Dış İlişkiler

Dış İlişkiler

Son dakika dış ilişkiler haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan dış ilişkiler ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını dış ilişkiler haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Dış İlişkiler

haberleri sayfasında son dakika yaşanan dış ilişkiler gelişmeleri de dahil olmak üzere 3.852 dış ilişkiler haberi bulunmuştur. Tüm dış ilişkiler haberleri aşağıda listelenmiştir.
G7: “İran’a yaptırım uygulamaya ve önlem almaya hazırız”
G7: “İran’a yaptırım uygulamaya ve önlem almaya hazırız” G7 Dışişleri Bakanları Toplantısı'nın ardından yayınlanan ortak bildiride, İran hükümetinin kötü niyetli ve istikrarsızlaştırıcı eylemlerinden sorumlu tutulacağı belirtilerek, “Artan istikrarsızlaştırıcı girişimlere karşılık daha fazla yaptırım uygulamaya veya başka önlemler almaya hazırız” ifadeleri kullanıldı. İtalya Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, İsrail'in İran'a yönelik saldırısında ABD'nin "son dakikada bilgilendirildiğini" söyledi.
19.04.2024 Dünya
Uluslar Ligi'nde kuralar çekildi! Türkiye'nin rakipleri belli oldu
Uluslar Ligi'nde kuralar çekildi! Türkiye'nin rakipleri belli oldu A Milli Futbol Takımı'nın B Ligi'nde mücadele edeceği 2024/25 UEFA Uluslar Ligi kura çekimi heyecanı sona erdi. A Milli Futbol Takımı'nın UEFA Uluslar Ligi'ndeki rakipleri Galler, İzlanda ve Karadağ oldu.
8.02.2024 Futbol
48. Olağan UEFA Kongresi Paris'te düzenlendi
48. Olağan UEFA Kongresi Paris'te düzenlendi UEFA tarafından bu yıl 48'incisi düzenlenen Olağan UEFA Kongresi, üye federasyon delegelerinin katılımıyla Fransa'nın başkenti Paris'te gerçekleştirildi.
8.02.2024 Süper Lig
A Milli Futbol Takımı'nın UEFA Uluslar Ligi'nde rakipleri belli oluyor
A Milli Futbol Takımı'nın UEFA Uluslar Ligi'nde rakipleri belli oluyor A Milli Futbol Takımı, 2024-2025 UEFA Uluslar Ligi B Ligi'nde mücadele edeceği rakipleri yarın Fransa'nın başkenti Paris'te yapılacak kura çekimi ile belli olacak.
7.02.2024 Süper Lig
Biden'ın F-16 hamlesi dünyada manşet oldu!
Biden'ın F-16 hamlesi dünyada manşet oldu! Biden yönetiminden Türkiye’ye F-16 satışına destek geldi. ABD Başkanı Türkiye’ye F-16 satışını onaylamaları için Kongre üyelerine mektup gönderdi. Biden'ın bu hamlesi dünyanın gündemine birinci sıradan giriş yaptı. New York Times diplomatik girişimlere dikkat çekti ve Biden'ın mektubunda satışın hızla onaylanması çağrısında bulunduğunu yazdı. Yunan basını ise 'ABD Başkanı Erdoğan'a Savaş Uçağı Verdi' yorumunda bulundu. ABD Başkanı Joe Biden Türkiye’ye F-16 satışını onaylamaları için Kongre üyelerine mektup gönderdi.
25.01.2024 Gündem
Atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de
Atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de yayımlandı.
19.01.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dünyaya mesaj! "Türkiye ihaneti kimsenin yanına bırakmaz"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dünyaya mesaj! "Türkiye ihaneti kimsenin yanına bırakmaz" Cumhurbaşkanı Erdoğan MİT'in 97. kuruluş yıl dönümü programında açıklamalarda bulunarak, "Türkiye Cumhuriyeti belki yarına bırakır ama ihaneti kimsenin yanına bırakmaz. DEAŞ'ından FETÖ'süne kadar milletimizi hedef alan yapıya hayat hakkı tanımayacağız. Devletimizin nefesi sürekli teröristlerin ensesinde olacak." dedi.
10.01.2024 Gündem
Eminönü’ne girişler artık ücretli olacak! Türkiye'de bir ilk olacak
Eminönü’ne girişler artık ücretli olacak! Türkiye'de bir ilk olacak İstanbul’un trafik yoğunluğunu azaltmayı hedefleyen, insan ve çevre odaklı “İstanbul Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı”nın (SKUP) tanıtımı dün yapıldı.
13.12.2023 Gündem
İsrail’in Gazze planı ortaya çıktı! 'Gazze’nin anahtarları Mısır’a verilecek'
İsrail’in Gazze planı ortaya çıktı! 'Gazze’nin anahtarları Mısır’a verilecek' Hamas’ı bitirme adı altında İsrail’in kanlı saldırıları sürerken İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Gazze’de üç aşamalı bir plan öngördüklerini açıkladı. Bir İsrailli kaynak ise sonunda Gazze’nin anahtarlarının Mısır’a verilmesinin planlandığını söyledi.
22.10.2023 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! Birçok bakanlığa atama yapıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! Birçok bakanlığa atama yapıldı Cumhurbaşkanlığı Kararı ile kamu kurumlarına üst düzey yönetici atamaları yapıldı. Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararına göre; Gelir İdaresi Başkanlığına Bekir Bayrakdar, Türkiye Uzay Ajansı Başkanlığına ise Yusuf Kıraç atandı.
7.10.2023 Gündem
Cardin'den Türkiye'ye F-16 satışı için ilk açıklama Güncelleme Tarihi: Eylül 29, 2023 09:35
Cardin'den Türkiye'ye F-16 satışı için ilk açıklama Güncelleme Tarihi: Eylül 29, 2023 09:35 ABD Senatosu Dış İlişkiler Komisyonu başkanlığını Bob Menendez'den devralan kıdemli Demokrat senatör Ben Cardin ayağının tozuyla Türkiye'ye F-16 satışını değerlendirdi.
29.09.2023 Dünya
MGK'dan Azerbaycan mesajı: Kalıcı barışa giden yol toprak bütünlüğüdür
MGK'dan Azerbaycan mesajı: Kalıcı barışa giden yol toprak bütünlüğüdür Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleşen Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Toplantısının ardından yayımlanan bildiride, ''Güney Kafkasya’da kalıcı barışa giden yolun ancak Azerbaycan’ın toprak bütünlüğünün ve egemenliğinin kayıtsız şartsız tesisi ve bölgemizdeki tüm ülkelerin refahına katkı sağlayacak ahdî yükümlülüklerin gereğinin yerine getirilmesiyle açılabileceği hususu, başta Ermenistan olmak üzere tüm taraflara hatırlatılmış; Türkiye’nin bölgede kalıcı barışın ve istikrarın sağlanmasına yönelik çabaları desteklemeyi sürdüreceği belirtilmiştir'' denildi.
28.09.2023 Gündem
ABD'de rüşvet ve yolsuzluk skandalı! Türkiye düşmanı senatör Bob Menendez bahanesi fos çıktı: İçi para dolu zarflarda DNA izi...
ABD'de rüşvet ve yolsuzluk skandalı! Türkiye düşmanı senatör Bob Menendez bahanesi fos çıktı: İçi para dolu zarflarda DNA izi... Türk ve Türkiye düşmanlığı ile tanınan Senatör Bob Menendez, evinde bulunan deste deste banknotları acil durum için tuttuğunu, kendi tasarrufu olduğunu söyledi. Küba göçmeni olan Menendez, Komünist dönemden kalma bir alışkanlık olarak durumu açıklamaya çalışsa da Komünistler gelmeden ailesinin ülkeden göç ettiği anlaşıldı.
27.09.2023 Dünya
Türk düşmanı Senatör Menendez'in skandal listesinde yok yok!
Türk düşmanı Senatör Menendez'in skandal listesinde yok yok! Türkiye'ye F-16 satışına karşı çıkan New Jersey Senatörü ve Senato Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Bob Menendez ile ilgili rüşvet skandalı ortaya çıktı. Eşi aracılığıyla yaklaşık 400 bin dolar değerinde külçe altını rüşvet kabul etmekle suçlananınca istifa eden Menendez'in skandal listesinde ise yok yok.
24.09.2023 Dünya
Türkiye düşmanı senatör Bob Menendez'e büyük şok! Rüşvet iddianamesi kabul edildi...
Türkiye düşmanı senatör Bob Menendez'e büyük şok! Rüşvet iddianamesi kabul edildi... Her konuda Türkiye düşmanlığı ve karşıtlığı yapan ABD'li senatör Bob Menendez ve eşi Nadine Arslanian'ya yönelik 3 iş insanından aldıkları iddia edilen rüşvetten ötürü hazırlanan iddianame büyük jüri tarafından kabul edildi. Bu, senatöre yönelik son 6 yılda ikinci yolsuzluk davası. Detayları CNN TÜRK Washington temsilcisi aktardı.
22.09.2023 Dünya
Karabağ'da peş peşe patlamalar! Azerbaycan Savunma Bakanlığı terörle mücadele operasyonları başlatıldığını duyurdu
Karabağ'da peş peşe patlamalar! Azerbaycan Savunma Bakanlığı terörle mücadele operasyonları başlatıldığını duyurdu Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Karabağ'da terörle mücadele operasyonları başlatıldığını duyurdu. Karabağ’da mayın patlaması sonucu 2 kişinin ölmesinin ardından olay yerine giden polis aracının geçişi sırasında mayın patlamış 4 polis ölmüştü. Operasyonlar sürerken Azerbaycan Savunma Bakanı, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ile telefon görüştü. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova'dan operasyonla ilgili yorumlar gelirken Ermenistan Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklama ise Erivan'ın 'U' dönüşünü gözler önüne serdi. Fransa Dışişleri Bakanlığından Azerbaycan'ın Karabağ'da başlattığı terörle mücadele operasyonuna dair yapılan açıklamada, "Fransa, bu kabul edilemez saldırıya bölgenin güvenliğine yönelik oluşturduğu risklerle orantılı olarak güçlü bir yanıt verilmesi için Avrupalı ve ABD’li ortaklarıyla yakın iş birliği içinde çalışıyor” ifadeleri kullanıldı. BM Güvenlik Konseyi de acil toplantıya çağırıldı. Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Karabağ’daki terörle mücadele operasyonun sona ermesini tek yolunun, Karabağ’daki yasadışı Ermeni silahlı güçlerin teslim olması ve Karabağ’daki sözde rejimin feshedilmesi olduğu bildirildi.
19.09.2023 Dünya
MİT'ten nokta operasyon! Uman Derviş etkisiz hale getirildi
MİT'ten nokta operasyon! Uman Derviş etkisiz hale getirildi Milli İstihbarat Teşkilatı'nca (MİT), Suriye'nin Münbiç bölgesinde düzenlenen operasyonda terör örgütü YPG/YPJ'nin sözde Münbiç sorumlusu Uman Derviş etkisiz hale getirildi.
19.09.2023 Gündem
Kırmızı bültenle aranan Muhammed Yakut İspanya'da yakalandı
Kırmızı bültenle aranan Muhammed Yakut İspanya'da yakalandı Hakkında kırmızı bülten bulunan Muhammed Yakut, İspanya'da yakalandı. Yakut için savcılığın iade talebinde bulunacağı öğrenildi.
6.09.2023 Gündem
MİT'ten nokta operasyon! Terörist Kadri Encu öldürüldü
MİT'ten nokta operasyon! Terörist Kadri Encu öldürüldü Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), terör örgütü PKK/KCK’nın sözde Irak-Suriye kurye sorumlusu "Doğan" kod adlı Kadri Encu’yu düzenlenen operasyonla etkisiz hale getirdi.
27.08.2023 Gündem
42 ilin jandarma komutanı değişti
42 ilin jandarma komutanı değişti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre; 42 ilin jandarma komutanlıklarına atamalar yapıldı. Karar ile; birçok kaymakam ve vali yardımcısı da yeni görev yerlerine atandı. 
24.08.2023 Gündem
Bakan Fidan: Avrupa Birliği, Türkiye olmadan küresel bir güç olamaz
Bakan Fidan: Avrupa Birliği, Türkiye olmadan küresel bir güç olamaz Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, "Bütün Balkan ülkelerinin, Moldova'nın ve hatta Ukrayna'nın, Avrupa Birliği (AB) ve NATO üyeliklerinin konuşulduğu bir ortamda, Türkiye'nin AB üyelik sürecinin akamete uğratılmış olması stratejik körlüktür. Yeni dönemde, Türkiye-AB ilişkilerine vizyoner bir bakışla yaklaşılması ve sürecin tam üyelik perspektifiyle canlandırılması önem arz etmektedir" dedi.
7.08.2023 Gündem
Uzaylıların varlığı gerçek mi? NASA'dan açıklama: 'İnsanların inanmadığı çok şaşırtıcı olaylar var'
Uzaylıların varlığı gerçek mi? NASA'dan açıklama: 'İnsanların inanmadığı çok şaşırtıcı olaylar var' ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) son günlerde UFO tartışmalarını yeniden alevlendirdi. Geçtiğimiz günlerde eski istihbarat ekiplerinin çıktıkları mahkemede UFO'ları gördüklerini iddia etmesi üzerine konu ABD kongresine taşındı. Harvard Üniversitesi'nden astrofizik profesörü Avi Loeb'da şaşartan bir açıklamada b ulunarak 28 gün sonra uzaylıların varlığı ile ilgili açıklama yapacaklarını söyledi.
6.08.2023 Dünya
Erdoğan'ın Kıbrıs hamlesi damga vurdu! ABD'li senatörden skandal Türkiye açıklaması
Erdoğan'ın Kıbrıs hamlesi damga vurdu! ABD'li senatörden skandal Türkiye açıklaması ABD Senatosu’nun sıkı Yunan-Rum dostu olan Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Bob Menendez, skandal bir açıklamaya imza attı. Türkiye karşıtı açıklamaları ile tanınan Menendez bir kez daha Türkiye'yi hedef aldı. Menendez'in sözleri Yunan basınında geniş yer buldu. Komşu basını Erdoğan'ın uçuş rotası ile verdiği mesajı da manşetlerine taşıdı.
21.07.2023 Gündem
AB Yüksek Temsilcisi Borrell'den Türkiye açıklaması
AB Yüksek Temsilcisi Borrell'den Türkiye açıklaması Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, AB Dışişleri Bakanları Toplantısı’nın ardından yaptığı açıklamada, “Türkiye ile AB arasında daha güçlü bir ilişki geliştirmek için karşılıklı çıkar olduğuna inanıyoruz.” dedi.
20.07.2023 Gündem
Türkiye ile ABD ilişkilerinde yeni dönem!
Türkiye ile ABD ilişkilerinde yeni dönem! Salı günü Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden bir araya geldi. İsveç'in NATO'ya onayı sonrası olumlu bir havada geçen görüşme sonrası BBC'den iki ülkenin yeni dönemdeki belirleyici unsurlarına dair bir analiz geldi.
14.07.2023 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Dış İlişkiler ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki dış ilişkiler haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.