Şeker hastalığına, inme riskine, kalp rahatsızlıklarına neden oluyor! Birçok kişi bilmiyor, acilen...
Şeker hastalığına, inme riskine, kalp rahatsızlıklarına neden oluyor! Birçok kişi bilmiyor, acilen... Sadece 6 kişiden sadece 1'i biliyor. Ancak çok sayıda kişi benzer durumda. Önlem almayanlar sağlık sorunları yaşıyor. Şeker hastalı, kalp rahatsızlıkları, inme riski gibi pek çok hastalığa davetiye çıkarıyor. Bu sağlık problemleri ile karşılaşmak için uzun yıllar geçmesine gerek kalmıyor. Acil önlem alınması gereken bir durum. Sigara kullanımı, kötü beslenme ve hatta bazı genetik faktörler etkili oluyor. Diş eti hastalıkları diş kayıplarına kadar varan kötü sonuçlar ortaya çıkarıyor. Ancak sadece diş ile ilgili değil aynı zamanda vücudun bütününü ilgilendiren sağlık soruları da yaratıyor.
14.03.2022 Sağlık
Kontrolleri aksatmayın! Kalp hastalığı ve kansere neden olabilir!
Kontrolleri aksatmayın! Kalp hastalığı ve kansere neden olabilir! Türkiye'de her 4 yetişkinden üçünde diş çürüklerine rastlandığını belirten Diş Hekimi Hüsnü Temel, “Diş kontrollerinin aksatılması, kalp rahatsızlıklarından kansere kadar çok sayıda riskli hastalığa kapı aralıyor. Sağlıksız beslenme de diş kayıplarını artırıyor. Kaybedilen dişler için ayları bulan sancılı implant tedavisini, kurum bünyesindeki laboratuvarımız ve dijital teknolojilerle 1 güne indirmeyi başardık” dedi.
9.11.2021 Sağlık
'Diş eti hastalıkları kemik erimesine yol açabilir'
'Diş eti hastalıkları kemik erimesine yol açabilir' Periodontoloji Uzmanı Doktor Öğretim Üyesi Deniz Arslan, diş eti hastalıklarının diş etinin yok olmasına kadar gidebildiğini vurguladı. Durumun tedavi edilmediğinde ilerleyerek kemik erimesine yol açabileceğini söyleyen Arslan, “Sigara içenlerde, psikolojik stres altında olanlarda, ağız hijyeni çok kötü olanlarda sıklıkla görülür” dedi.
11.12.2019 Sağlık
Dişlere zarar veren 6 alışkanlık!
Dişlere zarar veren 6 alışkanlık! Ağız ve diş sağlığını bozan diş çürükleri ile diş eti hastalıkları ülkemizde ve dünya genelinde nezleden sonra en yaygın görülen hastalıklar arasında ikinci sırada yer alıyor.
6.09.2017 Sağlık