker, pişirme teknikleri! Uzman isimden sağlıklı beslenme uyarısı
Tuz, şeker, pişirme teknikleri! Uzman isimden sağlıklı beslenme uyarısı Diyetisyen Yağmur İlayda Taş, her yaş aralığındaki bireylerin sağlıklı beslenme alışkanlığı edinmesi gerektiğini belirterek, “rafine şeker tüketilmemeli ve günlük tuz alımına dikkat edilmeli. Sağlıklı pişirme teknikleri tercih edilmeli” dedi.
4.03.2024 Adana
Yetersiz tüketimi ağrılara neden olabilir, uzmanından dikkat çeken uyarı
Yetersiz tüketimi ağrılara neden olabilir, uzmanından dikkat çeken uyarı Yetersiz su tüketiminin eklem ağrısına neden olduğunu söyleyen Diyet Uzmanı Diyetisyen Betül Yurdakul, " Tedavi edilmezse eklem yüzeyleri aşınıp kalıcı eklem bozuklukları oluşabilir" dedi.
21.02.2024 Sağlık
Hamilelikte hazımsızlık yaşıyorsanız, bu önerilere kulak verin! Kasılmaların önüne geçilirken, sindirim yavaşlar
Hamilelikte hazımsızlık yaşıyorsanız, bu önerilere kulak verin! Kasılmaların önüne geçilirken, sindirim yavaşlar Heyecan dolu bir süreç devam ediyor. Kimi ilk adımları atmış olmanın heyecanını yaşıyor, kimi de bu heyecanlı sürece adım atmayı sabırsızlıkla bekliyor. Bulantılar artık daha belirgin hale gelmiş ek olarak hazımsızlık da eklenmişse, günlük yaşam kalitesinde düşüş yaşanabiliyor. Uzman Diyetisyen Didem Yıldız Küçük endişelenmek yerine hamilelik döneminin tadını çıkarmak ve hazımsızlık sorunun üstesinden gelmek için önerilerde bulundu.
18.02.2024 Yaşam
Uzmandan gluten uyarısı: Vücutta eksikliklere yol açabilir
Uzmandan gluten uyarısı: Vücutta eksikliklere yol açabilir Glutensiz diyetin yararlarının yanında zararlarının’da bulunduğunu belirten Diyetisyen Cemile Gül, “Daha iyi bağırsak sağlığı gibi muhtemel sağlık  faydaları için buğday ve glutenden kaçınmalıdırlar” dedi.
16.02.2024 Yaşam
Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı yapacak!
Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı yapacak! Sağlık alanında eleman temininde sıkıntı çekilen yerlerde sözleşmeli pozisyon sayısının 27 binden 36 bine çıkarılmasını da içeren kanun teklifi, TBMM Başkanlığı'na sunuldu.
5.02.2024 Çalışma Hayatı
MEB personel alımı 2024 sonuçları ne zaman açıklanacak? KPSS 2024/3 MEB 695 sözleşmeli personel alımı sonuçları açıklandı mı? MEB PERSONEL ALIMI tercih sonuçları
MEB personel alımı 2024 sonuçları ne zaman açıklanacak? KPSS 2024/3 MEB 695 sözleşmeli personel alımı sonuçları açıklandı mı? MEB PERSONEL ALIMI tercih sonuçları KPSS-2024/3 MEB personel alımı tercih sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) farklı branşlarda görevlendirilmek üzere 695 sözleşmeli personel alımı için tercihleri almıştı. KPSS-2024/3 tercih kılavuzuna göre MEB personel alımı 2024 sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merak ediliyor. Peki, MEB personel alımı 2024 sonuçları ne zaman açıklanacak? KPSS 2024/3 MEB 695 sözleşmeli personel alımı sonuçları açıklandı mı? MEB personel alımı tercih sonuçları sorgulama ekranı...
1.02.2024 Gündem
Grip vakaları arttı! Uzmanı kalori uyarısı yaptı ve bağışıklığı güçlendiren besinleri sıraladı
Grip vakaları arttı! Uzmanı kalori uyarısı yaptı ve bağışıklığı güçlendiren besinleri sıraladı Son günlerde solunum yoluyla bulaşan enfeksiyon hastalıklarında ciddi bir artış yaşanıyor. İnfluenza, RSV (Respiratory Syncytial Virus) ve hatta COVID-19 gibi virüsler, bu kış da toplum sağlığını tehdit etmeye devam ediyor. Uzmanlar, hastalık belirtileri gösteren kişilerin vakit kaybetmeden sağlık kuruluşlarına başvurmalarını isterken, salgın hastalıkların artmasıyla birlikte, bağışıklık sistemini güçlendirmenin de önemine vurgu yapıyor. Diyetisyen Gülçin Işık da hastalıklardan korunmak ve hızlı iyileşmek için beslenmenin önemine dikkat çekti ve neler yapılması ve yenilmesi gerektiğini anlattı.
21.01.2024 Sağlık
Güçlü beslenme solunum yolu hastalıklarını hafifletiyor
Güçlü beslenme solunum yolu hastalıklarını hafifletiyor Soğuk algınlığı, grip, sinüzit ve boğaz enfeksiyonları gibi üst solunum yolu hastalıkları, kış mevsiminde sıklıkla görülüyor. Bu tür enfeksiyonlarla mücadelede ve iyileşme sürecini hızlandırmada sağlıklı beslenme alışkanlıklarının önemli rol oynadığını belirten Diyetisyen Deniz Pirçek, “Beslenme rutininde dikkat edilmesi gereken noktaları göz ardı etmeyen kişiler, mevsimsel solunum yolu hastalıklarının etkilerini daha hafif atlatabiliyor” dedi.
8.01.2024 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Diyetisyen ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki diyetisyen haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.