Diyabetik

Diyabetik

Son dakika Diyabetik haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Diyabetik ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Diyabetik haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Diyabetik

haberleri sayfasında son dakika yaşanan diyabetik gelişmeleri de dahil olmak üzere 288 diyabetik haberi bulunmuştur. Tüm diyabetik haberleri aşağıda listelenmiştir.
İnfluenza vakaları arttı, uzmanı salgın uyarısı yaptı
İnfluenza vakaları arttı, uzmanı salgın uyarısı yaptı Acil Tıp Uzmanı Prof. Dr. Ersin Aksay, influenza ve soğuk algınlığı vakalarında ciddi bir artışın olduğunu ve mevcut durumun salgın olarak nitelendirilebileceğini söyledi. Aksay, “Bir salgından söz etmemiz mümkün. Aslına bakarsanız biz bu salgını Covid-19 döneminde maske kullanımından ötürü çok yaşamamıştık. Ancak maske kullanımının azalması sebebiyle influenza ve soğuk algınlığı vakalarında belirgin bir artış görüyoruz” dedi.
6.01.2024 Gündem
Türkiye'de yeterince bilinmiyor! Uzman isim uyardı: Ayaktaki sorunlar ciddi hastalıkların habercisi olabilir
Türkiye'de yeterince bilinmiyor! Uzman isim uyardı: Ayaktaki sorunlar ciddi hastalıkların habercisi olabilir Tırnak mantarı, batık tırnak, nasır, diyabetik ayak gibi sorunlar, aslında daha ciddi hastalıkların habercisi olabilir uyarısı geldi. Ayakta görülen yapısal veya deri rahatsızlıklarının genel sağlığı doğrudan etkilediğini belirten Podolog Neslihan Nazlı, “Ayak sorunları, yaşam kalitesini etkileyebilir ve daha köklü sağlık sorunlarına yol açabilir. Örneğin tırnak mantarı, batık tırnak, nasır, diyabetik ayak gibi sorunlar, aslında daha ciddi hastalıkların habercisi olabilir” uyarısında bulundu.
23.10.2023 Sağlık
Nasır Bandı Nasıl Kullanılır? Nasır Bandı Kullanırken Yapılması Gerekenler...
Nasır Bandı Nasıl Kullanılır? Nasır Bandı Kullanırken Yapılması Gerekenler... Nasır bandı, vücuttaki nasırın üzerine yapıştırılarak belirli bir süre orada tutulmasıyla derinin yumuşamasını sağlayan bir banttır. Yumuşayan deriden nasırın kolaylıkla soyulması da beraberinde gelmektedir. Görünüşü itibariyle yara bandını anımsatan ancak özel bir yapıya sahip olan nasır bandı sıklıkla kullanılmaktadır. Nasırın durumuna göre geçici ya da kalıcı rahatlama sağlayabilen medikal bir üründür. Aynı zamanda nasır bandı kullananların birçoğu bu üründen memnun kaldığını belirtmiştir.
4.07.2023 Sağlık
Görmeniz arada bulanıklaşıyorsa dikkat!
Görmeniz arada bulanıklaşıyorsa dikkat! Günümüzde sıklıkla karşılaşılan ve her yaşta görülebilen diyabet hastalığı nedeniyle her yıl bir milyondan fazla kişi hayatını kaybediyor. Hastalığın risklerine rağmen ne yazık ki çoğu hasta diyabet olduğundan haberdar bile değil. Diyabetle mücadele için en önemli faktör ise yaşam tarzını değiştirmek. Bu farkındalığı artırmak için 14 Kasım günü, Dünya Diyabet Günü olarak kabul ediliyor.
14.11.2022 Sağlık
Aslı Baykal kimdir? Deniz Baykal’ın kızı Aslı Baykal CHP’den neden istifa etti?
Aslı Baykal kimdir? Deniz Baykal’ın kızı Aslı Baykal CHP’den neden istifa etti? CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın kızı Prof. Dr. Aslı Baykal, sosyal medya hesabından CHP'den istifa ettiğini duyurdu. Peki, Aslı Baykal kimdir? Deniz Baykal’ın kızı Aslı Baykal CHP’den neden istifa etti?
31.10.2022 Gündem
7 bin 200 lira destek ödemesi! 12 ay devam edecek
7 bin 200 lira destek ödemesi! 12 ay devam edecek Devet destekleri ile ilgili açıklama geldi. Ödemeler bir yıl boyunca devam edecek. Destek miktarı 5 bin 400 lira ile 7 bin 200 lira arasında değişiyor. Bakan Yanık duyurdu. 'Ulusal Hane Ziyareti Programı'nın ilk bölümünü kasım ayına kadar tamamlamayı planladıklarını söyleyen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "Biz sosyal yardımları arz odaklı hale dönüştürdük. Talep odaklı olmaktan çıkardık. Bu ne demek; vatandaşın kendisinin bir ihtiyacı olduğunda sosyal yardım talebini gelip iletmesi değil, bizim vatandaşın kendisine, ailesine, hanesine giderek, durum tespiti yapıyoruz. Toplamda 15 bin personelimiz aracılığı ile bütün hanelere girmeyi hedefliyoruz" dedi.
1.09.2022 Ekonomi
Ozon tedavisi ile hafızayı güçlendirmek mümkün
Ozon tedavisi ile hafızayı güçlendirmek mümkün 'Ozon terapisi' olarak da bilinen ozon tedavisinin çeşitli hastalıkların tedavisine tamamlayıcı tedavi yöntemi olarak uygulandığını belirten Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Ayşe Tuba Kurt, “Ozon tedavisindeki amaç; vücudun fonksiyonlarının olması gerektiği hale getirilmesidir. Birçok hastalığın tedavisinde kullanılan ozon terapisi depresyon ve stresin azalmasını sağlıyor ayrıca beyin fonksiyonlarını düzenleyerek, hafızayı güçlendiriyor” dedi.
12.08.2022 Sağlık
Sperm kalitesini artırıyor, cinsel sağlığı koruyor! Kan şekerini düzenliyor, kolesterol, diyabet, kanser...
Sperm kalitesini artırıyor, cinsel sağlığı koruyor! Kan şekerini düzenliyor, kolesterol, diyabet, kanser... Yüksek kolesterol, kan şekeri seviyeleri gibi diyabetik komplikasyonların önlenmesinde çok etkili, şeker hastalarının kan şekeri seviyelerini daha iyi yönetmelerine yardımcı oluyor. İyi bir magnezyum kaynağı, kalp sağlığını güçlendiriyor. Bağışıklığı güçlendiriyor; mide, göğüs, akciğer, prostat ve kolon kanseri riskini düşürüyor, idrar rahatsızlıklarını tedavi etme potansiyeline sahip. Sperm kalitesinde artış sağladığı kanıtlanan bu besin, cilt ve göz sağlığı için çok yararlı. Cinsel sağlığınıza olumlu katkıları bulunuyor, saç dökülmelerini durduruyor.
6.08.2022 Sağlık
Diyabet hastalarına 10 önemli yaz uyarısı!
Diyabet hastalarına 10 önemli yaz uyarısı! Yaz mevsimi geldi. Ancak güneşin kendini bolca gösterdiği yaz ayları diyabet hastaları için büyük bir risk oluşturabiliyor. Yaz mevsiminde vücutta oluşan sıvı kaybına, yazın getirdiği rehavet nedeniyle beslenme düzeninin bozulması ve rutin kontrollerin ihmal edilmesi gibi çeşitli faktörler de eklenince, diyabet hastalarının kan şekerinde düzensizlikler gelişebiliyor. Bunun sonucunda yaşam kalitesinin düşmesinin yanı sıra kalpten böbreklere, beyinden gözlere kadar pek çok organda hasar meydana gelebiliyor. Aslında yaşam alışkanlıklarında yapılacak olan bazı düzenlemelerle diyabet hastalarının kan şekerini kontrol altında tutarak sağlıklı bir yaz dönemi geçirmeleri mümkün olabiliyor. Peki, Diyabet hastaları nelere dikkat etmeli, nasıl beslenmeli? İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Meltem Batmacı anlattı.
31.05.2022 Sağlık
Bayram sofraları için kritik uyarı! Kör ediyor
Bayram sofraları için kritik uyarı! Kör ediyor Oruç sonrası Ramazan Bayramı'yla birlikte yeme alışkanlıklarının yeniden değişmesi başta sindirim olmak üzere pek çok sorunu da beraberinde getirebiliyor. Bayram süresince kontrolsüzce tüketilen tatlı ve yemeklerin özellikle diyabet, hipertansiyon gibi rahatsızlıkları olanlar için büyük bir tehlike yarattığını söyleyen uzmanlara göre sonuç körlüğe kadar gidebilir!
2.05.2022 Sağlık
Vajinal mantar enfeksiyonu tedavi edilebilir mi?
Vajinal mantar enfeksiyonu tedavi edilebilir mi? Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Barış Korkmaz, vajinal mantar enfeksiyonu nedir, tedavisi nasıldır sizler için anlattı.
12.04.2022 Sağlık
Uzmanından diyabet hastalarına oruç uyarısı
Uzmanından diyabet hastalarına oruç uyarısı Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Dr. Elif Sevil Alagüney, diyabet hastalarının Ramazan ayında oruç tutması ile ilgili, “Oruç tutmak isteyen diyabetli hastalar Ramazan’dan en az 1-2 ay önce hekimine başvurmalı ve bu açıdan değerlendirilmelidir. Hastanın kullanacağı ilaçlar gözden geçirilmeli, diyet eğitimi verilmeli ve Ramazan ayında dikkat etmesi gerektiği konular konusunda bilgilendirilmelidir” dedi.
12.04.2022 Ramazan
Oruç tutacaklar için peş peş öneriler geldi
Oruç tutacaklar için peş peş öneriler geldi Ramazan ayında oruç tutma süresi bu yıl 15 saate kadar çıkıyor. Bu süreçte beslenme ve yaşam tarzı ile ilgili uzmanların önerilerini dikkate almak, Ramazan ayını sağlıklı ve konforlu bir şekilde geçirmek açısından önem taşıyor.
1.04.2022 Sağlık
Az su içenler dikkat! İdrar yolu enfeksiyonu gelişme riski daha yüksek!
Az su içenler dikkat! İdrar yolu enfeksiyonu gelişme riski daha yüksek! Halk arasında idrar yolu enfeksiyonu olarak bilinen “böbrek iltihabı” veya “böbrek enfeksiyonu” tedavi edilmediğinde ciddi sağlık problemlerine yol açabiliyor. Böbrek iltihabının etkilerinin genellikle bakteri ve virüs kaynaklı olduğunu söyleyen İç Hastalıkları ve Nefroloji Uzmanı Doç. Dr. Enes Murat Atasoyu, “Böbrek enfeksiyonuna yol açan bakterilerin büyük bir bölümü bağırsaklarda bulunan ve sindirime yardımcı olan mikroorganizmalardır. Vezikoüreteral reflü yani mesanedeki idrarın böbreklere doğru geri kaçmasına yol açan anomali, böbrek taşları, at nalı böbrek, gelişmemiş küçük böbrek, polikistik böbrek gibi böbreklerinde doğumsal anomaliler bulunanlar, az su içen, kabızlık çeken, idrarını tutan kişilerde de böbrek enfeksiyonun gelişme riski oldukça yüksek” açıklamasında bulundu.
15.03.2022 Sağlık
Hamile ve emziren annelere önemli tavsiye!
Hamile ve emziren annelere önemli tavsiye! Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Zahide Küçük, zengin antioksidan özelliğe sahip Anadolu Propolisinin hamile ve emziren annelerin beslenmelerinde mutlaka olması gerektiğini söyledi.
25.02.2022 Sağlık
Bulanık görenlere kritik uyarı!
Bulanık görenlere kritik uyarı! Şeker hastalığı kontrol edilmediği takdirde ciddi görme kayıplarına sebebiyet verebiliyor. Kan şekerinde yaşanan ani yükseliş ve düşüşler, gözün görmeyi sağlayan sinir tabakası olan retinadaki damarların etkilenmesiyle diyabetik retinopati hastalığına sebep olabiliyor.
22.02.2022 Sağlık
Diyet ürün kullananlar dikkat! Sağlığı bozuyor
Diyet ürün kullananlar dikkat! Sağlığı bozuyor Diyet ürünlerin tüketiminde dikkat edilmesi gerekenlerle ilgili bilgi veren Diyetisyen Yıldız Melek Aksoylu, “Kalp, tansiyon, diyabet, obezite gibi probleminiz varsa diyet ürünleri tercih edebilirsiniz. Fakat hiçbir neden sürekli light ürün kullanmanızı gerektirmez. Her ürünün light olanını tercih etmek sağlık problemi olmayan bir bireyde beslenme hatalarına bağlı sağlık sorunlarını beraberinde getirebilir” uyarısında bulundu.
24.01.2022 Sağlık
Kalp hastaları Covid ve influenza açısından yüksek risk altında!
Kalp hastaları Covid ve influenza açısından yüksek risk altında! Covid’le beraber pıhtılaşmanın artması ve akciğerlerin kalbi zorlaması sonucu kalp krizi ile hastanelere başvurular arttı. Kalp hastalarının Covid ve influenza açısından yüksek risk altında söyleyen Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Barış Çaynak uyarılarda bulundu. Peki, Covid influenza salgınında kalp hastaları ne yapmalı? İşte merak edilenler...
8.01.2022 Sağlık
Stresin kalp krizine etkisi ile ilgili açıklama
Stresin kalp krizine etkisi ile ilgili açıklama Kardiyoloji Uzmanı Dr. Canan Uğur stresin tetiklediği tansiyon, şeker gibi nabız atımı faktörleri birleşince kalp krizi olma riskinin arttığını dile getirdi.
18.12.2021 Sağlık
Ücretleri SGK ödüyor! Milyonlarca kişi için geçerli, emeklilik imkanı ve...
Ücretleri SGK ödüyor! Milyonlarca kişi için geçerli, emeklilik imkanı ve... Ödemeler SGK tarafından karşılanıyor. Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiriyor. Emeklilik imkanı da bulunuyor. SGK çok sayıda destek sunuyor. Malulen emeklilik, ücretsiz sağlık hizmetleri gibi birçok imkan sağlanıyor. Diyabet hastalarına ilişkin açıklama geldi. İlaç ve tedavilerinin bedeli SGK tarafından karşılanıyor. SGK'nın diyabet hastalarına getirdiği ücretsiz sağlık hizmetleri arasında bazı aşılar da yer alıyor. Öte yandan malulen emeklilik imkanı da sağlanıyor. Buna göre hastalar en az 10 yıl sigortalı ve 1800 gün prim gününe sahip olmaları halinde SGK'dan malulen emekli olabiliyor.
15.11.2021 Gündem
Diyabette yeni tedavi yöntemleri yüz güldürüyor
Diyabette yeni tedavi yöntemleri yüz güldürüyor Diyabetin dünyada ve Türkiye'de hasta sayısının giderek arttığı çok önemli bir hastalık olduğuna dikkat çeken, Endokrinolog Dr. Füsun Salgür, "Diyabet; her ne kadar hasta sayısı artan bir hastalık olsa da artık doğru tedavi, yakın takip ve hasta uyumu ile yüz güldürücü ve etkili sonuçların alındığı bir hastalık haline geldi. Hatta yeni tedavi yöntemleriyle hastalar hem diyabet hem de kalp hastalıkları bakımından daha sağlıklı hale gelmeye başlamıştır" dedi.
12.11.2021 Sağlık
Pandemide acil servise gitmeden önce bu belirtilere dikkat!
Pandemide acil servise gitmeden önce bu belirtilere dikkat! Tüm dünyayla birlikte ülkemizde de etkisini devam ettiren Covid-19’un gölgesinde girdiğimiz sonbaharda, havaların soğumasına okulların açılması ve kapalı alanlarda daha fazla zaman geçirilmesi de eklenince üst solunum yolu enfeksiyonları başta olmak üzere birçok hastalık karşımıza sık çıkmaya başladı. Ancak dikkat!
30.10.2021 Sağlık
Cisim batması, ciddi görme sorunlarına yol açabiliyor
Cisim batması, ciddi görme sorunlarına yol açabiliyor Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Öğretim ve İlk ve Acil Yardım Program Başkanı Özlem Karagöl, gözde ağrı veya rahatsızlık hissi, kızarıklık, sulanma, bulanık görme, gözü açamama, göz kapaklarında ve gözde kaşınma hissi gibi belirti ve bulgular olduğunda göze yabancı cisim kaçmış olabileceğinin göz önünde bulundurulması gerektiğini ifade etti. Karagöl, doğru müdahale yapılmaması durumunda görme kaybına dahi yol açabileceklerini söyledi.
12.10.2021 Sağlık
Ehliyeti ve arabası olan herkesi kapsıyor! O cezalar iptal ediliyor
Ehliyeti ve arabası olan herkesi kapsıyor! O cezalar iptal ediliyor Ehliyeti ve arabası olan milyonlar için flaş karar! Cezalar iptal ediliyor. Antalya'da kendisi gibi doktor olan eşini acil servisteki çocuğa müdahale için yetiştirmeye çalışan doktora yazılan 598 liralık radar cezası mahkeme kararıyla iptal edildi.
25.09.2021 Gündem
Ispanağın yaraların iyileşmesini hızlandırdığı kanıtlandı
Ispanağın yaraların iyileşmesini hızlandırdığı kanıtlandı İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Biyomühendislik Bölümü Dr. Öğretim Görevlisi Dikici, İngiltere'de "Doktora Araştırmacı Ödülü"nü almaya hak kazandığı projesiyle ıspanak yapraklarının yaraların iyileşmesini hızlandırabileceğini ortaya koydu.
24.09.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Diyabetik ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki diyabetik haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.