Diyarbakır Cezaevi

Diyarbakır Cezaevi

Son dakika Diyarbakır Cezaevi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Diyarbakır Cezaevi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Diyarbakır Cezaevi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Diyarbakır Cezaevi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan diyarbakır cezaevi gelişmeleri de dahil olmak üzere 853 diyarbakır cezaevi haberi bulunmuştur. Tüm diyarbakır cezaevi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Muhalefete rağmen yeni anayasa çalışması başlattık
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Muhalefete rağmen yeni anayasa çalışması başlattık Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ulucanlar Cezaevi Müzesi'nde, 1982 Yerine 2023 Anayasası Sempozyumu'nda açıklamalarda bulundu. 'Hedefimiz özgürlükçü bir anayasa' diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Yeni anayasa bizi ‘darbe anayasası’ gölgesinden kurtaracak' ifadelerini kullandı.
12.09.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terör örgülerinin siyasete yön vermesine asla razı olmayız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terör örgülerinin siyasete yön vermesine asla razı olmayız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Evlatlarının hasretiyle yanan Diyarbakır annelerine bile tahammül edemeyenlerin bu şehrin vicdanıyla, insanlıkla bile ilgisi yoktur. Esasen bunların derdi hiçbir zaman Diyarbakır olmadı. Bunların söyledikleri o süslü cümlelerin gerisindeki gerçek kimlikleri, parasını verenin Türkiye’ye karşı kullandığı birer kiralık katiller ordusu olduklarıdır. Kollarına kim girerse onun çıkarı için kendi insanına kendi topraklarına silah doğrultana başka ne denir" dedi.
14.04.2023 Gündem
Uzman isimler 'Türkiye Yüzyılı'nı yorumladı: 'Yeni Kızılelma... Erdoğan bilinen siyasete format attı'
Uzman isimler 'Türkiye Yüzyılı'nı yorumladı: 'Yeni Kızılelma... Erdoğan bilinen siyasete format attı' Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Spor Salonu'nda düzenlenen program ile "Türkiye Yüzyılı" vizyon belgesini açıkladı. Gazeteciler ve uzmanlar 16 farklı başlığın yer aldığı vizyon belgesini yorumladı. Hürriyet Gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, "Erdoğan yeni bir siyaset tarzı önerdi. Bilinen siyasetlere de bir format attı aslında" dedi.
28.10.2022 Gündem
Adalet Bakanı Bozdağ: Hem başı açık hem de örtülü olan herkes için anayasal teminat getiriyoruz
Adalet Bakanı Bozdağ: Hem başı açık hem de örtülü olan herkes için anayasal teminat getiriyoruz Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, anayasa değişikliği çalışmasının nihayete erdiğini belirterek, “Cumhurbaşkanımıza sunum yapıldı. Cumhurbaşkanımız muhtemelen grupta açıklayabilir. Hem başı açık olan hem başı örtülü olan herkes için anayasal teminat getireceğiz” dedi.
25.10.2022 Siyaset
Adalet Bakanı Bozdağ, Diyarbakır Cezaevi'ne kilit vurdu
Adalet Bakanı Bozdağ, Diyarbakır Cezaevi'ne kilit vurdu Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, müze yapılmak üzere Kültür ve Turizm Bakanlığına devredilen Diyarbakır Cezaevi'nde incelemelerde bulundu. Bakan Bozdağ, incelemenin ardından cezaevinin kapısına kilit vurup, anahtarı Bakan Ersoy’a teslim etti.
23.10.2022 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Diyarbakır Cezaevi müze oluyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Diyarbakır Cezaevi müze oluyor Diyarbakır’da 140 projenin toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Adalet Bakanlığı, Diyarbakır Cezaevi'ni tamamen boşalttı. Bugün itibarıyla cezaevi Adalet Bakanlığı'mızdan Kültür ve Turizm Bakanlığı'mıza devredildi" açıklamasında bulundu.
23.10.2022 Siyaset
Azra'yı öldürüp 13 parçaya ayırmıştı! 'Cinsel yönelimim olmadı'
Azra'yı öldürüp 13 parçaya ayırmıştı! 'Cinsel yönelimim olmadı' Antalya'da üniversite öğrencisi Azra Gülendam Haytaoğlu'nu (21) öldürüp, cesedini 13 parçaya ayırdığı suçlamasıyla dördüncü kez hakim karşısına çıkan Mustafa Murat Ayhan (49), “Maktule yönelik cinsel yönelimim olmadı. İstemeden maktulün ölümüne neden oldum" dedi.
9.05.2022 Yaşam
Öldürülen Azra'nın duruşmasında gerginlik! Parçalara ayırmıştı
Öldürülen Azra'nın duruşmasında gerginlik! Parçalara ayırmıştı Antalya'da üniversite öğrencisi Azra Gülendam Haytaoğlu'nu (21) öldürüp, cesedini 13 parçaya ayıran Mustafa Murat Ayhan'ın (49), ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası talebiyle yargılandığı davanın ikinci duruşmasında gerginlik yaşandı. Azra'nın yakını olduğu tahmin edilen bir kişi önce sanıklara bağırdı, daha sonra sanık yakınlarına yumrukla saldırdı. Polis, saldırgan ile sanık yakınlarını duruşma salonu dışına çıkardı.
31.01.2022 Yaşam
Başak Cengiz'in katili ile Müslüme'nin dedesi tek kişilik odalarda
Başak Cengiz'in katili ile Müslüme'nin dedesi tek kişilik odalarda Son dakika haberi... İstanbul'da samuray kılıcıyla Başak Cengiz'i öldüren Can Göktuğ Boz ile Mersin´in Gülnar ilçesinde kaybolduktan 10 gün sonra cansız bedeni bulunan Müslüme Yağal'ın tutuklanan dedesi Hasan Yağal, Diyarbakır Cezaevi Kampüsü Yüksek Güvenlikli Cezaevi'nde tek kişilik odalara konuldu. Türkiye’nin konuştuğu iki şahıs, diğer hükümlülerin zarar vermemesi için havalandırmaya da ayrı ayrı çıkarılıyor.
1.12.2021 Gündem
12 Eylül sonrası Diyarbakır Cezaevi! Miroğlu yaşadıklarını anlattı
12 Eylül sonrası Diyarbakır Cezaevi! Miroğlu yaşadıklarını anlattı Türkiye demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçen 12 Eylül Darbesinin üzerinden 41 yıl geçti. Bu darbe geride ise telafisi mümkün olmayan kayıplar ve unutulmayan acılar bıraktı. İdam, kötü muamele ve insan hakları ihlalleriyle aradan geçen uzun yıllara rağmen zihinlerdeki yerini koruyor.
12.09.2021 Gündem
Kurban Bayramı tatili belli oldu! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı...
Kurban Bayramı tatili belli oldu! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı... Kritik kabine toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabinede alınan kararları açıkladı. Erdoğan, "Bayram tatili vesilesiyle yola çıkacak tüm vatandaşlarımdan trafik kurallarına riayet etmelerini, kazalara karşı dikkatli olmalarını rica ediyorum. Pazartesi günkü yarım günü idari tatil olarak belirledik. Vatandaşlarımız fiilen 16 Temmuz Cuma akşamından 26 Temmuz Pazartesi sabahına kadar tatile kavuşmuş oluyor." dedi.
12.07.2021 Gündem
Yassıada teklifi Meclis'te oybirliği ile kabul edildi
Yassıada teklifi Meclis'te oybirliği ile kabul edildi Yassıada yargılamalarının hukuki dayanağının kaldırılmasına ilişkin kanun teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda oy birliği ile kabul edilerek yasalaştı.
23.06.2020 Gündem
Eski Milletvekili Nurettin Yılmaz hayatını kaybetti
Eski Milletvekili Nurettin Yılmaz hayatını kaybetti CHP eski Mardin milletvekili Nurettin Yılmaz, Ankara'da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Yılmaz'ın cenazesi vasiteyi gereği memleketi Şırnak'ın Cizre ilçesinde toprağa verilecek.
22.06.2018 Siyaset
Diyarbakır Başsavcısı açıkladı! Tek tip kıyafetler cezaevine gönderildi
Diyarbakır Başsavcısı açıkladı! Tek tip kıyafetler cezaevine gönderildi Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre yaptığı açıklamada "KHK kapsamında çıkarılan tek tip kıyafetler Diyarbakır Cezaevi'ne gönderildi. Uygulama için yönetmelik bekleniyor. Tahir Elçi soruşturması sonucu nereye varırsa varsın nihayete erdirilecektir." dedi.
19.01.2018 Gündem
İşkenceyi anlatan AK partili Miroğlu gözyaşlarını tutamadı
İşkenceyi anlatan AK partili Miroğlu gözyaşlarını tutamadı TBMM Diyarbakır Cezaevini İnceleme Alt Komisyonu Başkanı ve AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, kendisinin de bir dönem kaldığı Diyarbakır Cezaevi'nde yaşadıklarını gözyaşları içinde anlatarak, "Her katta 10 hücre vardı ve 4 kattan oluşuyordu. Birinci katın birinci hücresi tamamen lağımla doldurulmuştu. Gelen herkes istisnasız o lağımın içerisine sokuldu. Ona da 'banyo' diyorlardı." dedi.
30.11.2017 Siyaset
Gültekin Alan'la ilgili flaş gelişme!
Gültekin Alan'la ilgili flaş gelişme! Hükümlü Ahmet Suphi Altındöken'in Adana'daki cezaevinde silahlı saldırıda ölmesi olayıyla ilgili biri tutuklu 7 sanığın yargılanmasına devam edildi. Tutuklu yargılanan Gültekin Alan'ın cezai ehliyetinin tam olduğu belirlendi
24.05.2017 Yaşam
Özgecan'ın katilini öldüren sanığın cezai ehliyeti araştırılacak
Özgecan'ın katilini öldüren sanığın cezai ehliyeti araştırılacak MERSİN'in Tarsus İlçesi'nde bindiği minibüste öldürülen Özgecan Aslan'ın katili 26 yaşındaki Ahmet Suphi Altındöken'i Adana Cezaevi'nde öldüren, babası 51 yaşındaki Necmitin Altındöken'i de yaralayan 46 yaşındaki Gültekin Alan'ın da aralarında bulunduğu 7 sanığın yargılanmasına devam edildi...
29.09.2021 Gündem
O 4 PKK'lı Kandil'de
O 4 PKK'lı Kandil'de BingölM Tipi Cezaevi’nden firar ettikten bir gün sonra yakalanan ve daha sonra konuldukları Diyarbakır D Tipi Cezaevinden 5 Mart 2016 yılından kaçan 6 PKK’lı teröristten 4’ünün, örgütün Kuzey Irak’taki Kandil Dağı’nda olduğu ortaya çıktı.
29.09.2021 Gündem
Büyük operasyon başladı!
Büyük operasyon başladı! Diyarbakır'ın Lice ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve emniyet unsurlarınca düzenlenen müşterek operasyon başladı...
29.09.2021 Gündem
Bir aylık bomba eğitimi almış!
Bir aylık bomba eğitimi almış! İstanbul Vezneciler’de 11 kişinin ölümüne neden olan kanlı saldırıyı gerçekleştiren kadın canlı bombanın bir aylık eğitimin ardından eylemi yaptığı ortaya çıktı
29.09.2021 Gündem
Sırrı Süreyya Önder film çalışmalarına başladı
Sırrı Süreyya Önder film çalışmalarına başladı HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, İMC TV'de ekrana gelen Gündem Müzakere adlı programa konuk oldu...
29.09.2021 Gündem
6 PKK'lı 'Paspas sapı' ile firar etmiş
6 PKK'lı 'Paspas sapı' ile firar etmiş Diyarbakır Cezaevi'nden Mart ayında 6 PKK'lının kaçmasıyla ilgili soruşturmada, firarın nasıl gerçekleştiğine dair bulgulara ulaşıldı. Mahkûmların firar etmek için aylarca "paspas sapı" biriktirip, bunlardan merdiven yaptıkları ortaya çıktı.
29.09.2021 Gündem
'Aktaşlar çetesi'nin kadın lideri gözaltında
'Aktaşlar çetesi'nin kadın lideri gözaltında Diyarbakır Cezaevi'nde bulunan Misbah Aktaş'ın liderliğini yaptığı 'Aktaşlar çetesi'ne, sabaha karşı eş zamanlı operasyon yapıldı...
24.05.2016 Yaşam
Ümit Zileli, İzmir’de gözaltına alınıp serbest bırakıldı
Ümit Zileli, İzmir’de gözaltına alınıp serbest bırakıldı 21’İNCİ İzmir Kitap Fuarı’na katılmak üzere geldiği İzmir’de kaldığı otelde, hakkındaki yakalama kararı nedeniyle polis tarafından gözaltına alınan gazeteci- yazar Ümit Zileli, ifadesine başvurulduktan sonra serbest bırakıldı...
29.09.2021 Gündem
Gültekin Alan, Diyarbakır Cezaevi’ne gönderildi
Gültekin Alan, Diyarbakır Cezaevi’ne gönderildi MERSİN’de üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’a tecavüz ettikten sonra öldüren Ahmet Suphi Altındöken’i, 11 Nisan günü Adana Cezaevi’nde tabancayla öldüren hükümlü Gültekin Alan, Diyarbakır D Tipi Cezaevi’ne nakledildi...
29.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Diyarbakır Cezaevi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki diyarbakır cezaevi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.